2005 年成人高等教育学士学位英语考试试卷 Paper One 试卷一
(90 minutes)
Part Ⅰ Dialogue Completion (15 points) Directions: There are 15 short imcomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.
  1. Client: Hello. May I speak to Mr. Smith? Secretary: A. Hello. Thanks for calling. B. Speaking, please. C. Hello. Who're you, please? D. I'm sorry. He's at a meeting now.
  2. Roommate A: I wish you wouldn't have your radio so loud. Roommate B: A. I'm afraid so. B. It's none of your business. C. Sorry! Is it disturbing you? D. Really? It's not my fault.
  3. Mary: We're having a few people over for a dinner Friday. We'd love to have you. Tom: A. Oh, I'd love to . But I'm afaid. B. Oh, really! What time should I come? C. No. I have to prepare for the exam. D. Yes. Though I have to take the exam.
  4. Son: I'm terribly sorry. Mom. I've broken an Italian vase. Mom: A. Oh, what a shame! B. Oh, dear. How awful it is! C. Oh, that doesn't matter. D. Oh, I'm so sorry about that.
  5. Jane: Hello. Danny: Hi, Jane.Is John there, please? A. No. He's not here at the moment. B. No. He's away. Call back later. C. Sorry. I don't know where he is . D. Sorry. He's not here right now. Any message?
  6. Teacher: You're late again! Student: Sorry, A. I won't do that anymore B. but it's my own business. C. I'm afaid I've overslept D. but I need more sleep
  7. Guest: Oh, it's ten o'clock. I must be leaving now. Host: A. It's OK. Please walk slowly. B. Why do you want to go now? C. Yeah, it's really late. Do as you like. D. Won't you stay for another cup of tea?
  8. Cathy: Do you mind opening the door for me ? Robert: .
A. Yes, I'll do it. B. It's nothing C. That's all right D. Not at all
  9. Katherine: Haven't seen you for ages, Linda! How are you getting on? Linda: Quite well. And you? Katherine: Pretty good. How's your husband? Linda: Oh, we've got divorced. Katherine: A. Oh, I'm so sorry to hear that. B. What a shame! C. It's really a problem. D. Hope you'll get better.
  10. Customs officer: Could I have your name, please? Passenger: It's Paine, Sarah Paine. Customs officer: ? Passenger: It's P-A-I-N-E. A. How do you spell your last name B. What's your last name, please C. How to pronoune your last name D. How could I speak your last name
  11. Stranger: . Do you know where the nearest bank is , please? Resident: Sure. It's on King Street, between Sixth and Seventh Avenue. Stranger: Thank you. A. Help me B. Forgive me C. Excuse me D. Trouble you
  12. Mary: Peter, would you like to go to a party this Sunday? Peter: . What kind of party you mean? Mary: It's a birthday party. A. Sounds good B. Looks nice C. Seems all right D. Feels great
  13. Susan: That's a beautiful skirt you have on! Lily:. A. Actually, I don't like it very much B. Oh, thank you . I just got it yesterday C. Yes. But it isn't so as you said D. No, it's not that beautiful . Yours is better
  14. John: May I use your computer this afternoon, Susie? Susie: Sure, but I have to finish typing my term paper today. John: . A. Do as you please B. Oh, I'm sorry C. Thank you just the same D. Never mind it
  15. Patient: I feel terrible today. My stomach doesn't feel well at all. Doctor: . A. You should take something for it B. That's too bad for your health C. It serves you right D. Remember. Don't do that again Reading Comprehension (40 points) Part Ⅱ Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or nufinished statements. For each of them . there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.
Passage one Michael Phelps has already been considered by some as the greatest all-around competitor in the history of his sport. At the 2004 U.S. Trials, Phelps qualified for Athens in six individual events across every possible stroke. He finally earned five titles of Olympic champion. Should Phelps match Mark Spitz's record in Athens or Beijing in 2008, he will earn a $1 million bonus from his sponsor. Michael Phelps was born to June 30, 19
  85. His father was a good athlete, and passed his ability on to his kids. Michael's coach told Michaelc's mother that her son was a rare telent.Long-limbed with big hands and feet, he took to instruction very well, loved to work hard and never seemed nervous is competition. By all accounts, his frame is perfect for a swimmer. His big hands and feet are like paddles in the water. The butterfly is his signature stroke, but he's shown the ability to dominate in any event. In 1999,Michael broke a record in the 200-meter butterfly for the 20-year-old age group at th Junior Nationals.At 15, Michael became the youngest swimmer to compete Sydney Olympics for the U.S.in 68 years. In an astonishing performance, he medaled six times and set five world records. Michael won the 200-meter butterfly with a new world mark, and also turned in record times in the 100-meter butterfly and 200-meter individual medley (混合泳)?doing so on the same day, which was a first in swimming history. Outside of his swimming career,Michael was a normal teenager.He didn't like getting out of the bed in the morning; but refused to slow down once his day began.Michael has his sights set on more than Olympic glory.He wants to transform his sport the way other great athletes like Michael Jordan and Tiger Woods have.
  16.Which of the following is the biggest achievement of Michael Phelps so far? A. An all-around competitor in the history of swimming. B. Breaking of a record in the 200-meter butterfly. C. Six individual events across every possible stroke. D. Five titles of Olympic champion.
  17. From Paragraph 1 it can be inferred that the passage was written. A. right in 2005 B. at a time between 2004 and 2005 C. just before Athens 2004 D. immediately after Athens 2004
  18. Michael Phelps turned to be the youngest American swimmer. A. in 1999, when he broke a record in the 200-meter butterfly B. in 2004,when he attended Athens 2004 C. in 2000, when he attended Sydney Olympics D. in an astonishing performance at home in the U.S.
  19. hating to get out of his bed in the morning, Michael Phelps wouldn't slow down once his day began. A. As B. Though C. Once D. Despite of
  20. The last sentence of the passage tells us that Michael Phelps is so ambitious as to . A. win many more gold medals for the U.S. B. remake history of his sport like M.Jordan and T.Woods C. become the greatest world record breaker in sport history D. be by far the greatest sportsman with Olympic glory
Passage Two Most personnel managers agree that job interviews are one of the least objective recruiment methods.But the advantages of testing are not going to change the attraction of the interview to employers . The appeal of the interview has everything to do with the human factor. Most people believe that they are a reasonable judge of character and trust their instinctive feeling. We might use some kind of test to aid the selection process, but we usually pick a candidate who interviews well, has good qualifications and impressive work record. But suppose the candidate lies or is less than completely honest. "This can be a serious problem for employers", explains Alan Conrad, Chief Executive at Optimus Recruiment. "The most difficult liars to find are those who tell half-truths rather than complete lies."Research shows that up to 75 percent of resumes are inaccurate on purpose. The most common practice is omission. Interviewer should therefore concentrate on areas of uncertainy such as gaps between periods of employment and job descriptions that seem strange. "Focusing on these areas will force candidates to tell the truth or become increasingly dishonest. This is usually when people signal their anxiety by their body language. Sweat on the upper lip, false smiles and nervous hand movements all indicate discomfort." Conrad does not suggest an aggressive policy-style interview technique , but insists that close inspection of a resume is absolutely essential. Only by asking the right questions can you confirm the suitability of the candidate or put pressure on those who are being less than completely honest.
  21. The best title of this passage can be . A. How to Catch Out the Dishonest Candidate B. How to Find a Job by Tricks C. Disadvantages of Job Interviews D. Advantages of Job Interviews
  22. The liars hard to recognize are those who tell. A. complete truths B. complete lies C. partial truths D. mainly truths
  23. How were the job applicants able to lie without being detected? A. By leaving out some necessary information B. By providing more information than needed. C. By using their body language. D. By telling some unbelievable lies.
  24. In order to pick up a qualified and an honest candidate, Conrad suggests that we . A. examine the resumes carefully B. inspect the candidates aggressively C. correct the resumes intentionally D. compare one's resume with others'
  25. What is the author's attitude towards job interviews? A. Most objective B. Too subjective. C. Suspicious D. Credulous. Passage Three Our world is wonderful with birds that are absolutely amazing and unbelievable.One kind of such birds is the coot?a clumsy bird so unloved that its name implies something of an old fool."The bird has a remarkable ability to recognize amd count its eggs," says behavioral
ecologist Bruce Lyon of the University of California at Santa Cruz. Coots need to be tricky because of the nunsual way the animals. Compete: One coot will put its eggs secretly into another's nest to trick the host into raising the invader's eggs. But nest owners use their wits to fight back, Lyon finds. Over four summers, Lyon monitored 400 coot nests near Williams Lake in central British Columbia, tagging the eggs with a marker. Of these , 160 coot nests received eggs from unrelated coots. The hosts generally were not fooled, however,. About half the time, coot parents rejected the strange eggs completely, usually by burying them deep in the nest. "Foreign eggs were not disappearing by chance and that can only mean the birds were recognizing them, "Lyon says. Apparently , the coots were alerted by the unfamiliar colors and patterns on the foreign eggs. In other cases, the parents pushed the foreign eggs to an unfavorable position at the border area of the nest, where there is less heat for hatching. Even if a mother coot didn't remove the foreign eggs from her nest, she continued to lay a normal hatch number of her own eggs, despite the apparent extra foreign eggs. Lyon thinks that means the coots somehow kept a count of both their own eggs and the suspicious ones. "That coots can distinguish their own eggs from the foreign ones is a rare but very convincing example of counting wild animal world," the ecologist concluded.
  26. The meaning of the bird's name "coot"probably is . A. wonderful and amazing B. unusual and remarkable C. secret and unbelievable D. old and silly
  27. In the passage, "foreign eggs" refers to . A. the eggs of the nest owners B. the eggs of the invaders C.the eggs from foreign countries D. the eggs unable to be hatched
  28. Which of the following is the particular way coots often compete? A. To steal some eggs from other nests. B. To put their own eggs into others' nests. C. To hatch other coots' eggs. D. To protect their own eggs.
  29. Which would the nest owners do with the foreign eggs according to the passage? Ⅰ. Burying them deep in the nests. Ⅱ. Pushing them aside to an unfavorable area. Ⅲ. Hatching them as their own. A. Ⅰ.only B. Ⅱ.only C. Ⅰ.land Ⅱ. D. Ⅰ.,Ⅱ.and Ⅲ.
  30. Which of the following is the particular ability the ecologist believes that the coot has? A. To trick other coots. B. To fight back the tricks. C. To be alert to the foreign eggs. D. To recognize and count its own eggs. Passage Four National Aviation and Space Administration (NASA) and its partners in the Inter-national Space Station have agreed in principle to let a 28-year-old South African become the second paying tourist on the orbiting outpost, the U.S. space agency said on Tuesday. Internet magnate Mark Shuttleworth signed a contract on Dec.4 with the Russian Aviation and Space Agency(RASA) to fly aboard a Soyuz space taxi to the station in April 2002, almost exactly a year after U.S.millionaire Dennis Tito became the first to experience space as a paying guest. NASA spokeswoman Kristen Larson said by telephone:"We've agreed in principle to the
flight of Mr. Shuttleworth. However, there are some final details that need to be taken of ."Larson would not say what details needed resolving , but said the station's international partnersincluding the space agencies of Russia, Europe, Japan and Canadahad drafted a set of requirements for space travelers covering "physical ability, psychological ability, language ability" and "length and appropriateness of training." Outgoing commander Frank Culbertson of the space station said the new crew replacing his was going to be extremely busy. "The station is for workers, and it puts an additional burden on
 

相关内容

05-06学士学位英语试题及答案

   2005 年成人高等教育学士学位英语考试试卷 Paper One 试卷一 (90 minutes) Part Ⅰ Dialogue Completion (15 points) Directions: There are 15 short imcomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2008年福建高考英语试题及答案

   ★ 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 2008 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英语试题 第 I 卷(选择题共 115 分) 听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。 第段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、 C 三个选项中选出最佳选项, B、 并标在试卷的相应位置。听完每段对 ...

2009年广东高考英语试题及答案[2]

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 绝密★启用前 试卷类型:A 2009 年普通高等学校招生全国统一考试 广东卷 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷 广东卷) 英 语 语言知识及应用(共两节 共两节。 Ⅱ 语言知识及应用 共两节。满分 35 分) 第一节 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21~30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答 ...

2009年全国高考英语试题及答案-天津卷

   2009 年普通高校招生统一考试天津卷 英语 年普通高校招生统一考试天津卷(英语 英语) 第I卷 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项. 例:Stand over there you'll be able to see it better. A. or 答案是 B. B. and C. but D. while 1. I'm trying to bre ...

2009年山东省济南市中考英语试题及答案

   更多英语学习资料,请访问 www.xlan.net.cn。在线学习英语,听说读写全掌握 年山东省济南市中考英语试题 济南市中考英语试题及答案 2009 年山东省济南市中考英语试题及答案 第 1 卷(选择题共 75 分) Ⅰ.听力测试。 A) 听录音,在每组单词中选出一个你所听到的单词。每个单词读两遍。(5 分) 1.A.keep 2.A.worker 3.A.office 4.A.bottle 5.A.cloud B.jump C.sleep D.sweep D.visitor B.teac ...

全国高考英语试题及答案及其解答 考究练习题

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 英 语 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题 卡上。 第一节( ...

2008年上海高考英语试题及答案 (不含听力)

   2008 年全国高考上海卷英语科试题及答案 第I卷 (105 分) II. Grammar and Vocabulary Section A Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B. C and D. Choose the one answer that best completes the sentence. 25. The two sportsmen co ...

热门内容

中考英语专项指导复习题5-代词情态动词

   中考英语??代词情态动词 中考英语??代词情态动词 ?? 代词:代词在中考考核频率中位居第二(87),也是错误率最高的题型之一。 1. Some parents like talking with their children after work, don’t. They often say it’s a bit difficult for them to do so. A. the other B. the others C. others D. other 2. The lady ov ...

【免费】2011新课标版英语高考大纲附录5(英语新课程标准词汇表)

   http://down.tingroom.com 外语下载中心 高中英语新课程标准词汇表 高中英语新课程标准词汇表 英语新课程标准 说明: 说明: 1.本表共收约 3500 个单词和 360 个短语或词组。 . 个短语或词组。 2.带*号的音单词为八级要求掌握的词汇。 号的音单词为八级要求掌握的词汇。 . 号的音单词为八级要求掌握的词汇 3.本词汇表不列语法术语。 .本词汇表不列语法术语。 4.部分可根据构词法推导出的副词、名词等不单 .部分可根据构词法推导出的副词、 列。 A a (an) ...

2007年6月浙江省大学英语三级考试试卷

   2007 年 6 月浙江省大学英语三级考试试卷 Part I Listening Comprehension Section A 1. A、She will save stamps for the man’s sister. B、She can’t give stamps to the man’s sister. C、She will no longer get letters from Canada. D、She has given the stamps to the man’s room ...

大学英语作文精选10篇

   NO.1 1. 现在大学校园里,迟到、早退、旷课是常见的现象 2. 保证学生的出勤率对大学教育的重要性 3. 作为一个大学生应该怎样做 Attend Your Classes Regularly Nowadays it is a very common phenomenon that some university students are late for or even absent from classes, and there are also some students who s ...

新东方英语词汇超级记忆法_部分4

   :毛-中国升起了毛泽东 orison 祈祷 [联想]o:太阳,ris:rise.(古时候有个部落每当太阳升起时就要祈祷) oriental 东方的 [联想]o:太阳,ri:rise, ent:enter,"太阳从东方升起进入天空" potential 潜力,潜能 [联想]pot:罐子,ent: enter,(想想阿拉丁神灯,进入罐子是不是有潜力) permanent 永久的 [联想]per:每个,man:男人,ent:进入,"每个男人都想找到进入爱情的永恒的境界 ...