2006 年 11 月北京地区成人本科学士学位英语统一考试(成人英语三级真题) 月北京地区成人本科学士学位英语统一考试(成人英语三级真题)
2009 年 05 月 05 日 9:25
Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: One study shows that Americans prefer to answer with a brief “ Yes ” , “ No ” , “ Sure ” , or the very popular “ Yeah ” rather than with a longer reply. (
  76) But brief replies do not mean Americans are impolite or unfriendly to some extent. Very often, Americans are in a hurry and may greet you with a single word “ Hi ” , indeed; this is a greeting you will hear again and again during your stay in the United States. It is used by everyone, regardless of rank, agent occupation. However,-those who are accustomed to lo nger greetings'may require a little more time before they feel comfortable with American simple talk. Americans sometimes use plain talk when they are uncomfortable. (
  77) If people praise them or thank them in an especially polite way, they may become uncomfortable and not know what to say in reply. They don't want to be impolite or rude, you can be sure that they liked what was said about them. Except for certain holidays, such as Christmas, Americans don't usually give gifts. Thus, you will find Americans embarrassed as they accept gifts, especially if they have nothing to give in return. They are generally a warm but informal people.

  1. The fact that Americans like shorter answers tells us. A. they reply very quickly in a hurry B. they choose words too carefully C. they like replying briefly D. they want to be as polite as they can
  2. Those who like using beautiful or formal words . A. need more time to get used to American simple greeting B. need no time to get familiar with American greeting C. do not very much like American way of greeting D. think Americans are not polite whatever
  3. Which of the following is NOT true? A. Americans often answer with the words like “ sure ”, “ yeah ”. B. They are not impolite with brief replies. C. Americans in high ranks must use formal words in greeting: D. Americans are a warm but informal people.
  4. The Americans like others' praise but if in a polite way. A. they don't know what to say in reply B. they feel somewhat uneasy C. they don't want to reply D. both A and B
  5. The passage indicates that . A. Americans exchange gifts the first time they meet. B. Americans seldom give gifts except for some holidays. C. Americans often bring some gifts to their friends. D. Americans only want to get gifts from others. Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage: (
  78) The advantages and disadvantages of a large population have long been a subject of discussion among economists (经济学家) . It has been argued that the supply of good land is limited. To feed a large population,: inferior land must be cultivated and
the good land worked intensively, Thus, each person produces less and this means a lower average income than could be obtained with a smaller population. Other economists have argued that a large population gives more scope for specialization and the development of facilities such as ports, roads and railways, which are not likely to be built unlessthere is a big demand to justify them. One of the difficulties in carrying out a world-wide birth control program lies in the fact that official attitudes to population growth vary from country to country depending on the level of industrial developmentand the availability of food and raw materials. In the developing country where a vastly expanded population is pressing hard upon the limits of food, space and natural resources, it will be the first concern of government to place a limit on the birthrate, whatever the consequences may be. In the highly industrialized society the problem may be more complex. A decreasing birthrate may lead to unemployment because it results in a declining market for manufactured goods. (
  79) When the pressure of population on housing declines, prices also decline and the building industry is weakened. Faced with considerations such as these, the government of a developed country may well prefer to see a slowly increasing population, rather than one which is stable or itt decline.
  6. A smaller population may mean. A. higher productivity, but a lower average income B. lower productivity, but a higher average income C. lower productivity, and a lower average income D. higher productivity, and a higher average income
  7. According to the passage, a large population will provide a chance for developing. A. agriculture B. transport system C. industry D. national economy
  8. In a developed country, people will perhaps go out of work if the birthrate. A. goes up B. is decreasing C. remains stable, D. is out of control
  9. According to the passage slowly rising birthrate perhaps is good for. A. a developed nation B. a developing nation. C. every nation with a big population D. every nation with a small population
  10. It is no easy job to carry out a general plan for birth control throughout the world because. A. there are too many underdeveloped countries in the world B.underdeveloped countries have low level of industrial development. C. different governments have different views about the problem D. even developed countries may have complex problems Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage: To us it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains. But actually the umbrella was not invented as protection against rain. It was first usedas a shade against the sun. Nobody knows who first invented it, but the umbrella Was used in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese, way back in the eleventh century B.C.. We know that the umbrella was also used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade. And there was a strange thing connected with its use; it became a symbol of honor and authority. In the Far East in ancient times, the umbrella was allowed to be used only by royal people or by those in high office.. In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. And the umbrella was in common use in ancient Greece. But it is believed that the first persons in Europe to use the umbrellas as protection against the rain were the ancient
Romans. During the Middle Ages, the use of the umbrella practically disappeared. Then it appeared again in Italy in the 16th century . And again it became asymbol of power and authority. Umbrellas have not changed much in style during all this time, though they have become much lighter in weight. (80 )It wasn't until the twentieth century that women's umbrellas began to be made in a variety of colors.
  11. The first use of umbrellas was as. A. protection against rain B. a shade against the sun C. a symbol of power D. a symbol of honor
  12. were regarded as the people who first used mbrellas. A. Romans B. Greeks C. Chinese D. Europeans
  13. The umbrella was used only by royal people or those in high office. A. in Europe in the eighteenth century B. in ancient Egypt and Babylon C. in the Far East in ancient times D. during the Middle Ages
  14. According to the passage, which of the following is NOT true? A. Women enjoy using umbrellas with various kinds of colors. B. The inventor of the umbrella is unknown. C. Once ordinary people had no right to use umbrellas. D. Umbrellas were popular and cheap in the ancient times.
  15. Which of the following may be the best title for the passage? A. When Was the Umbrella Invented B.The Role of Umbrellas in History C. The Colors and Shapes of Umbrella D. Who Needed Umbrellas First Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  16. The news quickly spread through the village the war had ended. A. which B. what C. that D. where
  17. We hurried to the station find ourselves three hours earlier for the train. A. only to B. in order to C. so as to D. such as to
  18. I meant D you, bu I'm afraid I forgot. A. ringing B. being ringing C. to ringing D. to ring
  19. We live in a time, more than ever before in history, people are moving about. A. what B. when C. which D. where
  20. Is there any possibility Of getting the price further? A. reduced B. reduce C. reducing D. be reduced
  21. you feel too ill to go out, I would rather not stay at home tonight. A. Because B. Although C. Unless D. If
  22. Because of many mistakes, she was made these letters again. A. type B. to typing C. typed D.to type
  23. It is hot and dry; the flowers need. A. being watered B. be watered C. to water D. to be watered
  24. He began by showing us where the country was and went onus about its climate. A. telling B. to tell C. to telling D. to be told
  25. Our failure ourselves to modem life often causes us trouble in our work. A. to adopt B. to apply C. to adapt D. to act
  26. Once of the necessity of a move, he worked hard to find a new home. A. convinced B. be convinced B. convincing D. having convinced
  27. So many representatives, the conference had to be put off. A. were absent B. to be absent C. being absent D. had been absent
  28. In no case the students from exploring new ideas. A. we should prevent B. we could prevent C. should we prevent D. shouldn't we prevent

  29. I don't think it advisable that Tom to the jOb since hei has no experience. A. be assigned B. is assigned C. will be assigned D. has been assigned
  30. With all this work on hand, she to the dance party last night. A. oughtn't to go B. hadn't gone C. shouldn't have gone D. mustn't have gone
  31. As Christmas was coming, the town began a clearing on a large scale. A. through B. thorough C. though D. thought
  32. E-mail writing .has became the usual means of communication people some distance away. A. for B. on C. to D. with
  33. It is a good idea for parents to monitor the as well as the kind of television that their children watch. A. number B. size C. amount D. screen
  34. I'm afraid that there isn't for youin my car. A. place B. seat C. comer. D. room
  35. It suddenly to me that we could use a computer to do the job. A. happened B. occurred C. agreed D. presented
  36. The old people often raise for the, sake ofgompanionship. A. pets B. pipes C. pills D. pies
  37. The river here is very wide but, so you can walk across it. A. narrow B. arrow C. shallow D. hollow
  38. The streets were empty the policemen on duty. A. besides B. except C. excepting D. except for
  39. Don't leave matches or cigarettes on the table within the of little children. A. hand B. reach C. space D. distance
  40. - How did you pay the workers? -As a rule, they were paid by A. the hour B. an hour C. hour D. the time
  41. of the students in our class are from the north. A. Two nineth B. Second ninth C. Second nines D. Two ninths
  42. My father has classes day: Mondays, Wednesdays and Fridays. A. each other B. every other C. this and the other D. all other
  43. This morning Jack came to school late A. than usual B. as usual C. like usual D. like usually
  44. I'm putting on weight. The doctor has warned me to, Sugar. A. keep up B. keep back C. keep off D. keep away
  45. We werefor half an hour in the traffic and so we arrived late. A. kept up B. held up C. cut up D. brought up, Part III Identification (10%) Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked A, B, C and D. Identify the one? hat is not correct. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  46. He didn't dare to leave the house for fear someone would A B C recognize him soon. D
  47. You can see the whole city for miles from here in a clear day. A B C D
  48. He wished he didn't tell her the truth that brought her so much A B C D pain.
  49. The room, which window faces the south, is the nicest one of all A B C on this floor. D
  50. He is a true friend of mine , whom I can always depend whenever A B C I get into trouble. D
  51. Let's go and watch that new movie at eight tonight , won't we? A B C D
  52. It is very important that the students' voice is heard by the A B authorities of all our schools. C D
  53. This is such a beautiful day that everyone around us feel like A B C going out for a walk. D
  54. We saw a big dog that was fierce and felt frightened in A B C our way home. D
  55. You will feel inconvenient in Japan if you can
either speak A B C D Japanese nor English. Part IV Cloze (10%) Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. You shoul
 

相关内容

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2011年实用英语口语水平测试题及答案

   http://www.514t.com 免费提供各种资格考试真题、模拟题、练习题、精选题及答案 2011 年实用英语口语水平测试题及答案 Directions: Read the following 100 sentences or dialogues carefully. Choose the best answer for each blank and mark A, B, C or D. 仔细阅读下列题目,并从 A,B,C,D 四个答案中选出正确的选项. 1. --Shall I ma ...

初中英语翻译题及答案二

   句子翻译专题二 1. 我父亲叫我努力学习。 My parents told me . 2. 我发现学好英语很容易。 I find study English well. 3. 他希望我能同他们一道去。 He me with them. 4. 我很忙,我有许多衣服要洗。 I’m very busy. I have a lot of . 5. 不知道为什么那么早就出发。 I don’t know so early. 6. 为什么不把窗户关上? Why the window? 7. 他 ...

小学英语毕业试题及答案

   小学英语毕业试题及答案 时间 50 分钟 满分 100 分 一、根据读音规则,判断下列各组单词中,哪一个单词划线部分的 读音与其它三个划线部分的读音不同,请选出。 (共 10 分,每小题 2 分) ( )1. A. hand B. gave C. map D. plan ( )2. A. went B. bed C. me D. get ( )3. A. heavy B. sleep C. weekend D. meet ( )4. A. car B. father C. warm D. h ...

09青岛英语中考试题及答案

   二○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 ○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英语试题 (考试时间:120 分钟;满分:105 分) 友情提示:Hi,亲爱的同学,欢迎你参加本次考试,祝你答题成功! 友情提示: 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项目填写清楚。 2.请将第一卷的 1?50 小题的答案涂在答题卡上。请将第 IV 大题的答案写在 第二卷的相应位置上。 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试 (25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 ...

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2008年福建高考英语试题及答案

   ★ 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 2008 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英语试题 第 I 卷(选择题共 115 分) 听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。 第段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、 C 三个选项中选出最佳选项, B、 并标在试卷的相应位置。听完每段对 ...

08年4月自考英语翻译试题及答案

   全国 2008 年 4 月自学考试英语翻译试题 Ⅰ.Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked A,B,C and D. Choose the one that is the closest equivalent of the ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

热门内容

Funny English - 趣味英语

   趣味英语 Funny English 捡命壹条 目录 英语背景知识 .................................................................................................................................. 2 1)美国人种种.......................................................................... ...

英语六级写作之天龙八部

   大学英语六级备考 College English Test Band-6 杭州新东方: 杭州新东方:陈曲 Hangzhou New Oriental: Frank 教授课程: 教授课程:写作部分 Courses: Writing Part 对于题目的解读 " Direction: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled …. You should write at least 150 ...

广告英语常用修辞手法

   第 28 卷 第 5 期 2007 年 5 月 湖南科技学院学报 Journal of Hunan University of Science and Engineering Vol.28 No.5 May.2007 广告英语常用修辞手法 荣海龙 (永州职业技术学院 摘 商贸旅游学院,湖南 永州 425100) 要:在新产品新服务层出不穷的今天,广告已成了人们日常生活中十分重要的一部分,广告英语也逐渐发展成为一种风格 独具的实用文体,其独特魅力的一个主要体现就是它的修辞。文章介绍了广告英语中 ...

考研英语完形语法笔记(新东方强化班)

   考研笔记补充(1) 语法篇:请按照讲义上的编号依次阅读以下的注意事项,谢谢! 9 主谓一致(完形填空的必考语法,非常重要!!!) 1)表示时间或数量等的数词一定都是单数!!切记,即使后面的单位是复数,整个词组依 然是单数 题目: fifteen minutes is such a long time 15 分钟是复数,因此 minutes 后面应该加 s,但是 fifteen minutes 整个词组依然应该是单 数 136 dollars was far beyond 2)and 结构 A ...

考研英语摘要

   关于摘要--所有考研的同学进 重要且紧急!!!!!!!!!!!!!! 来源: 周湘 关于摘要 所有考研的同学进, 重要且紧急!!!!!!!!!!!!!! 所有考研的同学进 的日志 大家好,在上周拿到了考研的 2010 年的新大纲(一)之后,我看了里面关于考试要求和 说明以及样题部分,看到里面写了关于今年小作文可能出现的变化,即考摘要部分的说明, 即考摘要部分的说明, 即考摘要部分的说明 大纲中说, 部分, 字的应用文或摘要写作 在书中第 7 页,大纲中说,第三部分写作的 A 部分,会出 10 ...