湖北省武汉市 中考英语试卷(课改实验区) 湖北省武汉市 2006 中考英语试卷(课改实验区)
笔试部分
( ) 一、选择填空。 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 选择填空。
  1. ─ When do you go shopping ? ─ I usually go shopping Sunday morning. A. on B. in C. at D. for
  2. ─ Is that Mary ? ─ Right. She’s nice and I like very much. A. herself B. her C. hers D. she
  3. ─ There is some soup on the table, isn’t ? ─ No, I think that’s water. A. there B. it C. that D. one
  4. ─ This box is heavy for me to carry. Can you help me ? ─ Certainly. A. so B. much C. very D. too
  5. ─ Is your father a doctor ? ─ Yes, he is . He in Town Hospital. A. has worked B. had worked C. works D. worked
  6. ─ When you the bike ? ─ Last month. A. have / bought B. had / bought C. do / buy D. did / buy
  7. ─ I want to teach in this area. ─ Well, teachers very much here. A. need B. are needing C. are needed D. will need
  8. ─ Where can I find Jack? ─ He the post office. A. has been to B. had been to C. has gone to D. had gone to
  9. ─ How long will you stay here? ─ I think I will be here for more days. A. few B. a few C. little D. a little
  10. ─ How about going out for a walk ? ─ . A. I would be B. I like C. I do D. I’d like to
  11. ─ The window are broken and need to be repaired. ─ I think so. They can hardly the cold now. A. keep out B. give out C. take out D. put out
  12. ─ What happened to you this morning ? ─ The teacher asked me for my When I was late again. A. meaning B. idea C. excuse D. answer
  13. ─ I tried to you at home several times, but no one answered the phone? ─ I was traveling around last month. A. touch B. reach C. receive D. meet
  14. ─ What do you think of his speech ? ─ Oh, wonderful, But his sound really When he first started speaking. A. aloud B. worried C. nervous D. quiet
  15. ─ Here’s coffee and tea. You may have . ─ Thanks. A. either B. each C. one D. it
  16. ─ Do you think Brazil will beat Japan in World Cup 2006 ? ─ Yes. They have better players , so I them to win. A. hope B. prefer B. except D. want
  17. ─ I hear the weather will __ cold for another week. ─ I hope not. I hate cold weather. A. turn B. last C. get D. stay
1

  18. ─ Will you please stay here for the party ? ─ Sorry, I . I’ll have to go to an important meeting. A. mustn’t B. needn’t C. can’t D. won’t
  19. ─ What does the lady look like ? ─ . A. She’s fine and well. B. She’s really a nice lady C. She’s tall and thin. D. She likes wearing skirts.
  20. ─ Are you going to buy a camera ? ─ Yes. But there’re so many kinds that I can’t decide to buy. A. What B. which C. how D. where. 完形填空。 (阅读下面两篇短文, 掌握其大意, 然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案) 二、完形填空。 A Lucy and I are in the same class. She’s a 1 student and is always the best in the class in her studies. She often goes to school by bike because her home is a little 2 from the school. She 3 beside me in the classroom. Lucy likes 4 very much and often take exercises after school. She often helps me with my studies and I 5 her very much.
  1. A. good B. beautiful C. young D. careless
  2. A. new B. near C. long D. far
  3. A. dances B. stands C. sits D. lives
  4. A. animals B. clothes C. food D. sports
  5. A. like B. help C. know D. learn B One Saturday afternoon, Kate went to buy something for her sister and herself. As Kate was coming out of a 1, a young lady walked towards her. She said she was Miss Green a good friend of Kate’s sister. Kate 2 her. Then she called a taxi to send Kate home. She 3 the driver where he should go. Kate was 4 that it was not the in direction of her home. “ 5?” Kate asked. The lady smiled. When they came to a quiet road, a big rough man 6, on the road. He stopped the taxi driver, knocked him down, and threw him out of the
  7. At the same time, Miss Green took out of a knife and 8 it at Kate. She asked Kate to keep
  9. The man then started the taxi. “ Oh, my God! I’m being kidnapped(绑架),” Kate said to herself. She tried to escape, but not
  10. Suddenly an 11 came to her. She took out a lipstick(口 红) from her pocket, wrote ‘SOS’ on the window, and covered the word with her
  12. A few minutes later, a police car 13 and the policemen saw the sign. When the kidnappers saw the policemen they stopped the taxi, jumped into the grass, and ran away. The policemen then 14 Kate up and sent her home. When her parents knew what had happened, they were greatly surprised. But they were also 15 because their daughter had finally come back safely.
  1. A. school B. taxi C. shop D. friend’s
  2. A. knew B. believed C. thanked D. remembered
  3. A. told B. asked C. wondered D. checked
  4. A. sure B. excited C. surprised D. pleased
  5. A. What B. Where C. When D. Why
  6. A. drove B. climbed C. fell D. appeared
2

  7. A. road B. sight C. taxi D. home
  8. A. shouted B. played C. hurt D. pointed
  9. A. healthy B. alive C. relaxed D. quiet
  10. A. happened B. failed C. succeeded D. hurried
  11. A. idea B. answer C. interest D. order
  12. A. hands B. back C. dress D. lipstick
  13. A. stopped B. left C. passed D. turned
  14. A. lifted B. held C. put D. picked
  15. A. worried B. happy C. proud D. successful 阅读理解.( 三、阅读理解 阅读下面三篇材料, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳答案) A “Well, we’re in our new house. Let’s get a new pet to get along with it,” Mrs. Brown said to her husband. “ That sounds like a pretty good idea,” he answered. “do you want to see the ads in the newspaper?” “Let’s go to the animal shelter. Many pets there need homes. Since tomorrow is Saturday, we can both go,” she said. Next morning the Browns met Mr. Snow at the animal shelter. “we want to be sure that the pets here go to good homes,” Mr. Snow said, “So I need to ask you some questions.” After they talked for a while, the Browns decided to get a small dog. It wouldn’t need a big house or a big yard. A small dog would bark(吠) and warm them if someone tried to break into their house. After Mr. Snow gave the Browns a book on pet care, they chose one and wanted to take her home right away. But the animal doctor hadn’t checked her yet. So Mr. Snow told them to return on Sunday. On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter. The animal doctor said, ”Shadow has had all of her shots(预防针). She will be healthy.” The browns thanked the doctor and took Shadow home.
  1. From the reading we learn that . A) the Browns have never had a pet before. B) the Browns knew about Shadow from the newspaper. C) Shadow is a small and healthy dog. D) Mr. Brown didn’t quite agree with his wife.
  2. The word shelter in the reading means . A) a place to sell small dogs. B) a place to keep homeless animals. C) a place to study animals D) a place to sell books on pet care.
  3. Mr. Snow asked the Browns some questions to . A) see if they had moved to a new house. B) find out how rich the Browns were. C) know where they’d keep their new pet D) make sure they’d take care of pets
  4. The Browns thinks that a small dog . A) doesn’t need any room to keep. B) can help them watch their house. C) eats less food than a bigger one D) usually has a beautiful name
  5. It’s clear that .
3
A) Shadow will not be easy to get ill B) the Browns were not satisfied with Shadow C) Mr. Snow didn’t check Shadow at all D) Shadow likes barking a lot B Wednesday 15 November
SUN 5 12 19 26
S 1 8 15 22 29 M 2 9 16 23 30
MON 6 13 20 27 OCTOBER
T 3 10 17 24 31 W 4 11 18 25 T 5 12 19 26
TUE 7 14 21 28 2006
F 6 13 20 27 S 7 14 21 28
WED 1 8 15 22 29
S 31 3 10 17 24
THU FRI 2 3 9 10 16 17 23 24 30 DECEMBER
M 4 11 18 25 T 5 12 19 26 W 6 13 20 27 T
SAT 4 11 18 25 2006
F 1 8 15 22 29 S 2 9 16 23 30
7 14 21 28

  1. Mary is allowed to order her lunch from a small restaurant on the third Thursday of every month. During the month of November, she orders it on the . B) 17th C) 21st D)14th A) 16th
  2. January 8, 2007 will fall on . A) Saturday B) Sunday C) Monday D) Tuesday
  3. The dates of the first Sundays of October, November and December are . A) the 5th / the 1st / the 31st B) the 5th / the 30th / the 3rd C) the 1st / the 5th / the 3rd D) the 1st / the 4th / the 2nd
  4. During the month of December, Kate is learning to swim. She needs to attend lessons once a week. The day she can attend the most lessons is . A) Sunday B) Monday C) Tuesday D) Wednesday th
  5) Tom’s birthday is on the 13 of December. The numbers of days from the date( not included) shown on the calendar until his birthday is . A) 3 B) 13 C) 28 D) 30 C It was just three degrees above zero. “That’s cool,” thought Jane as she got ready to deliver(送) her morning papers. Jane had 50 customers, and on cold morning when she couldn’t ride her bicycle, it took her more than an hour to make her rounds. As she collected her papers and put them into a big canvas bag, Jane regretted that she hadn’t finished her math homework the night before. There was still time. She’d hurry with the papers and finish the math before breakfast. Less than an hour later Jane was nearly finished. She had only five customers to go. She could then head for home to complete her math while her mom fixed breakfast. As she rounded the corner, she saw a car in the middle of the street. It was Mr. Zimmerman, the elderly man who walked with a walking stick. His car was out of gas(汽油). “I’d like to help Mr. Zimmerman,” thought Jane, “but if I do, I won’t have time to do my homework.” She hated to think what Mr. Roberts would say if she hadn’t complete her papers. “It’s his own fault for running out of has,” Jane talked to herself. “The station is only a
4
half mile down the street. Surely Mr. Zimmerman can walk that far, even on a cold morning like this … can’t he?” As she walked down the street , Jane wondered what to do.
  1. Jane delivers her papers . A) before she goes to school B) on cold morning C) with the help of Mr. Zimmerman’s car D) on the way to school
  2. Mr. Zimmerman was old and . A) couldn’t drive well B) would have nobody to help him C) was not rich enough to buy gas D) was not able to walk a long way
  3. The best title for this reading should be . A) Fifty Customers B) There’s No Easy Answer C) No Time to Finish Homework D) A Cold Morning for Jane
  4. We know from the reading that . A) Jane couldn’t find any time to finish her homework B) it took about an hour for Jane to send the papers C) Jane would have her breakfast in the school D) Jane likes to deliver papers on cold morning
  5. The reading doesn’t say but we can infer that . A) Jane bought the gas for Mr. Zimmerman B) usually Jane delivers papers by bike C) Mr. Roberts doesn’t like Jane at school D) Mr. Zimmerman had to leave the car for Jane 阅读理解填词。 (先阅读短文, 然后在短文后 1?10 小题空白处写出各单词的正确形式 ,单词 四、阅读理解填词。
的第一个字母已给出。 )
Catherine and Martin met in England before they came to Australia. At that time, Martin was a minister(牧师) in a church, and it was three v_(
  1)_ away from Catherine’s. One evening, they happened to have dinner t_(
  2)_ in a restaurant. They e_(
  3)_ their talk and laughed a lot. The young man soon won Catherine’s h_(
  4)_, so she asked him whether he would marry her in church. The minister was very surprised and said that her q_(
  5)_ came quite unexpected. Catherine realized that he had not understood her c_(
  6)_. So she laugh and said, ”What I m_(
  7)_ is, when I get married in church, will you be the minister who marries me and my husband?” They both laughed, and they had a nice evening. However, their talk that evening put an idea into Martin’s head. He realized that he had a_(
  8)_ fallen in love with Catherine and he wanted to marry her. So a few days later, he visited her and asked her to marry him. Catherine felt proud and pleased, and a_(
  9)_ it. Soon after they were married, they m_(
  10)_ to Australia.
  1) v
  2) t
  3) e
  4) h
  5) q
  6) c
  7) m
  8) a
  9) a
  10) m 书面表达。 五、书面表达。 请用英语表述下面的内容。要点如下:
  1)明天是星期天,同学们到医院看望 Mr. Smith。
  2)早上九点钟校门口集合,乘公共汽车去。
  3)Mr. Smith 是我们的英语老师,他上周生病住院了。
5

  4)请你建议带一份礼物,并说明理由。 要求:
  1)不要逐句翻译
  2)字数 6080
Keys
一、选择填空。1-A 2-B 3-A 4-D 5-C 6-D 7-C 8-C 9-B 10-D 选择填空。 11-A 12-C 13-B 14-C 15-A 16-C 17-D 18-C 19-C 20-B 完形填空。 二、完形填空。A 1-A 2-D 3-C 4-D 5-A B 1-C 2-B 3-A 4-C 5-D 6-D 7-C 8-D 9-D 10-C 11-A 12-B 13-C 14-D 15-B 阅读理解. 三、阅读理解 A 1-C 2-B 3-D 4-B 5-A B 1-A 2-C 3-C 4-A 5-C C 1-A 2-D 3-B 4-B 5-B 阅读理解填词。 四、阅读理解填词。1 villages 2 together 3 enjoyed 4 heart 5 question 6 correctly 7 mean 8 already 9 accepted 10 moved 书面表
 

相关内容

06英语中考

   湖北省武汉市 中考英语试卷(课改实验区) 湖北省武汉市 2006 中考英语试卷(课改实验区) 笔试部分 ( ) 一、选择填空。 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 选择填空。 1. ─ When do you go shopping ? ─ I usually go shopping Sunday morning. A. on B. in C. at D. for 2. ─ Is that Mary ? ─ Right. She’s nice and I like ...

2011年英语中考考试说明解读

   2011年宁夏初中毕业 2011年宁夏初中毕业 暨高中阶段招生考试英语命题考 试说明解读 教育厅教研室 肖克义 一、命题指导思想 " 以教育部制定的《义务教育英语课程标准》为依据,在考 以教育部制定的《义务教育英语课程标准》为依据, 基础知识和基本技能的同时 着重考查学生的综合语言 的同时, 查基础知识和基本技能的同时,着重考查学生的综合语言 运用能力。 运用能力。 " 在保持中考连续性、稳定性的前提下,进一步推进中考改 在保持中考连续性 稳定性的前提下 连续性、 的前提下, 有利于促进初 ...

英语中考题

   2009 年陕西省初中毕业学业考试 英语试卷之一 第 l 卷(共 70 分) 听力部分 A卷 1.听句子,选答语(共 5 小题.计 5 分) 本题共有 5 个小题,每个小题你将听到一句话,读两遍,请从所给的 三个选项中选出一个最恰当的答语. 1.A.Thank you. 2. It' June 21st. A. s 3.A.It's right. pleasure. 【B】 B.Yes,I would. C.Of course B.All right. B. s Sunday. It' C. ...

初中英语中考考点

   初中英语中考考点 初一上册 考点扫描】 【考点扫描】 中考考点在本单元主要集中在: 中考考点在本单元主要集中在: 1. 动词 be 的用法; 的用法; 2. 人称代词和物主代词的用法; 人称代词和物主代词的用法 的用法; 名词的单复数和所有格的用法 的用法; 3. 名词的单复数和所有格的用法; 4. 冠词的基本用法; 冠词的基本用法 的基本用法; 5. There be 句型的用法。某地有某物 句型的用法 的用法。 6. 本单元学过的词汇、短语和句型; 本单元学过的词汇、短语和句型; 7. ...

2008英语中考

   2008-2009 学年度第一学期期中英语试卷 班级 姓名 成绩 根据首字母提示以及句意完成句子。 一、 根据首字母提示以及句意完成句子。10% 1.We hope Liu Xiang will go for more mfor China in the future . t2.I think Confuciusis is a great tl3.This is the greatest book in Chinese lthe t4.What is the t-of this book ? ...

2005长沙英语中考

   年湖南省长沙市 长沙市中考英语试卷 2005 年湖南省长沙市中考英语试卷 听力(三部分, 小题, I. 听力(三部分,共 20 小题,计 20 分) A)单句理解(共 5 小题,计 5 分) 听录音,将所听句子的字母序号标在图下的括号中。 B)对话理解(共 10 小题,计 10 分) ①听下面的五段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项回答所提问题。(共 5 小题,计 5 分) 6. What colour is the man’s dog? A. B ...

2004成都英语中考题

   成都 2004 英语中考题 A卷 听力略 选择填空(共 25 小题,每小题 1 分;计分 25 分) Ⅰ.选择填空 选择填空 A)从各题的 A,B,C 三个选项中,找出和划线部分意思相同或相近,并能替换划线部分的 选项. 26.Many people went to Mr Jackson's birthday party. All of them had a good time. A.enjoyed themselves B.were very good C.played for a lon ...

2009黄冈英语中考题

   考试吧(Exam8.com)-第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! -第一个极力推崇人性化服务的专业考试培训网站! 考试吧 提供历年试题,模拟试题,模拟盘,教程,专业课试题下载,考试培训等。每日更新!!! 声明:本资料由 考试吧(Exam8.com) 收集整理,转载请注明出自 http://www.exam8.com 服务:面向较高学历人群,提供计算机类,外语类,学历类,资格类,会计类,工程类,医 学类等七大类考试的全套考试信息服务及考前培训. 黄冈市 2009 年初中毕业生升学考试 ...

10年昆明市英语中考题

   昆明 2010 年中考英语试题 第二部分 英语知识应用 第一节 单项填空 从 A,B,C,D 四个选项中选出能填入空白处或替换划线部分的最佳答案。(共 25 题,每小题 1 分,满分 25 分) 26. There will be for the first time in the near future Kunming. A. buses B cars C. subways D. trains 27. ? He’s very well. A. Who’s your father B How ...

2009眉山市英语中考题

   机密★启用前 [考试时间:6 月 14 日上午 9:00 11:00] 2009 年高中阶段学校招生统一考试 英 页.全卷共 120 分,考试时间为 120 分钟. 语 本试卷分为第 I 卷(选择题) ,第 II 卷(非选择题) .全卷共 12 页,第 I 卷 1 至 8 页,第 II 卷 9 至 12 第 I 卷(选择题,共三部分,满分 90 分) 友情提示: 友情提示: 1,答第 I 卷前,请考生细心将自己的姓名,准考证号,考试科目用铅笔涂写在答题卡上. 2,每小题选出答案后,用铅笔把 ...

热门内容

最齐全的关于茶的介绍的英语

   关于茶的介绍的常用英语 一,名字介绍 名字介绍 ording to the degree of :fermentation ,rolling, baking and tea leaf maturity :根据 制造时发酵,揉捻焙火与采摘时原料成熟度来分类 Non-fermented :不发酵茶,即绿茶 Post fermented :后发酵茶 即普洱茶 Partially fermented 部分发酵茶,半发酵茶,即乌龙茶 Complete fermentation:全发酵茶,即红茶 再把这 ...

4惠州市2011届高三第三次调研考试(英语)

   惠州市 2011 届高三第三次调研考试 英语试题 (2011.01) ) I.语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 语言知识及应用(共两节, 语言知识及应用 完形填空( 小题; 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) How long have you been busy, rushing around all day? We are always on, talking, emailing, sending and reading messages. The ...

英语作文技巧.

   作文技巧 作文技巧 1。信件引言示例: 。信件引言示例: (1)求职 ) 尊敬的先生: 我给你写信是想询问贵公司是否有我可以担任的秘书工作。~~~~~~~~~~~ Dear Sir, I’m writing to you to inquire if there would be any position available for me to work as a secretary in your company. ~~~~~~~~~ 尊敬的先生: 我看到贵公司在网上的招聘广告后,很想应聘贵 ...

2006高考英语全国卷1

   2006 绝密★启用前 2006 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 本试题分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷 1 至 12 页,第Ⅱ卷 13 至 14 页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案划在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到 答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从题中所给的 A、B、C 三 ...

当代研究生英语读写教程课文翻译

   Unit One 信息空间:出入随愿 美国人的内心深处具有一种酷爱探索新领域的气质。我们渴求宽敞的场地,我们喜欢探 索,喜欢制定规章制度,却不愿去遵守。在当今时代,却很难找到一块空间,可以供你任意驰骋,又不必担心影响 你的邻居。 确实有这样一个空间,那就是信息空间。这里原本是计算机迷的游戏天地,但如今只要想像得到的各类人群应 有尽有,包括少年儿童、轻佻的单身汉、美籍匈牙利人、会计等。问题是他们都能和睦相处吗?人们是否会因为害怕 孩子们躲在卧室里看网上的淫秽图片而将它封杀? 首先要解决的问题是 ...