2007 年 4 月高等教育自学考试全国统一命题考试 英语语法 试卷 选择题( 第一部分 选择题(共 21 分) 单项选择题( 小题, 一、单项选择题(本大题共 21 小题,每小题 1 分,共 21 分) 在每小题列出的四个备选项中只有一个是符合题目要求的,请将其选出并将“答题卡 的相应代码涂黑。 答题卡”的相应代码涂黑 在每小题列出的四个备选项中只有一个是符合题目要求的,请将其选出并将 答题卡 的相应代码涂黑。未 错涂或多涂均无分。 涂、错涂或多涂均无分。
  1.The general sent out word that no one in the bunker to bed until further orders. A.will go B.would go C.was about to go D.was to go
  2.He violin when I want to sleep. A.always plays B.play always C.is always playing D.always is playing
  3.James has just arrived, but I didn’t know he until yesterday. A.will come B.was coming C.had been coming D.comes
  4.I only called the police when I everything else. A.tried B.was trying C.had tried D.had been trying
  5.Mother wished I you what she . A.didn’t tell; said B.didn’t tell; has said C.didn’t tell; had said D.hadn’t told; said
  6.Jean Wagner’s most enduring contribution to the study of Afro-American poetry is his insistence that it in a religious, as well as worldly, frame of reference. A.is to be analyzed B.were analyzed C.be analyzed D.should have been analyzed
  7.The teacher said that Jane work harder the following semester. A.have to B.had better C.had better to D.would rather to
  8.The twins had been away for such a long time that many people in the village thought they . A.ought to have died B.should have died C.must have died D.could have died
  9.“I go out today. If I do, I in a storm. ” I said to myself when I heard the weatherman say there would be a heavy rain that day. A.had better not to; might have been caught B.had better; may be caught C.would not; might have been caught D.had better not; may be caught
  10.I hope that it is possible to achieve this objective by calling on the smokers good judgment and show concern for others rather than by regulation. A.to be using B.to have been using C.use D.to use
  11.When to tell the difference between British and American English, the linguist made a long and speech. A.asked; tired B.asked; tiring C.asking; tiring D.be asked; tired
  12.The money would have to be raised by taxation. A.far B.farther C.farthest D.further
  13.Their plane arrived San Francisco this morning. A.from B.at C.to D.on
  14.The delegation Russia will visit London this afternoon. A.in B.from C.at D.for
  15.Her mother can’t speak English French, but is good at Japanese. A.yet B.or C.neither D.while
  16.He became a successful actor his father never was. A.who B.whom C.that D.when
  17.The manager fulminated against his secretary, surprised me. A.who B.whom C.that D.which
  18.He graduated from college his parents divorced. A.which B.before C.while D.that
  19.She sat the table in the restaurant.
1
A.in B.with C.from D.at
  20.Young he was, he managed to make a living on his own. A.although B.since C.though D.thus
  21. you had been here, we wouldn’t have had so much trouble then. A.when B.if C.as D.since 非选择题( 第二部分 非选择题(共 79 分) 二、多项选择填充题(本大题共 8 小题,每小题 2 分,共 16 分) 多项选择填充题( 小题, Fill in each of the blanks with one of the items given.
  22.is, are, was, were, itself, himself, themselves The trade union believed to regard as an organization where the molested could seek advice and help.
  23.is, are, was, were, will be, are going to be, have, has, had The beautiful something that the innocent not always able to appreciate fully.
  24.preferred, prefers, is, are, was, were, will be, shall be During the holiday week, one-third of the students in our class prepared to stay on campus for study while around ten percent of them some more sleep at home.
  25.is, are, has, have, having The average British family, which smaller and richer than 50 years ago,
  3. 6 members.
  26.were, was, had, propaganda, propagandas Large amounts of money spent on .
  27.than, as, more, most, the The information that comes in, more confused the picture becomes.
  28.than, as, more, so, less I’m not going out with a man who’s twice old me.
  29.analysis, criteria, diabetes, gentry, pants, physics a. Singular only: b. Plural only: 填空题( 小题, 三、填空题(本大题共 16 小题,每小题 1 分,共 16 分) Fill in each of the blanks with an appropriate word or phrase.
  30.Nobody in the class agrees with you, ?
  31.Everyone is excited by the news, ?
  32.Let’s not take John with us on our family outing this time, ?
  33.John hardly speaks to anybody in the class, ?
  34.She’s lost almost friend she had.
  35.He lost parents when he was a child.
  36.The noise of the party stopped me getting sleep.
  37.When you were in London, did you visit Tower, too?
  38. said that he (feed) up with college instructors who tried to teach him to use the “scientific method”. He
  39.It is surprising that this innocent-looking girl (commit) such a crime.
  40.I appreciate (give) the opportunity to study abroad three years ago.
  41.I think his failure in the experiment resulted his carelessness.
  42.This car is very expensive. You have to pay half a million dollars it.
  43.With an appropriate conjunctive Last month I bought a watch. It is cheap, it goes quite well.
  44.With an appropriate relative pronoun My brother speaks English fluently, I don’t.
  45.He can not choose his own job, can I. 改错题( 小题, 四、改错题(本大题共 11 小题,每小题 1 分,共 11 分)
2
Correct one error in each of the following sentences.
  46.I think you should go for school earlier today.
  47.She said she was afraid at her father.
  48.-“Which newspaper would you like? ” -“It doesn’t matter. Every one. ”
  49.I spent the all of the summer at home.
  50.The girl often heard to sing the same song at the same time in her room.
  51.Being not helped by anybody, he is not likely to succeed.
  52.Should we always follow the advice of our olders?
  53.He stood there, his eyes closed and his hands in the pockets, looking half asleep.
  54.I met another boyfriend of Lucy yesterday.
  55.The project on that we have been working for five weeks is a great success.
  56.Which she does is often at variance with what she says. 改句( 小题, 五、改句(本大题共 13 小题,每小题 2 分,共 26 分) Rewrite the following sentences as required.
  57.Turning the following imperative into a tag question Don’t let the children eat a lot of sweets and ice creams.
  58.Using a relative pronoun I am going to the airport to meet Mr Johnson. He is a close friend of mine.
  59.Using a relative pronoun She is a lawyer. I know her.
  60.Using an adjunct Mary decided to stay in her London apartment. She was growing sick of city Life.
  61.Using the passive voice Couldn’t we ask someone to take on the job privately without anyone knowing?
  62.Using a modal verb Am I not right in supposing this is the one you want?
  63.Using a nonfinite verb form At a very early stage, Paderewski revealed that he was a master of the keyboard.
  64.Using an adjunct His child had gone to school. He could concentrate on his research work.
  65.Using extraposition To see all the high school kids standing on one foot outside school property and puffing away furtively and defiantly on their cigarettes makes a disappointing view.
  66.Using fronting He plunged into the tumultuous water in order to save the girls.
  67.Rewriting B’s answer by using a cohesive device A: Is John trying to enter Harvard Law School? B: No, I don’t think John is trying to enter Harvard Law School. He hates lawyers.
  68.Rewriting the second sentence by using a cohesive device My wife and I take a walk after supper this evening. In fact, we take a walk every evening.
  69.Rewriting the second clause by using a cohesive device The limited seats should be given to old people and the younger people are advised to stand for a while. 名词解释( 小题, 六、名词解释(本大题共 3 小题,每小题 2 分,共 6 分) Define the following terms with examples.
  70.Participles
3

  71.What is “fronting”?
  72.Define “ellipsis” 简答题( 小题, 七、简答题(本大题共 2 小题,每小题 2 分,共 4 分) Answer the following questions.
  73.List at least 4 means of expressing future time.
  74.What’s the difference between a simple verb phrase and a complex verb phrase? 2007 年 4 月高教自考英语语法试卷参考答案 月高教自考英语语法试卷参考答案 一、单项选择题: (本大题共 21 小题,每小题 1 分,共 21 分)
  1.D
  2.C
  3.B
  4.C
  5.D
  6.C
  7.B
  8.C
  9.D
  10.D
  11.B
  12.D
  13.B
  14.B
  15.B
  16.C
  17.D
  18.B
  19.D
  20.C
  21.B 二、多项选择题: (本大题共 8 小题,每小题 2 分,共 16 分,多选、少选、错选均无分)
  22. was , itself
  23. is, are
  24.were, preferred
  25. is, has
  26. were; propaganda
  27. more; the
  28.as, as
  29.a . physics, diabetes, analysis b. pants, gentry, criteria 三、填空题: (本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分)
  30.do they
  31. aren’t they/ isn’t he
  32. shall we
  33. does he
  34. every
  35.both/ his
  36. any/ some
  37. the
  38.was fed
  39. should have committed
  40. having been given
  41.from
  42. for
  43. but/ yet
  44. which
  45. neither/ nor 四、改错题: (本大题共 8 小题,每小题 1 分,共 8 分)
  46. go to
  47. was afraid of
  48. Any/ Eitherone
  49. 改: the whole of the summer// all summer
  50. 改: was often heard
  51. 改: Not being helped
  52. 改: our elders
  53. 改: his hands
  54. 改: Lucy’s
  55. 改: on which
  56. 改: What she 五、改写句子题: (本大题共 13 小题,每小题 2 分,共 26 分)
  57. Don’t let the children eat a lot of sweets and ice creams, will you?
  58. I am going to the airport to meet Mr Johnson who is a close friend of mine.
  59. She is a lawyer who/that/whom I know
  60. Mary decided to stay in her London apartment though she was growing sick of city Life.
  61. Couldn’t anyone be asked to take on the job privately without anyone knowing?
  62. Will this be the one you want?
  63. At a very early stage, Paderewski revealed himself to be a master of the keyboard.
  64. As his child had gone to school, he could concentrate on his research work.
  65. It makes a disappointing view to see all the high school kids standing on one foot outside school property and puffing away furtively and defiantly on their cigarettes
  66. Into the tumultuous water, he plunged in order to save the girls.
  67. A: Is John trying to enter Harvard Law School? B: No, I don’t think he is trying to enter Harvard Law School, for he hates lawyers.
4

  68. My wife and I take a walk after supper this evening. In fact, we do it every evening.
  69. The limited seats should be given to old people and the younger ones are advised to stand for a while. 六、名词解释题: (本大题共 2 小题,每小题 2 分,共 4 分)
  70. Participles belong to non-finite verb. There are 2 kinds of them: -ing Participles and ?ed Participles.
  71. Fronting: remove an item from its unmarked postsubject position to the marked presubject position. As fronting moves an item into initial position which shouldn’t be there , and it disturbs the expected information flow and brings about unusualness./ It shift an item from the final position to the front. And it achieves the effect of parallelism and contrast.
  72. Ellipsis : a kind of coherent devices leaves out the redundant/wordy part and do not provide a substitute. 七、简答题: (本大题共 3 小题,每小题 2 分,共 6 分)
  73. future expressions:
  1. will/ shall:
  2. Be going to
  3. be doing: plan
  4. simple present:
  5. will be doing:
  6. be about to do:
  7. be to do:
  74. The simple verb phrase: a verb phrase goes without* auxiliaries (main verb & modifier + main verb) Eg: He likes music. Or : I often visited the park. The complex verb phrase: a verb phrase goes with* auxiliaries. Eg: I have finished the book. Or: We will go there.
5
 

相关内容

05年4月自考英语语法试题及答案已校

   2005 2005 年 4 月全国高等教育自学考试英语语法试题 一、单项选择题(本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 单项选择题 本大题共 小题, Chose the best answer from the choices given and put the letter in the blank. 1. The task force is supposed. A. to be getting reinforced B. that to be getting reinfor ...

06年4月自考英语语法试题及答案已校

   2006 年 4 月高等教育自学考试全国统一命题考试 英语语法试卷 第一部分选择题(共 第一部分选择题 共 20 分) 单项选择题(本大题共 小题, 一、单项选择题 本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 在每小题列出的四个备选项中只有一个是符合题目要求的,请将其选出并将“答题卡 答题卡”的相应代码涂 在每小题列出的四个备选项中只有一个是符合题目要求的,请将其选出并将 答题卡 的相应代码涂 未涂、错涂或多涂均无分。 黑。未涂、错涂或多涂均无分。 the luxury that ...

00年4月自考英语语法试卷及答案已校

   2000 年 4 月全国高等教育自学考试英语语法试题 第一部分 选择题 I.单项选择题(本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分) Choo Choose the best answer from the choices given: 1.??I hope you will be ready to leave on time. ??Don’t worry. I’ll be ready by the time the taxi.( A. arriving D. will have a ...

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

(有答案)上海外国语大学2005年考研英语语言文学专业翻译试题及答案

   1. Translate the following into English(75 分) ( 孔子曰:"三人行,则必有我师."老师和学生并没有什么不可逾越的界限. 在这门知 识上老师高于学生,在另一门知识上,学生也可能高于老师;今天老师 高于学生,明天学 生可能高过老师.这也是辩证法,对立面的统一. 礼记的《学记》有一段著名的话,意思也和这相近:"学然后知不足,教然 后知困.知 不足,然后能自反也.知困,然后能自强也.故曰:教学相长也." 这 就是在 ...

小学英语毕业试题及答案

   小学英语毕业试题及答案 时间 50 分钟 满分 100 分 一、根据读音规则,判断下列各组单词中,哪一个单词划线部分的 读音与其它三个划线部分的读音不同,请选出。 (共 10 分,每小题 2 分) ( )1. A. hand B. gave C. map D. plan ( )2. A. went B. bed C. me D. get ( )3. A. heavy B. sleep C. weekend D. meet ( )4. A. car B. father C. warm D. h ...

热门内容

无论花多少钱都必须看的非英语电影

     这份名单列出了30部无论花多少钱都必须看的非英语电影。 1、《新浪潮》(Nouvelle Vague), 让-吕克?戈达尔(Jean-Luc Codard),瑞士/法国,1990,439分 影片讲述一对中产阶级夫妇的生活,延续了戈达尔对性和政治问题一贯的关注,由法国 著名影星阿兰?德龙主演。 2、《新桥恋人》(Les Amants du Pont Neuf), 莱奥?卡拉克斯(Leos Carax),法国,1991,433分 非常浪漫的一部电影,风格单纯而清新,法国电影新巴洛克主义代表人物 ...

备考高考英语完形填空的八点注意

   备考高考英语完形填空的八点注意 一、注意前后语境 考查考生根据上下文提供的信息进行分析及推理的能力。 高考的完形填空题中绝大多数 属这种题型。有的根据上文、有的根据下文、有的要上下文结合,甚至通篇看完并理解才能 作出正确的选择。请看下面广东卷中的一个小题(题中保留了原题中的题号,下同): “As a matter of fact, I’ve got someone in the office at this very moment who might 49.” She wrote down ...

人教版英语选修六单词语言点总结

   高中英语选修六单词及语言点总结 单词总结 Unit 1 Art 单词拼写(须用本单元的单词和词汇) The word "honesty" is an a noun. Which do you like better, his paintings or s? There are many art g in New York. They are put on an e of French paintings next week. An a country is always ...

2011届高考英语词汇表

   2011 届高考英语词汇表(3500 左右,补充常见词组) 届高考英语词汇表( 左右,补充常见词组) A a (an) art. 一(个、件……) able a.能够,有能力的 be able to do sth 能够做…… 【ability n.能力】 about ad. 大约,到处,四处 prep. 关于,在各处,四处 above prep.在……上面 a.上面的 ad.在……之上 abroad ad. 到(在)国外 ▲absorb 吸收/受 ▲absent a.缺席,不在(absenc ...

The Pursuit Of Happyness 当幸福来敲门看电影学英语 爱酷英语iCoolEN

   TePrutO Hpyes当幸福来敲门看电影学英语 h usi f apns TePrutO Hpyes当幸福来敲门| h usi f apns 爱酷英语iolNtt CoE.x -hi:Tm t gtu,mn Crs ie o e p a. gtu:起床 e p 该起床了. -hitpe:Alrgt dd Crsohr l ih, a. 好的,老爸. -hi:Cm o. Crs oe n 快点. -hitpe:Sol b hr so.ItikIsol mk als. Crsohr hud ...