武汉市 2007 年新课程初中毕业生学业考试英语试卷 第Ⅰ卷(选择题) 一、听力测试部分(共两节,满分 25 分) 第一节(共 11 小题;每小题 1 分,满分 11 分)。 第一部分 听下面 6 个问题,每个问题后有三个答语,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。听完每个问题后,你都有 5 秒钟的时间来作答和阅读下一小题。每个问题仅读一遍。
  1. A. He's forty. B. He's fine. C. He's a worker.
  2. A. With my brother. B. At about seven. C. It's far.
  3. A. Not very well. B. I'm young. C. I'm a student.
  4. A. On the desk. B. It's new. C. It's mine.
  5. A. She's American. B. In the classroom. C. She teaches English.
  6. A. Sure. B. Yes, I do. C. Thank you. 第二部分 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最 佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话 仅读一遍。
  7. When will the meeting start? A. At2:
  15. B. At2:
  20. C. At2:
  30.
  8. Why didn't the woman take a plane? A. Because it was a long way. B. Because she liked to go by train. C. Because she didn't get a ticket.
  9. Where does the woman work? A. In a shop. B. In a restaurant. C. At Mr. Green's home.
  10. What does the woman mean? A. The man should stay a little longer. B. The man will miss the last train. C. The man should leave early.
  11. Why couldn't Kate come? A. Because Kate's mother was ill. B. Because Kate's husband called her. C. Because the lady wished to see her in the hospital. 第二节(共 14 小题;每小题 1 分,满分 14 分。) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项。 听每段对话和独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟; 听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第 12 段材料,回答第 12 至第 14 题。
  12. Who is Annie? A. Jack's friend. B. Jane's friend. C. Jane's teacher.
  13. Why does everyone like Annie? A. Because she is often good to others, B. Because she enjoys studying. C. Because they have the
same interests.
  14. What is Jack going to do? A. To join a club. B. To introduce Annie. C. To go to a picnic. 听第 13 段材料,回答第 15 至第 17 题。
  15. Where did this conversation happen? A. In New York. B. On the way to New York. C. In the chess-room.
  16. Why did they want to play a game of chess? A. To see who was better at chess. B. To pass the time easily. C. To learn from each other.
  17. How did they most probably travel? A. By train. B. By air. C. By taxi. 听第 14 段材料,回答第 18 至第 20 题。
  18. What is wrong with the woman? A. She has been tired of her work. B. She's got a cold and feels tired. C. She hasn't had enough sleep.
  19. Which of the following is right? A. The woman's got so much work to do. B. Both the man and the woman have been tired. C. The man thinks the woman has been lazy.
  20. What can we know about the man? A. He has made the woman work hard. B. He cares a lot about the woman. C. He can't give the woman any advice. 听第 15 段材料,回答第 21 至第 25 题.
  21. How many days did the speaker spend in Miami? A. Fourteen days. B. Ten days. C. Two days.
  22. Where did they enjoy a wonderful sight of the world? A. In the Science Museum. B. On the plane. C. Along the beach.
  23. What did they do in the morning when the weather was not too hot? A. They used to go dancing in a disco. B. They used to have breakfast outdoors. C. They used to go sightseeing.
  24. What can we learn about the speaker and John? A. They didn't like the beach at all. B. They had a good time on the beach. C. They enjoyed traveling in hot weather.
  25. Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. How they felt when they had to leave. B. What the weather was like every day. C. What they bought in Miami. 笔试部分 二、选择填空(本题共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分。 ) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
  26. ? Happy birthday, Tom..
A. With pleasure B. Thanks a lot C. You, too D. The same to you
  27. ? When does your mother go shopping? ?Usually Sunday mornings. A. on B. in C. at D. for
  28. ? Would you come to the party tonight? ? Yes,. A. I would be B. I like C. I do D. I'd like to
  29. ? Do you know about David? ? Yes, I know very well. A. he B. himself C. him D. his
  30. ? There is enough food for the birds, isn't ? ? No. We need to get some. A. it B. there C. that D. this
  31. ? You look sad, Kate. ? Yeah, I have made mistakes in my report. A. a little B. little C. a few D. few
  32. ? What do you do? ? I'm an engineer. I in a company in Wuhan. I like my job very much. A. work B. had worked C. will work D. worked
  33. ? When your brother back? ? About half an hour ago. A. did; come B. had; come C. do; come D. have; come
  34. ? People find it hard to get across the river. ? I think at least two bridges over it. A. need B. are needing C. will need D. are needed
  35. ? Where is my little dog? ? It the back of the house. A. has gone to B. had gone to C. has been to D. had been to
  36. ? Got any information about High School Examination? ? Well, I was trying to, but found. A. one B. no one C. none D. some
  37. ?Where did you go after we left the library yesterday? ? I went downtown and my aunt's on my way home. A. played with B. called at C. waited for D. looked after
  38. ? How nice the music sounds! ? It does! The peaceful music will make you feel . A. excited B. bored C. moved D. relaxed
  39. ? Great changes have taken place in this city. ? Right. Many modern tall buildings have been these years. A. turned up B. put up C. shown up D. fixed up
  40. ? Did James speak to you this morning? ? No, he me, but he didn't notice me.
A. passed B. saw C. greeted D. knocked
  41. ? What's up? ? I can't stand the noise outside. It's nearly me mad. A. keeping B. turning C. causing D. driving
  42. ? How can I tell one tree from another? ? You can mostly tell them by the of their leaves. A. shape B. size C. age D. color
  43. ? Do I have to come back tomorrow? ? Yes, you. A. can B. may C. must D. should
  44. ? He is slow in studying. I wonder how he could get good results in the exam. ? No wonder he is always . A. lively B. hard-working C. kind-hearted D. helpful
  45. ? How are you feeling here? ? It's quite hot. I don't know to go or stay. A. how B. when C. whether D. where 三、完形填空(本题共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分。 ) 阅读下面两篇短文,掌握其大意,然后从 46?65 各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选 出一个最佳答案。 A I have a big plan for my future. I'm going to (
  46) somewhere interesting. I want to go to Paris very much. There are lots of art exhibitions there. I want to be an (
  47). First, I'm going to find a part-time job for a year or two and (
  48) some money. Then I'm going to be a student at an art school in Paris. And I'm going to study (
  49) at the same time. Next, I'm going to hold art exhibitions because I want to be (
  50) and buy a big house for my parents. I also want to travel all over the world.
  46. A. work B. fly C. hide D. move
  47. A. artist B. inventor C. engineer D. actor
  48. A. borrow B. spend C. save D. change
  49. A. English B. French C. German D. Chinese
  50. A. lonely B. kind C. healthy D. rich B My uncle John used to live in a beautiful little house by the sea in Atlantic City. I say he "used to" live there (
  51) he doesn't live there any more. He was killed two years ago. Uncle John wrote novels. He not only (
  52) his job, but also made a lot of money doing it. When he died, he had $ 60 million in the bank. After Uncle John's death, I came to stay in his house for a while. I had been there for two days when I (
  53) a message on the screen of the old computer. I was very surprised, because I thought the computer had been (
  54). The message said, "You have new (
  55) !" When I read it, I thought it looked like the (
  56) of a novel. "This looks interesting." I thought, "It must be (
  57) one of Uncle John's friends." I decided I should make an answer to the e-mail to tell him or her that Uncle John was (
  58). However, the computer would not let me (
  59). Every day for the next three weeks, more e-mails kept arriving. I printed (
  60) of all of them. The
story was about Jane Winterbourne, a young writer working on her first novel. She sent her novel to Jack Tanner, an old writer and asked him to (
  61) her to publish it. However, he cheated her, and published the novel himself -- pretending that he had (
  62) it. The novel was very (
  63). Tanner made a lot of money, and bought himself a house by the sea in Atlantic City. It was then that I realized that "Jack anner" and "Jane Winterbourne" were (
  64) names. "Jack" was (
  65) to be Uncle John.
  51. A.so B. because C.though D. once
  52.A.lost B.finished C.changed D.enjoyed
  53.A.sent B.noticed C.read D. typed
  54. A. broken down B. turned off C. sold out D. put away
  55. A. information B. post C. mail D. business
  56. A. picture B. story C. end D. beginning
  57. A.like B. about C. from D. to
  58. A.dead B. sick C. out D. busy
  59.A. play B. reply C.watch D. stop
  60. A.copies B. pieces C. parts D.covers
  61. A.teach B. help C. show D. refuse
  62. A. missed B. corrected C. written D. bought
  63. A. new B. expensive C. important D. successful
  64. A. false B. true C. long D. beautiful
  65. A. pointed B. spelt C. meant D. called 四、阅读理解(本题共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分。 ) 阅读下面三篇材料,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳答案。 A It is a very common thing for a person to have a good friend. My good friend is Diana. She is a rich and proud girl. She often thinks that she is too good for anyone, so nobody wants to be her friend. One day after school, I was waiting for Diana when Vivien came up to me. She gave me a biscuit. I accepted it. We talked and joked, and from then on, I began to spend more time with Vivien than with Diana. I felt a little uneasy. After a few days, I went to see Diana for some snacks when Vivien came and sat with me. She offered me a sandwich. She also offered one to Diana, but Diana refused it. She walked away. I was angry with Diana for being so rude and thoughtless. "Never mind," Vivien said, "I'm used to it." After school, I tried to catch up With Diana. While walking home, I tried to correct her attitude, but she would not listen to me. She said, "Go and join your 'dear' Vivien. I know you make new friends and forget the old ones." For the next few weeks, we did not talk to each other. Then, one day, Diana came to Vivien and me, saying, "I'm really sorry about what I did. I'm a spoiled (宠坏的) girl, but I also need good friends just like you. Would you please forgive (原谅) me?" Vivien and I looked at each other and smiled. From then on, Diana, Vivien and I have been best friends.
  66. The writer was angry with Diana . A. because she was too good for anyone B. when Diana refused Vivien's sandwich
C. though she asked the writer to forgive D. so Diana walked away
  67. According to the passage, it is clear that . A. Diana and the writer had been good friends B. Diana didn't like sandwiches C. Vivien didn't want to make new friends at all D. the writer forgot her old friends after she had new ones
  68. Vivien's saying "I’m used to it" shows that . A. someone refused to give her things B. Vivien used to be rude to others C. she liked to be refused D. some people were rude to her before
  69. Diana asked Vivien and the writer to forgive because . A. they didn't spend much time with her B. she realized she was wrong C. Vivien and the writer didn't talk to her D. she was a rich and proud girl
  70. The reading is mainly about . A. the mistake among the three friends B. two best friends at a school C. three friends at a school D. the trouble between Diana and Vivien B NEW YORK PLUMBING (管道) & HEATING Since 1968 Plumbing and Heating Fixing LARGE OR SMALL 24 Hours 7 Days Service Tel: 56568822 268 Pine Street 5th Avenue
  71. Which shows New York P&H (PLUMBING & HEATING) has been in business for a long time? A. "Since 1968". B. "24 Hours 7 Days Service". C. "56568822". D. "268 Pine Street 5th Avenue".
  72. For which of the following problems would one call New York P&H? A. Rainwater drops from the roof. B. A refrigerator stops working. C. The floor of the bathroom is covered with water. D. There's something wrong with the furniture.
  73. What will the person who needs help probably discuss with New York P&H?
A. Duties. B. Tools. C. Meals. D. Costs.
  74. If something is wrong with your heating,. A. you can ask them for help at once B. New York P&H has known it clearly C. P&H will just help you by telephone D. you can ask for free fixing in 24 hours
  75. Which of the following is NOT clear in the reading? A. Where P&H is. B. How big P&H is. C. What P&H does. D. When P&H was set up. C When I was growing up, I had an old neighbor, Dr. Gibbs. He didn't look like any doctor I'd ever known. He never invited us to play in his yard,
 

相关内容

07英语中考

   武汉市 2007 年新课程初中毕业生学业考试英语试卷 第Ⅰ卷(选择题) 一、听力测试部分(共两节,满分 25 分) 第一节(共 11 小题;每小题 1 分,满分 11 分)。 第一部分 听下面 6 个问题,每个问题后有三个答语,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。听完每个问题后,你都有 5 秒钟的时间来作答和阅读下一小题。每个问题仅读一遍。 1. A. He's forty. B. He's fine. C. He's a worker. 2. A. With my brot ...

2011年英语中考考试说明解读

   2011年宁夏初中毕业 2011年宁夏初中毕业 暨高中阶段招生考试英语命题考 试说明解读 教育厅教研室 肖克义 一、命题指导思想 " 以教育部制定的《义务教育英语课程标准》为依据,在考 以教育部制定的《义务教育英语课程标准》为依据, 基础知识和基本技能的同时 着重考查学生的综合语言 的同时, 查基础知识和基本技能的同时,着重考查学生的综合语言 运用能力。 运用能力。 " 在保持中考连续性、稳定性的前提下,进一步推进中考改 在保持中考连续性 稳定性的前提下 连续性、 的前提下, 有利于促进初 ...

中考考英语

   收藏 转载到 QQ 空间 求新目标初中英语重点句子 100 [ 标签:英语,求新 目标,句子 ] 比如条件状语从句 if you ....,you‘ll.... 还有 while....,the boy ..... 还有间接引语这些 越多越好,有分析加分 匿名 回答:3 人气:8 解决时间:2009-09-11 13:31 满意答案 自己去翻书翻报纸,这更好 完善答案 "晓_瓦 回答采纳率:75.0% 2009-09-11 13:21 0次 相关内容 求新初中数学那里买 19 个回 ...

英语中考题

   2010 年娄底中考英语试题及答案  Ⅰ、知识运用(两个部分,共 20 小题,计 20 分) A)单项选择(共 10 小题,计 10 分) 从 A、B、C3 个选项中选出 1 个能填入所给句子空白处的最佳答案。 1.?WhydoyoulikeMaryi ?Becausesheishonestgirl. A.aB.anC.the ...

1.沈阳英语中考题

   SHENYANG.NEWORIENTAL.ORG 沈阳新东方英语教研组 历年中 历年中考真题汇编 沈阳卷 沈阳新东方中学英语教研组整理 2010 版 第 1 页 共 90 页 沈 阳 新 东 方 中 学 英 语 教 研 组 沈阳新东方英语教研组 目 录 2009 年沈阳市中等学校招生统一考试 .......................................................................................... 3 参考答案.... ...

2008英语中考

   2008-2009 学年度第一学期期中英语试卷 班级 姓名 成绩 根据首字母提示以及句意完成句子。 一、 根据首字母提示以及句意完成句子。10% 1.We hope Liu Xiang will go for more mfor China in the future . t2.I think Confuciusis is a great tl3.This is the greatest book in Chinese lthe t4.What is the t-of this book ? ...

2006长沙英语中考

   2006 年长沙市初中毕业学业考试 英语试卷 (本卷满分 120 分,考试时间 120 分钟) I.听力理解(三部分,共 20 小题。计 20 分) 第一节单句理解 听下面五个句子。 根据录音顺序将代表图片的字母填在答题卷相应的空格中。 5 小题. (其 计 5 分) 第二节对话理解 听下面的对话。 从题中所给的 A、 c 三个选项中选出最佳答案。 10 小题。 10 分) B、 (共 计 听下面的对话,回答第 6 小题。 6. What does Lily's mother do? A. ...

2005长沙英语中考

   年湖南省长沙市 长沙市中考英语试卷 2005 年湖南省长沙市中考英语试卷 听力(三部分, 小题, I. 听力(三部分,共 20 小题,计 20 分) A)单句理解(共 5 小题,计 5 分) 听录音,将所听句子的字母序号标在图下的括号中。 B)对话理解(共 10 小题,计 10 分) ①听下面的五段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项回答所提问题。(共 5 小题,计 5 分) 6. What colour is the man’s dog? A. B ...

2009绵阳英语中考题

   绵阳市 2009 年高级中等教育学校招生统一考试 英语试卷 本试卷分为第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,第Ⅰ卷 1 至 8 页,第Ⅱ卷 9 至 11 页.满 分 150 分.考试时间 120 分钟. 第Ⅰ卷(选择题,共 100 分) 注意事项: 1 答第Ⅰ卷前,考生务必将自己的姓名,准考证号,考试科目准确涂写在 答题卡上.考试结束,将试题卷和答题卡一并交回. 2 1-55 小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如 需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其它答案,不能答在试题卷上; 56-60 ...

08年自贡市英语中考题

   2008 年四川省自贡市中考英语试题 第Ⅰ卷 (选择题 共 90 分) 注意事项: 1. 答题前, 考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目填涂在机读卡上的相应位置。在第 II 卷密封线内 按要求填写好有关内容。 2. 第Ⅰ卷的答案请按机读卡上的要求, 用铅笔填涂在机读卡上相应的位置。每小题选出答案后, 可在试题 上标出, 然后再转涂到机读卡上。 3. 第Ⅱ卷的答案请直接做在每个大题的答题处。 第一部分 听力 (共四节, 满分 20 分)略 第二部分:基础知识运用(共两节; 第二部分:基础知 ...

热门内容

大学英语精读第二册 Unit 4-y First Job

   大学英语精读第二册 Unit 4:My First Job Trying to make some money before entering university, the author applies for a teaching job. But the interview goes from bad to worse... My First Job While I was waiting to enter university, I saw advertised in a local ...

英语口译

   英语口译 英语口译理论概述 " " " 口译的定义,分类及历史 1 口译的定义 口译是通过口头的形式,把一种语言 表达的思想内容用另一种语言再现. 口译是一种特殊的口头交际手段,其 任务是在不同语言,不同文化的交流 者之间发挥桥梁和纽带作用,使交谈 双方感觉不到语言障碍而自由地进 行思想交流. 2.口译的分类 2.口译的分类 " " 就操作形式而言,口译分为连续口译和同 声传译。 就工作性质而言,口译可以划分为外事翻 译,军事翻译,商贸翻译,医学翻译,会议翻 译,导游翻译,技术翻译等.商 ...

统考学士学位英语06年的考试真题

   (1) Strange things happen to time when you travel, because the earth is divided into 答案: 21 D 22 B 23 D 24 A 25 B 26 D 27 C 28 A 29 B 30 C (2) A rich American went into a shop in London. He wanted very much 21 a 答案: 21 C 22 D 23 C 24 C 25 A 26 D 27 ...

浅谈城郊小学低年级英语口语教学

   浅谈城郊小学低年级英语口语教学 阳光外国语学校 顾瑞英 英语是世界通用的一种重要的语言交际工具。 近年来随着上海外语教学的迅 速发展,上海的各城郊学校都开设了低年级英语口语课。但由于受地域及经济制 约,农村人对英语异常陌生,况且农村小学生的英语学习缺乏口语运用的环境、 缺少课外口语实践的机会,缺乏英语视听材料,农村儿童学习英语的家庭影响几 乎为零,这些都在一定程度上制约了农村小学生口语能力的发展,让学生对英语 学习越来越没有兴趣。 如何提高农村小学生低年级英语口语能力呢?我认为我们 要立足生 ...

新概念英语-1单词

   新概念英语-1 全部生词短语(P1-295) : 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. a few 几个(用于可数名词之前) a little 少许(用于不可数名词之前) a member of the students’ union/association 学生会成员 a piece of cake 小菜一碟 across 横过,穿过 actor 男演员 actress 女演员 address 地址 adjective 形容词 383. may/might 可以(现在/过去 ...