陕西理工学院考试试卷( 陕西理工学院考试试卷(A 卷)
2009 2010 2009 ? 2010 学年第 1 学期
考试日期:
科目: 大学英语( 科目: 大学英语(一)供 09 级本科生使用
题号 线 得分 阅卷人 一 二 三 四 五 六 总分
线
B. They have no time to go shopping at the supermarket. C. They should wait for a better deal. D. They should buy some groceries at the supermarket.
  9. A. 10:00 B. 9:
  15. C. 8:45 D. 9:50
  10. A. If something seems far better than can be expected, it is probably no good. B. If something seems far better than can be expected, grab it while you can. C. If something seems far better than can be expected, it must be no good. D. If something seems far better than can be expected, it must be very good.
Section B

  11. A. A bank clerk. B. An accountant. C. A lawyer D. An adviser
  12. A. To rent a house for their friend and his wife. B. To sell their house to a friend and his wife. C. To buy a house together with a friend and his wife. D. To buy a house from a friend and his wife.
  13. A. It’s a good idea. B. It’s a way of saving money. D. It’s not quite workable. C. It’ll cost a lot of money.
学号:
注意: 所有的答案应写在试题册后的答题纸(即第 7 页)上,客观题部分用 2B 铅 笔横划于字母中间,要有一定的粗度和浓度;划在试题册或其它地方无效。主观题部 分可用黑色钢笔,中性笔或圆珠笔填写。


Part I
Section A
Listening Comprehension
Short Conversations
(30%)

  14. A. The two families may want to use it at the same time. B. There might be disagreement about when to sell the house. C. That who should maintain and repair the house might also be a problem. D. All the problems mentioned in A, B and C.
  15. A. They don’t have enough money at the moment. B. They and their friends are interested in the same house. C. Their friends don’t have enough money to buy the hours. D. They want to share the house with their friends.
系名:

  1. A. Travel on his own B. Travel with his friends. C. Work full time at a restaurant. D. Do a part-time job at a restaurant.
  2. A. 90 cents. B.
  1.50 dollars C. 50 cents D.
  1.15 cents
  3. A. He isn’t interested in visiting museums. B. He doesn’t have time to visit art museums often. C. He isn’t keen on art at all. D. He isn’t such an art lover as he says he is.
  4. A. He was too busy to call the woman. B. He called the woman but she was out. C. He tried calling the woman but was not successful. D. He didn’t know that he should have called the woman last night.
  5. A. After his class is over. B. After 3’oclock. C. After class tomorrow. D. Sometime tomorrow afternoon.
  6. A. Only the manager can handle the accounts. B. The manager is away from the bank. C. The woman can’t open new accounts now. D. The woman is too busy to open an account for the man.
  7. A. Buy a new suit at Sears’ B. Go to Sears’ with the woman. C. Watch the ad on TV. D. Wait until the sale is over.
  8. A. They don’t really need to buy any groceries.
姓名:


Passages
Passage One Question 16 t0 18 are based on the passage you have just heard.
  16. Questions: What do you know about the man from the dialogue? A. He is a university student, looking for a part-time job. B. He is a lifeguard but intends to find a better job. C. He is a junior school student working part-time time as a lifeguard. D. He is a clerk, working in the mailroom of a university.
  17. Questions: What can be inferred about the man? A. He has met the woman before. B. He is an experienced job hunter. C. He likes the job offered to him very much. D. He is badly in need of a job.
第 1 页 共 7 页
班级:



  18. Questions: What is the working schedule of the job? A. 2 to6 am Monday through Friday B. 2 to 6 pm Monday through Friday C. 2 to 6 am Tuesdays through Friday D. 2 to 6 pm Thursday through Friday Passage Two Question 19 t0 20 are based on the passage you have just heard.
  19. Why did Ellen decide to go to Bangkok? A. She loves the food there. B. She enjoys the weather there. C. She was persuaded to do so. D. She was invited by her close friend.
  20. What do you know about Thai food from Ellen? A. It’s sour. B. It’s sweet. C. It’s bitter. D. It’s hot.
Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the
questions on Answer Sheet. For questions 31-37, mark Y (for YES) if the statement agrees with the information given in the passage; N(for NO) if the statement contradicts the information given in the passage; NG (for NOT GIVEN) if the information is not given in the passage. For questions 38-40, complete the sentences with the information given in the passage. Universities Branch Out As never before in their long history, universities have become instruments of national competition as well as instruments of peace. They are the places of the scientific discoveries that move economies forward, and the primary means of educating the talent required to obtain and maintain competitive advantage. But at the same time, the opening of national borders to the flow of goods, services, information and especially people has made universities a powerful force for global integration, mutual understanding and geopolitical stability. In response to the same forces that have driven the world economy, universities have become more self-consciously global: seeking students from around the world who represent the entire range of cultures and values, sending their own students abroad to prepare them for global careers, offering courses of study that address the challenges of an interconnected world and collaborative(合作的) research programs to advance science for the benefit of all humanity. Of the forces shaping higher education, none is more sweeping than the movement across borders. Over the past three decades the number of students leaving home each year to study abroad has grown at an annual rate of
  3.9 percent, from 800,000 in 1975 to
  2.5 million in 20
  04. Most travel from one developed nation to another, but the flow from developing to developed countries is growing rapidly. The reverse flow, from developed to developing countries, is on the rise, too. Today foreign students earn 30 percent of the doctoral degrees awarded in the United States and 38 percent of those in the United Kingdom. And the number crossing borders for undergraduate study is growing as well, to 8 percent of the undergraduates at America’s best institutions and 10 percent of all undergraduates in the U.K. In the United States, 20 percent of the newly hired professors in science and engineering are foreign-born, and in China many newly hired faculty members at the top research universities received their graduate education abroad. Universities are also encouraging students to spend some of their undergraduate years in another country. In Europe, more than 140,000 students participate in the Erasmus program each year, taking courses for credit in one of 2,200 participating institutions across the continent. And in the United States, institutions are helping place students in the summer internships(实习) abroad to prepare them for global careers. Yale and Harvard have led the way, offering every undergraduate at least one international study or internship opportunity and providing the financial resources to make it possible.
第 2 页 共 7 页
Section C
Roberto: Mike: Takeshi: Mike:
Dictation
A change? Yeah. A big change. I’m going to change my style. I’m going to get a haircut. Oh, Yeah. That’s a really big change. Hey, a haircut is just the beginning. (
  21) Too. Roberto: Bad habits? Mike: You know. (
  22) … sometimes I’m a little lazy … I watch too much TV … I eat a lot of junk food ... I’m going to stop. Takeshi: Uh-huh. And (
  23) , too. Mike: (
  24) ! I really want to change. Roberto: You know, Claudia told me she wants to change her life, too. Mike: Really? Does she have a lot of bad habits, too? Roberto: No, but she likes to travel a lot, so (
  25) have more time to take trips. She’s going to visit her family in Brazil next month. Takeshi: You’re going to be a rock and roll star? Mike: (
  26) I can’t sing. (
  27) .that sells a million copies. Roberto: Oh! (
  28) . So what is this (
  29) book going to be about? Mike: I don’t know yet. But I know that it starts with a guy that wants to get a haircut. Takeshi: That’ll sell a million copies … … (
  30) .
Part II
Section A
Reading Comprehension
Fast Reading
(30%)
(10%)
(Skimming and Scanning)
Globalization is also reshaping the way research is done. One new trend involves sourcing portions of a research program to another country. Yale professor and Howard Hughes Medical Institute investigator Tian Xu directs a research center focused on the genetics of human disease at Shanghai’s Fudan University, in collaboration with faculty colleagues from both schools. The Shanghai center has 95 employees and graduate students working in a 4,300-square-meter laboratory facility. Yale faculty, postdoctors and graduate students visit regularly and attend videoconference seminars with scientists from both campuses. The arrangement benefits both countries; Xu’s Yale lab is more productive, thanks to the lower costs of conducting research in China, and Chinese graduate students, post doctors and faculty get on-the-job training from a world-class scientist and his U.S. team. As a result of its strength in science, the United States has consistently led the world in the commercialization of major new technologies, from the mainframe computer and the integrated circuit of the 1960s to the Internet infrastructure(基础设施) and applications software of the 1990s. The link between university-based science and industrial application is often indirect but sometimes highly visible: Silicon Valley was intentionally created by Stanford University, and Route 128 outside Boston has long housed companies spun off from MIT and Harvard. Around the world, governments have encouraged copying of this model, perhaps most successfully in Cambridge, England, where Microsoft and scores of other leading software and biotechnology companies have set up shop around the university. For all its success, the United States remains deeply hesitant about sustaining the research-university model. Most politicians recognize the link between investment in science and national economic strength, but support for research funding has been unsteady. The budget of the National Institutes of Health doubled between 1998 and 2003, but has risen more slowly than inflation since then. Support for the physical sciences and engineering barely kept pace with inflation during that same period. The attempt to make up lost ground is welcome, but the nation would be better served by steady, predictable increases in science funding at the rate of long-term GDP growth, which is on the order of inflation plus 3 percent per year. American politicians have great difficulty recognizing that admitting more foreign students can greatly promote the national interest by increasing international understanding. Adjusted for inflation, public funding for international exchanges and foreign-language study is well below the levels of 40 years ago. In the wake of September 11, changes in the visa process caused a dramatic decline in the number of foreign students seeking admission to U.S. universities, and a corresponding surge in enrollments in Australia, Singapore and the U.K. Objections from American university and business leaders led to improvements in the process and a reversal of the decline, but the United States is still seen by many as unwelcoming to international students. Most Americans recognize that universities contribute to the nation’s well-being through their scientific research, but many fear that foreign students threaten American competitiveness by taking their knowledge and skills back home. They fail to grasp that welcoming foreign students to the United States
has two important positive effects: first, the very best of them stay in the States and ? like immigrants throughout history ? strengthen the nation; and second, foreign students who study in the United States become ambassadors for many of its most cherished (珍视) values when they return home. Or at least they understand them better. In America as elsewhere, few instruments of foreign policy are as effective in promoting peace and stability as welcoming international university students.
  31. From the first paragraph we know that present-day universities have become a powerful force for global integration.
  32. Over the past three decades, the enrollment of overseas students has increased at an annual rate of 8 percent.
  33. In the United States, 20% newly hired professors in science and engineering are foreign-born.
  34. Yale and Harvard didn’t give undergraduates chances for international study.
  35. An example illustrating the general trend of universities’ globalization is Yale’s collaboration with Fudan University on genetic research.
  36. Stanford University has set up many different departments internationally.
  37. The U.S. federal funding for research
 

相关内容

英语学习_新视野大学英语听说教程第二册答案_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 Unit 1 International Clock Talk Short Conversations 1.B 2.D 3.C 4.D 5.C 6.C 7.B 8.B 9.A 10.C Long Conversation 1.D 2.D 3.A 4.B 5.C Understanding a Passage 1.C 2.D 3.B 4.C 5.B Movie Speech 1.upset 2.sick 3.law 4 ...

英语学习_新视野大学英语读写教程第三册答案(第二版)_含SectionB_必备

   新视野大学英语(第二版)答案 (重编版)(免费版) 新视野大学英语第三册答案 弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 新视野大学英语(第二版)第三册 Unit 1 ............................................................................ 2 新视野大学英语(第二版)第三册 Unit 2 .............................................. ...

新视野大学英语听力材料u2

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

新视野大学英语听力材料u5

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

英语学习_新视野大学英语视听说教程第一册听力练习录音文本和答案(第二版)_必备

   整理, 本材料由贸贸论坛 www.nbutrade.cn 整理,原材料来源于互联网 弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 新视野大学英语视听说教程第一册 听力录音文本和答案 UNIT 1 II. Listening Skills Listening for Names 1. Doris: Good morning. Can I help you? David: Yes. I need to change one of my courses. Doris: ...

0XZJL往事追忆_新视野大学英语视听说教程第一册听力练习录音文本和答案(第二版)

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是: 生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 3 ...

新视野大学英语三课文翻译

   Unit 1 sectionA 我哥哥吉米出生时遇上难产,因为缺氧导致大脑受损。两年后,我出生了。 从此以后,我的生活便围绕我哥哥转。 伴随我成长的,是“到外面去玩,把你哥哥也带上。” 不带上他,我是哪里也去不了的。因此,我怂恿邻居的孩子到我家来,尽情地玩孩子们玩的游戏。 我母亲教吉米学习日常自理,比如刷牙或系皮带什么的。 我父亲宅心仁厚,他的耐心和理解使一家人心贴着心。 我则负责外面的事,找到那些欺负我哥哥的孩子们的父母,告他们的状,为我哥哥讨回公道。 父亲和吉米形影不离。 他们一道吃早饭, ...

新视野大学英语4课文翻译

   1A 我哥哥吉米出生时遇上难产,因为缺氧导致大脑受损。两年后,我出生了。 从此以后,我的生活便围绕我哥哥转。 伴随我成长的,是“到外面去玩,把你哥哥也带上。 ” 不带上他,我是哪里也去不了的。因此,我怂恿邻居的孩子到我家来,尽情地玩孩子们玩的 游戏。 我母亲教吉米学习日常自理,比如刷牙或系皮带什么的。 我父亲宅心仁厚,他的耐心和理解使一家人心贴着心。 我则负责外面的事, 找到那些欺负我哥哥的孩子们的父母, 告他们的状, 为我哥哥讨回公道。 父亲和吉米形影不离。 他们一道吃早饭,平时每天早上一 ...

新视野大学英语1-4册单词

   第一册单词 1 reward n. 报酬,酬谢,赏金; v. 奖赏,酬谢 2 frustrate v. 挫败,击败,破坏; a. 无益的,挫败的 3 junior n. 年少者,地位较低者,大学三年级学生; a. 年少的,下级的,后进的 4 positive a. 肯定的,积极的,绝对的; a. 正面的,正 数的,阳性的 5 senior n. 年长者,上司,毕业班学生; a. 年长的, 高级的,资深的 6 former a. 以前的,在前的; pron.&n. 前者 7 unlik ...

新视野大学英语1翻译答案

   Unit1 VIII. 1.对于网络课程,学生不仅可以选择何时何地学习、在回答问题之前他们还可以 有时间思考答案。 Not only can students choose when and where to learn for an online course, but they can also take time to think through answers before making a reply. 2.网上学习的想法使她非常兴奋,而他认为网上学习毫无意义和用处。 She is ...

热门内容

新东方英语背诵短文

   鲤鱼网(www.iliyu.com) --50 鲤鱼网(www.iliyu.com)背 诵 篇 章 1--50 01 The Language of Music A painter hangs his or her finished pictures on a wall, and everyone can see it. A composer writes a work, but no one can hear it until it is performed. Professional s ...

成功英语阅读第二册中文翻译

   第一部分 Unit 1 诚实的男孩 当人们捡到贵重物品归还失主的时候, 通常会收到回报。 这是因为这个人不仅找到了丢失 的东西,还花费了时间找到失主或者送到警局。 曾经有一个小男孩在购物中心捡到了一个女人的钱包。 钱包里有些钱和那个女人的驾驶执 照。她的名字和住址都印在执照上,所以那个男孩知道她住在哪里。那天晚上他去她家敲了 门。当她打开门,他说“我捡到了你的钱包” ,然后把钱包交给她。 “非常感谢, ”她说。她打开钱包拿出所有的钱。她想给男孩小小的回报,但是钱包里只 有一张 20 美元的钞 ...

商务英语培训

   【商务英语培训】国际贸易词汇术语大搜罗 商务英语培训】 价格术语 world / international market price 国际市场价格 FOB (free on board) 离岸价 C&F (cost and freight) 成本加运费价 CIF (cost, insurance and freight) 到岸价 freight 运费 wharfage 码头费 landing charges 卸货费 customs duty 关税 port dues 港口税 imp ...

英语日常用语

   一、 Greetings 问候语 1. Hello! / Hi! 你好! 2. Good morning / afternoon / evening! 早晨(下午/晚上)好! 3. I'm Kathy King. 我是凯西?金。 4. Are you Peter Smith? 你是彼得?史密斯吗? 5. Yes, I am. / No, I'm not. 是,我是。/ 不,我不是。 6. How are you? 你好吗? 7. Fine, thanks. And you? 很好,谢谢,你呢? ...

2008年12月全国高等学校英语应用能力考试

   2008 2008 年 12 月全国高等学校英语应用能力考试 报名通知 全国高等学校英语应用能力考试 PRETCO 是由教育部高教司主办、 全国普通高等专科英语 课程教学指导委员会承办的国家级考试,河北省的主管部门是河北省教育厅高等教育处。该 考试分为 A/B 两级考试, A 级为高职、高专学生应该达到的最终标准, B 级略低于 A 级, 是过渡性的要求。考试通过后,由全国普通高等专科英语课程教学指导委员会颁发合格证书, 在全国有效。 按照上级要求,经与学院领导协商,我院 2008 年 12 ...