北 京 地 区 成人本科学士学位英语统一考试 20
  10.
  05.
  08(A 卷) ( Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. Passage 1 Questions 6 to 10 are based on the following passage: The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic rise in drug abuse worldwide, "The most worrying development is a culture of drug-friendliness," says the UN's International Narcotics Control Board in a report released last year. The 74-page study says the pop music, as a global industry, is by far the most influential trend-setter for young people of most cultures. "Some songs encourage people to take drugs. (
  78)Certain pop stars make statements and set examples as if the use of drugs for non-medicinal purposes were a normal and acceptable part of a person's lifestyle," the study says. Surprisingly, says the Board, the effect of drug-friendly pop music seems to survive despite the occasional shock of death by overdose(过量用药). "Such incidents end to be seen as an occasion to mourn (哀悼) the loss of a role model, and not an opportunity to face the deadly effect of drug use," it notes. Since the 1970s, several internationally famous singer and movie stars?including Elvis Presley, Janice Jophlin, John Belushi, Jimi Hendrix, Jonathan Melvin and Andy Gibbs?have died of either drug abuse or drug related illnesses. With the globalization of popular music, messages promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin. "In most countries, the names of certain pop stars have become familiar to the members of every household," the study says. The UN study also blames the media for its description of certain drug incidents, which encourages rather than prevents drug abuse. "Over the past years, we have seen how drug abuse is increasingly regarded as being acceptable or even attractive," says Hamid Ghodse, president of the Board. "Powerful pressure groups run political campains aimed at legalizing controlled drugs," he says. Ghodse also points out that all these developments have created an environment which is tolerant (容忍的) of or even favorable to drug abuse and spoils international drug prevention efforts currently under way. The study focuses on demand reduction and prevention within an environment that has become tolerant of drug abuse. The Board calls on governments to do their legal and moral duties, and to act against the pro-drug(赞成吸毒)messages of the youth culture to which young people increasingly are being exposed.
  1. Which of the following statements does the author tend to agree with? A. The use of drugs for non-medicinal purposes is an acceptable part of a person's lifestyle. B. The spreading of pop music may cause drug abuse to beyond country boundaries.
1
C. No efforts have been made to prevent the spreading of drug abuse. D. Governments have no ability at act against the pro-drug messages of the youth culture.
  2. The expression "under fire" in the first paragraph means . A. in an urgent situation B. facing some problems C. being criticized D. in trouble
  3. From the third paragraph, we learn that the youth . A. tend to mourn the pop stars who died of overdose as role modes B. are shocked to know even pop stars may abuse drugs C. try to face the deadly effect of drug use D. may stop abusing drugs
  4. Which of the following is not mentioned as tolerant of drug abuse? A. The spreading of pop music. B. The media. C. Political campaigns run by powerful pressure groups. D. The low price of some drugs.
  5. According to the passage, pop music A. has a great influence on young people of most cultures B. attracts a small number of young people C. is not a profitable industry D. is alone responsible for drug abuse Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage:
There are many older people in the world and there will be many more. A little-known fact is that over 60 percent of the older people live in developing countries. According to the World Health Organization, by 2020 there will be 1 billion, with over 700 million living in developing countries. It is a surprising fact that the population ageing is particularly rapid in developing countries. For example, it took France 115 years for the proportion of older people to double from 7 percent to 14 percent. It is estimated to take China a mere 27 years to achieve this same increase. What are the implications of these increased numbers of older folk? (
  76) One of the biggest worries for governments is that the longer people live, the more likelihood there is for diseases and for disability(残疾). Attention is being paid to the need to keep people as healthy as possible, including during old age, to lessen the financial burden on the state. (
  77)Another significant problem is the need for the younger generations to understand and value the older people in their society. In some African countries, certainly in Asia, older people
2
are respected and regarded as the ones with special knowledge. Yet traditions are fading away daily, which does not ensure the continued high regard of older people. As society changes, attitudes will change. Much needs to be done to get rid of age discrimination(歧视)in employment. Life-long learning programs need to be provided to enable older people to be active members in a country's development. Social security policies need to be established to provide adequate income protection for older people. Both public and private schemes are vital in order to build a suitable safety net.
  6. The proportion of older people. A. is bigger in developed countries than in developing countries B. is one-seventh of the population in developing countries C. will increase much faster in China than in France D. will be sixty percent in developing countries by 2020
  7. According to passage, which of the following are governments most worried about? A. The diseases and disability of older people. B. The longer life and good health of people. C. The loss of taxes on older people. D. The increasing respect for older people.
  8. It is stated directly in the passage that older people should . A. be treated differently in different cultures B. enjoy a similar lifestyle C. be ignored as society changes D. be valued by the yonger generations
  9. Which of the following measure is NOT mentioned to solve the population ageing problem? A. Getting rid of age discrimination in employment. B. Ensuring adequate income protection for older people. C. Ensuring adequate income protection for older people. D. Providing free health care for sick older people. E. Supplying life-long learning programs to older people.
  10. The author concludes in the last paragraph that . A. governments have spent lots of time in solving the ageing problem B. population ageing is a hard problem, but it needs to be solved urgently C. people are too busy to solve the population ageing problem D. much time and effort will be lost in solving the ageing problem Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage:
3
(
  79)Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress in reducing poverty in recent decades. The research suggests that the pace of economic progress has been rapid and continued for decades, built on the foundations of relative political stability, rising trade, and economic liberalization(自由化)after two world wars. One new study, published recently by the Institute for International Economics in Washington, find that the proportion of the
  6.1 billion people in the world who live on $1 a day or less shrank from 63 percent in 1950 to 35 percent in 1980 and 12 percent in 19
  99. by some other measures, the progress has been more modest. Still, economists agree that poverty has plunged in key nations such as India and especially China, thanks to slowing population growth as well as economic freedom. "This is a huge success for the world as a whole," says Harvard University economist Richard Cooper. "We are doing something right." The news comes as the World Bank is about to open its annual meeting in Washington- an event that has been troubled in recent years by protests that the Bank and its sister Institution, the International Monetary Fund(IMF 国际货币组织), have done too little for the world's poor. (
  80)The new economic research will not put an end to that dispute. Vast populations remain poor, and many still question the wisdom of World Bank policies. Nonetheless, the research findings are helpful to understand what policies should be followed by those institutions and hundreds of other development groups working very hard to hasten the pace of world economic progress. If dramatic gains are under way, the present policies-calling for open markets, free business activities, and tight monetary control-are working and correct. But critics of IMF and World Bank policies maintain that such economic success stories as Japan, China, South Korea and Singapore are rooted in more than just "free" markets. These nations have managed to grow rapidly, and thereby reduce poverty, by limiting imports when their domestic industries were young, pushing exports to rich nations, and putting controls on purely international financial flows. The have been open to foreign-owned factories but have often insisted that those investors share the knowledge and skill on modern technologies.
  11. The word "plunged" in the first paragraph means . A. decreased B. climbed C. increased D. dropped into water
  12. From the passage, we learn that . A. World Bank has done nothing to help the poor in the world B. IMF only helps the rich in the world C. World Bank controls all the banks in the world D. There are some demonstrations against World Bank in recent years
  13. According to this passage, in , the world had the largest number of poor people. A. 1999 B. 1980 C. 1950 D. 1990
  14. According to the author, the economy of East Asian countries grew very fast because of the following measures EXCEPT . A. encouraging export B. opening up to foreign investments C. limiting international financial flows D. controlling import
4

  15. The best title for this passage might be . A. China's Contribution to the Reduction of Poverty in the World B. World Bank's Extraordinary Progress in Recent Decades C. India's Leading Role in Reducing Global Poverty D. Global Progress in Reducing Poverty Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  16. It was hard for him to learn English in a family, in which __ of the parents spoke the language. A. none B. neither C. both D. each
  17. You'd better go there by train. The train ticket is the plane ticket. A. as cheap three times as B. as three times cheap as C. three times as cheap as D. cheaper three times than
  18. This new machine is technically far to the previous type. A. superior B. junior C. senior D. equal

  19. There is a great deal of evidence that music activities engage different parts of the brain. A. indicate B. indicating C. indicated D. to be indicating
  20. She became the first woman to enter the school but withdrew after a few days stress. A. because of B. in spite of C. instead of D. in honor of
  21. is known to us all is that the 2012 Olympic Games will be held in London. A. It B. What C. As D. Which
  22. The discovery of these tombs is for scholars' studying Chinese history. A. of very important B. great significant C. of great significance D. greatly importance

  23. Sean's strong love for his country is in his recently published poems. A. relieved B. reflected C. responded D. recovered
  24. Would you please keep silent? The weather report and I want to listen. A. is broadcast B. is being broadcast C. has been broadcast D. had been broadcast

  25. The teacher stressed again that the students should not any important details while retelling the story.
5
A. bring out
B. let out
C. leave out
D. make out

  26. The man moved forward and looked over the edge, shrinking his shoulders. A. accurately B. cautiously C. brilliantly D. disappointedly

  27. The police are trying to find out the of the woman killed in the traffic accident. A. evidence B. recognition C. identity D. status

  28. By no means to her parents. A. this is the first time has she lied B. this is the first time does she tell a lie C. is this the first time she has lied D. is this the first time she was lying
  29. Climate change will greatly wheat and rice production if nations don't take steps now. A. fall B. leak C. lack D. reduce

  30. She always buys my birthday. A. something awful to B. anything awful to C. something nice for D. anything nice for

  31. He failed to live up to had been expected of him. A. what B. which C. that D. all

  32. It is very of you to arran
 

相关内容

北京成人本科学士学位英语统一考试答案

   北京成人本科学士学位英语统一考试答案 北京地区成人本科学士学位统一考试 A 卷答案: 1A 2D 3D 4A 5B 6C 7B 8B 9C 10C 11C 12B 13A 14B 15D 16A 17B 18A 19A 20A 21B 22B 23C 24B 25D 26A 27C 28B 29A 30D 31B 32D 33D 34A 35A 36D 37C 38B 39A 40A 41C 42A 43A 44D 45A 46A 47D 48B 49B 50D 51D 52C 53B 54 ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2005.4 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [C][D],用其他符号答题者不记分。 六、如要改动答案,必须先用橡皮擦去原来选定的答案,然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: Th ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试语法习题

   成人高考本科英语考试 语法复习题( 语法复习题(共 257 道) 动词时态 1. James has just arrived, but I didn't know he until yesterday. A. will come B. had been coming C. was coming D. comes 2. I swim in summer when I was young. A. used to B. used C. was used to D. did used to 3. ...

2010北京地区成人本科学士学位英语统一考试

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I 2010.05.08 Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or un finished statements. For each of them there are four choices ...

成人本科学士学位英语统一考试词汇

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 北京地区成人本科学士 学位英语统一考试词汇必备 刘本政 总主编 学位英语统考命题研究委员会 审 中国人民大学出版社 1 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 中国人民大学成人英语三级 红宝书编委会 总主编 刘本政 主 编 编 者 龙 啸 孙绍艳 黄箭宇 李 娜 2 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62 ...

成人本科学士学位英语统一考试辅导

   成人本科学士学位英语统一考试辅导 阅读理解 第一章 阅读理解 Passage 1 After a busy day of work and play, the body needs to rest. Sleep is necessary for good health. During this time, the body recovers from the activities of the previous day. The rest that you get while sleepin ...

成人本科学士学位英语统一考试词汇[1]

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 北京地区成人本科学士 学位英语统一考试词汇必备 刘本政 总主编 学位英语统考命题研究委员会 审 中国人民大学出版社 1 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 中国人民大学成人英语三级 红宝书编委会 总主编 刘本政 主 编 编 者 龙 啸 孙绍艳 黄箭宇 李 娜 2 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62 ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, C a ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)2009.11.21

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2009.11.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices m ...

2006年北京地区成人本科学士学位英语统一考试模拟试题( 2)

   2006年北京地区成人本科学士学位英语统一考试模拟试题( 2) Part Ⅰ Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C an ...

热门内容

经典的英语爱情名言,想告白么?快看吧

   #1 经典的英语爱情名言 1. I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you. 我爱你不是因为你是谁,而是因为在你面前我可以是谁。 2.No man or woman is worth your tears, and the one who is, won‘t make you cry. 没有男人或女人值得你为他(她)流眼泪的,值得的那一位,舍不得让你哭。 3.Just bec ...

职称英语核心词汇MP3对应讲义

   新东方在线 [www.koolearn.com ]职称英语网络课堂电子教材系列 职称英语大纲重点词汇与词组 A abandon vt. 放弃,遗弃,丢弃 +abide vi.(by)遵守,坚持 ability n. 1.能力,本领 2.(pl.)才能,才识 able adj. 1.有(能力、时间、知识等)做某事的 2.有本事的,能干的 be able to:能够,会 : *abnormal adj.1.反常的,变态的 2.不规则的 aboard adv./prep.在船(车、飞行器)上,上船 ...

英语二重点句型

   更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园 自考乐园俱乐部 自考乐园 (http://tieba.baidu.com/club/5346389)欢迎'd加入...欢迎'd交流...止不住的惊喜等着你......... 英语二重点句型 Unnit 1 (1). A decision is a choice made from among alternative courses of action that are available.[1-1](made 过分做定语 过分做定语,) (2). Oft ...

英语单词记忆方法20种

   英语单词记忆方法 20 种 人们通常认为掌握一门外语要过三关(语音关,词汇关,语法关),斩五将(听, 说,读,写,译),相对来说,掌握英语单词是最难过的一关.英语的词汇量大,总词汇量 至少在 60 万以上,实用词汇量为 8 千至 1 万,基本词汇量为 4 千.一般的说,掌握英语单 词没有什么捷径可走,但我们可以选择一些不同方法来记忆英语单词,下面介绍 20 种记忆 英语单词的方法. 1.逻辑记忆: 通过词的本身的内部逻辑关系,词与词之间的外部逻辑关系记忆单词. (1)把几个字母看作一个来记如 ...

北京市朝阳区2011年高三一模英语

   北京市朝阳区高三年级第一次综合练习 英语试题 2011.4 本试卷共 16 页,150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上 作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话你将听一遍。 例: ...