04年10月自学考试综合英语(一)试题
课程代码:00794
Ⅰ.用适当语法形式或词汇填空。从A、B、C和D四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将所选答案的字母涂黑。(本大题共30小题,每小题1分,共30分)

  1.This dress cost me(   )the one I am wearing.
A. twice as much as B. as twice much as
C. as much twice as D. much as twice as

  2.John suggested that we(   )have the evening party this Sunday.
A. didn’t B. not
C. wouldn’t D. not to

  3.Our team(   )three matches so far this year, and we still have some more games to play.
A. was winning B. has won
C. wins D. had won

  4.John’s never been to London.(   ).
A. And hasn’t Tom B. Nor Tom hasn’t
C. Neither has Tom D. Tom hasn’t neither

  5.I’m interested in(   )you told me that day.
A. all that B. which
C. all what D. that

  6.My sister has always regretted(   )the opportunity to go to college.
A. not to take B. not take
C. having not taken D. not having taken

  7.I(   )to attend a social gathering, but something came up.
A. have wanted B. had wanted
C. want D. have been wanting

  8.Cynthia said that she was not feeling well,(   )
A. didn’t she B. did she
C. wasn’t she D. was she

  9.(   )is reported in today’s newspaper, a medical team will be sent to the western area of the country.
A. It B. Which
C. That D. As

  10.(   )cold and windy, most children in the community stayed indoors.
A. Being B. It being
C. It was D. To be

  11.Looking out of the window, (   )outside.
A. it was a young man B. there was a young man
C. a young man was D. I saw a young man

  12.The house(   )over there is to be completed next month.
A. being built B. built
C. building D. that was built

  13.We had no choice but(   )what we were asked.
A. did B. will do
C. doing D. to do

  14.It was not until yesterday(   )me the truth.
A. did Janet tell B. Janet told
C. that Janet told D. when Janet had told

  15.The English teacher felt(   )the students’ attention to the grammatical mistakes in their compositions.
A. necessary to call B. it necessary to call
C. necessary calling D. it necessary calling

  16.Such a skilled tennis player knows how to take(   )of his opponent’s weakness.
A. account B. charge
C. advantage D. command

  17.Mary never tells her neighbors what she does for a(   ).
A. job B. career
C. profession D. living

  18.Although the pay is not good, people usually find social work(   )in other ways.
A. payable B. rewarding
C. respectful D. grateful

  19.When he returned home, he was shocked to find his uncle lying in bed,(   ).
A. died B. to die
C. dead D. deadly

  20.Parents usually have great expectations on their children and hope their children will(   )them.
A. fill in with B. come up with
C. end up with D. live up to

  21.He talked about his experience during the war. But he left(   )a lot of interesting details.
A. about B. over
C. out D. behind

  22.In her first year Jane happened to share a room with a woman who was (   )against people from other races.
A. prejudiced B. fought
C. disgusted D. protested

  23.When the weather is warm she keeps the window open(   )let fresh air in.
A. as to B. so as to
C. only to D. about to

  24.They knew if they could not get across the river that night, they would be(   )real trouble.
A. in B. into
C. at D. among

  25.Mark woke up one morning to find both water and electricity(   )because he had not been able to pay the bills.
A. cut out B. cut down
C. cut off D. cut short

  26.It is(   )to the government to work out some new policies to solve the problems.
A. over B. up
C. down D. of

  27.The lady I(   )in the woods was as startled as I was.
A. came up B. ran over
C. ran into D. came around

  28.The scientist sat by the window, deep in(   )for hours.
A. thinking B. fascination
C. reflection D. thought

  29.His friends did not expect he would(   )all their suggestions.
A. turn down B. turn over
C. refuse D. remove

  30.She has just had a major operation. She knows that a trip to Europe this summer is(   ).
A. in question B. without question
C. beyond question D. out of the question
Ⅱ.认真阅读下面两篇短文,每篇短文后有五个问题。根据短文的内容从四个选项中选择一个最佳答案,并在答题纸上将所选答案的字母涂黑。(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
Passage 1
I don’t often lose things and I’m especially careful with money, so I was quite surprised when I reached for my wallet and found it wasn’t there. At first, I thought I might have left it at home. Then I remembered taking it out to pay for the taxi, so I knew I had it with me just before I walked into the restaurant. I wondered if it had slipped (滑) out of my pocket while I was eating dinner. Thinking about that possibility, I turned and walked back to the table where I had been sitting. Unfortunately, there were several people sitting at the table at the time, so I called a waiter and explained to him that my wallet had fallen out of my pocket while I was sitting at the table a few minutes earlier. I had the waiter go over to the table to see if my wallet was on the floor. While the waiter was looking for it, the manager of the restaurant came up to me and asked me if anything was wrong. I didn’t want to get a lot of people involved in it, but I knew I had to get the wallet back. I told the manger what had happened. He asked me to describe the wallet to him, and then he insisted that I report the missing wallet to the police. I told him that I didn’t particularly want to get the police involved in it; besides, I was in a hurry as I had an appointment with my doctor in just a few minutes. I explained to him that my biggest worry at the moment was how I was going to pay the bill. He told me not to worry about that. He had me write down my name and address, and he said he would send me a bill.

  31.The writer was sure he had his wallet with him that day because(   ).
A. he remembered that he didn’t leave it at home
B. he had felt his pocket for the wallet before he left home
C. he was especially careful with money
D. he had taken it out to pay the taxi-driver

  32.The writer thought he might have lost his wallet when(   ).
A. he took it out to pay the taxi-driver
B. he walked into the restaurant
C. he was eating dinner
D. he was ordering his dish

  33.The writer walked back to the table where he had been sitting because(   ).
A. he was sure his wallet was still there
B. he thought he might find his wallet there
C. the could ask someone there about his wallet
D. he saw the wallet lying on the floor near the table

  34.What did he actually do when he walked back to the table?(   )
A. He asked the people at the table about his wallet.
B. He asked a waiter to look for the wallet for him.
C. He himself started looking for his wallet.
D. He talked with the manager about what had happened.

  35.As the writer didn’t want to get a lot of people involved,(   ).
A. he didn’t tell anyone what had happened
B. he didn’t tell the manager anything
C. he reported to the police immediately
D. he only told the story to the manager and the waiter
Passage 2
Crime has its own cycles (周期), a magazine reported some years ago. Police records that were studied for five years from over 2,400 cities and towns show a surprising link between changes in the season and crime patterns.
The pattern of crime has varied very little over a long period of years. Murder reaches its high during July and August, as do rape and other violent attacks. Murder, moreover, is more than seasonal: it is a weekend crime. It is also a nighttime crime: 62 percent of murders are committed between 6 pm and 6 am.
Unlike the summer high in crimes of bodily harm, burglary has a different cycle. You are most likely to be robbed between 6 pm and 2 am on a Saturday night in December, January or February. Which is the most uncriminal month of all? May?though more dog bites are reported in this month than any other month of the year.
Possibly, high temperature and humidity (湿度) bring on our strange and terrifying summer actions, but police officials are not sure. “There is, of course, no proof of a connection between humidity and murder,” they say. “Why murder’s high time should come in the summertime we really don’t know.”

  36.A connection has been found(   ).
A. between crime patterns in 2,400 cities and towns
B. between a magazine report and police records
C. between the season and the studies for five years
D. between seasons and crime patterns

  37.Crimes of bodily harm reach their high in(   ).
A. February B. May
C. July D. December

  38.Burglary is less likely to occur(   ).
A. in winter B. in summer
C. at night D. on weekends

  39.What is the strange thing in May?(   )
A. There are more robberies in May.
B. Most criminals are caught in May.
C. There are more dog bites in May.
D. Most criminals are released in May.

  40.One conclusion you can draw from the last paragraph is that(   ).
A. there may be a link between murder and hot weather
B. there is definitely a link between murder and hot weather
C. there is no link between murder and hot weather
D. there cannot be any connection between humidity and murder
Ⅲ.用国际音标标出下列单词中划线字母或字母组合的读音(本大题共20小题,每两小题1分,共10分)(注意:使用新式或老式音标均可)

  41.raincoat
  42.paragraph
  43.available
  44.singing

  45.cultivate
  46.cottage
  47.courteous
  48.miserable

  49.authority
  50.worthless
  51.contribute
  52.vision

  53.loyalty
  54.suspicious
  55.mountain
  56.instrument

  57.survival
  58.knowledge
  59.sensible
  60.reasonable
Ⅳ.完形填空(本大题共20小题,每两小题1分,共10分)
A. 从下列单词中选择适当的词填空,每个词只能用一次。
The police had moved quickly to block off the area. Now Jim stood across the street with the other students, 61 in great disbelief as the fine department fought to gain control of the fire. But it 62 hopeless. Heavy smoke rose 63 every opening. Already flames were licking out of the ground-level 64 second-story windows of the old school building. Suddenly, the east end of the building exploded 65 flames. The noise was so loud that 66 Jim, who had serious hearing problem, could hear a faint roar.
Across the street 67 the school grounds Mr. MacIntire, the principal, was shouting to the fire chief. Jim read his lips, missing 68 of what he said because of the distance but getting 69 than enough to understand.
“…eight students and a teacher… in a basement room… trapped!”
The fire chief shook his head. The firefighters had tried to 70 the building three times and three times they had failed. There was no hope at all now.
B. 根据课文的内容在每个空白处填入一个恰当的词。
I stayed there at that job for about five or six weeks and I learned from him a 71 to study, and then I went off to other jobs. I have never been 72 to thank him properly because I never knew then what an enormous contribution he was 73 to my life. He was wonderful, and a little bit of him is 74 everything I do.
After that, I always looked 75 the meaning of words, and when I 76 into words I couldn’t pronounce and didn’t understand, I would work 77 them until I began to understand. I would 78 going over and over the sentence they were in, and after a while I would begin to get an idea of 79 the word meant just by repeating the sentence. That became a habit, 80 did all the other things he left me with.
Ⅴ. 根据所学课文内容完成下列句子。(本大题共10小题,每小题2分,共20分)

  81.The bases of long-term happiness are .

  82.In Remember Tracy Bill, the writer and her husband got to meet the donor’s family as the donor’s parents.

  83.The Marine didn’t leave the old man who was not his father because.

  84.Time is dangerous. If you don’t become its master, it will.

  85.In Love of Life, the biggest problem while the man was struggling alone in the wildness was that .

  86.Humor is highly prized in England because to an Englishman, a sense of humor is .

  87.The man in The Outside Chance was shocked when he heard the news.

  88.The title Freedom in dying means .

  89.According to the text, the real purpose of a university is .

  90.Louise felt a sense of joy when she learnt of her husband’s death because.
Ⅵ. 将下列句子译成英语。(本大题共10小题,每小题2分,共20分)

  91.事情比预料的要好得多。

  92.一旦做出决定,就不要轻易改变。

  93.只要你准备得好,你会通过考试的。

  94.没有任何人可以剥夺他们的选举权。

  95.她眼含着泪水给我们讲述了整个情况。

  96.你记得他曾经
 

相关内容

全国2009年7月自学考试综合英语(一)试题及答案

   远播教育网(www.114study.com) 全国 2009 年 7 月高等教育自学考试 综合英语( 综合英语(一)试题 课程代码: 课程代码:00794 请将答案填在答题纸相应的位置上 I.语法和词汇。从 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳答案,并将所选答案的字母写在答 题纸相应的位置上。 .语法和词汇。 题纸相应的位置上。 、 、 、 四个选项中选出一个最佳答案, (本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 本大题共 小题, 1. Experienced teacher ...

10月自学考试综合英语(一)试题

   04年10月自学考试综合英语(一)试题 课程代码:00794 Ⅰ.用适当语法形式或词汇填空。从A、B、C和D四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将所选答案的字母涂黑。(本大题共30小题,每小题1分,共30分) 1.This dress cost me(   )the one I am wearing. A. twice as much as B. as twice much as C. as much twice as D. much as twice as 2.John sugges ...

全国2010年1月高等教育自学考试综合英语(一)试题

   小时服务咨询电话 010全天 24 小时服务咨询电话 010-82335555 免费热线 4008135555 □ 自考名师全程视频授课,图像,声音,文字同步传输,享受身临其境的教学效果; □ 权威专家在线答疑,提交到答疑板的问题在 24 小时内即可得到满意答复; □ 课件自报名之日起可反复观看,不限时间,地点,次数,直到当期考试结束后一周关闭; □ 付费学员赠送 1G 超大容量电子信箱;及时,全面,权威的自考资讯全天 24 小时更新; □ 一次性付费满 300 元,即可享受九折优惠;累计实 ...

全国2010年4月高等教育自学考试综合英语(二)试题

   全国 2010 年 4 月高等教育自学考试 综合英语( 综合英语(二)试题 课程代码: 课程代码:00795 请将答案填在答题纸相应位置上 I. GRAMMARAND VOCABULARY Complete each of the following 15 sentences with the most likely answer. Write the letter corresponding to your choice on the answer sheet. (1 point each ...

全国2005年4月高等教育自学考试综合英语(二)试题

   试卷下载网-领先的专注于考试的网络媒体与服务平台 -www.mp3rm.com- 全国 2005 年 4 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 全部题目用英文作答,并将答案写在答题纸相应位置上,否则不计分。 语法、词汇。用适当的词填空。 Ⅰ. 语法、词汇。用适当的词填空。从 A、B、C、D 四个选项中,选出一个正确答案,并 、 、 、 四个选项中,选出一个正确答案, 填入答题纸相应位置。 本大题共 小题, 填入答题纸相应位置。(本大题共 25 小题,每小题 1 分,共 ...

全国2011年1月高等教育自学考试 综合英语(一)试题

   全国 2011 年 1 月高等教育自学考试 综合英语(一)试题 课程代码:00794 请将答案填在答题纸相应位置上 I.语法和词汇。从 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳答案。错选、多选或未 选均无分。(本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 1. He didn’t even turn his head when I shouted at him. He a deaf man. A. is C. must be B. should be D. must have been ...

全国2004年4月高等教育自学考试综合英语(一)试题

   http://www.zikaoonline.cn 全国 2004 年 4 月高等教育自学考试 综合英语( 综合英语(一)试题 课程代码: 课程代码:00794 PART ONE (40 POINTS) ) I.用适当语法形式或词汇填空。从 A、B、C 和 D 四个选项中选出一个最佳答案。 本大题 用适当语法形式或词汇填空。 四个选项中选出一个最佳答案。 (本大题 用适当语法形式或词汇填空 、 、 ( 小题, 共 30 小题,每小题 1 分,共 30 分) 1.It ( ) a lot so ...

全国2002年4月高等教育自学考试综合英语(一)试题历年试卷

   http://www.4juan.com 专门收集历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 全国 2002 年 4 月高等教育自学考试 综合英语(一)试题 课程代码:00794 Part One Ⅰ.用适当的语法形式或词汇填空。从 A、B、C、D 四个选项中选出一个正确答案,并将选 项号填在答题纸上的相应位置。(本大题共 30 小题,每小题 1 分,共 30 分) 1.The values of today's young people differ from . A ...

全国2009年4月高等教育自学考试综合英语

   全国 2009 年 4 月高等教育自学考试综合英语(一)试题 湖北自考网 5 月 24 日整理 课程代码:00794 请将答案填在答题纸相应的位置上 I.用适当语法形式或词汇填空。从 A、B、C 和 D 四个选项中选出一个最佳答案,并将正确 答案写在答题纸上。(本大题共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 1. Until then, Jack’s sister him an email for more than three months. A. hadn’t sent B. ha ...

全国2004年7月高等教育自学考试综合英语(二)试题历年试卷

   http://www.4juan.com 专门收集历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 全国 2004 年 7 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 将正确答案填写在答题纸相应位置上 Ⅰ. Complete the sentences with the best choice. Write your right letter on the Answer Sheet:(30%) 1. He would rather you so much m ...

热门内容

大学英语练习题参考答案

   大学英语练习题参考答案 大学英语练习题参考答案 习题一答案: 题号 答案 题号 答案 题号 答案 题号 答案 题号 答案 1 D 11 B 21 D 31 D 41 A 2 B 12 D 22 A 32 C 42 D 3 A 13 A 23 A 33 B 43 C 4 C 14 C 24 D 34 A 44 B 5 C 15 B 25 B 35 D 45 C 6 D 16 C 26 A 36 A 46 B 7 A 17 A 27 D 37 A 47 A 8 B 18 D 28 B 38 B ...

高三英语限时训练(18套)限时训练题七

   限时训练题七 完型填空 People often fall ill because of me. However, they can hardly blame me; it is largely their own fault.A tired person may get 1__ , especially when he goes to crowded places with polluted air. A sudden change in 2 is another factor. In h ...

英语机考指南

   首页 | 技术支持 | 联系我们 | 加入收藏 考生培训指南??跟读题部分 目录 考试要求 设备调试 跟读题答题 常见错误 特别提醒 考试要求 四级考试采用跟读方式。考生听完两遍录音后,复述所听到的内容。主要考 查考生的音准、重音、语调、语速、流利度等综合口语能力。 设备调试 (1)电脑所显示的“耳机设备调试”界面要求考生调试耳机里所听到的声音是 否合适。考生可按照屏幕上的文字提示,根据耳机里所听到的声音,用鼠标移动 左下方的音量控制条,直到取得满意的音量效果。 (2)电脑所显示的“试音”界 ...

高中英语单词大全

   <高一英语(上)> Unit 1 honest adj 诚实的;正直的 brave adj 勇敢的 Loyal adj 忠诚的;忠心的 wise adj 英明的;明智的;聪明的 handsome adj 英俊的;大方的;美观的 smart adj 聪明的;漂亮的;敏捷的 argue vt 争论;辩论 △solution n 解答;解决办法;解决方案 classical adj 古典的;古典文学的 △Steve 史蒂夫(男子名) fond adj 喜爱的;多情的;喜欢的 fond ...

高考英语常用动词及短语

   2008 年高考英语复习 常用动词及短语 年高考英语复习(常用动词及短语 常用动词及短语) agree vi.同意 持相同意见 同意;持相同意见 同意 I cannot agree with you on this point.在这一点上,我不能同意你的意见. sb agree with sb 同意某人的话,意见 sth agree with sb 某物,某事适应某人 agree to sb 建议 agree on sth 在某一点上取得一致 意见 agree up sth 在某一点上取得一 ...