1996 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 Section I: Structure and Vocabulary Part A Directions: Beneath each of the following sentences, there are four choices marked [A], [B], [C] and [D]. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET by blackening the corresponding letter in the brackets. (5 points)
  1. Do you enjoy listening to records? I find records are often , or better than an actual performance. [A] as good as [B] as good [C] good [D] good as
  2. My pain apparent the moment I walked into the room, for the first man I met asked sympathetically: “Are you feeling all right?” [A] must be [B] had [C] must have been [D] had to be
  3. The senior librarian at the circulation desk promised to get the book for me she could remember who last borrowed it. [A] ever since [B] much as [C] even though [D] if only
  4. Observations were made the children at the beginning and at the end of pre-school and first grade. [A] towards [B] of [C] on [D] with
1

  5.
The article opens and closes with descriptions of two news reports, each one major point in contrast with the other. [A] makes [B] made [C] is to make [D] making

  6.
A safety analysis the target as a potential danger. Unfortunately, it was never done. [A] would identify [B] will identify [C] would have identified [D] will have identified

  7.
The number of registered participants in this year’s marathon was half . [A] of last year’s [B] those of last year’s [C] of those of last year [D] that of last year’s

  8.
For there successful communication, there must be attentiveness and involvement in the discussion itself by all present. [A] is [B] to be [C] will be [D] being

  9.
There was a very interesting remark in a book by an Englishman that I read recently what he thought was a reason for this American characteristic. [A] giving [B] gave [C] to give [D] given

  10. No one would have time to read or listen to an account of everything going on in the world. [A] it is
2
[B] as is [C] there is [D] what is Part B Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked [A], [B], [C], and [D]. Identify the part of the sentence that is incorrect and mark your answer on ANSWER SHEET 1 by blackening the corresponding letter in the brackets with a pencil. (5 points)
  11. I’d rather you would go [A] by train, because I can’t bear [B] the idea of your being [C] in an airplane in such [D] bad weather.
  12. It’s essential that people be [A] psychological [B] able to resist the impact brought about [C] by the transition form planned [D] economy to market economy.
  13. Some bosses dislike to allow [A] people to share [B] their responsibilities; they keep all [C] important matters tightly [D] in their own hands.
  14. Each cigarette which a person smokes does [A] some [B] harm, and eventually you [C] may get a serious disease from its [D] effect.
  15. On the whole [A], ambitious students are much likely [B] to succeed in their studies than are those [C] with [D] little ambition.
  16. Despite [A] much research, there are still certain elements in [B] the life cycle of the insect that is [C]not fully understood [D].
  17. In 1921 Einstein won the Nobel Prize, and was honored [A] in Germany until the rise [B] of Nazism then [C] he was driven from [D] Germany because he was a Jew.
  18. The data received [A] from the two spacecrafts [B] whirling around Mars indicate [C] that there is much evidence that huge thunderstorms are occurring [D] about the equator of the planet.
  19. Generally speaking, the bird flying across [A] our path is observed, and the one [B] staying on the tree near at hand [C] is passed by without any notice taking [D] of it.
  20. Mercury’s velocity is so much [A] greater than the Earth’s [B] that it completes
3
more than four revolutions around the Sun in the time that [C] takes the Earth to complete one [D]. Part C: Directions: Beneath each of the following sentences, there are four choices marked [A], [B], [C] and [D]. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on ANSWER SHEET 1 by blackening the corresponding letter in the brackets with a pencil. (10 points)
  21. I was speaking to Ann on the phone when suddenly we were . [A] hung up [B] hung back [C] cut down [D] cut off
  22. She wondered if she could have the opportunity to spend here so that she could learn more about the city. [A] sometimes [B] some time [C] sometime [D] some times
  23. Ms. Green has been living in town for only one year, yet she seems to be with everyone who comes to the store. [A] accepted [B] admitted [C] admired [D] acquainted
  24. He does not as a teacher of English as his pronunciation is terrible. [A] equal [B] match [C] qualify [D] fit
  25. Dozens of scientific groups all over the world have been the goal of a practical and economic way to use sunlight to split water molecules. [A] pursuing
4
[B] chasing [C] reaching [D] winning
  26. The discussion was so prolonged and exhausting that the speakers stopped for refreshments. [A] at large [B] at intervals [C] at ease [D] at random
  27. When travelling, you are advised to take travellers’ checks, which provide a secure to carrying your money in cash. [A] substitute [B] selection [C] preference [D] alternative
  28. I never trusted him because I always thought of him as such a character. [A] gracious [B] suspicious [C] unique [D] particular
  29. Changing from solid to liquid, water takes in heat from all substances near it, and this produces artificial cold surrounding it. [A] absorption [B] transition [C] consumption [D] interaction
  30. I didn’t say anything like that at all. You are purposely my ideas to prove your point. [A] revising [B] contradicting [C] distorting [D] distracting
5

  31. Language, culture, and personality may be considered of each other in thought, but they are inseparable in fact. [A] indistinctly [B] separately [C] irrelevantly [D] independently
  32. Watching me pulling the calf awkwardly to the barn, the Irish milkmaid fought hard to her laughter. [A] hold back [B] hold on [C] hold out [D] hold up
  33. The manager gave one of the salesgirls an accusing look for her attitude toward customers. [A] impartial [B] mild [C] hostile [D] opposing
  34. I with thanks the help of my colleagues in the preparation of this new column. [A] express [B] confess [C] verify [D] acknowledge
  35. It is strictly that access to confidential documents is denied to all but a few. [A] secured [B] forbidden [C] regulated [D] determined
  36. The pollution question as well as several other issues is going to be discussed when the Congress is in again next spring. [A] assembly [B] session
6
[C] conference [D] convention
  37. Christmas is a Christian holy day usually celebrated on December 25th the birth of Jesus Christ. [A] in accordance with [B] in terms of [C] in favor of [D] in honor of
  38. Since it is too late to change my mind now, I am to carrying out the plan. [A] obliged [B] committed [C] engaged [D] resolved
  39. It was a bold idea to build a power station in the deep valley, but it as well as we had hoped. [A] came off [B] went off [C] brought out [D] made out
  40. To survive in the intense trade competition between countries, we must the qualities and varieties of products we make to the world-market demand. [A] improve [B] enhanced [C] guarantee [D] gear Section II: Close Test Directions: For each numbered blank in following passage, there are four choices marked [A], [B], [C] and [D]. Choose the best one and mark your answer on ANSWER SHEET 1 by blackening the corresponding letter in the brackets with a pencil. (10 points) Vitamins are organic compounds necessary in small amounts in the diet for the normal growth and maintenance of life of animals, including man.
7
They do not provide energy, __41__ do they construct or build any part of the body. They are needed for __42__ foods into energy and body maintenance. There are thirteen or more of them, and if __43__ is missing a deficiency disease becomes __44__. Vitamins are similar because they are made of the same elements -- usually carbon, hydrogen, oxygen, and __45__ nitrogen. They are different __46__ their elements are arranged differently, and each vitamin __47__ one or more specific functions in the body. __48__ enough vitamins is essential to life, although the body has no nutritional use for __49__ vitamins. Many people, __50__, believe in being on the “safe side” and thus take extra vitamins. However, a well-balanced diet will usually meet all the body’s vitamin needs.
  41. [A] either [B] so [C] nor [D] never
  42. [A] shifting [B] transferring [C] altering [D] transforming
  43. [A] any [B] some [C] anything [D] something
  44. [A] serious [B] apparent [C] severe [D] fatal
  45. [A] mostly [B] partially [C] sometimes [D] rarely
  46. [A] in that [B] so that
8
[C] such that [D] except that
  47. [A] undertakes [B] holds [C] plays [D] performs
  48. [A] Supplying [B] Getting [C] Providing [D] Furnishing
  49. [A] exceptional [B] exceeding [C] excess [D] external
  50. [A] nevertheless [B] therefore [C] moreover [D] meanwhile Section III: Reading Comprehension Directions: Each of the passages below is followed by some questions. For each question there are four answers marked [A], [B], [C] and [D]. Read the passages carefully and choose the best answer to each of the questions. Then mark your answer on ANSWER SHEET 1 by blackening the corresponding letter in the brackets with a pencil. (40 points)
Text l
Tight-lipped elders used to say, “It’s not what you want in this world, but what you get.” Psychology teaches that you do get what you want if you know what you want and want the right things. You can make a mental blueprint of a desire as you would make a blueprint of a house, and each of us is continually making these blueprints in the general routine of everyday living. If we intend to have friends to dinner, we plan the menu, make a
9
shopping list, decide which food to cook first, and such planning is an essential for any type of meal to be served. Likewise, if you want to find a job, take a sheet of paper, and write a brief account of yourself. In making a blueprint for a job, begin with yourself, for when you know exactly what you have to offer, you can intelligently plan where to sell your services. This account of yourself is actually a sketch of your working life and should include education, experience and references. Such an account is valuable. It can be referred to in filling out standard application blanks and is extremely helpful in personal interviews. While talking to you, your could-be employer is deciding whether your “wares” and abilities must be displayed in an orderly and reasonably connected manner. When you have carefully prepared a blueprint of your abilities and desires, you have something tangible to sell. Then you are ready to hunt for a job. Get all the possible information about your could-be job. Make inquiries as to the details regarding the job and the firm. Keep your eyes and ears open, and use your own judgment. Spend a certain amount of time each day seeking the employment you wish for, and keep in mind: Securing a job is your job now.
  51. What do the elders mean when they say, “It’s not what you want in this world, but what you get.”? [A] You’ll certainly get what you want. [B] It’s no use dreaming. [C] You should be dissatisfied with what you have. [D] It’s essential to set a goal for yourself.
  52. Ablueprint made before inviting a friend to dinner is used in this passage as . [A] an illustration of how to write an application for a job [B] an indication of how to secure a good job [C] a guideline for job description [D] a principle for job evaluation
  53. According to the passage, one must write an account of himself before starting to find a job because . [A] that is the first step to please the employer [B] that is the requirement of the employer [C] it enables him to know when to sell his services [D] it forces him to become clearly aware of himself
  54. When you have carefully prepared a blueprint of your abilities and desires, you
10
have something . [A] definite to offer [B] imaginary to provide [C] practical to supply [D] desirable to present
Text 2
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia and America can now watch the Corporation’s news coverage, as well as listen to it. And of course in Britain listeners and viewers can tune in to two BBC television channels, five BBC national radio services and dozens of local radio station. They are brought sport, comedy, drama, music, news and current affairs, education, religion, parliamentary coverage, children’s programmes and films for an annual license fee of 83 pounds per household. It is a remarkable record, stretching back over 70 years -- yet the BBC’s future is now in doubt. The Corporation will survive as a publicly-funded broadcasting organization, at least for the time being, but its role, its size and its programmes are now the subject of a nation-wide debate in Britain. The debate was launched by the Government, which invited anyone with an opinion of the BBC -- inc
 

相关内容

2010年全国硕士研究生入学统一考试英语大纲

   医学全在线 www.med126.com 医学全在线 www.med126.com 国内大型医学教育考试站点 注:2010 年大纲内容与 2009 年大纲基本一致,仅词汇部分的要求有所增加. 考 试 说 明 全国硕士研究生入学统一考试是为高等学校和科研机构招收硕士研究生而设置的. 其中, 英 语实行全国统一考试. 它的评价标准是高等学校非英语专业优秀本科毕业生能达到的及格或 及格以上水平, 以保证被录取者具有一定的英语水平, 有利于各高等学校和科研机构在专业 上择优选拔. 一,评价目标 考生 ...

2011全国硕士研究生入学统一考试英语考试大纲

   《2011 全国硕士研究生入学统一考试英语考试大纲》 (以下简称《2011 大纲》 月 3 日终 )9 于与同学们见面了,与 2010 年考研英语大纲相对比,结论是一句话:没有任何实质变化。 大纲》内容没有实质变化体现在两个方面: 《2011 大纲》内容没有实质变化体现在两个方面: 一是仍然延续去年的考试形式, 英语试题分英语一和英语二两类试题, 分别针对不同的 考生群体, 主要目的是区分学术型硕士与专业型硕士的报考类别。 关于英语一和英语二的题 型区别请大家参看我的博客文章:徐绽解析 20 ...

2010年全国硕士研究生入学统一考试英语真题英译汉答案及作文范文[1]

   2010 年考研英语真题?英译汉答案及作文范文 (文都考研高端辅导中心整理) 英译汉 1. 科学家赶紧拿出某种不确定的证据来营救,意思是如果鸟无法控制虫子,虫子就会 吃光人类. 2. 但是我们至少与这样一种观点接近了,鸟类的生物权应该续存,而不管它对我们是 否有经济利益. 3 生物学家游戏有些过度,这些物种通过掌握弱者或者捕食那些它们认为无价值的物 种的证据时段 4.在欧洲,林业更加先进,无商业价值的树种被视为原生森林群落的成员,被合理的 加以保护. 5.它容易忽视,因而最终消失,大陆上许多 ...

2011年考研英语--2008年全国硕士研究生入学统一考试英语试题

   2011 年考研英语 1 2011 年考研英语 2008 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 Section I Use of English Directions: Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1 (10 points) 1. The idea that some groups of people ...

2011年考研英语--2009年全国硕士研究生入学统一考试英语试题

   2011 年考研英语 2009 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 Section I Use of English Directions: Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1 (10 points) 1. Research on animal intelligence always makes me ...

2011年全国硕士研究生入学统一考试英语考试

   2011 年全国硕士研究生入学统一考试英语考试(一) 年全国硕士研究生入学统一考试英语考试( 考试大纲 考试性质 英语( 英语(一)考试是为高等学校和科研机构招收硕士研究生而设置的具有选拔性质的全国 统一入学考试科目,其目的是科学、公正、有效地测试考生对英语语言的运用能力, 统一入学考试科目,其目的是科学、公正、有效地测试考生对英语语言的运用能力,评价 的标准时高等学校非英语专业本科毕业生所能达到的及格或及格以上水平, 的标准时高等学校非英语专业本科毕业生所能达到的及格或及格以上水平,以保证 ...

2011年全国硕士研究生入学统一考试英语试题

   2009 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 Section I Use of English Directions: Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1. (10 points) Research on animal intelligence always makes me wonder just h ...

14年全国硕士研究生入学统一考试英语作文

   2010 年全国硕士研究生入学统一考试 51. Directions: You are supposed to write for the Postgraduates’ Associ ation a notice to recruit volunteers for an international c onference on globalization. The notice should include the basic qualificationsof applicants and ...

2001年全国硕士研究生入学统一考试英语真题

   2001 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 Section I: Structure and Vocabulary Part A Directions: Beneath each of the following sentences, there are four choices marked [A], [B], [C] and [D]. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on ANSWER ...

2010全国硕士研究生入学统一考试英语一真题

   2010 全国硕士研究生入学统一考试英语一真题 Section I Use of English 1.A 2.B 3.C 4.B 5.C 6. B 7.D 8.A 9.C 10.D 11.C 12.A 13.A 14.D 15.B 16.A 17.D 18.C 19.B 20.D Section II Reading Comprehension Part A 21.B 22.A 23.C 24. A 25. B 26.C 27.D 28.C 29. B 30. D 31.B 32.D 33. ...

热门内容

标点,英语中常出现标点用法

   标点和其他符号标点符号的用法 1. 概述 标点符号是书面语中一系列表停顿、节奏和语调等的符号,用以表示句子或句子成分的隔离或特指。如: China is in Asia. It is a vast and beautiful land. 中国地处亚洲。它幅员辽阔而美丽。 (句号在两句之间起隔离作用) How calm the sea is! 大海多么平静啊!(感叹号特指惊讶或赞赏) 英语常用标点符号与汉语的标点符号比较: 英语标点符号汉语标点符号 符号名称符号名称 .period (full ...

初中英语第三册上期UNIT8参考试卷

   初中英语第三册上 UNIT8 参考试卷 一、找出下列各组单词括号中部分读音不同的一个单词。 找出下列各组单词括号中部分读音不同的一个单词。 (1).(a)nt A. ch(oo)se (2).(a)nt A. s(a)d (3).(a)nt A. d(ie) (4).(a)nt A. j(o)ke (5).(a)nt A. p(i)g (6).(a)nt A. (s)ame B. z(oo) C. t(oo) D. w(oo)l B. or(a)nge C. p(a)n D. th(a)n ...

[10江苏高考英语】试题及答案

   2010 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英语 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题的阅读下一小题,每段对话仅 读一遍 ...

南通10英语

   ETmeet.com 网聚众人智慧 成就梦想高度 www.etmeet.com 飞翔英语网推荐 ETmeet.com 网聚众人智慧 成就梦想高度 www.etmeet.com 飞翔英语网推荐 ETmeet.com 网聚众人智慧 成就梦想高度 www.etmeet.com 飞翔英语网推荐 ETmeet.com 网聚众人智慧 成就梦想高度 www.etmeet.com 飞翔英语网推荐 ETmeet.com 网聚众人智慧 成就梦想高度 www.etmeet.com 飞翔英语网推荐 ETmeet.c ...

最常用2000英语单词

   学英文一定要学会的 2000 个单词 最常用 2000 英语单词 One 1 the [ ?:] art.这,那 ad.[用于比较级;最高级前] , 1. Love me and the world is mine. 如果你爱我,这世界就是我的。 2 be [bi:,bi] aux. v.(am,is,are 之原型) vi.是;在 1. She promised to be a film star. 她有希望成为一名电影明星。 3 of [ prep.…的;由…制成的;关于;由于 v ...