2001年6月全国大学英语四级考试真题和答案
Part I Listening Comprehension (20 minutes)
Section A
Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Example:
You will hear:
You will read:
A) At the office.
B) In the waiting room.
C) At the airport.
D) In a restaurant.
From the conversation we know that the two were talking about some work they had to finish in the evening. This is most likely to have taken place at the office. Therefore, A) “At the office” is the best answer. You should choose [A] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.
Sample Answer [A] [B] [C] [D]

  1. A) A math teacher and his colleague.
B) A teacher and his student.
C) A librarian and a student.
D) A student and his classmate.

  2. A) Tony thought the experiment was well done.
B) Tony finished the experiment last night.
C) Tony could not continue the experiment.
D) Tony had expected the experiment to be easier.

  3. A) She wants to save money to buy a piano.
B) The present apartment is too expensive.
C) She can’t put up with the noise.
D) She had found a job in a neighbouring area.

  4. A) He has made great progress in his English.
B) He is not very interested in English songs.
C) He is a student of the music department.
D) He is not very enthusiastic about his English lessons.

  5. A) In a car.
B) On the street.
C) In a restaurant.
D) At home.

  6. A) His injury kept him at home.
B) He was too weak to see the doctor.
C) He didn’t think it necessary.
D) He failed to make an appointment.

  7. A) 5:
  10.
B) 5:
  00.
C) 4:
  30.
D) 5:
  15.

  8. A) The man is talking with his boss.
B) The man needs help.
C) The man is complaining.
D) The man likes his job.

  9. A) Wear a new dress.
B) Attend a party.
C) Go shopping.
D) Make a silk dress.

  10. A) He exaggerated his part.
B) He played his part quite well.
C) He was not dramatic enough.
D) He performed better than the secretary.
Section B Compound Dictation
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from S1 to S7 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from S8 to S10 you are required to fill in the missing information. You can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
If you are a young college student, most of your concerns about your health and happiness in life are probably (S
  1) on the present. Basically, you want to feel good physically, mentally, and (S
  2) now. You probably don’t spend much time worrying about the (S
  3) future, such as whether you will develop heart disease, or (S
  4) , how you will take care of yourself in your (S
  5) years, or how long you are going to live. Such thoughts may have (S
  6) your mind once in a while. However, if you are in your thirties, forties, fifties, or older, such health-related thoughts are likely to become (S
  7) important to you.
(S
  8) that will help you feel better physically and mentally. Recently researchers have found that, even in late adulthood, exercise, strength training with weights, and better food can help elderly individuals significantly improve their health and add happiness to their life. (S
  9) , giving us the opportunity to avoid some of the health problems that have troubled them (S
  10)
Part II Reading Comprehension (35 minutes)
Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Passage One
Questions 11 to 15 are based on the following passage.
People living on parts of the south coast of England face a serious problem. In 1993, the owners of a large hotel and of several houses discovered, to their horror, that their gardens had disappeared overnight. The sea had eaten into the soft limestone cliffs on which they had been built. While experts were studying the problem, the hotel and several houses disappeared altogether, sliding down the cliff and into the sea.
Erosion (侵蚀) of the white cliffs along the south coast of England has always been a problem but it has become more serious in recent years. Dozens of homes have had to be abandoned as the sea has crept farther and farther inland. Experts have studied the areas most affected and have drawn up a map for local people, forecasting the year in which their homes will be swallowed up by the hungry sea.
Angry owners have called on the Government to erect sea defenses to protect their homes. Government surveyors have pointed out that in most cases, this is impossible. New sea walls would cost hundreds of millions of pounds and would merely make the waves and currents go further along the coast, shifting the problem from one area to another. The danger is likely to continue, they say, until the waves reach an inland area of hard rock which will not be eaten as limestone is. Meanwhile, if you want to buy a cheap house with an uncertain future, apply to a house agent in one of the threatened areas on the south coast of England. You can get a house for a knockdown price but it may turn out to be a knockdown home.

  11. What is the cause of the problem that people living on parts of the south coast of England face?
A) The disappearance of hotels, houses and gardens.
B) The experts’ lack of knowledge.
C) The rising of the sea level.
D) The washing-away of limestone cliffs.

  12. The erosion of the white cliffs in the south of England .
A) will soon become a problem for people living in central England
B) has now become a threat to the local residents
C) is quickly changing the map of England
D) can be stopped if proper measures are taken

  13. The experts’ study on the problem of erosion can .
A) lead to its eventual solution
B) provide an effective way to slow it down
C) help to prevent it from worsening
D) warn people whose homes are in danger

  14. It is not feasible to build sea defenses to protect against erosion because .
A) it is too costly and will endanger neighbouring areas
B) the government is too slow in taking action
C) they will be easily knocked down by waves and currents
D) house agents along the coast do not support the idea

  15. According to the author, when buying a house along the south coast of England, people should .
A) be aware of the potential danger involved
B) guard against being cheated by the house agent
C) take the quality of the house into consideration
D) examine the house carefully before making a decision
Passage Two
Questions 16 to 20 are based on the following passage.
Sport is not only physically challenging, but it can also be mentally challenging. Criticism from coaches, parents, and other teammates, as well as pressure to win can create an excessive amount of anxiety or stress for young athletes (运动员). Stress can be physical, emotional, or psychological, and research has indicated that it can lead to burnout. Burnout has been described as dropping or quitting of an activity that was at one time enjoyable.
The early years of development are critical years for learning abut oneself. The sport setting is one where valuable experiences can take place. Young athletes can, for example, learn how to cooperate with others, make friends, and gain other social skills that will be used throughout their lives. Coaches and parents should be aware, at all times, that their feedback to youngsters can greatly affect their children. Youngsters may take their parents’ and coaches’ criticisms to heart and find a flaw (缺陷) in themselves.
Coaches and parents should also be cautious that youth sport participation does not become work for children. The outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons. In today’s youth sport setting, young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the sport. Following a game, many parents and coaches focus on the outcome and find fault with youngsters’ performances. Positive reinforcement should be provided regardless of the outcome. Research indicates that positive reinforcement motivates and has a greater effect on learning than criticism. Again, criticism can create high levels of stress, which can lead to burnout.

  16. An effective way to prevent the burnout of young athletes is .
A) to make sports less competitive
B) to make sports more challenging
C) to reduce their mental stress
D) to increase their sense of success

  17. According to the passage sport is positive for young people in that .
A) it can help them learn more about society
B) it teaches them how to set realistic goals for themselves
C) it enables them to find flaws in themselves
D) it can provide them with valuable experiences

  18. Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes .
A) without realizing criticism may destroy their self confidence
B) in order to make them remember life’s lessons
C) believing that criticism is beneficial for their early development
D) so as to put more pressure on them

  19. According to the passage parents and coaches should .
A) help children to win every game
B) pay more attention to letting children enjoy sports
C) enable children to understand the positive aspect of sports
D) train children to cope with stress

  10. The author’s purpose in writing the passage is .
A) to persuade young children not to worry about criticism
B) to stress the importance of positive reinforcement to children
C) to discuss the skill of combining criticism with encouragement
D) to teach young athletes how to avoid burnout
Passage Three
Questions 21 to 25 are based on the following passage.
Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occurrences of shortages and droughts (干旱) are causing famine and distress in some areas, and industrial and agricultural by-products are polluting water supplies. Since the world’ population is expected to double in the next 50 years, many experts think we are on the edge of a widespread water crisis.
But that doesn’t have to be the outcome. Water shortages do not have to trouble the world?if we start valuing water more than we have in the past. Just as we began to appreciate petroleum more after the 1970s oil crises, today we must start looking at water from a fresh economic perspective. We can no longer afford to consider water a virtually free resource of which we can use as much as we like in any way we want.
Instead, for all uses except the domestic demand of the poor, governments should price water to reflect its actual value. This means charging a fee for the water itself as well as for the supply costs.
Governments should also protect this resource by providing water in more economically and environmentally sound ways. For example, often the cheapest way to provide irrigation (灌溉) water in the dry tropics is through small-scale projects, such as gathering rainfall in depressions (凹地) and pumping it to nearby cropland.
No matter what steps governments take to provide water more efficiently, they must change their institutional and legal approaches to water sue. Rather than spread control among hundreds or even thousands of local, regional, and national agencies that watch various aspects of water use, countries should set up central authorities to coordinate water policy.

  21. What is the real cause of the potential water crisis?
A) The world population is increasing faster and faster.
B) Half of the world’s water resources have been seriously polluted.
C) Humanity has not placed sufficient value on water resources.
D) Only half of the world’s water can be used.

  22. As indicated in the passage, the water problem .
A) has been exaggerated by some experts in the field
B) is underestimated by government organizations at different levels
C) poses a challenge to the technology of building reservoirs
D) is already serious in certain parts of the world

  23. According to the author, the water price should .
A) correspond to its real value
B) be reduced to the minimum
C) stimulate domestic demand
D) take into account the occurrences of droughts

  24. The author says that in some hot and dry areas it is advisable to .
A) build big lakes to store water
B) construct big pumping stations
C) channel water from nearby rivers to cropland
D) build small and cheap irrigation systems

  25. In order to raise the efficiency of
 

相关内容

2001.06试题(英语四级真题与答案)

   2001年6月全国大学英语四级考试真题和答案 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and ...

2003.06试题(英语四级真题与答案)

   2003年6月全国大学英语四级考试真题和答案 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and ...

2001.01试题(英语四级真题与答案)

   2001年1月全国大学英语四级考试真题和答案 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and ...

2009年6月英语四级考试真题与答案

   可可英语网 www.kekenet.com 2009 年 6 月英语四级考试真题与答案 月英语四 真题: Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words foll ...

2009年6月英语四级考试真题与答案

   Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. 可可英语网 2009 年 6 月英语四级考试真题与答案 真题: Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of ...

大学英语四级真题答案95.01-05.06

   四级全真题答案 96.1 1. D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. B 7. D 8. C 9. B 10. C 11. A 12. A 13. C 14. D 15. A 16. B 17. D 18. A 19. C 20. D 21. C 22. C 23. D 24. D 25. B 26. B 27. B 28. C 29. D 30. B 31. B 32. A 33. A 34. D 35. D 36. A 37. D 38. C 39. A 40. A 41. ...

2010年12月英语四级真题及答案免费下载

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010.6英语四级真题

   2010 年 6 月英语四级考试(A 卷)真题 版权所有机密★启用前 试卷代号:A 大学英语四级考试 COLLEGE ENGLISH TEST -Band Four(4XSH 1) 试题册 注意事项 一、将自己的校名、姓名、准考证号写在答题卡 1 和答题卡 2 上,将本试卷代号划在答题卡 2 上。 二、试题册、答题卡 1 和答题卡 2 均不得带出考场,考试结束,监考员收卷后考生才可离开。 三、仔细读懂题目的说明。 四、在 30 分钟内做完答题卡 1 上的作文题。30 分钟后,考生按指令启封试 ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   为您收集整理。 本资料由 Jo 为您收集整理。 月英语四级考试真题 2010 年 6 月英语四级考试真题 "版权所有 "机密★启用前 试卷代号:A 大学英语四级考试 COLLEGE ENGLISH TEST -Band Four(4XSH 1) 试题册 注意事项 一、将自己的校名、姓名、准考证号写在答题卡 1 和答题卡 2 上,将本试卷代号划在答 题卡 2 上。 二、试题册、答题卡 1 和答题卡 2 均不得带出考场,考试结束,监考员收卷后考生才可 离开。 三、仔细读懂题目的说明。 四、在 ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be ...

热门内容

栗子乡中学英语导学案Unit 4 Topic 1 Section C

   栗子乡中学英语“交际?互动”模式导学案 时间:第 课题 Unit 4 Topic 1 Section C 周 星期 课时 20 年 月 2 课时 日 1、 词汇: 掌握: cover, earth, surface, dark, forest, control, wood, rubber, 学 知识 习 目 标 能力 Protect, main, fact, lake, sea, ocean, drop, hole, fill, dig, deep; 理解:thousands of, cli ...

【英语】人教新目标:八年级上册期中复习提纲课件1--6 各单元复习

   Unit 1 1. 去滑板 go skateboarding 2. 锻炼 exercise = do / take exercise 3. 几乎不曾 hardly ever 4. 一周两次 twice a week 5. 一个月一次 once a month 6. 一年三次 three times a year 7. 一周三或四次 three or four times a week 8. 网上冲浪 surf the Internet 9. 多久 一次 多久(一次 一次) How often ...

2010公共英语三级(PETS3)口试真题试卷

   【2010 公共英语三级(PETS3)口试真题试卷】 : 口试真卷 Part 1 (3 minutes) Interlocutor: Good morning/afternoon. My name is... and this is my colleague... He/She is just going to be listening to us. Could I have your mark sheets, please ? Thank you. And your names are . ...

大学英语B交际英语复习

   Ⅰ.交际用语 邋邋日常交际用语是《大学英语》B 统考试题中的第一部分,目的是检测考生在不同的情境中运用 英语进行交际的能力。该部分以选择题形式出题,包括 10 个小题,每题 1 分,共 10 分,考试建议 时间为 10 分钟。在复习该部分知识时,注意以下两个方面: 一、解题技巧 (一)探索答语的规律 在学习、使用和复习交际用语部分时,大家要掌握使用交际用语的几个原则: A. 礼貌原则 无论在任何场合、表达什么看法/情感,发话/发问和应答都要有礼貌,即使表达不同看法或批评 意见,也要委婉间接表 ...

2011考研英语长难句分析与翻译(二)

   补足语是英语语法中一个较复杂的语言现象,它表示了动词通过一定媒介与各 词类之间的关系,如:动词与动词,动词与分词,动词与名词,动词与形容词,动词与介词, 动词与副词的关系.在阅读中补足语出现的频率也很高,是阅读中难点之一. (1)宾语补足语与主语补足语. 在英语中,某些及物动词不仅需要宾语,而且还要求某个词或词组来补充 说明宾语,即表示宾语代表的人或物所发出的动作或所处的状态,这个词或短语称为宾语补 足语.有些语法书把宾语和补足语称为复合宾语.把带有宾语补足语的句子改为被动语态, 则原来的宾 ...