2003 年高考英语真题及答案全国卷
第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题:每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分)
  1.What is the man going to do? A. Open the window. B. Find another room. C. out with the woman. Go
  2.What do we know about Peter Schmidt? A.He has lost his ticket. B.He is expecting a ticket. C.He went out to buy a ticket.
  3.What do we know about mother and son? A.She wants to tell him the result of the game. B.She doesn’t like him to watch TV. C.She knows which team he supports.
  4.What are the speakers talking about? A.Exam results. B.Time for the exam. C.Change of class hours.
  5.What will the woman tell the man? A.Her company’s name. B.Her new address. C.Her phone number. 第二节(共 15 小题:每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分)
  6.What is the possible relationship between the woman and the man? A.Wife and husband. B.Doctor and patient. C.Boss and secretary
  7.What does the woman think about the man? A.He is not good to the children. B.He is not telling the truth. C.He sleeps too much.
  8.Where does the woman want to go? A.An office. B.A fruit shop. C.A police station.
  9.What does the woman have to do now? A.Wait for mark at the crossroads. B.Walk ahead and turn right. C.Walk a little way back.
  10.What exactly does the man want to find out? A.What people think of the bus service. B.How many people are using the bus service. C.Which group of people use the bus service most often.
  11.What does the woman say about the bus service? A.The distance between bus stops is too long. B.The bus timetables are full of mistakes. C.Buses are often not on time.
  12.Why does the woman say her husband is fortunate? A.He often goes to work in a friend’s car. B.He doesn’t need to go shopping by bus. C.He lives close to the bus station.

  13.What is the probable relationship between the two speakers? A.Salesperson and customer B.Old school friends C.Fellow workers
  14.What do we know about the woman? A.She is fond of her work. B.She is tired of traveling. C.She is interested in law.
  15.What is the man? A.A company manager. B.A salesperson. C.A lawyer.
  16.Why does the woman ask for the man’s address? A.To send him a book. B.To get together with him. C.To repair something at his home.
  17.What is the aim of the program? A.To keep trainees in shape. B.To improve public relations. C.To develop leadership skills.
  18.Which of the following will the trainess be doing during the program? A.Attending lectures on management B.Preparing reports for the company. C.Making plans for a journey.
  19.How long will the program last? A.8 days B.12 days C.20 days.
  20.If people want to join the program, what should they do after the meeting? A. Take a pre-test B. Pay for the program. C. Sign on a piece of paper. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题:每小题 1 分,满分 15 分)
  21.Don’t be afraid of asking for help it is needed. A.unless B.since C.although D.when
  22.A cook will be immediately fired if he is found in the kitchen. A.smoke B.smoking C.to smoke D.smoked
  23.Allen had to call a taxi because the box was to carry all the way home. A.much too heavy B.too much heavy C.heavy too much D.too heavy much
  24.?Sorry, Joe, I didn’t mean to… ?Don’t call me “Joe”. I’m Mr Parker to you, and you forget it! A.do B.didn’t C.did D.don’t
  25. anybody calls, tell them I’m out, and ask them to their name and If
address. A.pass B.write C.take D.leave
  26.The sign reads “In case of fire, break the glass and push red button.” A.不填;a B.不填;the C.the; the D.a;a
  27.All morning as she waited for the medical report from the doctor, her nervouseness . A.has grown B.is growing C.grew D.had grown
  28.A left luggage office is a place where bags be left for a short time, especially at a railway station. A.should B.can C.must D.will
  29.We’re going to the bookstore in John’s car. You can come with us you can meet us there later. A.but B.and C.or D.then
  30.Why don’t you put the meat in the fridge? It will fresh for several days. A.be stayed B.stay C.be staying D.have stayed
  31.News reports say peace talks between the two countries with no agreement reached. A.have broken down B.have broken out C.have broken in D.have broken up
  32.?There’s coffee and tea: you can have . ?Thanks. A.either B.each C.one D.it
  33.?Susan, go and join your sister cleaning the yard. ?Why ? John is sitting there doing nothing. A.him B.he C.I D.me
  34.The old couple have been married for 40 years and never once with each other. A.they had quarreled B.they have quarreled C.have they quarreled D.had they quarreled
  35.?I think you should phone Jenny and say sorry to her. ? . It was her fault. A.No way B.Not possible C.No chance D.Not at all 第二节:完形填空(共 20 小题:每小题
  1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36?55 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 I played a racquetball game against my cousin Ed last week. It was one of the most 36 and tiring games I’ve ever had. When Ed first phoned and 37 we play, I laughed quietly, figuring on an 38 victory. After all, Ed’s idea of 39 has always been nothing more 40 than lifting a fork to his mouth. 41 I can remember, Ed’s been the least physically fit member in the family. and 42 proud of himself. His big stomach has
always ballooned out between his T-shirt and trousers. Although the family often 43 about that. I’d refused to buy a 44 T-shirt or to lose weight. So when Ed 45 for our game not only with the bottom of his shirt gathered inside his trousers but also with a stomach you could hardly 46 . I was so surprised that I was 47 . My cousin must have made an effort to get himself into shape. 48 , at the point in our game when I’d have predicted (预计) score to be about 9 to 1 in my favor, the it was 49 7 to 9 ? and Ed was 50 . The sudden realization was painful. We 51 to play like two mad men. When the score was 16 up. I was having serious 52 about staying alive until 21 years old. Let alone 53 that many points. When the game finally ended, both of us were lying flat on our backs, too tired to 54 . In a way, I think we both won: I the game, but cousin Ed my 55 .
  36.A.encouraging B.hopeless C.surprising D.regular
  37.A.declared B.mentioned C.persuaded D.suggested
  38.A.unforgettable B.unexpected C.easy D.early
  39.A.exercise B.preparation C.joy D.fitness
  40.A.time-saving B.comfortable C.suitable D.effort-making
  41.A.As soon as B.As long as C.When D.Since
  42.A.strangely B.personally C.reasonably D.eagerly
  43.A.cared B.forgot C.quarreled D.joked
  44.A.clean B.larger C.straight D.darker
  45.A.set out B.got ready C.arrived D.returned
  46.A.notice B.admire C.believe D.measure
  47.A.nervous B.curious C.careless D.speechless
  48.A.After all B.As a result C.Above all D.At last
  49.A.mistakenly B.then C.instead D.naturally
  50.A.leading B.coming C.waiting D.counting
  51.A.pretended B.stopped C.continued D.decided
  52.A.thoughts B.doubts C.situations D.problems
  53.A.scoring B.completing C.receiving D.keeping
  54.A.play B.start C.sleep D.move
  55.A.friendship B.respect C.support D.favor 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A Tristan da Cunha, a 38-square-mile island, is the farthest inhabited island in the world, according to the Guinness Book Records, It is 1,510 miles southwest of its nearest neighbor. St. Helena. And 1,950 miles west of Africa. Discovered by the Portuguese admiral(葡萄牙海 军上将) of the same name in 15
  06. and settled in 1810, the island
belongs to Great Britain and has a population of a few hundred. Coming in a close second- and often wrongly mentioned is the most distant and?is Easter Island, which lies 1,260 miles east of its nearest neighbor. Pitcairn Island, and 2,300 miles west of South America. The mountainous 64-square-mile island was settled around the 5th century, supposedly by people who were lost at sea. They had no connection with the outside world for more than a thousand years, giving them plenty of time to build more than 1,000 huge stone figures, called moat, for which the island is most famous. On Easter Sunday, 17
  22. however, settlers from Holland moved in and gave the island its name. Today, 2,000 people live on the Chilean territory(智力领土). They share one street, a small airport and a few hours of television per day.
  56. can be learned from the text that the island of Tristan da Cunha . It A.was named after its discoverer B.got its name from Holland settlers C.was named by the British government D.got its name from the Guinness Book of Records
  57.Which of the following is most famous for moat? A.Tristan da Cunha. B.Pitcairn Island. C.Easter Island. D.St. Helena.
  58.Which country does Easter Island belong to? A.Britain. B.Holland. C.Portugal. D.Chile. B Reading to dogs is an unusual way to help children improve their literacy skills (读写能力) With their shining brown eyes, wagging tails, , and unconditional love, dogs can provide the nonjudg-mental listeners needed for a beginning reader to gain confidence(自信心), according to Intermountain Therapv Animals (ITA) in Salt Lake City. The group says it is the first program in the country to use dogs to help develop literacy in children, with the introduction of Reading Education Assistance Dogs (READ). The Salt Lake City Public Library is sold on the idea. “Literacy specialists admit that children who read below the level of their fellow pupils are often afraid of reading aloud in a group, often have lower self-respect, and regard-reading as a headache.” said Lisa Myton, manager of the children’s department.
Last November the two groups started “Dog Day Afternoon” in the children’s department of the main library. About 25 children attended each of the four Saturday-afternoon classes, reading for half an hour. Those who attended three of the four classes received a “pawgraphed” book at the last class. The program was so successful that the library plans to repeat it in April. According to Dana Thumpowsky, public relations manager.
  59.What is mainly discussed in the text? A.Children’s reading difficulties. B.Advantages of raising dogs. C.Service in a public library. D.A special reading program.
  60.Specialists use dogs to listen to children reading because they think . A.dogs are young children’s best friends B.children can play with dogs while reading C.dogs can provide encouragement for shy children D.children and dogs understand each other
  61.By saying “The Salt Lake City Public Library is sold on the idea,” the writer means the library . A.uses dogs to attract children B.accepts the idea put forward by ITA C.has opened a children’s department D.has decided to train some dogs
  62.A “pawgraphed” book is most probably . A.a book used in Saturday classes B.a book written by the children C.a prize for the children D.a gift from parents C Tales From Animal Hospital David Gram David Gram has become a familiar face to millions of fans of Animal Hospital. Here Dr Gram tells us the very best of his personal stories about the animals he has treated, including familiar patients such as the dogs Snowy and Duchess, the delightful cat Marigold Serendipity Diamond. He also takes the reader behind the scenes at Harmsworth Memorial Animal Hospital as he describes his day, from ordinary medical check-ups to surgery(外科手术). Tales From Animal Hospital will delight all fans of the programme and anyone who has a lively interest in their pet, whether it be cat, dog or snake! £
  14.99 Hardback 272pp Simon Schuster
ISBN 0751304417 Lsaac Newton: The Last sorcerer Michael White From the author of Stephen Hawking: A Life in Science, comes this colourful description of the life of the world’s first modern scientist. Interesting yet based on fact. Michael White’s learned yet readable new book offers a true picture of Newton completely different from what people commonly know about him. Newton is shown as a gifted scientist with very human weaknesses who stood at the point in history where magic(魔术) ended and science began. £
  18.99 Hardback 320pp Fourth Estate ISBN 1857024168 Fermat’s Last Theorem Simon Singh In 1963 a schoolboy called. Andrew Wiles reading in his school library came across the world’s greatest mathematical problem: Fermat’s Last Theorem(定理). First put forward by the French mathematician Pierre de Fermat in the seventeenth century, the theorem had baffled and beaten the finest mathematical minds, including a French woman scientist who made a major advance i
 

相关内容

2003年6月大学英语四级真题及答案

   可可英语 2003 年 6 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 www.kekenet.com1 / 19 2003 年 6 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question ...

[北京卷]2006年高考英语听力材料及答案

   [北京卷]2006 年高考英语听力材料 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 第一节(共 5 小题:每小题 1. 5 分,共 7. 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。 听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话你将听一 遍。 1. What size does the woman want? A. Size 8. B. Size 10. C. Size 12. 2. Where d ...

[北京卷]2007年高考英语听力材料及答案

   [北京卷]2007 年高考英语听力材料 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你将有 10 秒中的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. B. A magazine. C. A book. 答案是 A 1. W ...

2006年高考英语试卷及答案(重庆卷)英语

   www.tingroom.com 在线英语听力室 2006 年高考英语试卷及答案(重庆卷) 年高考英语试卷及答案(重庆卷) 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间 将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并 ...

2003年12月大学英语四级真题试卷及答案

   错误!未找到引用源. 错误!未找到引用源. 1 / 21 2003 年 12 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what ...

2009年6月英语四级真题及答案

   2009 年 6 月大学英语四级真题试卷 Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words following the outline given bellow: 1. 2. 3. 越来越多的博物馆免费对外开放的目的是什 ...

2008年6月大学英语四级真题及答案

   ★★★★★ 2008 年 6 月大学英语四级 写作部分( 一.写作部分(9:00-9:30) 写作部分 : - : ) Part Ⅰ Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write A Letter of Apology according to the outline given below. You should write at least 120 words fol ...

2004年6月大学英语四级真题及答案

   ★★★★★ 2004 年 6 月大学英语四级真题 B 卷 2004 年 6 月大学英语四级试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversa tion, a question will be asked about what was said. ...

2001年英语专业四级考试真题及答案

   2001 年英语专业四级考试真题及答案 听力 Part Ⅲ LISTENING COMPREHENSION [20 MIN.] In Sections A, B and C, you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet. ...

2003年9月大学英语四级真题及答案

   2003 年 9 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 19 2003 年 9 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversation. At the end of each conversation, a question wilt be asked about w ...

热门内容

新东方推荐的英语电影(4)

   新东方推荐的英语电影 1、 阿甘正传 2、 毕业生 3、 情归巴黎 4、网上情缘(电子情书) 5、 漂亮女人(风月俏佳人)6、 女人香(闻香识女 人) 7、 西雅图不眠之夜(缘分的天空) 坦尼克号 9、 人鬼情未了(生死第六感) 险记 11、 我最好朋友的婚礼 百(诺丁山) 13、 四个婚礼一个葬礼 记 15、 哈里遇到塞丽 (继母) 17、 谎言大师(大话王) 18、 勇敢的心 16、 亲亲小妈 14、 旅行冒险 12、 新娘百分 10、 汤姆历 8、 泰 19、 墨西哥人(危险情人) 2 ...

英语题目

   2007年全国大学生英语演讲赛赛题 2007年全国大学生英语演讲赛赛题 Topics for the 2007 National English Speech Contest for College Students 1. What are the responsibilities of college students? 2.What can I contribute to the 2008 Olympic Games? 3.How should you prepare for a job ...

八年级上册英语期末试题

   Ⅰ. 单项选择。(15分) ( )1.Ann used the computer for shopping, ? A.used sheB.usedn’t sheC.did sheD.didn’t she ( )2.You must the traffic lights when you cross the road. A.pay attention toB.pay attentions to C.pay attention onD.pay attentions on ( )3.? is ...

高三英语总复习语法系列训练

   高三英语总复习语法系列训练 英语的时态 ( 1) 宝安高级中学高三英语备课组 一、一般现在时的用法 1) 经常性或习惯性的动作 , 常与表示频度的时间状 经常性或习惯性的动作, 语连用。 语连用。 时间状语: 时间状语: every…, sometimes, at…, on Sunday I leave home for school at 7 every morning. He cycles to work every day. 2) 客观真理,客观存在,科学事实。 客观真理,客观存在,科 ...

初二英语期中答案卷 2010

   2010?2011 学年第一学期期中考试 初二年级英语答案卷 2010.11 I 听力部分 (20 分) 听力部分 1 C 姓名: 2 C 12 A 3 C 13 B 4 B 14 C 5 C 15 A 6 C 16 B 7 A 17 C 8 A 18 C 9 A 19 B 10 B 20 C 11 A II 笔试部分 (80 分) 一、 1 A 11 C 单项填空: (12 分) 单项填空: ( 2 C 12 D 3 A 4 C 5 A 6 B 7 D 8 A 9 B 10 B 准考证号: ...