www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答!
2004 年 10 月自考英语(一)试题 月自考英语(
英语(一)试卷 PART ONE (50 POINTS) I.Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑.
  1.Jean didn"t have time to go to the concert last night because she was busy for the examination. A.to prepare B.to be prepared C.preparing D.being preparing
  2.The teacher"s insistence on high standards resulted excellent work. A.with B.from C.in D.to
  3.Read aloud all the students in the classroom can hear you clearly. A.since B.because C.for D.so that
  4.I have no doubt he will overcome all his difficulties. A.which B.what C.that D.if
1
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案

  5.It"s necessary that he in time to attend the meeting. A.come B.came C.comes D.will come
  6.Sometimes very young children have trouble the right from the wrong. A.for separating B.to separate C.having separated D.separating
  7. the saying goes, practice makes perfect. A.Since B.As C.For D.Like
  8.It is impolite to in others" private affairs. A.involve B.invade C.integrate D.interfere
  9.They thought the program was investigating. A.worth B.worthy C.worthwhile D.worthing
  10.To our delight, she quickly herself to the situation. A.adopted B.adapted C.attached
2
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
D.appealed II.Cloze Test (10 points, 1point for each item)
下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项.根据上下文要求选出最佳答案,并 在答题卡上将相应的字母涂黑.
Smoking is harmful to health.Our tobacco-seller, Mr.Johnson, always asks his customers, if they are very young, whom the cigarettes are bought __11__.One day, a little girl whom he had never seen before walked into his shop and demanded twenty cigarettes.She had the __12__ amount of money in her hand and seemed very sure of herself.Mr.Johnson was so __13__by her confident manner that he forgot to ask his usual question.__14__, he asked her what kind of cigarettes she wanted.The girl replied readily and handed him the money. While he was giving her the __15__, Mr. Johnson said laughingly that as she was so young she should __16__ the packet in her pocket in case a policeman saw it.__17__, the little girl did not seem to find it funny.Without even smiling she took the packet and walked towards the door.Suddenly she stopped, turned __18__, and looked at Mr.Johnson.There was a moment of silence and Mr.Johnson __19__ what she was going to say.All at once, in a clear, firm voice, she said “My dad is a policeman,” and with that she walked quickly __20__ the shop.
  11.A.with B.to C.for D.by
  12.A.exact B.some C.large D.enough
  13.A.worried B.annoyed C.surprised D.pleased
  14.A.Therefore B.Instead C.Anyway D.Somehow
  15.A.change B.warning C.bill D.cigarettes
  16.A.cover B.hide C.dip D.take
  17.A.Nevertheless B.Moreover C.Therefore D.Then
  18.A.away B.round C.over D.aside
  19.A.wondered B.considered C.doubted D.expected
  20.A.into B.out of C.on D.away
3
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
III.Reading Comprehension (30 points, 2points for each item) 从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案, 并在答题卡上将 相应的字母涂黑.
Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage. Most people sometimes feel lonely, but it usually only lasts between minutes and a few hours.This kind of loneliness is not serious.In fact, it is quite normal.For some people, thought, loneliness can last for years.Now researchers say there are three different types of loneliness. The first kind of loneliness is temporary.This is the most common type.It usually disappears quickly and does not require any special attention.The second kind, situational loneliness, is a natural result of a particular situation?for example, a family problem, the death of a loved one, or moving to new place.Although this kind of loneliness can cause physical problems, such as headaches and sleeplessness, it usually does not last for more than a year. The third kind of loneliness is the most severe. Unlike the second type, chronic ( 习惯性 的 ) loneliness usually lasts more than two years and has no specific cause.People who experience habitual loneliness have problem socializing and becoming close to others.Unfortunately, many chronically lonely people think there is little or nothing they can do to improve their condition.Psychologists agree that one important factor in loneliness is a person"s social contacts, e.g. friends, family members, coworkers, etc. depend on various We people for different reasons.For instance, our families give us emotional support, our parents and teachers give us guidance, and our friends share similar interests and activities with us.However, psychologists have found that, though lonely people may have many social contacts, they sometimes feel they should have more.They question their own popularity. Psychologists are trying to find ways to help habitually lonely people for two reasons: they are unhappy and unable to socialize and there is a connection between chronic loneliness and serious illness such as heart diseases. While temporary and situational loneliness can be a
4
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
normal, healthy part of life, chronic loneliness can be a very sad, and sometimes dangerous, condition.
  21.What can we learn from the passage about temporary loneliness? A.It requires special attention. B.It is very common and usually disappears quickly. C.It is serious but it usually disappears quickly. D.It is as serious as chronic loneliness.
  22.Though lonely people may have many social contacts, ? A.they want to socialize with more people B.they still need others to guide them C.they still others to support them emotionally D.they want to question their own popularity
  23.What kind of loneliness can cause serious illness? A.Temporary loneliness B.Situational loneliness. C.Chronic loneliness. D.Short-term loneliness.

  24.Why do chronically lonely people need help? A.Because they have difficulty socializing and chronic loneliness can cause serious illness. B.Because chronic loneliness lasts more than two years. C.Because they think there"s little they can do to improve their condition. D.Because they think they should have more social contacts.
  25.According to the passage, which of the following statements is true? A.Only a small number of people feel lonely. B.Like chronic loneliness, situational loneliness can cause physical problems. C.Chronically lonely people have no difficulty socializing and becoming close to others.
5
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
D.All kinds of loneliness are very dangerous. Passage Two Questions 26 to 30 are based on the following passage. Studies show that the world in 2010 will be more crowded, more polluted and less stable ecologically ( 在生态方面 ) than the world we live in now.Visible ahead is serious stress involving population, resources and environment.Despite greater food output, people in the world will be poorer in many ways than they are today.
For hundreds of millions of the extremely poor, the outlook for food and other necessities of life will be no better.For many it will be worse. While the economies of the developing countries are expected to grow at a faster rate than those of the industrialized nations, the total national product per head in most less developed countries remains low.The existing gap between the rich and poor nations will further widen. World food production is estimated to increase by 90 percent from 1970 to 20
  10. Most of that increase goes to the countries that already have relatively higher per-head food consumption ( 消费 ). Meanwhile, per-head consumption of food in the developing countries will scarcely improve or will actually fall far below the present inadequate level.What is worse is prices for food are expected to double. As a result, many less developed countries will have increasing difficulties meeting energy needs.For the one quarter of mankind that depends primarily on wood for fuel, the outlook is not hopeful. Regional water shortage will become more severe.In the 1970-2010 period population growth will require twice as much water as it does today in nearly half the world.Still greater increases would be needed to improve standards of living.Development of new water supplies will become more costly.
  26.According to the passage, in 2010 while output of food will be greater, . A.people will have sufficient food supplies. B.The world resources will become more than enough
6
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
C.In most developing countries people will have less food than they have today D.The living standards of the world"s population will improve greatly
  27.According to the author, in 2010 for many poor people, . A.things will get even worse B.things will be a little better C.it will be necessary for them to improve their housing D.it will be impossible to obtain enough necessities of life
  28.In the 1970-2010 period, the large proportion of global increase of food production goes . A.to 90 percent B.to developing countries C.to any country in the world that needs it D.to those countries that already have high per head consumption
  29.How does the author predict the development of new water supplies in the future? A.Water shortage will occur in some regions only B.Development of new water supplies will be more expensive. C.The less developed countries need more water than the developed ones. D.The demand for water will double with the growing population.
  30.Which of the following may best serve as the title of this passage? A.the Future problems in the World. B.Water and Air Pollution. C.Water and Food Shortages D.Food Production and Consumption Passage Three Questions 31 to 35 are based on the following passage. The World Trade Organization (WTO), founded on January 1, 1995, aims to encourage international trade to flow as freely as possible, making sure that trade agreements are respected and that any disputes can be settled. In the five years since its founding, the WTO has become well known as one of the
7
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
world"s most powerful economic organizations, taking its place alongside the World Bank and International Monetary Fund ( 国际货币基金组织 ). The system of global rules for international trade, however, dates back half a century to 1948 when the General Agreement on Tariffs ( 关税 ) and Trade (GATT) was formed after World War II. As time went by, it became clear that the GATT had two major drawbacks?the limited areas of trade it covered, and the lack of an effective system to settle disputes. After seven years of trade talks ending in 1994, the so-called Uruguay Round ( 乌拉圭 回合谈判 ) finally gave birth to the WTO, complete with an effective system to settle disputes and to form new rules covering trade in services and intellectual property. Even after seven years of talks and with 22,500 pages of agreements reached problems remained, especially in the difficult-to-deal-with areas of agriculture and services.
  31.What is the purpose of the WTO? A.To encourage international trade to flow freely. B.To make sure that trade agreements are respected. C.To settle any disputes. D.All of the above
  32.According to the passage ,the GATT stopped working. A.in 1948 B.in 1994 C.after World War Ⅱ ended D.during the seven years of the Uruguay Round talk
  33.The WTO is better than the GATT in that. A.it can settle disputes in more areas of international trade B.it enables its members to sign agreements more easily C.it deals with problems in agriculture and services more effectively D.it pays more attention to service and intellectual property
  34.The word “drawbacks ”in Paragraph 4 means . A.Weak points
8
2004 年 10 月自考英语(一)试题
www.4juan.com 各
 

相关内容

2004年10月自考英语(一)试题

   www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2004 年 10 月自考英语(一)试题 月自考英语( 英语(一)试卷 PART ONE (50 POINTS) I.Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑. 1.Jean didn&quo ...

09年10月自考英语翻译复习资料(6)

   月自考英语翻译复习资料( 09 年 10 月自考英语翻译复习资料(6) http://www.12edu.cn 2009-8-5 9:31:02 自考社区欢迎您!>> 自考英语翻译技巧五 关于加词、减词等在翻译时应注意的问题。 所谓加词就是根据原文的思想内涵透过文字表达上的表面现象, 充分照顾到另一种语言 的文法特征、 描述规律, 在将其翻译成另一种语言时该加词的地方加词, 该减词的地方减词, 千万不可以为了可以追求所谓的“精练、简洁”而随随便便地减词;也不可以离开原文,凭 空腻 ...

2004年10月自考英语(二)试题及答案

   www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2004 年 10 月英语(二)试题 月英语( 一、从下列各句四个选项中选出一个最佳答案。(每小题 1 分,共 10 分) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案。 每小题 1. It offers us a fuller sense of being intensely alive from to moment. A. tim ...

2004年4月自考英语(二)试题

   www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2004 年 4 月自考英语(二)试题 月自考英语( 1 2004 年 4 月自考英语(二)试题 www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 2 2004 年 4 月自考英语(二)试题 www.4juan.com 各类考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题 ...

2011-04英语四级口语考试题试

   口试场景 序号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Part 6 Part 8 Part 4 Part 3 Part 2 场景设置 Section 3 餐馆就餐 Section 4 在麦当劳和肯德基 Section 1 宾馆住宿 Section 3 房屋设施 Section 1 问路 Section 6 乘飞机 Section 8 出国通关 Section 1 电话 Section 3 在银行 页码 75~79 80~84 99~104 110~114 80~84 156~161 ...

2008年10月自学考试英语(一)试题

   2008 年 10 月自考英语(一)试题 月自考英语( 这可是我按照图里的一个字一个字打出来的哦。可怜我的肩周炎….但看到更多的人从我 的网站上免费获得所需要的资料,我觉得能够尽我自己的力量,帮助到他人而高兴。也希望 你们多帮我宣传我的网站,让更多的人受益。 源图文件在后头。 一 Vocabulary and structure 1 Our responsibility nvolves the problems of homelessness in the city. A deal with ...

2010年10月全国自考英语(一)试题和答案

   2010 年 10 月自考英语一答案 1-5 DBABA 6-10 BCCDA 11-15 DADAC 16-20 BCADB 21-25 BCDCC 26-30 AACAB 31-35 CDCAD 36.spark 37.assign 38.essential 39.misunderstand 40.defend 41.detail 42.obvious 43. energy 44.facility 45. 46.harmness 47.image 48.locate 49. 50.mai ...

2004年1月大学英语四级考试试题及参考答案

   沪江英语编辑整理 www.hjenglish.com 2004 年 1 月大学英语四级考试试题及参考答案 Part I Section A Listening Comprehension (20 minutes) Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was s ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(湖南卷)

   2004 年湖南卷 假设你是一位生活在某城市的中学生.暑假打算去乡村度假.请根据下面两幅图提供的 信息,写一篇短文.简要说明城市生活环境的不足,重点说明你去乡村度假的原因. 注意:1.短文应包括图中所提供的主要信息,井做适当发挥,使短文内容连贯、完整; 2.词数: 100 左右. 范文: 范文: I will spend this summer holiday in the countryside.Although the city is modern and convenient,ther ...

热门内容

初级英语游戏

   初级英语游戏。 初级英语游戏。 Game 1: 上车 目的:用"Hi\Hello.I'm..."向别人问好,并介绍自己。 方法:将学生分散在教室的各个角落,及车站站点,等待上车。老师做司机,到各个站点接 学生上车。学生上车前必须向司机问好。 (还可再加一个学生当固定售票员) 知识点:T:Bus stop! Hello! I'm David. S1: Hi! I'm Li Lei. Conductor: Hi, Li Lei, here's your ticket. S1: ...

英语不规则动词过去式

   巧记 初二上册P112 初二上册 不规则动词的过去式 1. beat cut let put read beat cut let put read [red] hit cost hurt set 2. come become sit babysit get forget stand understand take mistake came became sat babysat got forgot stood understood took mistook 3. keep feel slee ...

老外交官谈英语演讲之道

   老外交官谈英语演讲之道 段津简介: 段津先生 1953 年毕业于北京外国语学院,被派往朝鲜开城中国人民志愿军停战谈判代表团任翻译,属于新中国 第一代英语翻译.曾为陈毅,邓小平,李先念,郭沫若等老一代国家领导人会见外宾时当翻译,先后担任中国驻加拿 大大使馆新闻参赞,中国驻温哥华总领事,外交部新闻司副司长兼外交部发言人,中国驻澳大利亚悉尼总领事,中国 人民外交学会副会长. 在长年的外交工作中,段津先生积累了丰富的英语口译,笔译经验,擅长用英语演讲,著有《如何用英语作精彩 演讲》一书(世界知识出版 ...

初中英语练习(一般过去时)

   初中英语语法练习 一般过去时 一、过去时练习:写出下列动词的过去式。 is\am fly plant are drink play go make does dance worry ask taste eat draw put throw kick pass do 二、Be 动词的过去时练习。 1. I an English teacher now. 2. She happy yesterday. 3. They glad to see each other last month. 4. H ...

电大专科开放英语(2)形成性考核册最新答案

   学 前 准备1.B 2.B 3.B 4.B 5.A 6.B 7.C 8.B 9.C 10.A 学习记录卡1 三种时态之1:一般过去时 从你学过的动词中各找出两个规则动词和不规则动词,写出动词原形和过去式: 规则动词:work worked 不规则动词:go went finish finished is was 写出下面句子的否定句和疑问句: Tom went to see his parents in the country. 否定句: Tom didn’t go to see his pa ...