更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
2005年04月份全国自考英语(二)真题
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point each)从下列各句四个选项中选出 一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
Wouldn’t you rather your child successful with his study and won the scholarship?

  1.
A. B. C. D.
答案:A
became become would become becomes
Although Tom is satisfied with his academic achievement,he wonders will happen to his family life.

  2.
A. B. C. D.
答案:C
it that what this
We hope that all the measures against sandstorms, was put forward by the committee,will be considered seriously at the meeting.

  3.
A. B. C. D.
答案:D
while after since as

  4.
We cannot leave this tough job to a person . A. who nobody has confidence B. in whom nobody has confidence
C. for whom nobody has confidence D. who everyone has confidence of
答案:B

  5.
You are the best for the job you apply your mind to it. A. until B. if only C. in case
D. unless
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 答案:B

  6.
Hey,leave !I hate people touching my hair. A. behind B. out C. off
D. over
答案:C I thought the problem of water shortage would at the meeting but nobody mentioned it.

  7.
A. B. C. D.
答案:A
come up come up to come over come to
Mr.Smith,can I you for a minute? I’d like to hear your opinion on this issue.

  8.
A. B. C. D.
答案:D
say a word with have words with mention a word with have a word with

  9.
There is a deadlock(僵局)in the discussion when neither side gives to the other.
A. B. C. D.
答案:B
a way way the way its way

  10.
This type of desk and chair can be adjusted the height of students at different ages.
A. B. C. D.
答案:C
with for to in
二、Cloze Test(10 points,1 point each)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选 项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 For over a hundred years Japan has consistently spent large sums of money and considerable human resources in an effort to obtain technology.Her ability to negotiate 1 by the fact that most of the technology she wanted was no commercial secrets.Japan’s 2 has also been strengthened by the fact that her internal market

  1.
was large,so that 3 to this market could be offered to multinational companies as an attraction to them to grant licenses.Besides,Japan’s work force was disciplined,so it was capable 4 applying the information it acquired.Finally,American and European companies,who were 5 licensers,felt that the Japanese companies might take a large share of the world market 6 they were not limited by licensing agreement. Conditions of this sort, 7 together in one nation,may well be unique,and the case of Japan may therefore not actually demonstrate that licensing is just as efficient as multinational ownership for the 8 of technology.In fact,Japan may be finding this method of operation 9 effective than in the past,as her needs for outside technology now require information which 10 only a few companies and is more closely held.
(
  1). (A). (B). (C). (D).
答案:D
was strengthened will be strengthened will have been strengthened has been strengthened
(
  2). (A). (B). (C). (D).
答案:A
position location place point
(
  3). (A). (B). (C). (D).
答案:B
entry access presence acceptance
(
  4). (A). (B). (C). (D).
答案:D
at in for of
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  5). (A). (B). (C). (D).
答案:A
potential feasible liable inevitable
(
  6). (A). (B). (C). (D).
答案:C
until before if after
(
  7). (A). (B). (C). (D).
答案:D
came come will come coming
(
  8). (A). (B). (C). (D).
答案:B
transformation transfer transmission shift
(
  9). (A). (B). (C). (D).
答案:C
much little less more
(
  10). (A). (B). (C). (D).
答案:B
sticks to belongs to draws on takes on
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
三、Reading Comprehension(30 points,2 points each)从下列每篇短文的问题后所 给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
It is difficult to estimate the number of youngsters involved in home schooling,where children are not sent to school and receive their formal education from one or both parents.Legislation and court decisions have made it legally possible in most states for parents to educate their children at home,and each year more people take advantage of that opportunity.

  1.
Supporters of home education claim that it is less expensive and far more efficient than mass public education. Moreover they quote several merits:relief of school overcrowding,added curricular and pedagogical(课程和教学法) alternatives,strengthened family relationships,lower dropout rates,increased motivation,higher standardized test scores,and reduced discipline problems.Supporters of home schooling also believe that it provides the parents with the opportunity to reinforce their moral values through education. Critics of home schooling movement claim that it creates as many problems as it solves.They acknowledge that,in a few cases,home schooling offers educational opportunities superior to those found in most public schools,but few parents can provide such educational advantages.Some parents who withdraw their children from the schools in favor of home schooling have an inadequate educational background and insufficient formal training to provide a satisfactory education for their children.Typically,parents have fewer,not more,technological resources available than do schools.However,the relatively inexpensive computer technology that is readily available today is causing some to challenge the notion that home schooling is in any way not so good as more highly structured classroom education. Finally,a sociological(社会学的)concern is the restricted social interaction experienced by children who are educated at home.Technology will never replace the pupilteacher relationship.Also,while relationships with parents and brothers and sisters may be improved,children taught at home may develop a distorted(歪曲的)view of society.
(
  1). The main idea of the passage is that . (A). more and more parents are in favor of home schooling (B). home schooling is superior to school education because it has been
legally approved though home schooling has its advantages,it creates as many new problems at the same time
(C).
(D).
答案:C
school education is no doubt better than home education
(
  2).
Those who support home schooling think that .
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(A). (B). (C). (D).
答案:A
it’s less expensive and more efficient apart from other merits it has added curricular and pedagogical alternatives it will cause fewer discipline problems it’s more important to reinforce moral Values
(
  3). .Critics believe that . (A). few parents can afford computers and technology when providing home
education
(B). (C). (D).
答案:B
few parents are qualified enough to provide a satisfactory home education school teachers are better than parents classroom environment can provide most satisfactory education
(
  4). According to the author,home schooling cannot help children . (A). acquire social knowledge (B). build up a relationship with family members (C). build up pupilteacher relationship (D). develop a right view of society
答案:D
(
  5). The attitude of the author toward home schooling is . (A). vague (B). positive (C). totally negative (D). straightforward
答案:D

  2.
For Americans,time is a“resource”that,like water or coal,can be used well or poorly.“Time is money,”they say.“You only get so much time in this life;you’d best use it wisely.”The future will not be better than the past or the present unless people use their time for constructive,futureoriented
activities.Thus,Americans admire a“wellorganized”person,one who has a written list of things to do and a schedule for doing them. The ideal person is punctual and treasures other people’s time. The American attitude towards time is not necessarily shared by others,especially nonEuropeans.They are more likely to consider time as something that is simply there around them,not something they can“use”.One of the more difficult things many foreign businessmen and students must adjust to in the States is the notion that time must be saved whenever possible and used wisely every day. In their efforts to use their time wisely, Americans are sometimes seen by foreign visitors as automatons, unhuman creatures who are so tied to their clocks and their schedules that they cannot participate in or enjoy the human interactions that are
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 the truly important things in life.“They are like little machines running around,”one foreign visitor said. The emphasis Americans place on efficiency is closely related to their concepts of the future,change and time.To do something efficiently is to do it in the way that is quickest and requires the smallest investment of resources. American businesses sometimes hire“efficiency experts”to review their operations and suggest ways in which they could accomplish more than they are currently accomplishing with the resources they are investing. Popular periodicals carry suggestions for more efficient ways to clean house,raise children,tend the yard,and so on. In this context the“fastfood industry”can be seen as a clear example of an American cultural product. McDonald’s,Kentucky Fried Chicken,Pizza Hut,and other fastfood establishments prosper in a country where many people want to minimize the amount of time they spend preparing and eating meals.The millions of Americans who take their meals at fastfood restaurants cannot have much interest in lingering over their food while conversing with friends,as millions of Europeans do.As McDonald’s restaurants have spread around the world,they have been viewed as symbols of American society and culture,bringing not just hamburgers but an emphasis on speed,efficiency,and shiny cleanliness.The typical American food,some observers argue,is fast food.
(
  1). If a person treasures other people’s time,he . (A). does not waste people’s time with conversation or activity that has no
beneficial outcome
(B).
past
does not believe the future will be any better than the present or the likes to keep a written schedule of the daily activities with him likes to have his meals at the fastfood restaurants to save time
(C). (D).
答案:A
(
  2). In the eyes of the foreign visitors in the States,American people . (A). think that time is always there which needs budgeting (B). enjoy saving and using time wisely everyday (C). are indifferent in that they are like feelingless machines (D). are so fully engaged that they are unable to enjoy the important things
in life 答案:D
(
  3). What is the job of an efficiency expert? (A). .Writing articles for periodicals. (B). Recommending ways of efficient investment. (C). Examining the quality of a company’s products.
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(D).
答案:B
Teaching people how to take care of their yard.
(
  4). Which of the following can be inferred from the last paragraph? (A). Many Americans love having meals at fastfood restaurants. (B). Americans are busier than other people in the world. (C). The American fastfood industry helps spread the American culture around
the world.
(D).
答案:C
The United States is the father of the world’s fastfood industry.
(
  5). The best title for this passage is . (A). The American Concept of Time (B). The Development of the American Fast Food Industry (C). How to Raise Efficiency (D). The American Food and CulturePassage Three
答案:A One day,the principal came into our room and, after talking to the teacher,for some reason said:“I wish all of the white scholars to stand for a moment.”I rose with the others.The teacher looked at me and, calling my name,said:“You sit down

  3.
for the present,and rise with the others.”I did not quite understand her.She repeated:“You sit down now,and rise with the others.”I sat down puzzled and dumb.I saw and heard nothing.When the others were asked to rise,I did not know it. When school was dismissed,I went out unconsciously. A few of the white boys laughed at me,saying:“Oh,you’re a nigger,too.” I hurried on as fast as I could to where my lookingglass hung on the wall in my own little room.For an instant I was afraid to look,but when I did,I looked long and earnestly.I was accustomed to hearing remarks about my beauty;but now, for the first time,I became conscious of it and recognized it.I noticed the ivory(象牙)whiteness of my skin,the beauty of my mouth,the size and liquid darkness of my eyes. I r
 

相关内容

2005年04月份全国自考英语(二)真题及答案

   更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 2005年04月份全国自考英语(二)真题 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point each)从下列各句四个选项中选出 一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。 Wouldn’t you rather your child successful with his study and won the scholarship? 1. ...

2005年10月份全国自考英语(二)真题及答案

   更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 2005年10月份全国自考英语(二)真题 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point each)从下列各句四个选项中选出 一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。 1. Tired he was,Roger never thought of giving it up. A. as B. when C. how D. that 答案: ...

2010年4月及10月全国自考英语(二)试题及答案

   www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接下载 全部 WORD 文档 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 月全国自考英语( 感谢陈卫彪同学提供此答案! 1 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接下载 全部 WORD 文档 2 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接 ...

2009年6月大学英语四级真题及答案

   上学吧_知识分享与交易平台_分享创造财富! (www.shangxueba.com) 2009 年 6 月大学英语四级真题试卷 真题: Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least ...

2001年英语专业四级考试真题及答案

   2001 年英语专业四级考试真题及答案 听力 Part Ⅲ LISTENING COMPREHENSION [20 MIN.] In Sections A, B and C, you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet. ...

2005年6月大学英语四级真题及答案

   2005 年 6 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 18 2005 年 6 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A 1. A) The man hates to lend his tools to other people. B) The man hasn't finished working on the bookshelf. C) The tools have alrea ...

2010年06月-全国大学英语四级-考试真题及答案

   Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words following the outline given be ...

04年4月自考英语翻译试题及答案

   2004 年 4 月全国自考 英语翻译 试题 月全国自考“英语翻译 英语翻译”试题 Ⅰ. Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked A, B, C and D. Choose the one that is the clos ...

2004年4月全国自考英语(二)答案

   www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2004 年 4 月全国自考答案英语(二) 月全国自考答案英语( 1 2004 年 4 月全国自考答案英语(二) www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 2 2004 年 4 月全国自考答案英语(二) www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题 ...

08年4月自考英语翻译试题及答案

   全国 2008 年 4 月自学考试英语翻译试题 Ⅰ.Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked A,B,C and D. Choose the one that is the closest equivalent of the ...

热门内容

英语8unit2_cloning2

   Unit 2 Cloning Period 1&2: 幻灯片9-26页 Warming up ( 5ms ) Which group is real twins? Warming up ( 5ms ) Are the following clones the same? If not, what is the difference? Dolly is an example of man-made clone NO. The twins are natural clones. What ...

英语新概念welcome的用法

   " welcome是初中生就应该掌握的单词。但是在 实际生活中,高中生、大学生也经常用“we welcome you to our home"来表示“欢迎你来 我家”,甚至主持2008奥运会倒计时一周年 的CCTV英语播音员也犯了同样的错误。什么 会犯这种错误呢?我认为一方面是由于中文的 干扰,另一方面是因为welcome的词性、词义 多,不易掌握。为防止大家犯这种错误,我将 “welcome”的用法作如下归纳,并归纳每一 个句型的确切含义。 " 1. n. [c] " gre ...

湖北省黄冈中学2008年秋季高二英语期末考试试题

   http://www.djpw88.com 多元智能 湖北省黄冈中学 2008 年秋季高二英语期末考试试题 命题:高二英语备课组 本试卷共四部分。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。 听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小题。每段对话仅读 ...

“学以致用”为宗旨的高职英语听说教育

   “学以致用”为宗旨的高职英语听说教育 学以致用” 李 燕 天津国土资源与房屋职业学院 外语系教师 [摘 要]在高职院校的英语教学中如何加强听说训练 是多年来困惑英语教师的一个问题 摘 在高职院校的英语教学中如何加强听说训练, 在高职院校的英语教学中如何加强听说训练 是多年来困惑英语教师的一个问题, 英语的教学目的是侧重养英语应用能力。 听说是英语应用能力的主要体现, 英语的教学目的是侧重养英语应用能力。 听说是英语应用能力的主要体现 对高职学生尤为 重要。 在英语课堂中加强听说教学的理论依据 ...

2011届本科英语毕业论文撰写须知及进程安排

   2011 届本科英语毕业论文撰写须知及进程安排 来源: 作者: 发表于:2010-10-13 12:22:08 点击:0 一、毕业论文规范要求与装订(一)毕业论文选题 1.学生根据自己的兴趣提出论文所研究的基本内容,经导师指导后,确定其毕业论文选题。也可以由指导 教师提供选题,学生根据自身情况选择合适的题目。2.根据英语专业具 一、毕业论文规范要求与装订 (一)毕业论文选题 1.学生根据自己的兴趣提出论文所研究的基本内容,经导师指导后,确定其毕业论文选题。 也可以由指导教师提供选题,学生根据 ...