2005 年 11 月成人学位英语考试试题精解历年试题 2009-04-02 19:43:35 阅读 1099 评论 0 号:大中小 订阅 2005 年 11 月 19 日北京地区成人本科学位英语考试试题(A 卷)

Part I Reading Comprehension (30%) Directions:There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: Languages are remarkably complex and wonderfully complicated organs of culture. (
  76)(They contain the quickest and the most efficient means of communicating within their respective culture. )To learn a foreign language is to learn another culture. In the words of a poet and philosopher, “As many languages as one speaks, so many lives one lives.”A culture and its language are as necessary as brain and body; while one is a part of the other, neither can function without the other. In learning a foreign language, the best beginning would be starting with the non-language elements of the language: its gestures, its body language, etc. Eye contact is extremely important in English. Direct eye contact leads to understanding, or, as the English saying goes, seeing eye-to-eye. We can never see eye-to-eye with a native speaker of English until we have learned to look directly into his eyes. (本题和本中心串讲班资料 11 页 Passage6 题一模一样)
  1. The best title for this passage is A. Organs of Culture B. Brain and Body C. Looking into his eyes D. Language and Culture
  2. According to this passage, the best way to learn a foreign language is A. to read the works of poets and philcsophers B. to find a native speaker and look directly into his eyes C. to begin by learning its body language D. to visit a country where you can study
  3. According to this passage, gestures are A. spoken words B. a non-language element C. pictures in a language D. written language
  4. "As many languages as one speaks, so many lives..." means A. if one learns many foreign languages, one will have a better understanding of his own language B. life is richer and more interesting if one knows several languages C. no matter how many languages one knows, one can never know more than one's own culture D. if a person speaks only one language, he will live a very happy life
  5. Which of the following doesn't share the same meaning with the others? A. signs B. gestures C. efficient D. body language Passage 2
Questions 6 to 10 are based on the following passage: Trees are useful to man in three very important ways: they provide him with wood and other products; they give him shade; and they help to prevent droughts (干旱) and floods. Unfortunately, man has not realized that the third of these services is the most important. Two thousand years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire(帝国). It gained the empire, but, without its trees, its soil became hard and poor. When the empire fell to pieces, the home country found itself faced by flood and starvation. (
  77)(Even though a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult for it to persuade villagers to see this. )The villagers want wood to cook their food with; and they can earn money by selling wood. They are usually too lazy to plant and look after the trees. (
  78)(So, unless the govemment has a good system of control, or can educate the people, the forests will slowly disappear.) This does not only mean that the villagers' children and grandchildren will have fewer trees. The results are even more serious, for where there are trees their roots break the soil up allowing the rain to sink in - and also bind the soil, thus preventing its being washed away easily but where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away from the surface, causing flood.
  6. What is the most important function of trees? A. Providing fuel. B. Offering shade. C. Preventing natural disaster. D. Providing wood.
  7. What eventually happened to the empire in the paragraph? A. Its people died of hunger. B. It fell to pieces. C. It became a giant empire. D. It built many ships with wood.
  8. It is implied in the passage that the villagers A. want a plentiful supply of trees. B. want firewood badly. C. just want to get money. D. don't realize the importance of trees.
  9. The role of trees is to A. loosen soil B. keep soil in position C. harden soil D. both A and B
  10. What is the passage mainly concerned with? A. The benefits of trees. B. Trees and soil protection C. The various uses of trees. D. Different attitudes toward trees. Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage: Adam Smith was the first person to see the importance of the division of the labor. He gave us an example of the process by which pins were made in England.
"One man draws out the wire, another strengthens it, a third cuts it, a fourth points it, and a fifth gives it a head. Just to make the head requires two or three different operations. The work of making pins is divided into about eighteen different operations, which in some factories are all performed by different people, though in others the same man will sometimes perform two or three of them. Ten men, Smith said, in this way, turned out twelve pounds of pins a day or about 4800 pins a worker. (
  79)( But if all of them had worked separately and independently without division of labor, they certainly could not have made twenty pins in a day and not even one.) There can be no doubt that division of labor is an efficient way of organizing work. Fewer people can make more pins. Adam Smith saw this, (
  80) (but he also took it for granted that division of labor is itself responsible for economic growth and development and it accounts for the difference between expanding economies and those that stand still. )But division of labor adds nothing new, it only enables people to produce more of what they already have. 北京太嘉外语培训中心
  11. According to the passage, Adam Smith was the first person to A. take advantage of the physical labor B. introduce the division of labor into England C. understand the effects of the division of labor D. explain the bad causes of the division of labor
  12. Adam Smith saw that the division of labor A. enabled each worker to design pins more quickly B. increased the possible output per worker C. increased the number of people employed in factories D. improved the quality of pins produced
  13. Adam Smith mentioned the number 4800 in order to A. show the advantages of the old labor system B. stress how powerful the individual worker was C. show the advantages of the division of labor D. stress the importance of increased production
  14. According to the writer, Adam Smith's mistake was in believing that the division of labor A. was an efficient way of organizing work B. was an important development in methods of production C. finally led to economic development D. increased the production of existing goods
  15. According to the writer, which one of the following is NOT tree? A. Division of labor can enable fewer people to make more pins. B. Division of labor helps people to produce more of what they already have. C. Division of labor is by no means responsible for economic growth. D. Division of labor is an efficient way of organizing work. Part II Vocabulary and Structure(30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the
corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
  16. He spentcollecting materials for his article. A. a half year B. half year C. half a year D. half of a year
  17. To succeed in a scientific experiment, A. one needs being patient person B. patience is to need C. one needs to be patient D. patience is what needed
  18. English is used by more people than islanguage except Chinese. A. any B. any Other C. other D. all other
  19. The dishterrible! I don't like it at all. A. tastes B. tasted C. will taste D. is tasted
  20. Shebe ill because I saw her playing tennis just now. A. can't B. couldn't C. mustn't D. may not
  21. Sorry, officer. Iat 80 miles but I didn't see any sign in the area telling people how fast they can drive. A. should not drive B. shouldn't have driven C. mustn't drive D. can't drive
  22. Why notProfessor Li for help? He is kind-hearted and willing to help. A. ask B. you ask C. to ask D your asking
  23. It is not easythe answer to the difficult math problem. A. to figure out B. figuring out C. figure out D. being figured out
  24. The tsunami (海啸)over 160, 000 people were killed was a terrible disaster for human beings. A. of that B. among which C. during that D. in which
  25. Take the medicine now. I believe it willyour pain. A. release B. relive C. reject D. relieve
  26. How can youher offer? I'm afraid she will feel hurt. A. turn out B. turn up C. turn down D. turn away
  27. She apologized forto attend the meeting. A. her being not able B. her to be not able C. her not to be able D. her not being able to
  28. This new coat cost methe last one I bought two years ago. A. three times B. three times as much as C. three times as much D. three times much as

  29. Each term our professors woulda list of books for us to read. A. hand in B. give away C. pass out D. write out
  30. Imy wallet when I was shopping in the store. A. must have dropped B. should have dropped C. could drop D. ought to have dropped
  31. I believe you haveyour purse in the living-room. A. left alone B. left behind C. left off D. left out 太嘉外语培训中心
  32. The results of the survey are interesting and theymore questions than they can answer. A. bring about B. prohibit C. project D. benefit from
  33. He abandoned a career that to his becoming one of the most influential people in the world. A. could have led B. would lead C. should have led D. must lead
  34. The doctor's advice was that the patient at once. A. to be operated B. being operated C. be operated D. operated
  35. by the look on her face, she didn't catch what I meant. A. Judging B. Judged C. Judge D. To judge
  36. By no means our mistakes. A. we ought ignore B. we ought to ignore C. ought we ignore D. ought we to ignore
  37. The teacher has his students a composition every other week. A. to write B. written C. writing D. write
  38. Give the books to needs them for the English class and the writing class. A. whomever B. whom C. who D. whoever
  39. A solid is different from a liquid the solid has its definite shape. A. in that B. in which C. in what D. because of which
  40. It is because he is kind and modesthe wins the respect of others. A. what B. which C. why D. that
  41. Your mother told me that you overslept this morning, , ? A. didn't she B. didn't you C. did she D. did you
  42. , he felt tired out after the long journey for eight hours. A. Strong as he is B. The stronger he is C. Strong man that he is D. For he is strong

  43. They have agreed that they will to the policy and will not change it. A. commit B. stick C. combine D. fall
  44. The company has to the benefits against the costs in the last three months. A. boast B. blame C. block D. balance
  45. We've paper and ink. Ask Mrs. Edward to lend us some. A. run away with B. run out of C. run off D. run down Part Ⅲ ldentification (10%) Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked A, B, C, and D. Identify the one that is not correct. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet. 注:以下括号内单词是问题选项。
  46. How [could] you make [such] a little child [to help] you [carry] the big box? A B C D
  47. [As soon] as [we've finished] supper, [we'll all]go [to] downtown to see the Sound of Munic. A B C D
  48. I really [appreciate] [you recommended] me to [tha] company [in time.] A B C D
  49. He [will not do] it [had he known] how [serious] the outcome [would be]. 太嘉外语培训中心 A B C D
  50. Her name [sounds] familiar [with] me but I [can't] tell [who] she is at the moment. A B C D
  51. Rice [has been] a [basically] food for [millions of] people for [hundreds] of years. A B C D
  52. [The director] and [manager] of the department [are] very strict [with] the employees. A B C D
  53.[Research shows] that employees [whose] obtain [satisfaction] from their jobs are more A B C [productive.] D
  54. [Looking] from another [angle,] the painting [would] show [something] different. A B C D
  55. "[Never] I [have heard] such [a thing] in my life!" [said] the old man. A B C D Part IV Ctoze (10%) Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. You should choose the ONE answer that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter
 

相关内容

2005年11月成人学位英语考试试题精解历年试题

   2005 年 11 月成人学位英语考试试题精解历年试题 2009-04-02 19:43:35 阅读 1099 评论 0 号:大中小 订阅 2005 年 11 月 19 日北京地区成人本科学位英语考试试题(A 卷) 字 Part I Reading Comprehension (30%) Directions:There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinis ...

2006年11月成人学位英语考试试题精解历年试题

   2006 年 11 月成人学位英语考试试题精解历年试题 2006 年 11 月北京地区成人三级英语考试(B)卷含答案 月北京地区成人三级英语考试( ) Part I Reading Comprehension(30%) Passage 1 Questions 6 to 10 are based on the following passage: (76) The advantages and disadvantages of a large population have long been ...

2004年11月成人学位英语考试试题精解历年试题

   2004 年 11 月成人学位英语考试试题精解历年试题 2004 年 11 月北京成人本科学位英语考试 A 卷 Part I Reading Comprehension Passage 1 Questions 1 to 5 are based on the following passage: In the United States, 30 percent of the adult population has a "weight problem". To many p ...

2010年成人学位英语考试真题

   湖北自考网(www.hbzkw-edu.com) 提供免费数千套自考真题下载 2010 年湖北省本科成人学士学位外语考试真题 湖北自考一站通(www.myziako.cn)提供在线智能报考和在线学习等一站式服务 湖北自考网(www.hbzkw-edu.com) 提供免费数千套自考真题下载 湖北自考一站通(www.myziako.cn)提供在线智能报考和在线学习等一站式服务 湖北自考网(www.hbzkw-edu.com) 提供免费数千套自考真题下载 湖北自考一站通(www.myziako.c ...

英语口语考试试题

   英语口语考试试题 NAMES Does your Chinese name have any special meaning? What special habits do Chinese have when giving names? What special meaning does your Chinese name have? How did you get your name? How do Chinese have their names? Is your surname pop ...

英语口语考试历年试题

   大学英语四、六级考试口语考试样题 CET Spoken English Test Sample Paper Topic A - 1 Topic Area : City Life Topic : City Traffic Part 1 (5 minutes) Examiner: Good morning (Good afternoon), everybody. Could you please tell me your name and the number of your admission ...

200811北京地区成人学位英语考试试题

   参考答案 一、阅读 1B 2D 3D 4C 5D 6D 7B 8A 9C 10B 11D 12C 13D 14C 15B 二、词汇语法 16C 17A 18C 19C 20D 21 C 31D 32C 33D 34B 29D 30D 42D 43C 44A 45B 三、挑错 46D 47D 48C 49B 50B 51D 52B 53C 54A 55A 22 D 23B 35D 36B 24 A 25B 26A 27A 28C 37C 38C 39C 40B 41B 四、完形 56D 57C ...

2004年江苏省成人学士学位英语考试试卷

   2004 年江苏省成人学士学位英语考试试卷 ENGLISH QUALIFICATION TEST FOR A BACHELOR'S DEGREE (Nov. 2004) Paper One Part Ⅰ Listening Comprehension(15minutes 15%)(共 15 题 略) Part II Reading Comprehension: Directions: There are some reading passages in this part. Each pas ...

2002年1月大学英语四级考试试题及参考答案

   2002 年 1 月大学英语四级考试试题及参考答案 Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage. Some pessimistic experts feel that the automobile is bound to fall into disuse. They see a day in the not-too-distant future when all autos will be abandon ...

1999年1月大学英语四级考试试题及参考答案

   1999 年 1 月大学英语四级考试试题及参考答案 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation ...

热门内容

九年级下期英语备课组计划

   九年级下期英语备课组计划 新年伊始,距离中招考试仅剩短暂的三个月时间,面临激烈的竞争,面对社会、公司、 学校、家长等对九年级全体师生所寄托的深切希望,我们只有严密认真地制定计划,脚踏实 地地执行计划。 一、教学目标 1、使学生的思想认识有一定的提高,能爱家、爱校、爱父母、爱老师、爱同学,爱公 物;会惜时、守时、用时。 2、在课堂上培养学生多方面的素质,不能只重视学习成绩和分数。 3、提高学生听、说、读、写的各项能力。 4、培养学生良好的阅读和学习习惯。 二、教学内容分析 本期教材内容仅剩 1 ...

2010年新疆乌鲁木齐市中考英语试题

   2010 年新疆乌鲁木齐市中考英语试题 年新疆乌鲁木齐市 (满分 150 分,考试时间 120 分钟) 第 I 卷(选择题共 105 分) 听力部分(共 30 分) I.图片理解(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听录音,从图中所给的 A、B、C 三个选项中选出与所听到内容相符的图片。(读两遍) II.情景反应(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听句子,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳应答。(读两遍) 6. A. Hold on, please. B. ...

2010?2011学年度第一学期五年级英语china 教学设计

   Lesson 10 教学设计 一、 教学目标: 1. 知识与技能: 使学生读、写、说出并听懂词汇:country,map,north, south, east, west.了解有关地图及各个国家的其他知识, 能用简单的英语表达自己的想法,并与他人进行交流,从而形成一定的口语交际能力。 2. 过程与方法: 在教学中运用游戏、歌谣、情景表演等多种形式,增强学习的趣味性,培养学生课前预习的能力及语言交 际能力。 3. 情感态度与价值观: 关注学生的情感,营造宽松、民主、和谐的氛围,用多种形式的教学 ...

人教版高一英语必修一定语从句及练习题

   定语从句及相关术语 1.定语从句 : 定语从句: 定语从句 定语从句是由关系代词或关系副词引导的从句, 其作用是作定语修饰主句的某个名词性成分, 相当于形容词, 所以又称为形容词性从句,一般紧跟在它所修饰的先行词后面。 关系代词 1) 关系代词用来引导定语从句。它代表先行词,同时在从句中作一定的句子成分。例如: The girl to whom I spoke is my cousin. 跟我讲话的姑娘是我表妹。 该句中 whom 既代表先行词 the girl,又在从句中作介词 to 的宾 ...

应用英语专业调研报告

   应用英语专业调研报告 我院于 2007 年建设了应用英语专业, 目前本专业有三个年 级学生,5 个班级,共 157 人,其中在校学习学生(08、09 级) 96 人,校外实习(07 级)61 人。应用英语专业在院领导的亲切 关怀和全院同仁的共同努力下,已初具规模,正在师资和教学 设施方面逐步完善,其学生队伍也在不断壮大,配套的管理机 制在进一步加强。但面对现实竞争的就业市场,我们的毕业生 前景如何?我们的培养方向是否正确?教学计划、课程设置是 否设计合理?这一系列问题一直困扰着广大师生,是关 ...