www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
2005 年高考试卷(上海卷)英语试题
第 I 卷 (共 105 分)
(听力部分略) 听力部分略) II. Grammar and Vocabulary Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.
  25. John became a football coach in Sealion Middle School the beginning of March. A. on B. for C. with D. at
  26. No progress was made in the trade talk as neither side would accept the conditions of . A. others B. the other C. either D. another
  27. There be any difficulty about passing the road test since you have practised a lot in the driving school. A. mustn’t B. shan’t C. shouldn’t D. needn’t
  28. At a rough estimate, Nigeria is Great Britain. A. three times the size as B. the size three times of C. three times as the size of D. three times the size of
  29. There was a loud scream from the backstage immediately after the concert ended, ? A. wasn’t there B. was there C. didn’t it D. did it
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-1-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网

  30. More than a dozen students in that school abroad to study medicine last year. A. sent B. were sent C. had sent D. had been sent
  31. Professor Smith, along with his assistants, on the project day and night to meet the deadline. A. work B. working C. is working D. are working
  32. He got well-prepared for the job interview, for he couldn’t risk the good opportunity. A. to lose B. losing C. to be lost D. being lost
  33. into use in April 2000, the hotline was meant for residents reporting water and heating supply breakdowns. A. Put B. Putting C. Having put D. Being put
  34. He transplanted the little tree to the garden it was the best time for it. A. where B. when C. that D. until
  35. It was unbelievable that the fans waited outside the gym for three hours just a look at the sports stars. A. had B. having C. to have D. have
  36. More and more people are signing up for Yoga classes nowadays, advantage of the health and relaxation benefits. A. taking B. taken C. having taken D. having been taken
  37. At last, we found ourselves in a pleasant park with trees providing
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-2-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
shade and down to eat our picnic lunch. A. sitting B. having sat C. to sit D. sat
  38. in the regulations that you should not tell other people the password of your e-mail account. A. What is required B. What requires C. It is required D. It requires
  39. Never before in greater need of modern public transport than it is today. A. has this city been B. this city has been C. was this city D. this city was
  40. If a shop has chairs women can park their men, women will spend more time in the shop. A. that B. which C. when D. where 4l. There was such a long queue for coffee at the interval that we gave up. A. eventually B. unfortunately C. generously D. purposefully
  42. The company is starting a new advertising campaign to new customers to its stores. A. join B. attract C. stick D. transfer
  43. He proved himself a true gentleman and the beauty of his was seen at its best when he worked with others. A. temper B. appearance C. talent D. character
  44. At times, worrying is a normal, response to a difficult event or
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-3-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
situation a loved one being injured in an accident, for example. A. effective B. individual C. inevitable D. unfavorable III. Cloze Directions: For each blank in the following passages there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. (A) Are your table manners much better when you are eating at a friend’s home or in a restaurant than they are at your own home? Probably so, 45 you are aware that people judge you by your table manners. You take special pains when you are eating
  46. Have you ever stopped to realize how much less self-conscious you would be on such occasions if 47 table manners had become a habit for you? You can make them a habit by 48 good table manners at home. Good manners at mealtimes help you and those around you to feel
  49. This is true at home as much as it is true in someone else’s home or in a restaurant. Good 50 make meals more enjoyable for everyone at the table. By this time you probably know quite well what good table manners are. You 51 that keeping your arms on the table, talking with your 52 full, and wolfing down your food are not considered good manners. You know also that if you are mannerly, you say “Please” and “Thank you” and ask for things to be passed to you.
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-4-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
Have you ever thought of a pleasant attitude being 53 to good table manners? Not only are pleasant mealtimes enjoyable, but they aid digestion. The dinner table is a 54 for enjoyable conversation. It should never become a battleground. You are definitely growing in social maturity (成熟) when you try to be an agreeable table companion.
  45. A. because B. but C. unless D. though
  46. A. in public B. at home C. at ease D. in a hurry
  47. A. such B. no C. some D. good
  48. A. acting B. enjoying C. practising D. watching
  49. A. comfortable B. stressed C. depressed D. outstanding
  50. A. dishes B. manners C. atmospheres D. friends 5l. A. mention B. prefer C. doubt D. realize
  52. A. stomach B. hands C. mouth D. bowl
  53. A. essential B. considerate C. obvious D. unusual
  54. A. time B. place C. chance D. way
(B) There is a tendency to think of each of the arts as a separate area of activity. Many artists, 55, would prove that there has always been a warm relationship between the various areas of human activity. 56, in the late nineteenth century the connections between music and painting were particularly
  57. Artists were invited to design clothes and settings for
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-5-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
operas and ballets, but sometimes it was the musicians who were inspired (给......以灵感) by the work of contemporary painters. Of the musical compositions that were considered as 58 to the visual arts, perhaps the most famous is Mussorgsky’s Pictures at an Exhibition. Mussorgsky composed the piece in l874 after the death, at the age of 39, of the artist Victor Hartmann. 59 their friendship had not been a particularly long-lasting one, Mussorgsky was shocked by Hartmann’s 60 death. The following year the critic, Vladimir Stasov, who decided to hold an exhibition of Hartmann’s work, suggested that Mussorgsky try to 61 his grief by writing something in memory of Hartmann. The exhibition served as Mussorgsky’s inspiration. The ten pieces that make up Pictures at an Exhibition are intended as 62 rather than representations of the paintings in the exhibition. Between each is a promenade (舞曲中的行进), 63 the composer walks from one painting to another. The music is sometimes witty and playful, sometimes almost alarming and frightening. Through a range of surprising 64, Mussorgsky manages to convey the spirit of the artist and his work.
  55. A. therefore B. however C. moreover D. otherwise
  56. A. For example B. On the contrary C. In general D. On the other hand
  57. A. separate B. unknown C. close D. relevant
  58. A. links B. additions C. responses D. keys
  59. A. Before B. Though C. As D. If
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-6-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网

  60. A. unavoidable B. undiscovered C. unnecessary D. unexpected 6l. A. control B. relieve C. conceal D. represent
  62. A. symbols B. imaginations C. contributions D. subjects
  63. A. but B. for C. once D. as
  64. A. paintings B. topics C. contrasts D. visions
IV. Reading Comprehension Directions: Read the following four passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read. (A) You either have it or you don’t ? a sense of direction, that is. But why is it that some people could find their way across the Sahara without a map, while others can lose themselves in the next street? Scientists say we’re all born with a sense of direction, but it is not properly understood how it works. One theory is that people with a good sense of direction have simply worked harder at developing it. Research being carried out at Liverpool University supports this idea and suggests that if we don’t use it, we lose it. “Children as young as seven have the ability to find their way around,” says Jim Martland, Research Director of the project. “However, if they are not
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-7-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
allowed out alone or are taken everywhere by car, they never develop the skills.” Jim Martland also emphasizes that young people shou1d be taught certain skills to improve their sense of direction. He makes the following suggestions: 。If you are using a map, turn it so it relates to the way you are facing. 。If you leave your bike in a strange place, put it near something like a big stone or a tree. Note landmarks on the route as you go away from your bike. When you return, go back along the same route. 。 Simplify the way of finding your direction by using lines such as streets in a town, streams, or walls in the countryside to guide you. Count your steps so that you know how far you have gone and note any landmarks such as tower blocks or hills which can help to find out where you are. Now you need never get lost again!
  65. Scientists believe that . A. some babies are born with a sense of direction B. people learn a sense of direction as they grow older C. people never lose their sense of direction D. everybody possesses a sense of direction from birth
  66. What is true of seven-year-old children according to the passage? A. They never have a sense of direction without maps.
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-8-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
B. They should never be allowed out alone if they lack a sense of direction. C. They have a sense of direction and can find their way around. D. They can develop a good sense of direction if they are driven around in a car.
  67. If you leave your bike in a strange place, you should . A. tie it to a tree so as to prevent it from being stolen B. draw a map of the route to help remember where it is C. avoid taking the same route when you come back to it D. remember something easily recognizable on the route
  68. According to the passage, the best way to find your way around is to. A. ask policemen for directions B. use walls, stream, and streets to guide yourself C. remember your route by looking out for steps and stairs D. count the number of landmarks that you see (B) “Come in, Kim. Have a seat, please,” said Bill Williams, the manager. This was Kim’s first experience with an assessment. After only six months he was due for a raise if this assessment was satisfactory. “Kim,” began Bill Williams, “I am very pleased with the quality of your work. I have nothing but praise for your devotion and your hard work. My only concern is that you are not active enough in putting forward your
英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
版权所有,请勿转载! 版权所有,请勿转载!
-9-
www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网
suggestions.” “But,” replied Kim, “I have always completed every assignment you have given me, Mr. Williams.” “I know that, Kim. And please, call me Bill. But what I expect is for you to think independently and introduce new ideas. I need more input from you ? more feedback on how things are going. I don’t need a ‘yes man’. You never tell me what you think. You just smile as though everything is fine.” “But,” said Kim, “I feel that since you are my superior, it would be presumptuous of me to tell you what to do.” “I’m not asking you to tell me what to do, but what you think we could do. To make suggestions. I employed you because I respect your experience in this field, but you are not commu
 

相关内容

2005年高考试卷-上海卷-英语试题

   www.trgroup.com.cn/english 英语教师资源交流网 英语教师资源交流网 2005 年高考试卷(上海卷)英语试题 第 I 卷 (共 105 分) (听力部分略) 听力部分略) II. Grammar and Vocabulary Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that ...

2006年高考试题上海卷英语听力试题

   2006 年高考试题上海卷英语听力试题 Listening comprehension Part A Short Conversations 1. -Were you here on March 5th? -Mm, not really. In fact I arrived three days later. Q: When did the woman arrive? 2. -Is this the Eastern Airline check-in? -Yes. Can I see your ...

上海卷英语试题

   www.tingroom.com 在线英语听力室 2009 年全国普通高等学校招生统一考试 上海 第I卷 I. Listening Comprehension Section A Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end : of each conversation, a question will be asked about what w ...

2009年高考试题??英语听力(上海卷)

   2009年高考试题??英语听力(上海卷) 1. M: I am so sick of calling the ticket office, the line is always busy. W: Why don’t you order through the Internet? Question: What does the women suggest the man do? 2. W: What was the best moment of the race for you? M: Oh, ...

2009卷年上海市高考英语试卷试题1

   年上海市高考英语试卷分析 2009 年上海市高考英语试卷分析 城桥中学 高春雷 . 听力部分 6 月 8 日下午,我收听了广播的英语听力部分,当时听下来总体上觉得收听 效果很清楚,难度也比平时模拟练习要低一些。后来我从网上又认认真真地听了 一遍,现作如下详细分析。 短对话部分和以往没有太大的变化,仍以考察捕捉信息为主,例如第一题中 说到“The line is busy”, 另一人则说“Why not order through the Internet”, 这时的关键信息 Internet ...

2010年高考英语听力上海卷(试题及原文)

   2010 年高考英语听力上海卷 试题及原文 年高考英语听力上海卷(试题及原文 试题及原文) 听力试题 Ⅰ. Listening Comprehension Section A Directions: In section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was s ...

2006的年高考试_题上海卷英语听力试题

   1 1 2006 年高考试题上海卷英语听力试题 Listening comprehension Part A Short Conversations 1. -Were you here on March 5th? -Mm, not really. In fact I arrived three days later. Q: When did the woman arrive? 2. -Is this the Eastern Airline check-in? -Yes. Can I see ...

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(全国卷Ⅰ)

   2004 年全国卷Ⅰ 全国卷Ⅰ 假设你是李华,你在报上看到北京电视台今年七月将举办外国人“学中文, 唱中文歌”才艺 大赛。你的美国朋友 Peter 正在北京一所大学学中文,你觉得他应去试一试。请按以下要点给 他写信告知此事,并表示可以提供帮助。 比赛时间:7 月 18 日 报名时间:截止到 6 月 30 日 报名地点:北京电视台 注意: 1.词数:100 左右 2.可适当增加细节,以使行文连贯 3.参考词汇:才艺大赛?talent show Dear Peter, Yours, Li Hua ...

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(江苏卷)

   2004 年江苏卷 假如你是李晓华,住在江城。你的加拿大笔友 Bob 来信谈到了他所居住的城市,并希望 了解你家乡江城的情况。请你用英语写一封回信。回信须包括下表中的内容。 自然情况 成就 ③新建了不少工厂、住房、道路等。 ④水、空气污染 存在问题 ⑤交通拥挤 对江城发展的看法 ⑥(内容由考生自己拟定) ①位于长江边、风景优美、适合居住 ②经济发展迅速 注意:1.回信中不能使用“江城”以外的地名。 2.词数 100 左右。信的开头与结尾已为你写好,不计入词数。 参考词汇:经济 economy ...

2010年高考英语试题及答案(上海卷)word版_学习方法网

   2010年高考英语试题及答案(上海卷)word版_学习方法网分享到... 复制网址收藏夹发到emailQQ空间百度收藏新浪微博人人网开心网搜狐白社会谷歌Buzz51空间139说客淘江湖中金微博豆瓣查看更多(66) 这是什么工具? JiaThis 分享到各大网站 复制网址收藏夹发到email谷歌BuzzQQ空间百度收藏新浪微博搜狐白社会人人网开心网GmailHotmail51社区百度空间GoogleQQ书签新浪收藏Live收藏Yahoo收藏淘江湖139说客搜狐微博嘀咕豆瓣 抓 ...

热门内容

浙大远程教育在线英语(2)第3次 Unit Three

   在线:英语(2)第 3 次 Unit Three 1.Parents and teachers are all very sorry that he never takes anything . A possibly B seriously C probably D completely 正确答案:B 单选题 2.The astronaut did many experiments in the spaceship, which are much help for knowing space ...

中考英语如何考查宾语从句

   阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 中考英语如何考查宾语从句 宾语从句属名词从句, 是一种使用频率很高的从句。 中考英语主要通过单项选择, 完形填空、 阅读等题型来考查。 由于初中学生在复合句认识和掌握过程中因年龄和心理的因素而常常觉 得较困难,相当一部分考试简单地认为只有"that"引导的从句才是宾语从句,殊不知 wher e,what,when,why,which,how 等词也可以引导宾语从句,再次,由于学生对宾语的概念把握 不准确,也容易将宾语从 ...

2008-12河南省研究生学位英语真题答案

   English Qualification Examination Paper For the 2008 Postgraduates of Henan Province (Dec. 27, 2008) 参考答案 Part I Listening Section A: Section B: 1. B 6. B 9. D 2. B 7. C 3. A 8. A 4. A 5. C 10. D 11. A 14. B 15 A 3. happier 4. effect 12. C 13. D Se ...

上海浦东新区第四教育署2009年第一学期初二年级英语期中考试试卷

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

英语演讲及范例02

   英语演讲及范例02 [B]英语演讲实用语句 1.欢迎会【24句】 8.比赛的开幕、闭幕【16句】 2.送别会【20句】 9.与学校有关的会【12句】 3.庆祝会【17句】 10.座谈会【13句】 4.庆生会【20句】 11.演讲会【20句】 5.婚礼【15句】 12.国际交流营【16句】 6.节日【13句】 13. 7.节庆【15句】 14. 1.欢迎会【24句】 1.Welcome to Shanghai. 欢迎到上海来。 2.We are delighted to see you agai ...