2005 年全国中学生英语能力竞赛 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛 初二年级组试题 决赛 I. 单项选择 (Vocabulary and structure) (共 20 小题 计 20 分) 共 小题,计 A) 选择能够替换划线部分的最佳选项. 选择能够替换划线部分的最佳选项.
  31. His sister is much older than he. A. so B. well C. very D. far
  32. Louise is nearly as tall as her mother. A. about B. almost C. next to D. near
  33. She lay down on her bed and shut her eyes. A. opened B. closed C. turned off D. rested
  34. Sorry, I can't stop, I'm in a hurry. A. in a rush ' ' B. hurry up C. walking quickly D. running
  35. In many countries people share a common language. A. a not good B. a different C. the same D. an interestin B) 选出下列各题的最佳选项. 选出下列各题的最佳选项.
  36. This is the time in days he has made the same mistake. A. second; third B. two; three C. two; third D. second; three
  37. Helen goes to visit his friends in town she can. A. as often as B. as more often as C. often D. very often
  38. I'll eat a piece of cake to until dinner time. ' A. feel hungry B. keep me going C. make me fill D. letting me full
  39. An cupboard stood the window. A. orange small; in the front of B. empty new; at the front of C. old wooden; in front of D. big black; in front
  40. He catch up with the top students all by himself, and he . A. can't; needn't help B. must; doesn't need to help ' ' ' C. mustn't; needn't to help D. can; doesn't need any help ' ' '
  41. The south should be , but everywhere else will have rain. A. rainy; big B. wet; many C. sunny; large D. dry; heavy
  42. The boy is busy tomorrow's lesson. ' A. worked on B. preparing for C. to work for D. getting preparing to
  43. This is the time to discuss problems. A. hardly; such B. not; so C. good; these D. almost; that
  44. a successful party a lot of energy. A. To have; taking B. Holding; takes C. Take; take D. Gave; is taking
  45. I like this room so much. It's clean and comfortable, and of all, it's very cheap. ' ' A. worst B. better C. best D. worse C) 情景会话. 情景会话.
  46. ?What's the matter with you? ' ? ?Oh, dear! Have you called the police? A. I lost my purse. B. Nothing serious. C. I missed the train. D. I broke my leg.
  47. ?Could you take your coat off, please? ? ?No, just roll up your sleeve (袖子 袖子). 袖子 A. Shall I take my coat off, Doctor Wilson? B. Where is my coat, Doctor Wilson? C. Would you like me to take my shirt off, too? D. My coat is very beautiful, isn't it? '
  48. ?Where is Qiangqiang? ?Forget him. His teacher is making him copy the text one hundred times. ? B. Qiangqiang is a good teacher. C. His pen is nice. D. Poor boy. ?Yeah. A. We are strong.
  49. ?I met David Beckham yesterday. ? ?Of course I am. A. Does he look good? B. Are you sure it's Beck? ' C. What's the matter? D. What's his name? ' '
  50. ? ?No. What terrible weather! ?Yeah. Rain again.
1
A. Not very nice weather, is it? B. How are you today? C. What's the weather like today? D. Is it terrible weather? ' II. 阅读理解 阅读理解(Reading comprehension)(共 20 小题 计 30 分;51?60 小题每题 1 分, 61?70 小题每题 2 分) 共 小题,计 ? ? A Welcome to White Pines Forest. This is one of the most beautiful places in the state. But it can also be dangerous. If you're planning a hike: '
  1. Wear comfortable shoes or boots, and take along an extra (额外的 pair of socks. That way you'll have dry 额外的) 额外的 ' socks to change into if you need them.
  2. Wear clothing in layers(多层 that you can put on 多层) 多层 and take off. As you walk, you'll probably get warmer. ' Then you can just take off a layer or two. Don' forget to t ' carry a waterproof (防水的 jacket. The weather can 防水的) 防水的 change quickly here.
  3. Take some lightweight food along. Dried fruits, nuts, and crackers are good energy snacks. Be sure to carry plenty of drinking water. There are no water supplies(供 供 应) along the trails.
  4. There are some poisonous(有毒的 snakes in the forest, but you won't meet them if you stick to the 有毒的) 有毒的 ' trails. Remember, the snakes won't bother you if you don't disturb them. ' '
  5. Allow yourself enough time to get back to the campground(营地 before dark. So that you won't get 营地) 营地 ' lost, make some marks along the way you go. Happy hiking. 阅读短文,根据其内容选择最佳答案完成下列各题 答案涂在答题纸上 根据其内容选择最佳答案完成下列各题. 答案涂在答题纸上) 阅读短文 根据其内容选择最佳答案完成下列各题.(答案涂在答题纸上
  51. Which would be the best title for this passage? A. Tips for Hikers B. What's in the Forest? C. What to Eat ' D. Watch out for Snakes!
  52. What is the best reason for hikers to carry extra socks? A. They can use the socks as shoes if the weather turns cold. B. They can always have dry socks to change into. C. They can use the socks for carrying food. D. They might get bitten by a snake.
  53. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. There are some snakes in the forest but they are not poisonous. B. You can find clear water along the trail. C. There is no danger in this beautiful forest. D. The weather changes quickly in the forest.
  54. What do you think "trail" might mean in this passage? " A. 林间小道 B. 脚印 C. 山涧 D. 原始森林
  55. The person who wrote these things mainly wants hikers to . A. be careful B. love the forest C. eat plenty of food D. be kind (B)Many high school students in the United States take part in school activities such as sports, bands, ) math clubs, science clubs, and theater activities. But after-school activities are not just for high school students. Many elementary schools also have after-school programs for students. Most of the students in elementary after-school programs cannot go home when school ends because both parents work. These students are too young to stay at home alone. So the main purpose (目的 of these 目的) 目的 programs is just to look after the children until their parents can take them home. And the best part is that
2
many of the activities in elementary schools are free for parents, unlike some daycare centers that are usually very expensive. The teachers in charge of(负责 the programs want the children to learn while they are there. So the 负责) 负责 programs may have a special time for children to do their homework. And many schools also keep the school libraries open for students. Students can go to the libraries to read books or to use the libraries' ' computers. But after-school programs are not "all work". There is also plenty of time for children to play " in the school's playground. ' A) 阅读上面的短文 选择最佳选项完成 56 题. (答案涂在答题纸上 阅读上面的短文,选择最佳选项完成 答案涂在答题纸上) 答案涂在答题纸上
  56. What's the passage mainly about? ' A. After-school activities for elementary school students. B. Elementary school students and their parents. C. It is about how parents look after their children. D. Teachers should not let students work all day. B) 根据短文内容 从 A,B,C,D 中选择最恰当的一项补全下列各句. 根据短文内容,从 中选择最恰当的一项补全下列各句.
  57. Students usually go to after-school activities...
  58. Some after-school activities...
  59. Children in after-school programs...
  60. Students have lots of time to play... A. can use libraries and computers freely. B. because both parents have to work. C. because they cannot always work. D. are better than daycare programs.? (C)A Man and Many Wolves ) The government(政府 wanted to know more about wolves so they sent Farley to learn about wolves. 政府) 政府 They put Farley on a plane and sent him to a place in the far north. There were no houses or people in this place. But there were lots of animals?and lots of wolves. ? People tell terrible stories about wolves. They say wolves like to kill and eat people. Farley remembered these stories, and he was afraid. He had his gun (枪) with him all the time. 枪 Then one day, he saw a group of wolves. There was a mother wolf with four baby wolves. A father wolf and another young wolf lived with them. Farley watched these wolves every day. The mother was a very good mother. She gave milk to her babies. She gave them lessons about life. They learned how to get food. The father wolf got food for the mother. They were a nice and happy family?a wolf family! ? Farley watched them for five months. He learned many new things about wolves. Wolves don't eat ' people, and they don't eat many large animals. The large animals they eat are often old or sick. ' What do they eat most of the time? Lots of small animals. For example, they eat lots and lots of mice. Now, Farley did not need his gun any more. 阅读短文,根据其内容回答下列各题 答案写在答题纸上 根据其内容回答下列各题. 答案写在答题纸上) 阅读短文 根据其内容回答下列各题.(答案写在答题纸上
  61. Why did Farley have his gun with him all the time?
  62. Who got food for the mother wolf?
  63. What kind of large animals did wolves usually eat? (D)Sense of Touch ) Touching
3
Touch is very important to us. It helps us collect information about things around us. When we touch something we know if it is hard like a stone, soft like cotton wool, rough(粗糙的 like the bark of a tree or sharp like a 粗糙的) 粗糙的 pin.
Keeping us safe We know through touch when things are hot and cold. If something is very hot, a message is sent to your brain to pull your hand away quickly so that you won't get burnt. ' Blind people ouch is very important to blind people because they can' see. They rely on touching things to find out what t ' they are. Blind people read by running their fingers over a page and feeling little lumps (凸起 that spell out 凸起) 凸起 the words. 根据短文内容,完成下列各句 每空词数不限. 完成下列各句,每空词数不限 根据短文内容 完成下列各句 每空词数不限.
  68. "Sense of touch" is the main heading. The sub-headings of this passage are . "
  69. Because , touch is important to everyone.
  70. If something is very hot a message will be sent to . III. 完形填空 完形填空(Cloze)(共 20 小题 计 20 分) 共 小题,计 A) 阅读信件 根据其内容从方框中挑选合适的动词 组),并用其适当形式填空完成信件.每个词 组)用一次. 阅读信件,根据其内容从方框中挑选合适的动词(组 并用其适当形式填空完成信件 每个词(组 用一次 根据其内容从方框中挑选合适的动词 并用其适当形式填空完成信件. 用一次. like, feel, have, go, hear, be, take care of, travel, say, worry about Dear Mum, How are you? We're fine. Our trip (
  71) well. The only thing we (
  72)(not) much is the ' food. For example, last night we (
  73) dinner at six o' clock. That' too early. Then I (
  74) s ' ' very hungry at night. Apart from that (除此之外 everything (
  75) fine. People are very friendly. 除此之外), 除此之外 At home, we (
  76) much bad news about this country, but in fact it' s a great place. We ' (
  77) to another country tomorrow. (
  78) (not) us. We can (
  79) ourselves. By the way, Mary (
  80) she is stronger than before. ^_* Much love, Mick and Mary B) 阅读短文 , 根据其上下文和 首字母提示 , 在文中空白 处填入适当的 单词补全 短文 . 每空一 词 . Answerphone: Hello. This is the South Seas Travel Agency (旅行社 I' sorry, n(
  81) can speak to you right now. 旅行社). m 旅行社 ' We moved to a(
  82) part of town last month. We a(
  83) have a new phone number. Please ring us a(
  84) 847 22
  97. Our new a(
  85) is 98 Warnock Road. It's easy to f(
  86)? ' ? it's near the park, at the end of the road. We will open for business at our n(
  87) office on 21st ' December. We have many exciting trips for holidays. And we have a p(
  88) for anyone who spends (花费 $350 or m(
  89) on a holiday. That is if your holiday costs more than $350, we will give you a 花费) 花费 travel bag f(
  90). Thank you for calling the South Seas Travel Agency. IV. 句型转换 (Patterns transformation)(共 10 小题 计 10 分) 共 小题,计 A) 按要求转换下列各句.每空一词. 按要求转换下列各句.每空一词 一词.
  91. Those foreigners liked hot pot very much. (对划线部分提问 对划线部分提问) 对划线部分提问 those foreigners like hot pot?
  92. Pass the note back to me. (改用委婉客气的表达方式 改用委婉客气的表达方式) 改用委婉客气的表达方式 you pass the note back to me, ?
  93. None of them agree to meet again. (改为反意疑问句 改为反意疑问句) 改为反意疑问句
4
None of them agree to meet again, ?
  94. It's going to be very sunny this afternoon. (对划线部分提问 对划线部分提问) ' 对划线部分提问
 

相关内容

2005年全国中学生英语能力竞赛初二组决赛试题(含听力原文及参考答案)

   2005 年全国中学生英语能力竞赛 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛 初二年级组试题 决赛 I. 单项选择 (Vocabulary and structure) (共 20 小题 计 20 分) 共 小题,计 A) 选择能够替换划线部分的最佳选项. 选择能够替换划线部分的最佳选项. 31. His sister is much older than he. A. so B. well C. very D. far 32. Louise is nearly as tall as he ...

2005年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)初赛初三年级组试题参考答案

   2005 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)初赛初三年级组试题参考答案 听力部分(共四大题,计 30 分) 听力部分 I.听辨单词(Words) 听辨单词(Words) 1?5 BDCAB II.句子理解(Sentences) II.句子理解(Sentences) 6?10 BDCDA III. 对话理解(Dialogues) III. 对话理解(Dialogues) A) 11?15 BDCAA B) 16?20 BDCAB IV. 短文理解(Passages) IV. 短文理解(Pa ...

2005年中学生英语能力竞赛决赛初一年级听力原文及参考答案

   2005 年全国中学生英语能力竞赛 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初一年级组试题听力部分录音原文 决赛初一年级组试题听力部分录音原文 Part I. Words Choose the word you hear in the sentence. Each sentence will be read only once. 1. Please give your grandmother that funny photo. 2. There are not many children ...

2001年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初三组试题精选

   2001 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初三组试题精选 2001 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初三组试题精选 笔试部分 I.单项选择( I.单项选择(MultipleBchoice test) 单项选择 A)选择可以替代下列划线部分的最佳选项。 1.The young couples enjoyed themselves very much when they travelled in America. A.liked the place B.had a good ...

2003年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初二组试题

   http://561.ys168.com 2003 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初二组试题 年全国中学生英语能力竞赛( NEPCS) 分钟总分: (时间:120 分钟总分:150 分) 时间: 听力部分(共四大题,计 30 分) 听力部分 I.听辨单词(Words)(共 5 小题,计 5 分) 根据你所听到的句子或对话,选出你所听到的单词。每个句子或对话只读一遍。(答案涂在答题纸上) 1.A.doubled B.delicious C.different D.dangerous ...

2000全国中学生英语能力竞赛决赛初二组试题带听力

   2000 全国中学生英语能力竞赛决赛初二组试题带听力 I.听辨单词(Words) 共 5 小题,计 5 分) (共 小题, .听辨单词( ) ( 从下列各组单词中选出在你所听到的句子或对话中所含有的那个选项。每题只读一遍。 1.A.meat B.feet C.need D.meet 2.A.pencil B.paper C.panda D.people 3.A.better B.letter C.ladder D.taller 4.A.brought B.taught C.bought D. ...

2006年全国中学生英语能力竞赛高一组决赛试题

   2006 年全国中学生英语能力竞赛 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛高一年级组试题 决赛高一年级组试题 笔试部分(共七大题,计 笔试部分 共七大题,计 120 分) I. 选择填空 选择填空(Vocabulary and structure)(共 20 小题,计 20 分) 共 A) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 、 、 、 31. He was made the woman breaking the window. A. to apologize ...

2007全国英语能力竞赛初二组初赛和决赛试题答案

   2007 全国英语能力竞赛初赛试题答案 听力部分 I 句子理解(Sentences) 1?5 CAADB II 问句应答(Responses) 6?10 BABCD III. 对话理解(Dialogues) A) 11?15 CADAD B) 16?20 AADCB IV 短文理解(Passages) A) 21?25 BCBAD B) 26. Red 27. 37 28. 2830065 29. South 30. Trinity 笔试部分共七大题,计 120 分 0 I. 选择填空(Mu ...

2006年决赛初二_全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初二年级组试题

   2006 年全国中学生英语能力竞赛 年全国中学生英语能力竞赛(NEPCS)决赛初二年级组试题 决赛初二年级组试题 (总分:150 分 答题时间:120 分钟) 听力部分(共四大题,计 30 分) 听力部分 I. 听辨单词 (Words) (共 5 小题,计 5 分) 听句子,选出句子中出现的单词。每个句子只读一遍。(答案涂在答题纸上) 1. A. taught B. bought C. thought D. brought 2. A. sleeping B. skiing C. swimmi ...

全国小学生英语竞赛三年级组决赛赛题参考答案

   2006 年全国小学生英语竞赛低年级组决赛赛题参考答案 听力部分 (共四大题,计 40 分) I. 听辨单词 (Words) (共 10 小题,计 10 分) A) 1-5 ABCCD A) 11-15 CDADA A) 21-25 NYNNY A) 31. good B) 6-10 BACBC B) 16-20 AACBC B) 26-30 CADEB 32. years 33. Grade 34. Today 35. cap II. 句子理解 (Sentences) (共 10 小题,计 ...

热门内容

新视野大学英语听说教程第一册答案

   新视野大学英语听说教程第一册(第二版)参考答案 Unit 1 Click Here for Language Learning Short Conversations 1.B 2. C 3. A 4.C 5.D 6.C 7. C 8.A 9.B 10.D Long Conversation 1.A 2. B 3.B 4. D 5. A Understanding a Passage 1. A 2.A 3. C 4. D 5. D Understanding a Movie Speech 1. ...

2011年考研英语成功法则

   2011 年考研英语成功法则 主讲介绍: 主讲介绍: 肖克老师: 肖克老师: 我国考研英语实力派和激情派旗帜,学术底蕴深厚,擅长英美文化思维模式,口语发音纯正, 我国考研英语实力派和激情派旗帜,学术底蕴深厚,擅长英美文化思维模式,口语发音纯正, 成功在所讲的考研班上预测今年考试的大作文"网络问题" 小作文建议信.阅读主张" 成功在所讲的考研班上预测今年考试的大作文"网络问题" 小作文建议信.阅读主张"宏观 , 语篇分析" ...

2010.6大学英语(星火)4级写作资料

   (01)COLLEGE STUDENTS SHOULD ATTEND PHYSICAL EXERCISE (01) Physical exercise is a necessary part of college life. However, still some college students do not like to attend sports activities, they think those activities waste their time and influenc ...

【强烈推荐】北京_人教版_高一英语词汇表

   登陆下载更多资料 www.lzcyy.net 量子场女生英语 高一英语词汇表 UNIT 1 honest adj.诚实的;正直的 brave adj.勇敢的 loyal adj.忠诚的;忠心的 wise adj.英明的;明智的;聪明的 handsome adj.英俊的;大方的;美观的 smart adj.聪明的;漂亮的;敏捷的 argue vt.争论;辩论 solution n.解答;解决办法;解决方案 classical adj.古典的;古典文学的 Steve 史蒂夫(男子名) fond ...

冀教版 小学英语(3起)三年级上 (2010年6月第4版)电子课本

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...