2006--2010 广东省汕头市初中毕业学业考试 英语试卷完形填空
通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的三个选项中,选出一个最佳答案,将答题 卡上对应题目所选的选项涂黑。 (2006 汕头) A professor told students to go into the city slums 贫民窟) study the life of ( to 200 boys. He asked them to (
  41) reports(报告)about each boy’s life and future. Most of the students wrote, “He doesn’t have any hope.” Twenty-five years (
  42) , another professor read about the earlier reports. He told his students to (
  43) what happened to the boys, They tried very hard and found that 176 of the boys had become successful (
  44) doctors, teachers or scientists. The professor was very (
  45) and decided to study it further. Luckily, all the men were living in the same city and he was able to visit and ask each one, “What made you (
  46) ?” They all answered, “They was a good teacher.” The teacher was (
  47) living there, so the professor found her and asked the old lady (
  48) she had pulled those boys out of the slum, and changed them into successful people. The teacher’s (
  49) began to shine and said with a sweet smile, “It’s really very easy, I (
  50) those boys. I’m proud of them.” ( )
  41. A. read B. study C. write ( )42 .A. later B. before C. ago ( )
  43. A. search B. find out C. look for ( )
  44. A. for B. like C. as ( )
  45. A. glad B. surprised C. worried ( )
  46. A. surprising B. successful C. famous ( )
  47. A. already B. even C. still ( )
  48. A. how B. where C. when ( )
  49. A. face B. eyes C. mouth ( )
  50. A. taught B. loved C. helped 通读下面短文。掌握其大意。然后在各小题所给的四个选项中.选出一个最佳答案。将答题 卡上对应题目所选的选项涂黑。 (2007 汕头) Some years ago the captain of a ship was very interested in 41 .He always 42 medical books to sea and liked to talk about different diseases.One day a 43 sailor on his ship pretended(假装)to be i
  11.The captain came to see him and was very pleased to have a patient to 44 .He gave the man some medicine and then 45 the other sailors do his work.Two days later 46 sailor pretended that he didn’t feel well. Once again the captain looked in his medical books and told the “sick” man to have a rest. The other sailors were very 47 because they had more work to do. 48 one of the other sailors decided to punish the sick men. mixed (混合) some soap and other unpleasant He things. Then he gave his new ‘‘medicine’’ to the “sick” men. was It 49 terrible that one of the“ patients’’ jumped out of his bed,and ran away 50 he could.The captain now knew they were not sick at all,so he made them work very hard for the rest of the shipping on the sea.
( ( ( ( ( ( ( ( ( (

  41.A.medicine )
  42.A.caught )
  43.A.happy )
  44.A.look for )
  45.A.asked )
  46.A.another )
  47.A.pleased )
  48.A.At first )
  49.A.very )
  50.A.as soon as
B.knowledge C. science D.art B.got C.had D.carried B.hardworking C.1azy D.hungry B.look after C.look back D.look up B.took C.sent D.made B.the other C.other D.others B.sorry C.angry D.surprised B.At last C.At the end D.At the beginning B.much C.so D.quite B.as fast as C. as early as D.as carefully as
(2008 汕头) Do you often think of your parents? You may say, course, “Of I a present for my mother on Mother’s Day and on Father’s Day I give my father
46 47
. buy I , too. ”
But what about the other days of the year? I have a friend whose parents live in another city.One day 1 went to see her.We had a nice conversation.Then she wanted to 48 .So she dialed (拨号) the number,but then she put down the phone.After about fifteen 49 ,she dialed the number again “Hi,Mom…” did you dial the number twice?” She smiled,“My parents are old Later I asked,“ 50 and 51 .They can’t get close to the telephone quickly.I always do so when I call them.I just want to give them 52 time to answer the call.” My friend is a good girl.She is 53 thinking about her parents.You also want to be a 54 child,right? Please always remember to 55 your parents in every situation,not just on some important days. ( )
  46.A.will B.do C.won’t D.don’t ( )
  47.A.a cake B.a kiss C.some money D.a present ( )
  48.A.make a call B.pay a visit C.have a rest D.go for a walk ( )
  49.A.seconds B.minutes C.hours D.days ( )
  50.A.How B.What C.Why D.When ( )
  51.A.fast B.slow C.healthy D.careless ( )
  52.A.little B.quick C.no D.enough ( )
  53.A.always B.never C.seldom D.sometimes ( )
  54.A.bad B.clever C.good D.sick ( )55 A.think of B.look after C.ring up D.1isten to
完形填空(本大题有 10 小题,每小题 2 分,共 20 分) 通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答 题卡上对应题目所选的选项涂黑。 (2009 汕头)Your junior high school years are coming to an end. After the big exam,most of you will go to 46 in a senior high school. 47 are you expecting from senior high? 48 hear what plans some students have for the future.
  1.Zhou Jie,
  15,from Shanghai,“I have heard that although Senior 3 is a 49 year, students feel less stressed out in Senior 1 and Senior
  2.I hope there’ll be time to enjoy 50 ,
especially tennis. Tennis Masters 大师) will be held in Shanghai. going to volunteer The ( Cup I’m to help out and I’m sure I’ll really enjoy it.” model planes,
  2. Li, from Harbin, really enjoy science. crazy about 51 Jin
  16, “I I’m although I’m not good at 52 . learn more science in senior high. I’ll Anyway. sometime in the future I’m going to build a super model plane!”
  3.Wang Ya,
  15,from Xiamen,“I hope I can be 53 in senior high school.I’m only 155 cm.I want to be 162 cm. 54 most of the girls in my family don’t grow any taller than 160 cm.I hope I’m different.”
  4.Li Fan,
  15,from Puyang,“I hope I can make more friends.In senior high.I’ll meet different people from different areas.I hope I can learn new things 55 them.” ( )
  46.A.walk B.study C.play D.write ( )
  47.A.When B.How C.What D.Where ( )
  48.A.Let's B.It's C.What's D.That's ( )
  49.A.hot B.hard C.light D.kind ( )
  50.A.book B.show C.photo D.sport ( )
  51.A.making B.sitting C.cooking D.cleaning ( )
  52.A.us B.him C.it D.her ( )
  53.A.shorter B.stronger C.thinner D.taller ( )
  54.A.So B.But C.When D.If ( )
  55.A.to B.for C.from D.at (2010 广东省)One day a rich woman lost her purse with a lot of money in it.So she made a 46 . anybody finds my purse and “If 47 it to me, give half the money to him. I'll ” the purse near a shop.He sent it back to the woman,but the rich A poor man 48 woman 49 . “There was an expensive ring in my purse besides money, ”said the woman, “I won’t give you half the money in my purse until you return it to me.”“But I've never seen an expensive ring in 50 purse,”said the man. They began to quarrel(争吵).The man became 51 and took her to a judge (法 官). 52 the judge heard what had happened to them, said to the woman, he “I'm sure that you have lost a purse,and there is an expensive ring in it.But there is 53 a lot of money in this purse.So I don’t think it’s yours. 54 some time.Maybe somebody will give your purse back.” Then the judge 55 to the man and said,“Take the purse home.If the owner doesn’t come to get it back in two days,it will be yours.” ( )
  46.A.face B.mistake C.promise D.conversation ( )
  47.A.gets B.shows C.points D.returns ( )
  48.A.had B.knew C.heard D.found ( ) A.
  49. kept her word B. changed her mind C. tried her best D. pulled her down ( )
  50.A.your B.her C.his D.my ( )
  51.A.sad B.angry C.excited D.Worried ( )
  52.A.Before B.Though C.After D.If ( )
  53.A.only B.truly C.nearly D.really ( )
  54.A.Wait for B.Listen to C.Look after D.Talk about ( )
  55.A.ran B. came C. want D. turned
Keys:
  41.C
  42.A
  43.B
  44.C
  45.B
  46.B
  47.C
  48.A
  49.B
  50.B
  41.A
  42.D
  43.C
  44.B
  45.D
  46.A
  47.C
  48.B
  49.C
  50.B
  46.B
  47.D
  48.A
  49.A
  50.C
  51.B
  52.D
  53.A
  54.C
  55.A 46
  50.BCABD 5155 ACDBC
  48.
  49.
  50.
  51. D B A B
  52.
  53.
  54.
  55. C A A D
(2010 广东省) C
  47.
  46. D
 

相关内容

2006--2010广东省汕头市初中毕业学业考试英语试卷书面表达汇总

   2006--2010 广东省汕头市初中毕业学业考试 英语试卷书面表达汇总 读写综合(本大题分为 A、B 两部分,共 20 分) A)信息归纳(共 6 小题,每小题 1 分) 阅读下面短文,完成信息卡: (2006 汕头)According to the Center for Disease Control and Prevention(CDC)(疾病 控制预防中心) if you don’t often wash your hands, you can pick up viruses , ( ...

2006--2010广东省汕头市初中毕业学业考试英语试卷完形填空

   2006--2010 广东省汕头市初中毕业学业考试 英语试卷完形填空 通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的三个选项中,选出一个最佳答案,将答题 卡上对应题目所选的选项涂黑。 (2006 汕头) A professor told students to go into the city slums 贫民窟) study the life of ( to 200 boys. He asked them to (41) reports(报告)about each boy’s life an ...

(广东省)梅州市2010年初中毕业生学业考试英语试卷(扫描版,附答案)

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) ...

2006--2010广东省汕头市初中毕业学业考试英语试卷看图填词题目汇总

   2006--2010 广东省汕头市初中毕业学业考试 英语试卷看图填词题目汇总 看图短文填空(本大题有 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) 阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空只能填写一个形式正确、意义相 符的单词。 (2006 汕头) “Daddy, can I learn to play the (71) ? I’ll try very hard.” Sarah asked her(72), Mr White. “All right,” Mr White said. ...

2009年广东省汕头市初中毕业生学业考试?英语

   2009 2009 年广东省汕头市初中毕业生学业考试 一,听力理解(本大题分四节,共30分) 听力理解 A,听句子(本大题有5小题,每小题1分,共5分) 根据所听句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,并把最佳选项的 字母编号写在答卷相应题目的答题位置上.若用答题卡答题,则将答题卡上对应题目所 选的选项涂黑.每小题听一遍. ( )1.What did the boy get? ( )2.What does Bob want to be? ( )3.What wil the wea ...

2009年陕西省初中毕业学业考试英语试卷

   2009 年陕西省初中毕业学业考试英语试卷 (无听力题) 笔试部分 1.语言知识(共 l0 小题,计 l0 分) 本题共有 l0 个小题,请从每个小题的四个选项中,选出一个最佳答案。 21.On sunny afternoon,my parents and I had a good time on the beach. 【 】 A.the B.an C.a D./ 22.Mike and his friend are going to the to see the new action mo ...

复件 2010年温州市初中毕业生学 业考试英语听力和口语考试说明

   年温州市初中毕业生学业考试英语听力口语考试说明 2010 年温州市初中毕业生学业考试英语听力口语考试说明 初中英语听力和口语考试是温州市初中毕业生英语学业考试的有机组成部分,用于全面, 准确测量初中毕业生的英语听力,口语学业水平.考试结果既是衡量学生是否达到毕业标准的 主要依据,也是高中段学校招生的重要依据之一.本《说明》以《全日制义务教育英语课程标 准(实验稿)》(教育部,2001)和《浙江省初中毕业生学业考试说明》(浙江省教育厅教研 室,2010)为依据,参考《新目标英语(Go For ...

2009年福建省三明市初中毕业生学业考试英语试题(含答案及听力材料)

   2009 年三明市初中毕业暨高级中等学校招生统一考试 英 语 试 题 (满分:150 分 考试时间:6 月 20 日下午 3:00 ? 5:00) 友情提示: 友情提示: 1.本试卷共 10 页,分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题) . 2.考生将自己的姓名,准考证号及所有答案均填写在答题卡上. 3.答题要求见答题卡上的"注意事项" . 第一卷( 第一卷(选择题 共 90 分) I. 听力(20 小题,每小题 1.5 分,共 30 分) 听力( 小题, A. 看图听句子 ...

2010年长沙市初中毕业学业考试网上英语模拟卷二

   2010 年长沙市初中毕业学业考试英语模拟卷二 第一节 1 1. 听力技能(三部分, 小题, 听力技能(三部分,共 20 小题,计 20 分) 。 根据听到的内容,选择相应的图片(共 5 小题). A. B. C. 2. A. B. C. 3. A. B. C. 4. A. B. C. 5. A. B. C. 第二节 对话理解 听下面的对话,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳答案(共 10 小题,每小题 1 分). 听下面的对话,回答第 6 小题 6. Where is Peter ...

2009年长沙市初中毕业学业考试英语试卷分析报告

   2009 年长沙市初中毕业学业考试英语试卷分析报告 长沙市教育科学研究院 长沙市芙蓉区教科中心 贺楚炎 卢梓忠 2009 年长沙市初中毕业学业考试英语试卷落实了"有利于普及九年制义务教育,有利于 高中阶段教育事业的发展,有利于中小学课程改革及实施新课程"的测试精神,坚持了"突出 语篇,强调应用,注重交际"的命题思想,体现了"知识与能力,过程与方法,情感态度与价 值观三维融合"的创新特色.试卷在命题形式与考查内容,考查内容与学习策略, ...

热门内容

2008级商务英语专业社会调查实施方案

   重庆工商职业学院人文社科系 商务英语专业 200 商务英语专业社会调查实施方案 英语专业社会调查实施 2008 级商务英语专业社会调查实施方案 社会调查是商务英语专业实践教学的一个重要组成部分,既是对所学专业知识的应 用,同时也为毕业作好前期的调查与信息收集工作。因此根据教学计划,社会调查属于三 年制商务英语专业学生必修的实践学习领域课程,学分为 3 分,共 72 个学时, 安排在第 四学期末后进行,同学们可就某一社会热点问题或现象进行调查研究,提出自己的意见或 建议,最终形成书面报告。 一 ...

中考英语北师大版初三下册Unit 7 Lesson 25

   Unit 7 Storytelling Lesson 25 The tailor enjoyed the trip so much that he soon fell asleep. 更多资源xiti123.taobao.com 更多资源 What fairy tales do you know? The Brave Little Tailor Listen to the first part of the story and check the people or things that ...

英语六级阅读专项训练

   Every day 25 million U. S. children ride school buses. The safety record for these buses is much better than for passenger cars; but nevertheless, about 10 children are killed each year riding on large school buses, and nearly four times that numbe ...

2008五年级英语竞赛试题

   2007 学年第二学期五年级英语竞赛试题 荔城一小 听力部分:40 分 每小题读两次 时间 : 60 分钟完成 一.选出老师所读的内容。 (10 分) ( ) 1. A. 1315 B. 1355 C. 1350 D. 1305 ( ) 2. A. 7:15 B. 7: 35 C. 7:45 D. 8:15 ( ) 3. A. stamps about animals B. stamps about flowers C. stamps about sports D. stamps about ...

【强烈推荐】高考英语必备词组

   1 阳光家教网 www.ygjj.com 高考英语学习资料 △△高考英语必备词组→→ agree vi.同意;持相同意见 I cannot agree with you on this point.在这一点上,我不能同意你的意见. sb agree with sb 同意某人的话,意见 sth agree with sb 某物,某事适应某人 agree to sb 建议 agree on sth 在某一点上取得一致意见 agree up sth 在某一点上取得一致意见 agree to do ...