自考(二)试题讲解
PART ONE(50 POINTS) ( ) Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points,1 point for each item)

  1.It makes good_to bring an umbrella; it seems to be raining today. A. sense B.reason C. suggestion D. advice
  2.If you are too_of your children, they will never learn to deal with difficulties in life. A. respective B. detective C.protective D.effective.
  3.His intelligence will_him to get a scholarship to college. A. enable B. persuade C. suggest D. employ
  4.The professor asked a question, and David_a good answer. A. put up with B. stood up for C.came up with D.looked down upon

  5.No sooner had we reached home_a violent storm broke out. A. when B. that C.until D.than
  6.People differ_one another_their ability to handle stress. A. from...to B.from...in C. for...in D. in...from
  7.They should try to_their usual inhibitions and join in the fun. A. send off B.lay aside C. take to D. turn off
  8.During the past two decades, research has_our knowledge of daydreaming. A. expanded B. emerged C. descended D. conquered

  9.The students are required to_ the main ideas of the article in their own words. A. symbolize B. minimize C.synchronize D. summarize
  10.The outline of rooftops and chimneys_against the pale sky. A. pulled out B. looked out C.held out D.stood out
A 离开 B 注意、留神 C 提供 D 显眼、突出
Ⅱ.Cloze Test (10 points, 1 point for each item)
Curiosity is not only a possible motivation, it is also a great help in your learning languages. Remember that a language is not 11 a grammatical system. It is the 12 of a certain culture of different cultures. It is no good 13 strings of words and lists of grammatical rules 14 you know as much as possible about the background of the language, so that you can understand the ideas conveyed and the references made, as well as the inferences which can 15 the information clearly given.
  11.A.just B.even
  12.A.outlook B.outcome
  13.A.have learnt C.learning
  14.A.since B.until
  15.A.be carried over C.be held up C.so D.that C.outset D.outline B.learn D.learnt C.when D.unless B.be freed from D.be drawn from
So learn as much as you can about the different cultures which 16 English-watch television programs, listen to the radio, try to obtain 17 and magazines written by native speakers, look at advertisements, and, above all, read-not textbooks, 18 novels, poems and plays. They will show you how a language is 19 used. The English language is a living form of expression which derives much of its 20 from the context, and much of its effect from a whole network of extra-linguistic knowledge.
  16.A.influence
  17.A.film
  18.A.but B.abandon C.restore D.furnish D.newspapers D.as D.scarcely D.indication
B. television C.radio B.or C.and C.casually C.meaning

  19.A.occasionallyB.really
  20.A.structure B.implication

  11.A
  12、 B
  16、A
  17、D

  13、C
  18、A

  14、D
  19、B

  15、D
  20、C
Ⅲ.Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item)
How often one hears children wishing they were grown up, and old people wishing they were young again. Each age has its pleasures and its pains, and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting his time in useless regrets.
Childhood is a time when there are few responsibilities. If a child has good parents, he is well fed, looked after and loved. It is unlikely that he will ever again in his life be given so much without having to do anything in return. In addition, life is always presenting new things to the childthings that have lost their interest for older people because they are too well known. A child finds pleasure in playing in the rain, or in the snow. His first visit to the seaside is a marvelous adventure.But a child has his pains:he is not so free to do as he wishes as he thinks older people are; he is continually being told what to do and what not to do.Therefore, a child is not happy as he wishes to be.
When the young man starts to earn his own living, he becomes free from the discipline of school and parents; but at the same time he is forced to accept.responsibilities. With no one to pay for his food, his clothes, or his room, he has to work if he wants to live comfortably. If he spends most of his time playing about in the way that he used to as a child, he will go hungry. And if he breaks the laws of society as he used to break the laws of his parents, he may get himself into trouble. If, however, he works hard, goes by the law and has good health, he may feel satisfied in seeing himself make steady progress in his job and in building up for himself his own position in society.
Old age has always been thought of as the worst age to be; but it is not necessary for the old to be unhappy. With old age comes wisdom and the ability to help others with advice wisely given. The old can have the joy of seeing their children making progress in life; they can watch their grandchildren growing up around them; and, perhaps best of all, they can, if their life has been a useful one, feel the happiness of having come through the battle of life safely and of having reached a time when they can lie back and rest, leaving everything to others.

  21.The happiest people should be those who A.face up to difficulties in life B.hope to be young again C.enjoy life in different ages D.wish to be grown up
  22.The word “they” in Line
  5,Para. 2 refers to_. A older A.older people B.new things C.children D.interests 23 .A child has his pains because_. A.he can not do whatever he wants to B.he is not allowed to play in rain C.he has a lot of new things to learn D. he can not play at the seaside freely

  24.When a child becomes a grown-up, he is supposed to _. A.live comfortably B.take responsibilities C.make progress in job D.impress the society
  25.The best title of the passage might be_. A.Pains and Ages B.Differences in Ages C.The Best Age to Be D.Happiness and Ages
PassageTwo Questions 26 to 30 are based on the following passage. We all know that humans are damaging the environment, but what can we do about it? Some people are trying to do their bit to be more environmentally friendly. Local councils in Britain encourage certain aspects of green living, such as recycling paper, tin, plastic and glass. They want to reduce the amount of rubbish going into landfill sites(填埋场),because they are running out of places to dump(倾倒)rubbish. In some areas rubbish for recycling is collected from your doorstep, but in other areas, you have to take it to a special recycling place, such as a bottle bank.
Another way of reducing the amount of rubbish you create is to use reusable products instead of disposable ones. For example, some people use strong shopping bags or boxes for their groceries instead of plastic carrier bags, or use washable nappies instead of disposables. More people are becoming interested in reducing their carbon footprint?the amount of carbon they use up. They try to reduce their carbon emissions(释放)by cycling, using public transport or an electric car, rather than driving gas-consuming vehicles. Some people choose not to fly for holiday trips because planes are the biggest producers of carbon emissions.
You can make‘green’ choices when buying food too. It's best to buy food which was locally grown or produced so that it hasn't been imported by air, or shipped by road from far away. Houses can be environmentally friendly too. It takes less energy to heat a house if it has good insulation(绝缘,隔 热)and double glazing (双层玻璃).You can also create your own energy it you have solar panels or a wind turbine fitted though these can be expensive. You can also save water by using a rain water container for washing the car or watering the garden. It's even possible to use a system where‘grey water’?water which has been through a tap (水龙头)once already, is used to flush(冲洗)toilets. Some new housing projects are being built specifically to be as environmentally friendly as possible.

  26.The purpose of collecting reusable wastes is to_. A.save energy consumed in daily life B.reduce the amount of rubbish dumped C.create a new way of green living D.decrease the amount of carbon produced
  27.In order to cut down on the carbon emission, more people choose to travel_. A.by electric car, bicycle or plane B.by private car, bicycle or bus C.by bus, electric car or plane D.by bicycle, bus or electric car
  28.It is best for people to buy food_when making‘green’ choices. A.produced locally B.imported abroad C.transported by road D.grown in green houses

  29.As mentioned,‘grey water’ can be used to_, A.wash the car B.water the garden C.clean the toilet D.dispose of wastes
  30.The passage is intended to advise people_. A.to make use of rubbish B.to save energy and water C.to recycle reusable products D.to have a green living
Americans are a very energetic and mobile people, always on the run; rushing from one appointment to another, from a PTA (Parent Teacher Association) meeting to a social planning committee. They have very little time to spend preparing elaborate(精致的,复杂的)everyday meals to be eaten at leisure. In many homes it is rare for the whole family to sit down at supper together. Clubs and committees force them to grab a quick meal rather than a sit-down supper. When they do have the chance to eat at home, often the working housewife prefers to prepare meals that can be quickly heated and consumed. It is no wonder, therefore, that America has become a shelter for fast food consumption.
This great transformation occurred after World War Ⅱ when many women began to work full time and spend less time at home with their families. Women, however, wanted to function well in the capacity of homemaker, as well as that of career woman but time became a precious commodity(商品)which had to be carefully used. Therefore, it was necessary to make her life easier at home in the preparation of the family dinner. Simultaneously with women entering the job market there was also a shifting of the focus of home entertainment from the radio to the television. Television became the latest fashion in the 1950s and no one wanted to miss his or her favorite programs. And then, the place for supper shifted from the dining room to the living room.
As the customs changed, so did the culture. The immediate solution for this was the invention of the TV dinner. These were frozen meals which were divided into portions of meat and vegetables. They could easily be put into an oven(锅)and prepared within minutes. The tin trays(托盘)in which they were served were conveniently carried into the living room and dinner was consumed in front of a TV set. Cleaning up afterwards was no problem. The tin trays were easily thrown into the garbage.
From fast dinners at home the next step was quick eating while on the road. Love for TV was combined with the fascination for the automobile. It is not odd that with the development of the superhighways America saw the beginning of fast food chains. McDonald's paved the way with its variety of burgers and cold drinks soon to be followed by all kinds of other foods. Today dozens of fast-food chain stores can be found along highways, in modern shopping malls and scattered throughout neighborhoods in America. Taco Bell, Pizza Hut, Roy Roger's, Burger King and Wendy's are just a few of the fast-food chains which are now part of American culture. They offer chicken, donuts, tacos and pizza, all quickly produced in great quantities for the masses. These establishments have given shape to the modern lifestyles and diet of the American people.

  31.In America, the whole family seldom have dinner together at home because_. A.they have so many social activities B.they have a lot of meetings to attend C.they rush from one appointment to another D.they often move from one place to another
  32.America has become a shelter for fast food consumption because A.some women are engaged in entertainments B.few women are able to make meals at home C.women are unwilling to cook for their families D.many women are mostly occupied with work
  33.The passage tells that nowadays Americans have their supper_. A.in the dinning room B.in the living room C.in the grocery stores D.in the fast food chains

  34.The word “establishments” in the last paragraph probably means_. A.fast foods B.TV dinners C.shopping malls D.snack bars
  35.The main idea of the passage is about_. A.women's role in American families B.advantages of fast food for Americans C.modern lifestyles and diet in America D.shift of American home entertainment
PART TWO(50 POINTS) ( ) Iv.Word Spelling (10 points, 1 point for . two items)
将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字 将下列汉语单词译成英语。 每个单词的词类、 母及字母数目均已给出。 母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题 纸上。 纸上。

  36.角力,摔跤 vi w_ _ _ _ _ _
  37.打哈欠 vi. y_ _ _
  38.天气,气象 n. w_ _ _ _ _ _
  39.志愿者,志愿兵 n. V_ _ _ _ _ _ _ _
  40.唯一的,独特的a. u_ _ _ _ _
  41.打字机n. t_ _ _ _ _ _ _ _ _
 

相关内容

大学英语四级听力2007年12月

   大学英语四级听力2007年12月真题MP3下载 Source: Onion 2008-03-04 我要投稿 恒星英语学习论坛 Favorite 迅雷音频高速下载 下载音频mp3 Part Ⅲ Listening Comprehension (35 minutes) Section A Direction: In his section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of ...

2007年12月大学英语四级真题听力原文学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英 语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利? 语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于 一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。 一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来 ...

2007年12月大学英语四级考试试题及答案

   ★★★★★ 2007 年 12 月四级考试真题 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Part Ⅱ Rading comprehension (Skimming and scanning) (15minutes) Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passsage quickly and answer the questions on Ans ...

2008年12月大学英语四级听力

   2008 年 12 月大学英语四级听力 Short Conversations 11. I just received an Email from one of my former classmates. I was surprised, I hadn’ heard M: t from him for ages. W: Well, I’ve been out of touch with most of my old friends, only one or two still drop me ...

09年10月自考英语翻译复习资料(6)

   月自考英语翻译复习资料( 09 年 10 月自考英语翻译复习资料(6) http://www.12edu.cn 2009-8-5 9:31:02 自考社区欢迎您!>> 自考英语翻译技巧五 关于加词、减词等在翻译时应注意的问题。 所谓加词就是根据原文的思想内涵透过文字表达上的表面现象, 充分照顾到另一种语言 的文法特征、 描述规律, 在将其翻译成另一种语言时该加词的地方加词, 该减词的地方减词, 千万不可以为了可以追求所谓的“精练、简洁”而随随便便地减词;也不可以离开原文,凭 空腻 ...

2009年12月大学英语四级听力真题MP3下载

   Section A 11. Man: Excuse me, do you have change for a ten-dollar note? I need to pay the parking meter. Woman: I’m sorry. But I think you can get it through the money changer, in the shopping center across the street. Question: What is the man tryi ...

强烈推荐关于2007年镇江市中小学英语优秀论文

   关于 2007 年镇江市中小学英语优秀论文 评选结果的通报 各辖市、区教研室、市属中学: 根据省教研室苏教研[2007]16 号《关于举办江苏省中小学英语优秀论文评选 活动的通知》精神,我市在广泛动员的基础上,经过初评,择优选送论文 30 篇, 均获省级奖(另附) 。我室对征集的其它论文进行了认真评审,现将评审结果公 布如下: 一等奖 培养高中学生英语自主学习能力初探 浅析多媒体在英语教学中的运用 激发行为动机,优化英语学习 高中英语阅读教学的“导?读?练”模式初探 浅谈信息技术与英语学科的 ...

2008年12月大学英语四级(CET-4)真题与答案

   2008 年 12 月大学英语四级真题试题 08 年 12 月 CET4 试题 Part I Writing 作文题目: 作文题目:Limiting The Use of Disposable Plastic Bags 1. 一次性塑料袋曾被广泛的使用 2. 造成的问题 3. 限制使用的意义 Part II Reading comprehension (Skimming and Scanning)(15minutes) Directions: In this part, you will h ...

2004年1月大学英语四级考试听力附试题和答案[1]

   2004 年 1 月大学英语四级考试听力附试题和答案 时间:2006-4-29 23:33:53 来源:本站原创 作者:alex 升听力) (5 天 5 夜突破英语听说的秘密|英语听写系统助你提 进入 MP3 下载页面 下载到我的手机 (不能播放请点击此处) 2004 年 1 月大学英语四级考试试题及参考答案 Part I Section A Listening Comprehension (20 minutes) Directions: In this section, you will ...

大家论坛原创2010年12月大学英语四级(CET-4)真题

   大家论坛大学英语四级版块原创 http://club.topsage.com/forum-12-1.html 历年英语四级备考资料请进【大家论坛】 : http://club.topsage.com/thread-2271172-1-1.html 2010 年 12 月 18 日大学英语新四级(CET-4)考试 全真试题 Part I 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allow ...

热门内容

小学六年级英语全日制义务教育

   全日制义务教育 普通高级中学 英语课程标准 人民教育出版社 课程教材研究所 郝建平 2002年7月21日 天津 年 月 日 主要特点 (1) 以学生的发展为基本出发点, 力求体现素质教育的思想 Life 关注生活 Growth 关注成长 主要特点 (2) 以能力为目标的分级课程体系, 保证课程的整体性、灵活性和开放性 分级课程体系 1 - 9级 级 主要特点 (3) 以体验、实践、 以体验、实践、参与交流 与合作的学习方式, 与合作的学习方式,强调 学生能用英语做事情 Learning by ...

英语谚语500条 让你的英语更有文采

   1. Never say die.永不言败。 永不言败。 永不言败 2.Never too old to learn, never too late to turn.亡羊补牢,为时未 亡羊补牢, 亡羊补牢 晚。 3.New wine in old bottles.旧瓶装新酒。 旧瓶装新酒。 旧瓶装新酒 4.No cross, no crown.不经历风雨,怎么见彩虹。 不经历风雨, 不经历风雨 怎么见彩虹。 5.No garden without its weeds.没有不长草的园子。 没有 ...

估价专业英语

   印刷估Pim英?? 第一? printing press press 印刷j_ trimming folding sewing gathering collating 裁切 折?/折f串}?~+} 排f配? W?5/配? ??o} 造k?造f? 印刷/印刷j_ 印前(origination) 印后 pre-press after-press binding ?? 包? 拼版 packaging imposition text ends cover jacket Qg文 end-paperin ...

英语四级词汇辅导2010

   以下是短文写作中使用率最高、覆盖面最广的基本句式,每组句式的功能相同或相似,考生可根据自己的情况选择其中的 1-2 个,做 到能够熟练正确地仿写或套用。 1.表示原因 1)There are three reasons for this. 2)The reasons for this are as follows. 3)The reason for this is obvious. 4)The reason for this is not far to seek. 5)The reason ...

【推荐】大学英语四级考试常用短语汇总

   a series of 一系列,一连串 一系列 一连串 above all 首先 尤其是 首先,尤其是 after all 毕竟,究竟 毕竟 究竟 ahead of 在...之前 之前 ahead of time 提前 all at once 突然,同时 突然 同时 all but 几乎;除了 都 几乎 除了...都 除了 all of a sudden 突然 all over 遍及 all over again 再一次,重新 再一次 重新 all the time 一直,始终 一直 始终 ...