河北省 2007 年初中毕业生升学考试英语试卷
卷 I(选择题 共 95 分) 听力部分(第一节) 听力文件:略 I. 听句子,选出句子中所包含的信息。
  1. A. homework B. housework C. housewife
  2. A. walking to the door B. lock C. knocking at the door
  3. A. 8654905 B. 86540
  95. C. 6854905
  4. A. I was better. B. I was sick. C. I was full.
  5. A. The first bus was late. B. He arrived home on time. C. He was not late for school. II. 听句子,选出该句的最佳答语。
  6. A. A little, please.
  7. A. Congratulations!
  8. A. I’d love to. drive there.
  9. A. It’s a pleasure.
  10. A. Oh, have fun! B.
B. Tea, please. B. Don’t worry. B. I’m not sure yet. B. You are right. Let’s go.
C. Yes, please. C. Good luck! C. I’ll C. OK. Sorry! C. That’s true.
III. 听对话和问题,选择适当的选项。
  11. What’s the weather like now? A. It’s rainy. B. It’s sunny. C. It’s cloudy.
  12. Where is Jack’s sister? A. In the hospital. B. At home C. At the office
  13. How many countries has John been to? A. Two. B. Three C. Four
  14. What’s Lily’s mother doing?

  15. What are they talking about?
IV. 听对话、短文和问题,选择正确答案。
  16. Why is Mary sad? A. Because she hasn’t been to Europe.
B. Because her parents forgot her birthday. C. Because her parents can’t celebrate her birthday.
  17. Where are they going to have Mary’s birthday party? A. At Mary’s home. B. At Southeast center. C. At Hill Restaurant
  18. What will Kate take to the party? A. Some ice cream. B. Some flowers. C. A cake
  19. Where is the new library? A. Near the museum. B. In London School. C. On Ocean Road.
  20. What can they do in the video reading room? A. They can listen to tapes. B. They can borrow some books. C. They can search the Internet.
  21. When can they see a free film? A. On Tuesdays. B. On Saturdays. C. On Sundays
  22. What was the boy’s mother doing when he left her? A. She was talking with a lady. B. She was trying on a dress. C. She was crying over there.
  23. How old is the boy? A. About 4 years old. B. About 5 years old C. About 6 years old
  24. What color are the boy’s pants? A. Light blue. B. Green and white. C. Black and white
  25. Where can the mother find the boy? A. At the gate of her house. B. At the clothing part. C. At the gate of the store 笔试部分 V. 单项填空。 (共 20 小题,每小题 1 分,共 20 分)
  26. woman in a purple skirt is Betty’s mother. A. The B. A C. An D. 不填
  27. Can you find New York this map of America? A. in B. at C. of D. on
  28. My aunt has two children. But of them lives with her. A. each B. neither C. either D. both
  29. room is big and bright. They like it very much. A. Tom and Sam B. Tom’s and Sam C. Tom and Sam’s D. Tom’s and Sam’s
  30. I didn’t know he came back I met him in the street. A. since B. when C. until D. after
  31. Don’t just believe the advertisement. That kind of camera is . A. as good as B. not as good as C. as well as D. not as well as
  32. ?Must I finish the work today, Mom?
?No, you . You can finish it tomorrow. A. mustn’t B. can’t C. shouldn’t D. needn’t
  33. I’ll do it better if the teacher me another chance. A. give B. gives C. gave D. will give
  34. pretty your dress is! Where did you get it? A. How B. How a C. What D. What a
  35. When I went to say goodbye to Anna, she the piano. A. is playing B. plays C. was playing D. played
  36. ?Peter, do you visit your grandparents? ?Twice a month. A. how long B. how soon C. how far D. how often
  37. Henry speaks Chinese very well. He in China since 20
  02. A. stays B. stayed C. is staying D. has stayed
  38. How much does the ticket from Shanghai to Beijing? A. cost B. take C. spend D. pay
  39. You bought a new computer last week, you? A. aren’t B. don’t C. didn’t D. haven’t
  40. There a talk show on CCTV-4 at nine this evening. A. will have B. is going to be C. is going to have D. is staying
  41. Do you know the man is sitting behind Nancy? A. what B. which C. who D. whom
  42. We to close the windows before we left the lab. A. tell B. told C. are told D. were told
  43. The menu has so many good things! I can’t decide . A. what to eat B. how to eat C. where to eat
  44. He a piece of waste paper, and put it into the rubbish bag. A. picked up B. threw away C. looked for D. handed in
  45. I didn’t understand , so I raised my hand to ask. A. what my teacher says B. what does my teacher say C. what my teacher said D. what did my teacher say VI. 完形填空(共 10 小题,计 10 分) How can you think in English? I think the best way is to practice as what a football player does every day. During the 46 the football player will pass the ball to his teammates over and over again. So he won’t have to 47 passing the ball in the game, he will just do it. You can 48 yourself to think in English this way. The first step is to think of the words that you use daily, simple everyday words 49 book or shoe or tree. For example, whenever you 50a “book” you should think of it in English instead of in your mother language. After you have learned to think of several words in English, then move on to the next step?
thinking in 51 . Listening and repeating is a very useful 52 to learn a language. Listen first and don’t care too much about 53 you fully understand what you’re hearing. Try to repeat what you hear. The more you listen, the 54 you learn. After you reach a higher level, 55 having conversations with yourself in English. This will lead you to think in English.
  46. A. practice B. break C. game D. day
  47. A. wait for B. think about C. look at D. give up
  48. A. allow B. train C. tell D. ask
  49. A. in B. about C. like D. from
  50. A. buy B. keep C. borrow D. see
  51. A. sentences B. passages C. lessons D. classes
  52. A. idea B. step C. way D. pan
  53. A. which B. whether C. how D. why
  54. A. harder B. less C. later D. more
  55. A. remember B. stop C. start D. finish VII 阅读理解(共20小题,每小题2分,计40分) A Every year thousands of young people in England finish school and then take a year off before they start work or go to university. Some young people go to other countries and work as volunteers (志愿者). Volunteers give their time to help people. For example, they work in schools or hospitals, or they do something helpful for the environment. Pauline Jones, 18, lives in Cardiff, Wales. Next year she wants to go to university to study Chinese, but now she’s living in Belize. Pauline says, “I’m working with other people here to save the coral reefs (珊瑚礁) in the sea near Belize. The reefs here are beautiful, but if the sea water is very polluted (污染), the coral dies. I’m helping to do research on the coral and the fish that live around the reefs. All over the world, coral reefs are dying. We need to do something about the problem before it’s too late.” “I’m staying with a family here and I help do some housework. I don’t get any money, but that’s OK. I love my work here, and I’m learning a lot about the people of Belize?and myself! When I finish my work, I want to stay here for another three months. I want to travel around Belize and Central America.”
  56. Some young people from England after they finish school. A. go to university abroad B. spend one year abroad as volunteers C. go to work for money D. start work in schools or hospitals
  57. Paul in Jones, an eighteen-year-old girl, is living in now. A. England B. China C. Belize D. Cardiff

  58. Paul in Jones is with other people. A. studying Chinese in a university B. working to save the coral reefs C. helping do some housework D. doing some research in Wales
  59. From the passage, we know that the coral reefs . A. will die because of the pollution B. are not as beautiful as before C. cannot live without fish in the sea D. will probably be sold for money
  60. Paul in Jones wants to after she finishes her work as a volunteer. A. stay there for another year B. go back home to start work C. learn about the people home D. travel around Central America B IMPROVE ON SLEEP Good health needs good sleep. Going to bed before you’re tired. Not eating or reading in bed. Go to bed at the same time before midnight and get up at the same time. Your body likes routine (常规) for a good night’s sleep.
STAY FREE OF FLU Studies show that a cold or flu virus (病毒) can live on our hands for long. So wash all parts of your hands often with soap and water. For more ways to prevent the spread of flu, please call. HealthLine at 1800 848 13
  13.
(口腔 口腔) ORAL (口腔) HEALTH Brush your teeth twice daily and visit the dentist at least once a year. The mouth is a mirror of disease. The oral examination is not only for the health of teeth, but the whole body. For more of it, please visit www. mydr. com. au.
FIT FOR LIFE
Studies have shown that many diseases have something to do with less or no physical (身体) activity. Try to do it for 30 minutes a day, 5 days or more a week. For more information, please call HealthLine at 1800 438 20
  00。

  61. If you want to get a good sleep, you’d better . A. go to bed after you’re tired B. go to sleep at midnight C. follow the bedtime routine D. eat something or read in bed
  62. To prevent from catching a cold or flu, it’s good for you . A. to clean your fingers often B. to brush your teeth twice daily C. to get up early every morning D. to wash all parts of your hands
  63. You should visit the dentist at least once a year, because . A. the oral examination is necessary B. you don’t often brush your teeth C. some diseases may be in the mirror D. you don’t have a good night’s sleep
  64. Studies have shown that many diseases have something to do with . A. having no oral examination B. washing hands with cold water C. sleeping too late sometimes D. doing little physical activity
  65. When you want to learn more about the flu, you can . A. visit www. mydr. com. au B. call HealthLine at 1800 848 1313 C. visit the dentist in your place D. call HealthLine at 1800 438 2000 C Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true. Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (消除代沟). Don’t argue (争辩) with your parents. Don’t get to your parents when you are angry. Your parents probably won’t consider your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing
a letter. Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days. Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect (尊敬) to them. Showing respect will keep your relationship strong. Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life. A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!
  66. The passage tells us have a communication problem. A. parents and other people B. school kids and their parents C. teachers and their students D. parents and children of all ages
  67. Your parents probably won’t consider your ideas if you . A. don’t get to them often B. write a letter to them C. don’t speak to them politely D. express yourself well
  68. The underlined phrase “cool off” in the passage means “”. A. to make yourself happy B. to get you quiet and relaxed C. to have a good rest D. to hide yourself quickly
  69. If there’s really a generation gap between you and your parents, you’d better . A. have a talk with them often B. keep away from them C. agree with them all the time D. know about their values
  70. From the passage we learn that . A. parents and children should not have a generation gap B. parents should show love and respect to their children C. there are some good ways to bridge the generation gap D. there are so many serious problems in families today D In the new century, “smart clothes” are used not only for covering your body, A German clothing maker has invented but for many other kinds of uses. 71 the “mp3blue jacket”. This kind of jacket can be used as both an MP3 player and mobile phone. An English company has developed a cloth keyboard that can be put onto your pan
 

相关内容

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年重庆市中考英语试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的 学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语 言, 为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你 在伦敦呆上半年, 保准说起英语来会非常流利。 但很多 ...

【免费】2009年山东省济南市中考英语试题及答案学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样 都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如果你在 伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生没有很好的英语环境, ...

09青岛英语中考试题及答案

   二○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 ○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英语试题 (考试时间:120 分钟;满分:105 分) 友情提示:Hi,亲爱的同学,欢迎你参加本次考试,祝你答题成功! 友情提示: 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项目填写清楚。 2.请将第一卷的 1?50 小题的答案涂在答题卡上。请将第 IV 大题的答案写在 第二卷的相应位置上。 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试 (25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2007年英语专业四级真题及答案

   2007 年英语专业四级真题及答案 PART III CLOSE [15 MIN] Decide which of the choices given below would best complete the passage if inserted in the corresponding blanks.Mark the best choice for each blank on your answer sheet. Until I took Dr Offutt’s class in De ...

2009年河北省中考英语试题评价

   2009 年河北省中考英语试题评价 2009 年河北省初中毕业生升学文化课考试英语试题的命制继续坚持贯彻新课程所倡导的"以人 为本"的教育教学理念,秉承了我省近几年来中考英语的命题思想和原则.命题范围,试题类型, 难易程度等均以《全日制义务教育英语课程标准》 (实验稿)和《河北省 2009 年中考文化课学科说 明》为依据,符合省教育厅 2009 年中考文件精神的要求.试卷结构严谨合理,试题类型丰富,内容 科学规范,难易度和区分度适中,较好地体现了升学考试试题的选拔与甄别功 ...

热门内容

人教版高一英语上册课件

   主谓一致精练与解析 1.More than one person here with the disease. ● has been infected A. B. have been infected C. has been infecting D. have been infecting 由more than one 修饰单数名词作主语时,谓语动词要用单数 又如:More than one man was injured in the accident. More than one hou ...

英语音标

   现在的初中学生在小学三年级就开始学英语了.但是,到了初中有相当一部分同学的英语成绩极差,甚至 到了九年级,有些学生连 48 个音标也不认识,更不会根据音标来读记单词.做为一个初中英语教师,怎样 才能使学生学习英语有一个好的开端,使他们一开始学起来就感到轻松愉快而且成绩好呢?每次接手七年 级新生时,笔者都不急于教新课, 总是先教会他们音标.等他们能够认读,会写,会划分音节,会根据音 标读单词,根据音标记单词时,笔者才开始上新课.这样单词关就很容易过了,不再需要为教单词而大伤 脑筋.笔者教起来顺 ...

英语小笑话

   英语幽默笑话: 一:She Didn"t Say Anything A mother and son were washing dishes while the father and daughter were watching TV in the room. Suddenly, there was a crash of breaking dishes, then complete silence. The girl looked at her father and said, & ...

大学英语二级考试模拟试题八

   wounded in a shooting at a Mississippi school. Two months later, a 14 years old boy killed three high school students and wounded five in Dasucah, Kentucky. Most of the expulsions, 56 percent, were from high school, which have students from about a ...

大学英语四级词汇 m

   大学英语四级词汇 m machine n.机器,机械 machinery n.(总称)机械,机器;机构 mad a.发疯的;恼火的;极愚蠢的,狂妄的 madam n.(对妇女的尊称)女士,夫人 magazine n.期刊,杂志;(枪上的)弹仓,弹盒 magic n.魔力;魔术 a.有魔力的,不可思议的 magnet n.磁体,磁铁 magnetic a.磁性的;有吸引力的 magnificent a.壮丽的,宏伟的 maid n.女仆;未婚少女 mail n.邮件,信件 vt.邮寄 mailb ...