2007 年职称英语考试真题及答案下载:综合类 A 级 年职称英语考试真题及答案下载: http://news.iciba.com 2008-02-01 15:09:42 来源:中国职称英语考试网
部分:词汇选项(第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 第 1 部分:词汇选项 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为接近的选项。
  1.The news will horrify everyone. A.attract B.terrify C.tempt D.excite

  2.The article sketched the major events of the decade. A.described B.offered C.outlined D.presented

  3.I won't tolerate that kind of behavior. A.bear B.accept C.admit D.take

  4.Their style of playing football is utterly different. A.barely B.scarcely C.hardly D.totally
  5.Her sister urged her to apply for the job. A.advised B.caused C.forced D.promised

  6.Even sensible men do absurd things. A.unusual B.ridiculous C.special D.typical

  7.She bumped inot her boyfriend in town this morning. A.walked B.came C.fled D.ran

  8.This sort of thing is bound to happen. A.sure B.quick C.fast D.swift

  9.At the age of 30,Hersey suddenly became a celebrity. A.boss B.manager C.star D.dictator
  10.He cannot discriminate between a good idea and a bad one. A.judge B.assess C.distinguish D.recognize

  11.They are concerned for the fate of the forest and the lndians who dwell in it. A.liveB.sleep C.hide D.gather

  12.The index is the government's chief gauge of future economic activity.
A.method
B.measure
C.way
D.manner

  13.The architecture is harmonious and no building is over six-storey high. A.old-fashioned B.traditional C.conventional D.balanced
  14.The food is inadequate for ten people. A.demanded B.qualified C.insufficient D.required

  15.She persevered in her ideas despite obvious objections raised by friends. A.persisted B.insisted C.resisted D.suggested
部分:阅读判断(第 16~22 题,第题 1 分,共 7 分) 第 2 部分:阅读判断 下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信 息,请选择 A;如果该句提供的是错误信息,请选择 B;如果该句的信息文中没有提及,请选择 C. Creating a World without Smoking Smoking will be banned in all pubs,clubs and workplaces from next year affter historic votes in the Commons last night.After last-minute appeals from health campaigners,MPs opted for a blanket prohibition which will start in summer 2007,ending months of argumeng over whether smokers should be barred in pubs and restaurants only.They voted to ban smoking in all pubs and clubs by 384 to 184,a surprisingly large majority of 2
  00. Smoking will still be allowed in the home and in places considered to be homes,such as prisons,care homes and hotels. Smokers lighting up in banned areas will face a fixed penality notice of £50 and spot fines of £200 will be introduced for failing to display no-smoking signs,with the possible penalty,if the issue goes to court,increasing to £1,0
  00. Carpline Flint,the Public Health Minister,also announced that the fine for failing to stop people smoking in banned areas would be increased to £2,500-more than ten times the £200 originally proposed. The Bill also allows the Government to increase the age for buying cigarettes.Ministers will consult on raising it from 16 to
  18. The Bill now goes to the Lords but will be through by the summer recess. Even a plan to allow smoking to continue in private clubs was thrown out as MPs on all sides were given permission to vote with their conscience rather than on a party line. Patricia Hewitt,the Health Secretary,said the Health Bill would ban smoking in"virtually every enclosed public place and workplace"in England and save thousands of lives a year.Smoke-free workplaces and public places"will become the norm". She said:"An additional 600,000 people will give up smoking as a result of this law and millions more will be protected from second-hand smoke."
Peter Hollins,director-general of the British Heart Foundation,said:"The vote is a landmark victory for the public health of this country and will save the lives of many people."
  16.A ban on smoking in all pubs,clubs and workplaces will begin in summer 20
  07. A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  17.The law doesn't seem to apply to officials. A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  18.One can nevertheless smoke at home. A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  19.There is a possibility for the Government to raise the age for buying cigarettes. A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  20.The Government will shut down cigarette factories in large numbers. A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  21.The Government will definitely impose a much heavier tax on tobacco. A.Right B.Wrong C.Not mentioned

  22.The Government will take necessary measures to help smokers give up smoking. A.Right B.Wrong C.Not mentioned
第 3 部分:概括大意与完成句子(第 23~30 题,每题 1 分,共 8 分) 部分: 概括大意与完成句子 下面的短文后有 2 项测试任务:(
  1)第 23~26 题要求从所给的 6 个选项中为第 2~5 段每段选择 1 个最佳标题;(
  2)第 27~30 题要求从所给的 6 个选项中为每个句子确定 1 个最佳选项。 Things to Know about the UK 1From Buckingham Palace to Oxford,the UK is loaded with wonderful icons(标志)of past eras.But it has also modernized with confidence.It's now better known for vibrant(充满活力的)cities with great nightlife and attraction.Fashions,fine dining,clubbing,shopping-the UK is among the world's best. 2Most people have strong preconceptions about the British.But if you're one of these people,you'd be wise to abandon those ideas.Visit a nightclub in one of the big cities,a football match,or a good local pub and you might more readily describe the English people as humorous and hospitable.It's certainly true that no other country in the world has more bird-watchers,sports supporters,pet owners and gardeners than the UK. 3Getting around England is pretty easy.Budget(廉价的)airlines like Easyjet and Rynnair fly domestically.Trains can deliver you very efficiently from one major city to another.Long distance express buses are called coaches.Where coaches and buses run on the same route,coaches are more expensive (though quicker) than buses.London's famous black cabs are excellent but
expensive.Minicabs are cheaper competitors,with freelance(个体的)drivers.But usually you need to give a call first.London's underground is called the Tube.It's very convenient and can get you to almost any part of the city. 4The UK is not famous for its food.But you still need to know some of the traditional English foods.The most famous must be fish and chips.The fish and chips are deep fried in flour.English breakfast is something you need to try.It is fried bacon,sausages,fried eggs,black pudding,fried tomatoes,fried bread and baked beans,with toast and a pot of tea.Other things like shepherd's pie and Yorkshire pudding are also well-known as a part of English food culture. 5Pubbing and clubbing are the main forms of English nightlife,especially for the young.Pubbing means going to a pub with friends,having drinks,and chatting.Clubbing is different from pubbing and includes going to a pub,or a place of music,or a bar,or any other places to gather with friends.Clubbing can be found everywhere.Usually there is some kind of dress code for clubbing,such as no jeans,no sportswear,or smart clubwear,while pubbing is much more casual.
  23.Paragraph 2
  24.Paragraph 3
  25.Paragraph 4
  26.Paragraph 5 A Education B People C Transport D Drinks E Food F Nightlife . . . .

  27.The UK is a country that is.
  28.The British people are.
  29.Coaches in the UK are.
  30.Fish and chips are. A faster but more expensive than buses B both ancient and modern C humorous and hospitable D cheap and efficient E traditional and famous F clever and hardworking 部分:阅读理解(第 31~45 题,每题 3 分,共 45 分) 第 4 部分:阅读理解 下面有 3 篇短文,每篇短文后有 5 道题。请根据短文内容,为每题确定 1 个最佳选项。 第一篇 Trying to Find a Parther One of the most striking findings of a recent poll in the UK is that of the people inbterviewed,one in two believes that it is becoming more difficult to meet someone to start a family with. Why are many finding it increasingly difficult to start and sustain intimate relationships?Does modern life really make it harder to fall in love?Or are we making it harder for ourselves?
It is certainly the case today that contemporary couples benefit in different ways from relationships.Women no longer rely upon partners for economic security or status.A man doesn't expect his spouse to be in sole charge of running his household and raising his children. But perhaps the knowledge that we can live perfectly well without a partnership means that it takes much more to persuade people to abandon their independence. In theory,finding a partner should be much simpler these days.Only a few generations ago,your choice of soulmate (心上人) was constrained by geography,social convention and family tradition.Although it was never explicit,many marriages were essentially arranged. Now those barriers have been broken down.You can approach a builder or a brain surgeon in any bar in any city on any given evening.When the world is your oyster (牡蛎),you surely have a better chance of finding a pearl. But it seems that the old conventions have been replaced by an even tighter constraint:the tyranny of choice. The expectations of partners are inflated to an unmanageable degree:good looks,impressive salary,kind to grandmother,and right socks.There is no room for error in the first impression. We think that a relationship can be perfect.If it isn't,it is disposable.We work to protect ourselves against future heartache and don't put in the hard emotional labor needed to build a strong relationship.Of course,this is complicated by realities.The cost of housing and child-rearing creates pressure to have a stable income and career before a life partnership.
  31.What does the recent poll show? A.It is getting more difficult for a woman to find her husband. B.It is getting increasingly difficult to start a familyl. C.It is getting more difficult for a man to find his wife. D.It is getting increasingly difficult to develop an intimate relationship with your spouse.
  32.Which of the following is NOT true about a contemporary married couple? A.The wife doesn't have to raise the children all by herself. B.The husband doesn't have to support the family all by himself. C.The wife is no longer the only person to manage the household. D.They will receive a large sum of money from the govemment.
  33.Which of the following was NOT a constraint on one's choice of soulmate in the old days? A.The health condition of his or her grandmother. B.The geographical environment. C.The social convention. D.The family tradition.
  34.Which of the following is NOT expected of a partner according to this passage? A.Good looks. B.An impressive career. C.A high salary. D.A fine sense of humor.

  35.The word"sustain"(paragraph
  2)could be best replaced by A."reduce". B."shake". C."maintain". D."weaken". 第二篇 Milosevic's Death Former Yugoslav leader Slobodan Milosevic was found dead last Saturday in his cell at the Hague-based International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia.The 64-year-old had been on trial there since February 20
  02. Born in provincial Pozarevac in 1941,he was the second son of a priest and a school teacher.Both of his parents died when he was still a young adult.The young Milosevic was"untypical",says Slavoljub Djukic,his unofficial biographer.He was"not interested in sports,avoided excursions(短途旅行)and used to come to school dressed in the old-fashioned way-white shirt and tie."One of his old friends said,he could"imagine him as a station-master or punctilious(一丝不苟的)civil servant." Indeed that is exactly what he might have become,had he not married Mira.She was widely believed to be his driving force. At university and beyond he did well.He worked for various firms and was a communist party member.By 1986 he was head of Serbia's Central Committee.But still he had not yet really been noticed. It was Kosovo that gave him his chance.An autonomous province of Serbia,Kosovo was home to an Albanian majority and a Serbian minority.In 1989,he was sent there to calm fears of Serbians who felt they were discriminated against.But instead he played the nationalist card and became their champion.In so doing,he changed into a ruthless (无情的) and determined man.At home with Mira he plotted the downfall of his political enemies.Conspiring(密谋)with the director of Serbian TV,he mounted a modern media campaign which aimed to get him the most power in the country. He was elected Serbian president in 19
  90.In 1997,he became president of Yugoslavia.The rest of the story is well-known:his nationalist card caused Yugoslavia's other ethnic groups to fight for their own rights,power and lands.Yugoslavia broke up when four of the six republics declared independence in 19
  91.War started and lasted for years and millions died.Then Western countries intervened.NATO bombed Yugoslavia,and he eventually stepped down as state leader in 20
  00. Soon after this,Serbia's new government,led by Zoran Djindjic,arrested him and sen
 

相关内容

2002年职称英语考试综合类A级试题

   www.zhichengyingyukaoshi.com 2002 年职称英语考试综合类 A 级试题 部分:词汇选项(第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 第 1 部分:词汇选项 下面共有 15 个句子,每个句子中均有 1 个词或短语画有底横线,请从每个 句子后面所给的 4 个选项中选择 1 个与画线部分意义最相近的词或短语. 答案一 律涂在答题卡相应的位置上. 1 The price of vegetables fluctuates according to the weathe ...

2011年职称英语全真模拟题_综合类_A级(二)_答案+解析

   新东方在线 [www.koolearn.com ] 2011 职称英语网络课堂电子教材系列 全真模拟试题 全国职称英语等级考试 全真模拟试题_综合类 全真模拟试题 综合类_A 级(二) 综合类 二 参考答案与解析 参考答案 1 D 14 C 27 A 40 A 53 B 2 D 15 C 28 C 41 A 54 A 3 A 16 A 29 B 42 D 55 C 4 B 17 B 30 F 43 B 56 B 5 B 18 A 31 A 44 A 57 D 6 B 19 B 32 B 45 ...

理工、卫生、综合类A、B、C职称英语考试细解

       本文由hqsbww贡献     doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机 查看。     第一章 词汇选项的必背解题技巧 第一节 词汇选项的应试技巧以及注意事项 由 于在职称考试中可以带一本符合规定的英语字典进入考场, 所以就使得词汇选项这种  题目在职称英语考试过程中显得较为简单,我们常常称之为“送分题” 。但就是这 种“送分 题”也会使许多考生感到非常挠头或者即使能够拿到较高分数,但是却在这  15 道题目上浪 费了 30 或 30 分钟以上 ...

2007年全国职称英语考试试卷(综合类A级)(试题)

   2007 年全国职称英语考试试卷(综合类 A 级)(试题) 年全国职称英语考试试卷( )(试题 试题) 部分:词汇选项(第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 第 1 部分:词汇选项 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线, 请为每处划线部分确定 1 个意义最为接 近的选项。 1.The news will horrify everyone. A.attract B.terrify C.tempt D.excite 2.The article sketched the majo ...

2010年职称英语考试理工类(A级)考试真题及答案解析下载

   2010 年职称英语考试已结束,为了更好的帮助大家学习和备考 2011 年职称英语考试,学慧网辅导专家特整理了 2010 年职 年职称英语考试已结束, 年职称英语考试, 称英语考试理工类 考试真题及答案解析 希望对大家考试学习和备考有用, 解析。 年职称英语考试! 称英语考试理工类(A 级)考试真题及答案解析。希望对大家考试学习和备考有用,祝大家顺利通过 2011 年职称英语考试! 考试理工 2010 年职称英语考试理工类(A 级)考试真题及答案解析 年职称英语考试理工类( 部分:词汇选项( ...

2011英语专业四级考试真题及答案

   2011 英语专业四级考试真题及答案 写:British holidaying habits In the late 1970s, air travel became affordable for the average family in the UK, and more people started travelling abroad for their summer holidays. After all, the British weather wasn’t very good, e ...

2009年12月英语四级真题及答案[1]

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green ...

2008年6月大学英语四级真题及答案

   ★★★★★ 2008 年 6 月大学英语四级 写作部分( 一.写作部分(9:00-9:30) 写作部分 : - : ) Part Ⅰ Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write A Letter of Apology according to the outline given below. You should write at least 120 words fol ...

2004年6月大学英语四级真题及答案

   ★★★★★ 2004 年 6 月大学英语四级真题 B 卷 2004 年 6 月大学英语四级试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversa tion, a question will be asked about what was said. ...

2007年6月英语四级听力真题及答案

   2007 年 6 月英语四级听力真题及答案 月英语四级听力真题及答案 第一部分、 第一部分、2007 年 6 月 23 日英语四级听力真题短对话 11. W: Did you watch the 7 o* clock program on channel 2 yesterday evening? I was about to watch it when someone came to see me. M: Yeah! It reported some major breakthrough i ...

热门内容

九年级英语Unit 5

   Unit 5 It must belong to Carla 学习目标: 学习目标: 表示对当前发生的事情做出推测和判断学会做出推测和判断。 一、词汇 author toy picnic symphony optometrist appointment algebra crucial count chase garbage pretend 作家 玩具 野餐 交响乐 验光师 约会,约定 数学,代数学 关键的,致关重要的 计,算 追逐,追赶 垃圾 装作 二、词组 1. belong to 2. ...

广州小学英语三年级第二学期单词默写表

   小学英语三年级 第二学期单词默写表 Unit One 树 谁 谁是 她 她是 祖母;外婆;奶奶 漂亮的;美丽的 高的 男人 矮的;短的 那些 男孩 女孩 看…… 逗人喜欢的 婴儿 她的 强壮的 长的 祖父;外公;爷爷 对的 女儿 父亲;爸爸 母亲;妈妈 兄弟 姐;妹 叔叔;舅舅;大伯; Unit Four 有 农场 助动词,没有特别意思 姨;姑姑 儿子 他 他是 那么;如此 他的 表、堂兄弟、姐妹 一些;某些;任何 有 猪 一些;某些 大的 牛;母牛;奶牛 在这儿。 Unit Two 老的; ...

虹口区初三英语第一学期期末质量抽查试卷

   中小学个性化教育专家 Part 2 Vocabulary and Grammar 词汇和语法) (第二部分 词汇和语法) 选择最恰当的答案): Ⅴ. Choose the best answer (选择最恰当的答案 (共 26 分) 选择最恰当的答案 共 31. Do you know only you walk with umbrella in university on a sunny day? A) a…an B) an…an C) an…a D) a…a 32. Please sho ...

三年级下英语单词

   三年级下英语单词 Unit 7 餐厅 菜单 喜欢 鸡肉 面条 蔬菜 水果 食物 热狗 炸薯条 炒米饭 汉堡包 玉米 Unit 8 高 数 大的 孔雀 小的 年轻的 乌龟 坏的 好的 短;短的 年老的 妇女 男人 胖的 瘦的 长的 动物 一个高个子女孩 一个矮个子女孩 一个年轻的女人 一个老男人 一条长蛇 一条短蛇 一只胖熊 一只瘦熊 大型动物 小型动物 Unit 9 饥饿 渴 牛奶 凉的 汤 碗 最喜欢的 热得 一些 甜的 酸的 米饭 水 新鲜的 一些凉水 一个甜橘子 一个酸柠檬 一些新鲜的 ...

七年级下册英语单词表

   单词 Unit pal pen pal Canada France Japan The United States Australia Singapore The United Kingdom country Sydney New York Paris Toronto Tokyo live language Japanese world French like(pl) dislike Jodie Andrew Lucy Sarah king Sam Julie Unit post offic ...