北京市西城区 2008-2009 学年度第一学期期末测试
初三英语试卷
第 I 卷(共 70 分) 听力理解 (共 18 分) 一,听对话,选择与对话内容相符的图片.每段对话读两遍. (共 4 分,每小题 1 分)
  1.
A
  2.
B
C
A
  3.
B
C
A
  4.
B
C
A
B
C
二,听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案.每段对话或独白读两遍. (共 14 分,每小题 1 分)

  5. How does the man usually come to school? A. By bus. B. On foot. C. By bike.
  6. What color is the cap? A. Red. B. Blue. C. Black.
  7. Where is the man? A. In a hotel. B. In a restaurant. C. In a shop.
  8. Why hasn't the boy finished his homework yet? A. Because he doesn't like homework. B. Because he doesn't feel well. C. Because his homework is too difficult. 现在请听一段对话,完成第 9 至第 10 小题.
  9. What are they talking about? A. Checking Emails. B. Repairing computers. C. Working at home.
  10. Who gets a lot of emails every day? A. The man. B. The woman. C. Neither. 现在请听一段对话,完成第 11 至第 12 小题.
  11. Where did the woman go for a trip? A. China. B. Korea. C. Korea and China.
  12. What does the woman like about China? A. People. B. History. C. Art. 现在请听一段对话,完成第 13 至第 15 小题.
  13. What is the present for? A. Wedding B. Birthday. C. Holiday.
  14. What does Tom prefer to do? A. Watch TV. B. Go fishing. C. Play football.
  15. What present does the woman decide to buy for her brother? A. Stamps. B. Coins. C. Tickets. 现在请听一段独白,完成第 16 至第 18 小题.
  16. Why do many people in the world drink coffee in the morning? A. Because coffee has been a part of people's lives for a long time. B. Because coffee can help people begin their day in the right way. C. Because coffee is one of the most popular drinks in the world.
  17. How many cups of coffee will make you increase body heat? A. One. B. Two. C. Half.
  18. From the passage we learn that drinking too much coffee might be. A. dangerous B. necessary C. harmless 请翻到试卷第 9 页,看第一大题听力试题. 语言知识运用(共 30 分) 三,单项填空(共 18 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A,B,C,D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳
选项.
  19. ?Lucy, is it ballpoint pen? ?Yes, thanks. A. you B. your C. yours D. yourself
  20. I know, the super star will visit the Water Cube next week. A. So far B. As soon as C. As far as D. As long as
  21. More and more modern buildings have been built on sides of Chang'An Street. A. each B. all C. both D. every
  22. ?Tony, keep quiet. Didn't you see the board which says"" there? ?I'm sorry. A. No running B. No shouting C. No smoking D. No parking
  23. Great changes have taken place in Beijing he left for America in 19
  89. A. since B. when C. until D. after
  24. Jim, there are so many spelling mistakes in your composition. Why don't you the words in the dictionary? A. look through B. look for C. look up D. look over
  25. I'm sorry, sir. The play for 10 minutes. Please wait outside for the second scene. A. began B. has been on C. has begun D. was on
  26. All the cars here are made in Japan the green QQ. It's made in China. A. except B. besides C. with D. about
  27. ? Peter, would you please me the magazine? ?Sure. Here you are. A. to pass B. passing C.pass D. passed
  28. ?Have you gone to see Mr. Smith? He wanted to talk to you. ?No, but I. A. didn't B. haven't C. was D. will
  29. He will treasure(珍惜) the he had in America, where he stayed with an American family. It's really amazing . A. experience B. exercise C. experiment D. excuse
  30. ? Do you know how many gold medals China got in the 29th Olympic Games? ?Oh, fifty-one! We all felt when we heard the news. A. exciting; excited B. excited ; exciting C. exciting; exciting D. excited; excited
  31. Don't worry about your children. They will in our centre. A. take care of B. be taken care C. take care D. be taken care of
  32. ?Excuse me, could you tell me ? ?Go straight and turn right. You'll find it on your right. A. how can I get to the National Stadium B. which was the way to the National Stadium C. how far the National Stadium is D. where the National Stadium is
  33. Two thousand dollars too much for the course. Can we make it cheaper?
A. are B. is C. was D. were
  34. He is the old man spoke at the meeting just now. A. which B. whose C. what D. that
  35. The sign always makes me think of the great time I spent in Beijing in 20
  08.
A.
B.
C.
D.

  36.?Would you like to enter the photo competition? ?, but I lost my father's new digital camera last month. A. I'd love to B. That's all right C. I'm sorry D. Come on 四,完形填空 (共 12 分,每小题 1 分) 通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A,B,C,D 四个选项中 选择最佳选项. This past Christmas was one of the best I have ever had. This was made possible by my sister, Laura, who is nine years older. My sister bought me three wonderful gifts, 37 only one would stay in my heart forever. First she handed me the smallest. Because Laura was careful with her actions, I knew this was her 38 favourite. It was a bag of sweets. I was happy with it, but I wanted to know about what lay ahead. Next she handed me a box. After tearing (撕) away the wrapping paper, I 39 a fashionable and expensive sweater. I was deeply moved that my sister was so 40 . Then she handed me the last gift. Judging (判断) by the familiar size and 41 , I knew it was a CD. It was the record of music from the movie "Rocky", with encouraging songs to all players, dreamers… I 42 loved it, but not as much as I would after my sister explained to me. She was talking about a knee injury that 43 me half of my soccer season. I expected to be with my teammates and suffered (遭受痛苦)each minute when I sat on the bench. I tried hard, hoping my knee injury would heal(治愈)soon. This was what led my sister to 44 . After mentioning what was 45 the gift, Laura played the CD for me. Even though I had heard those songs a thousand times, each note struck(撞击) me as if it was new. It played in my soul(灵魂) and on my emotions, I 46 breathlessly, as the words "Trying hard now. It's hard now" sounded through the room. It 47 me in a way beyond the happiness most gifts could bring. I couldn't help crying and hugged my sister. Knowing that my sister had 48 the problem so deeply made me realize that I am the luckiest little sister in the world. I had received a gift with so much thought behind it! I'll keep it forever.
  37. A. but B. so C. or D. and
  38. A. most B. less C. least D. more
  39. A. noticed B. found C. felt D. realized
  40. A. kind B. serious C. helpful D. rich
  41. A. colour B. shape C. look D. style
  42. A. easily B. suddenly C. immediately D. finally

  43. A. wasted B. stopped
  44. A. give the sweater B. play the music
  45. A. from B. in
  46. A. said B. listened
  47. A. touched B. harmed
  48. A. worked out B. seen 五,阅读理解 (共 22 分,每小题 2 分)
C. took C. heal the injury C. behind C. cried C. helped C. felt
D. cost D. buy the CD D. for D. laughed D. broke D. found out
阅读下面 A,B,C 三篇短文,然后从其后各题所给的四个选项中选择最佳选项. A Hong Kong is the Events Capital of Asia and that means there's always something fun and exciting to do. Hong Kong Winter Festival is just one of many special events that you can enjoy this Christmas season. Event name
A Symphony (交响乐) of Lights
Date and Time
Every night 8pm-8:18pm
Place
The Avenue of Stars
Price
Free; fireworks added to shows on Dec. 24-26 and Dec. 31
National Ballet of China
Nov. 24-25 and 27-28 7:30pm
Hong Kong Cultural Centre Grand Theatre
HK$ 100, $180, $350, $480
Hong Kong International Races (horse races)
Dec. 12 Noon- 6pm
Sha Tin Racecourse
Coming Horseracing Tour price: HK$ 790
Ocean Park Christmas Sensation
Dec.18 to Jan.2 10am ? 8pm Park closes at 6pm on Dec.18 and 25
Ocean Park
HK$ 185 adults, HK$ 93 children aged 3-11

  49. We can watch the symphony with fireworks on . A. Dec. 25 B. Dec. 28 C. Nov.28 D. Nov. 25
  50. The Kings will be free on the afternoon of December 12, and they can have fun at . A. the Ocean Park B. Grand Theatre C. Sha Tin Racecourse D. the Avenue of Stars
  51. If you and your parents want to visit the Ocean Park, you will pay for the tickets. A. HK$ 463 B. HK$ 555 C. HK$ 278 D. HK$ 370 B Just like the planners for the Beijing Olympics in 2008, the planners for the London Olympics in 2012 are making sure that the Games will benefit the people of their city. London is planning to hold the most environmentally friendly Olympic Games ever. For example, a wind turbine(涡轮机)is going to be built to the north of the Olympic Park. London's Olympic planners say that it will have blades(叶片)about 40 meters and that they plan to use it after the Games to deliver(传送)energy to homes and businesses in the local area for at least 20 years.
The Olympic Delivery Authority (ODA) plans to use the turbine to produce energy for the Olympic Park in East London. It is expected to produce the same amount of energy that 1,200 homes use in a year. They're also hoping to make a big impression on the thousands of visitors expected in London for the Games. It's planned to be 120 metres high over the Olympic Park in East London when the Olympic Games take place in 20
  12. The ODA is also hoping to use other 'green' energy sources(来源). Solar energy from the summer sun and hydro(水的)power from the River Thames are also possible future energy for this part of the capital. London also plans to provide a clean modern transport system for the Games. A train called Javelin (which will travel at up to 225 km per hour) is going to link (连接) the Olympic Park with central London in just seven minutes. The organizers hope to use the new Channel Tunnel Rail Linkat St Pancras in central London to bring even more people to the Games. Eurostar trains between London and Paris and between London and Brussels will be often and these high-speed trains are going to reduce the number of flights from Europe needed to deliver the sportsmen and audience to London. In addition, with new railway lines and stations in the local area, transport planners are aiming for the rail network to deliver 240,000 passengers an hour to the Park with a train arriving every 15 seconds. In this way planners hope to reduce the need for planes, cars and buses and therefore make London 'greener' in 20
  12.
  52. From the passage we know that benefit probably means "" . A. do harm to B. do good to C. show D. teach
  53. People will go to the Olympic Park from central London by . A. Javelin B. Eurostar C. Channel Tunnel D. plane
  54. According to the passage, which statement is NOT true? A. A wind turbine will be built to deliver energy. B. The River Thames may be the source of hydro energy. C. With the use of new railways, London will be greener in 20
  12. D. The ODA is an engineer who can build things for the Olympic Games.
  55. What is the main idea about this passage? A. The transport in London will be modern and perfect. B. The ODA is hoping people will use solar energy and hydro power. C. London will hold the most environmentally friendly Olympic Games. D. After the Games the energy will be used for businesses. C Householders are being made to collect their own mail because postmen are not bothering (费力) to deliver parcels (包裹)and letters that must be signed for. Instead, they simply leave cards saying "Sorry you were out" without even ringing the doorbell to check. Customers then have to collect their mail from their local Post Office. Consumer Watchdog Postwatch said it had received 150 complaints (投诉) from Royal Mail customers across Britain who received "Sorry you were out" notices when they were actually at home. Most parcels and all recorded delivery letters need to be signed for. But some postmen do not seem to want to wait for householders to answer a knock at the door. Others, employed(雇用) as
short-term workers, have been known only to deliver the cards. "We have had complaints that postmen are leaving these cards even when people are in," a spokesman for Postwatch said. "And we have also had customers telling us that short-term postmen are not allowed to take signed-for mail to the door, so they had to drop these notices through the letterbox instead. It is completely unacceptable that this mail is not being delivered. The recorded mail service is more expensive and is meant to be a top quality(品质)delivery service, but this is not the case." Musician Adrian Bradbury, 38, complained to Postwatch after he received two cards through the letterbox at his South London home while he was there caring for his baby daughter. He ran after the postman, only to find he did not have the parcels with him. The postman told him that he was a short-term worker and said the parcels could be picked up from the sorting office at New Cross Gate. More than three weeks later, Mr. Bradbury has not had a chance to pick up his parcels. "I am so busy looking after the baby," he said, "The parcels are probably presents for her." The Royal Mail said it knew about the situation in Mr. Bradbury's area of New Cross Gate and it was a way "to simplify(简化) things for new short-term workers that came
 

相关内容

200很好的东西很好的东西7??2008学年度第一学期期末考试三年级英语试卷(PEP版)A卷

   1111111111111111111111111111111111111111111111111111111 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站:http://ha ...

【强烈推荐】2006学年第一学期期末考试笔试题小学三年级英语

   2006 学年第一学期期末考试笔试题 第一学期期末考试笔试 笔试题 小学三年级英语 考试时间:40 分钟 笔试部分 50% 一、读一读,连线。10 分 读一读,连线。 bag eye dog pencil-case Coke book one eraser ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 six pink bal ...

20092010学年度第一学期期末考试八年级英语试卷

   2009/2010 学年度第一学期期末考试 八年级英语试卷 分值:100 分 时间:90 分钟 按住 ctrl 键 点击查看更多初中八年级资源 听力部分 ( 20 分) 一、请听对话,选择相应的图片。听两遍。 (每小题 1 分,计 5 分) ( )1. How does Lily’s father usually go to work? ( A B )2. Which picture are they talking about? C ( A B )3. Where will Li Ming ...

2008-2009学年北京市西城区九年级第一学期期末考试英语试卷

   北京市西城区 2008-2009 学年度第一学期期末测试 初三英语试卷 第 I 卷(共 70 分) 听力理解 (共 18 分) 一,听对话,选择与对话内容相符的图片.每段对话读两遍. (共 4 分,每小题 1 分) 1. A 2. B C A 3. B C A 4. B C A B C 二,听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案.每段对话或独白读两遍. (共 14 分,每小题 1 分) 5. How does the man usually come to school? A. B ...

海淀区九年级第一学期期中练习英语试卷答案及评分参考2011.11

   海淀区九年级第一学期期中练习 英语试卷答案及评分参考 2010.11 听力理解 (共 24 分) 听力理解 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. B 2. A 3. C 4. B 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 6. C 7. C 8. A 9. A 10. B 11. C 12. B 13. A 14. B 15. B 16. C 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. David 18. May 19. ...

中考北京海淀区英语九年级第一学期期末复习材料(一)单选选择与完成句子

   海淀区九年级第一学期期末复习 海淀区九年级第一学期期末复习材料 (一) 一 海淀区教师进修学校英语教研室 2010 年 12 月 28 日 2008~2010 海淀区第一学期期末练习基础知识?单项填空、完成句子 海淀区第一学期期末练习基础知识 单项填空 基础知识 单项填空、 单项填空: 单项填空 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 2007 年: 21. Bob, where is your father? might be watching TV ...

2011年海淀区九年级英语第一学期期末考试题答案

   海淀区九年级第一学期期末练习 英语试卷答案及评分参考 2011. 1 听力理解 (共 24 分) 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. C 2. A 3. B 4. C 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 6. C 7. A 8. B 9. C 10. A 11. B 12. C 13. B 14. B 15. A 16. B 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Sally 18. the USA 19. S ...

2011学年北京市海淀区九年级第一学期期末测评英语试卷

   初中英语辅导网 http://www.yingyufudao.cn 2011 学年北京市海淀区第一学期期末测评 九年级英语 第Ⅰ卷(机读卷 共 70 分) 听力理解(共 18 分) 一、 听对话, 选择与对话内容相答的图片, 将代表图片的字母填写在相应序号的括号内。 (每 段对话读两遍) (共 6 分, 每小题 1 分) 请看第一组的四幅图片。听三段对话, 完成第 1、2、3 小题。 1. ( ) 2. ( ) 3. ( ) 请看第二组的四幅图片。听三段对话, 完成第 4、5、6 小题。 4 ...

东城区2010-2011学年九年级第一学期期末考试英语试题及答案

   www.yidijiajiao.com 北大清华状元、一线名师 真人在线互动家教平台 第 1 页 共 17 页 www.yidijiajiao.com 北大清华状元、一线名师 真人在线互动家教平台 第 2 页 共 17 页 www.yidijiajiao.com 北大清华状元、一线名师 真人在线互动家教平台 第 3 页 共 17 页 www.yidijiajiao.com 北大清华状元、一线名师 真人在线互动家教平台 第 4 页 共 17 页 www.yidijiajiao.com 北大清华 ...

福州市2010--2011学年第一学期期末九年级质量检查英语试卷听力与参考答案

   福州市 2010?2011 学年第一学期九年级期末质量检查 英语试卷听力材料 I. 听句子,选择正确的图画。每小题念一遍。 听句子,选择正确的图画。每小题念一遍。 1. It is said that the first car was invented in 1885. 2. Another new satellite has been sent up into the space. 3. Riding a bike will save energy and reduce air poll ...

热门内容

日本超级流行的英语学习方法

   一日20分 勉_7で 一日20分の勉_7で、 20 英??がグングン身 英??がグングン身に付く、 がグングン 英??勉_7法の秘密を りたくありませんか? 英??勉_7法の秘密を知りたくありませんか? 日常会?qくらいなら30日もあれば、 日常会?qくらいなら30日もあれば、 くらいなら30 十分?qせるようになります。 十分?qせるようになります。 せるようになります もう、?悚筏び??の文法を??える必要はありません、英会?qスク0毪送àΡ匾?猡?辘蓼护蟆 なぜなら…… ある秘密を知る ...

人教新课标版高中英语必修5单词及语言点总结及练习

   登陆下载更多资料 www.lzcyy.net 量子场女生英语 高中英语必修五单词及语言点总结 单词总结 Unit 1 Great scientists 一。单词拼写(须用本单元的单词和词汇) 1. This new e for the car works well. 2. She has a strong c. 3. The farmers in this area had a good harvest last year thanks to the sfarming. 4. The doc ...

《新视野大学英语视听说教程第一册》 第一单元答案

   II. Listening Skills Listening for Names 1. Doris: Good morning. Can I help you? David: Yes. I need to change one of my courses. Doris: I’ll see what we can do. What’s your name, please? David: My name’s David Brown. Doris: Your first name again ...

八年级上册英语练习

   八年级(上册) 锻炼_____ 曾经_____ 牛奶_____ Unit 1 踩滑板_____ 一次_____ 咖啡_____ 在...冲浪_____ 几乎不_____ 两次_____ 可乐_____ 高中_____ 次,次数_____ 互联网,网络_____ 结果,成果_____ 活跃的_____ 至于,关于_____ 薄片_____ 巧克力_____ 健康(状况)_____ 当然,自然_____ 生活方式_____ 成绩_____ 更好的_____ 不同,差异_____ 不健康的____ ...

2011英语一考研大纲

   《2011 年全国硕士研究生入学统一考试英语(一)考试大纲》 在同学们的千呼万唤中,《2011 全国硕士研究生入学统一考试英语(一)考试大纲》 终于与同学们见面了, 万学海文根据 2011 年考研英语大纲与 2010 年考研英语大纲的对比, 对 2011 年考研英语(一)的考查要求和内容进行了全面分析。 2011 年全国硕士研究生入学统一考试《英语(一)考试大纲》与去年相比没有任何变 化。总体来说,研究生入学英语考试的主要测评目标仍分为语言知识和语言技能,2011 年 的新大纲也保持了这一持 ...