PART I LISTENING COMPREHENSION (25 minutes, 20 points) Section A (1 point each)
  1. A. Composition is her favorite course. B. She prefers other courses to composition. C. She enjoys most of the courses. D. She doesn't like any course.
  2. A. She hasn't read the passage. B. She doesn't understand it either. C. She cannot read it in darkness. D. She suggests that the man read it.
  3. A. To guard her money. B. Not to go shopping downtown C. To look for a new wallet. D. Not to take the train.
  4. A. The working hours were too long. B. The job was not well-paid. C. He didn't like working in a company D. The job was quite difficult.
  5. A. Steven is satisfied with his experiment. B. Steven couldn't enjoy the parties any more C. Steven is a pleasure-seeker, D. Steven is worried about his experiments.
  6. A. To go to a concert with the man. B. To give the mall a lift to the countryside C. To enjoy the sunshine. D. To have a short trip for pleasure.
  7. A. Fred keeps annoying other people. B. Fred looks very funny. C. Fred always makes other people laugh. D. Fred is a man of his word.
  8. A. To obey the established rules. B. To buy a new book for guidance. C. To try a new but safer experiment. D. To learn the methods from practice.
  9. A. Bob doesn't swim. B. Bob cannot be relied on. C. Bob cannot persist in doing anything. D. Bob won't be free. Section B (1 point each) Mini-talk one
  10. A. To find effects on the teaching of reading. B. To raise test scores in reading comprehension. C. To increase the teaching time for reading. D. To help all children read at or above grade level.
  11. A. Teachers. B. Critics. C. Congressmen. D. Federal officials
  12. A. Green Eggs and Ham. B. To Kill A Mockingbird. C. Of Mice and Men. D. A Child Called ‘It’. Mini-talk Two
  13. A. A scientist B. A forester. C. A school master. D. A farmer.
  14. A. He taught students to watch grass grow. B. He taught students how to manage forest.
C. He got parents involved in their children's work D. He developed games about science.
  15. A. He wrote his own textbooks. B. He made students interested in their studies. C. He helped the students increase their scores. D. He made school activities creative. Section C (1 point each) Notes about the lecture
  16. The United Nations World Food Program says could push one hundred million people into hunger.
  17. Some reasons for high food prices: l) Inflated costs for fuel and fertilizer.
  2) The of the dollar.
  18. The main reason for high food prices is in some rice-growing nations:
  19. Thailand is the world' s , Vietnam is the second.
  20. U.N. Secretary General Ban Ki-moon says high food prices could harm:
  1) world trade,
  2) economic growth,
  4) political security.
PART II VOCABULARY (10 minutes, 10 points ) Section A (
  0.5 point each)
  21. Some scientists are trying to eliminate malaria by developing a GM mosquito that can't transmit the disease. A. remove B. fabricate C. enhance D. utilize
  22. A tall building is usually equipped with several elevators, so it doesn't matter if one of them is out of order. A. in a mess B. in bad condition C. in short supply D. in a hurry
  23. As the train service had been suspended, thousands of people had to wait for days at the station. A. elevated slightly B. cancelled completely C. delayed frequently D. stopped temporarily
  24. We can learn about the hazards of hunting big game in stories about their ancestors. A. adventures B. pleasures C. dangers D. consequences
  25. Novel drugs developed through biotechnologies can be expected to deliver a better effect. A. distribute B. produce C. liberate D. express
  26. The price of housing varies with demand, and the same rule seems to hold for automobiles. A. contain B. fasten C. grasp D. apply
  27. Some people are skeptical about the validity of Aristotle's argument that man is by nature a political animal. A. efficiency B. soundness C. availability D. contribution
  28. Heart-broken and desperate, she was determined to leave this family for good. A. permanently B. alternatively C. temporarily D. desirably
  29. It is generally believed that money can always bring happiness, but studies and surveys have proved that this is a myth. A. fairy tale B. absolute myth C. mistaken idea D. big controversy
  30. The sight of these soldiers toiling along the expressway was extremely touching to a tender heart. A. sympathetic B. mild C. concerned D. feeble Section B (
  0.5 point each)
  31. Students of English are advised to try to the meaning of a new word from the context. A. turn out B. figure out C. look out D. put out
  32. The drastic changes that have taken place in China have won worldwide . A. identification B. realization C. admission D. recognition
  33. Bill Clinton rose to prominence after he was elected of Arkansas at age 32 in 19
  78. A. president B. secretary C. governor D. premier
  34. The finding of this experiment is with what was previously reported. A. consistent B. constant C. coherent D. competent
  35. However, the nature of online is such that we tend to be more honest, more intimate. A. interruptions B. interpretations C. imaginations D. interactions
  36. Reading extensively can broaden our vision and extend our life into a new . A. perspective B. hierarchy C. layer D. dimension
  37. I was quite to find my test score well below that of my tablemate. A. fascinated B. dismayed C. amused D. convinced
  38. An earthquake of 8- struck some parts of this province, causing a death toll of over 30,0
A. altitude B. aptitude C. magnitude D. gratitude
  39. Both linguists and psychologists are eager to learn more about the process of language . A. acquisition B. attainment C. possession D. fulfillment
  40. An overseas market with a great growth potential is not easy to . A. break down B. break up C. break through D. break into PART III CLOZE TEST (10 minutes, 10 points, 1 point each) According to the U.S. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), car crashes are the leading cause of death among children 41 5 and 14 years of age. Says NHTSA: "Over 50% of children who die in crashes are 42 by safety devices. 43 , 4 out of 5 children are improperly restrained." The NHTSA offers a number of safety tips and 44 for those who are accompanied by children while driving. Although laws 45 from country to country and even from state to state, these guidelines may 46 food for thought to many parents and guardians of children. Please check your local laws and do 47 you can to keep your precious baby safe. The safest place for all children is in the back seat. Infants should be 48 in a rear-facing safety seat in the backseat of the car. A child at least a year old and 49 at least 20 pounds may be placed in a forward-facing seat. At 40 pounds, the child can use a "booster seat", which is secured by one of the car's lap and shoulder 50 . At approximately 80 pounds and a height of about four feet nine inches, the child may begin using an adult safety belt.
  41. A. at B. between C. for D. about
  42. A. bound B. undefined C. unrestrained D. inhibited
  43. A. Of course B. On contrary C. Nevertheless D. In addition
  44. A. cautions B. forms C. notes D. concepts
  45. A. work B. vary C. enforce D. affect
  46. A. give way B. differ from C. serve as D. deal with
  47. A. whatever B. whichever C. that D. which
  48. A. tied B. stuck C. surrounded D. placed
  49. A. weight B. weighted C. weigh D. weighing
  50. A. stripes B. belts C. ribbons D. bows PART IV READING COMPREHENSION (45 minutes, 30 points, 1 point each) Passage One Americans are more socially isolated than they were 20 years ago, separated by work, commuting and the single life, researchers reported on Friday. Nearly a quarter of people surveyed said they had "zero" close friends with whom to discuss personal matters. More than 50 percent named two or fewer confidants, the researchers said. “This is a big social change, and it indicates something that's not good for our society,” said Duke University Professor Lynn Smith-Lovin. Smith-Lovin's group used data from a national survey of 1,500 American adults that has been ongoing since 19
  72. She said it indicated people had a surprising drop in the number of close friends since 19
  85. At that time, Americans most commonly said they had three close friends whom they had known for a long time, saw often, and with whom they shared a number of interests. They were almost as likely to name four or five friends, and the relationships often sprang from their neighborhoods or communities. Ties to a close network of friends create a social safely net that is good for society. Research has also linked social support and civic participation to a longer life, Smith-Lovin said. The data also show the social isolation trend mirrors other class divides: Non-whites Americans and the highly educated. That means that in daily life, personal emergencies and national disasters such as Hurricane Katrina, those with the lowest resources also have the lowest personal friends to call for advice and assistance. "It's one thing to know someone and exchange e-mails with them. It's another thing to say, ‘Will you give me a ride out of town with all of my possessions and pets? And can I stay with you for a couple or three months?’” Smith-Lovin said. "Worrying about social isolation is not a matter of remembering a warm past. Real things are strongly connected with that," added Harvard University Public Policy Professor Robert Putnam. He suggested flexible work schedules would allow Americans to tend both personal and professional lives.
  51. One reason for the social isolation of Americans is . A. frequent relocation B. frequent traveling C. living alone D. working flexible hours
  52. The percentage of people with more than two close friends is about. A. 25% B. 50% C. 60% D. 75%
  53. According to the passage, close social ties among people are. A. a must for social progress B. beneficial for the family C. a source of happiness D. good for people's health

  54. It is implied that tend to live a more socially isolated life. A. people in the higher social ladder B. people in the lower social ladder C. people with a longer life span D. people with a shorter life span
  55. According to Robert Putnam, . A. it is useless to worrying about social isolation B. social isolation is not necessarily bad for us C. it is time to do something about social isolation D. social isolation does not mean the end of society
  56. The passage is focused on . A. the new trend in American social life B. the urban problems in modem society C. the ways to build a strong social network D. the reasons for close interpersonal relationships Passage Two For years, France proudly resisted establishing domestic smoking bans. It held out longer than Britain, Spain and Italy, but on January 2, 2008, it finally forbid cigarettes in bars, cafes, restaurants and clubs. This was not a decision taken lightly. Magazines ran photo-spreads reminding us that French people look seriously cool with a cigar in their mouth. There were illustrations of Charles de Gaulle, the French president during World War II, Brigitte Bardot the 1950s famous fashionist, and the famous French philosopher and writer, Jean-Paul Sartre. Even the present President Nicolas Sarkozy, extremely image-conscious, posed for Paris Match magazine with a fat cigar. But now, France's traditional “cafe-clope” (morning coffee and cigarette) is only possible if people can bear the freezing temperatures outside. In the latter part of the 20th century, the health risks of second-bend tobacco smoke were made public. Then, in 1975, a modern wave of smoking bans started in Minnesota, the US. Since then, many countries and regions have joined in the movement. Among them, the US has been a pioneer, with California being the first in the world to ban indoor smoking at all public places, including bars and restaurants. Thus some French people call the non-smoking law issued on January 2 "a touch too American". However, studies before the ban showed that 70 percent of French people supported the enforcement. The public's positive response means that the smoking ban will be just one more US trend accepted by French society. Even among strong smokers, no one wants to risk a fine. French barman Jean-Michel, dressed in a leather waistcoat and a cowboy-style shoelace tie, complained harshly about the ban. Was be anticipating a smokers' revolt? "No," he said calmly. "People will respect it. I'll do what I did at school. I'll smoke in the toilets.” According to the non-smoking law, individuals who smoke in bars, cafes, restaurants or clubs can be fined up to 450 euros. The owners of these places can be fined up to 750 euros if they fail to stop customers from smoking.
  57. The law of banning smoking in public places was not made easily because . A. France proudly resists establishing new laws B. French people like their images with a cigar in their mouth C. French people have had such a strong habit since World War II D. smoking has become fashionable for Frenchmen lately
  58. According to the passage, French President Nicolas Sarkozy . A. pays a great deal of attention to his own public image B. has been a heavy smoker in public eyes C. strongly opposes the law of banning smoking D. is a model in the hearts o



   Part I Listening Comprehension Section A (1 Point each) 1. A. His paper has been published with the help of his adviser. B. His paper has won an award with the help of his adviser. C. His paper has been revised by his adviser. D. His paper has got ...


   Part I Listening Comprehension (25minutes, 20points) Section A (1Point each) 1. A. He doesn't like classic music. B. He feels sorry to decline the offer C. He is eager to go to the concert. D. He hasn't got a ticket yet. 2. A. At the garage. B. At ...


   2006 年研究生学位英语统考通知 级研究生: 2005 级研究生: 研究生学位英语统考暨期终英语考试定于 18 周星期日(6 月 25 日)上午 9:00-11:30 进行考试。现将有关事项通知如下,请严格 遵照执行。 1、考试资格:①全体 2005 级硕士研究生。②全体 2005 级省内 计划生。③已录取为 2006 级研究生的 2005 级脱产进修生。④凡计划 于 2007 年毕业的未参加过学位英语考试的其它学生。⑤未被录取为 2006 级研究生的 2005 级脱产进修生,可自愿参加。 ...


   关于2009 年非英语专业硕士研究生学位英语考试的通知 各教学学院、各研究生: 根据 《赣南师范学院非英语专业硕士研究生英语课程教学与考试 管理暂行规定》,经研究决定,学校将于 2009 年 6 月举行非英语专 业硕士研究生学位英语考试。现将有关事项通知如下: 一、考试对象 2008 级非英语专业硕士研究生, 2006 级和 2007 级未通过学位英 语考试硕士研究生。 二、考试时间 2009 年 6 月 13 日,上午笔试、下午口试。具体考试安排另行通 知。 三、考试形式和题型 1、考试形 ...


   Passage One Why the Eyes Have It? Neuroscientists have discovered that eye-to-eye contact unleashes a burst of activity in the reward center of the brain Romantic novelists rarely fail to include in their oeuvre that special moment when two strange ...


   EST 1 Part I Listening Comprehension Section 1, Conversation (10 minutes, 10 points) Section 2, Passages (10 minutes, 10 points) Part II: Cloze Test (10 minutes, 15 points) Scientists who study the Earth's climate are convinced that volcano eruptio ...


   在职人员申请硕士研究生学位 英语考试大纲要求词组详解 [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [Y] A 1. abide by : [no pass.]to obey (laws,agreements,etc.);be compliant; go along with; act in agreement with [无被动] 遵守(法律、协议等) ...


   2004 年 1 月研究生英语学位课统考真题: Part I. Listening Comprehension (24 minutes, 20 points) Section A (1 point each) 1. A Ann likes orange T-shirts best. B Ann hates to wear an orange T-skirt in the daytime. C Ann wears an orange T-shirt to keep mosquitoes awa ...


   2004年6月研究生英语学位课统考真题 年 月研究生英语学位课统考真题 PAPER ONE Part I LISTENING COMPREHENSION (15 minutes, 15 points) Section A ( 1 point each ) Directions: In this part, you will hear nine short conversations between two speakers. At the end of each conversation a ...


   2010 广东省成教英语学位统考全真试题 广东省成教英语学位统考全真试题 Part I Dialogue Completion (15 points) Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the dialogue and mark ...



   一、语音知识。请找出下面四个单词中划线部分读音不同的 语音知识。 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. A C D B A B B A B A B B C A C D B C C A C A B C D C B A D C A. professor A. pride A. surround A. already ...

1000 句最常用英语口语

   1000 句最常用英语口语 1. i see. 我明白了。 2. i quit! 我不干了! 3. let go! 放手! 4. me too. 我也是。 5. my god! 天哪! 6. no way! 不行! 7. come on. 来吧(赶快) 8. hold on. 等一等。 9. i agree。 我同意。 10. not bad. 还不错。 11. not yet. 还没。 12. see you. 再见。 13. shut up! 闭嘴! 14. so long. 再见。 1 ...


   许国璋 * 学英语(论坛)就要无法无天,要天不怕地不怕. * 学外语,要眼尖,耳明,嘴勤,手快.只要多读,多记,多讲,多写,自 有水到渠成之日. * 学习外语,从事语言学研究的人不要把自己圈在只读洋文的狭小天地里, 一定要具备良好的国学基础. * 光学几句干巴巴的英文不行....不要总是把阅读的目的放在提高英文上, 阅读首先是吸收知识,吸收知识的过程中自然而然就吸收了语言. 胡壮麟 * 我认为学好英语在一般情况下可用如下规则描述: "动因+兴趣"决心 持之以恒见效. * ...


   一、Introduction(导言) 英语说课是英语教学中的重要一环, 也是衡量一位英语教师对教材的把握、 分析及教师本人 对上课进程的宏观控制能力的有力手段, 能从理论上指导教师贯彻教学大纲, 真正做到教与 学相结合,将教材、大纲、教师、学生、课堂融为有机整体,对不断提高教师教学能力和教 研能力,有着突出的作用。 二、说课的基本原则 1. 遵循教学大纲要求,明确说课内容。把握说课与上课的区别与联系,正确理解教材、教案 说课、上课之间的层进关系,走出说课即是“说教案”的误区。 2. 以教师为 ...


   中学学科网学海泛舟系列资料 WWW.ZXXK.COM 上中学学科网,下精品学科资料 年普通高等学校招生全国统一考试(陕西卷) 2006 年普通高等学校招生全国统一考试(陕西卷) 英 语 注意事项: 1.本试卷分第一部分和第二部分。第一部分为选择题,第二部分为非选择题。 2.考生领到试卷后,须按规定在试卷上填写姓名、准考证号,并在答题卡上填涂 对应的试卷 类型信息点。 3.所有答案必须在答题卡上指定区域内作答,考试结束后,将本试卷和答题卡一 并交回. 第一部分 第一大题英语知识运用(共三节,满 ...