2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案 月份全国自考英语( 历年真题 真题参考答案
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)
  1. He was specifically asked to write a play that would beto the local
community.
A. B. C. D.
flexible accessible responsible Capable
答案:B
  2. It is strongly held that newmust be introduced to protect the right of the immigrants.
A. B. C. D.
statistics constructions measures Concessions
答案:C
  3. Country life is better than city lifeit offers fresh air and noiseless environment.
A. B. C. D.
in that as that as for in which
答案:A
  4. Opposition leaders will be watching carefully to see how the Prime Ministerthe crisis.
A. B. C. D.
handles conducts observes directs
答案:A
  5. It took a few seconds for her eyes toto the darkness. A. allocate B. adopt C. apply
1
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
D. adjust
答案:D

  6.
To write up his novel,John is looking for an environment freeoutside distraction.
A. B. C. D.
答案:C
on with from in

  7.
Johnson was unknown before running for the presidency. A. visibly
B. visually C. vertically D. virtually
答案:D

  8.
The volunteers would rather go by train than. A. to drive B. drive
C. driven D. to be driven
答案:B

  9.
Never beforeso rapidly developing as it is today.
A. B. C. D.
has our country been has been our country our country has been our country been has
答案:A
  10. Police arethe disappearance of two children. A. looking up B. looking through C. looking into
D. looking on
答案:C
二、Cloze Test(10 points,1 point for each item) 下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答 题纸上将相应的字母涂黑。
2
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
When I was a child,I lived with my mother,my father having been away to work in the town. I was then not11nine years old,lonely and expectant, 12for things which I knew little about. I walked out alone one morning along the mountain tops13 my home stood. The sun had not yet risen,and the air 14rain of the night and the mountain grass was heavy15tiny drops of water. As I looked back,I could see the marks my feet16on the long grassy slope behind me. I walked till I came to a place17a little stream ran into the deep valley below. Here it passed between soft,18banks;at one place a large slice of earth had fallen away from the bank on the other side,and it had made a little island a few feet wide with water19all round it. It was covered with a weed with yellow flowers and long waving grasses. I sat down on the bank20a short pine tree. All the plants on the island were dark with the heavy raindrops of the night,and the sun had not yet risen.

  1.
(
  1). (A). (B). (C). (D).
答案:A
yet however but Nevertheless
(
  2). (A). (B). (C). (D).
答案:B
sending longing standing Making
(
  3). (A). (B). (C). (D).
答案:D
in which at which from which on which
(
  4). (A). (B). (C). (D).
答案:C
melt felt smelt Sensed
3
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
(
  5). (A). (B). (C).
(D).
答案:B
for with on
Upon
(
  6). (A). (B). (C). (D).
答案:C
have made has made had made having made
(
  7). (A). (B). (C). (D).
答案:A
where that which What
(
  8). (A). (B). (C). (D).
答案:D
worldly hardening worthy Earthen
(
  9). (A). (B). (C). (D).
答案:B
drifting flowing blowing Floating
(
  10). (A). (B).
(C).
at the top of on the part of
at the foot of
(D).
答案:C
on the ground of
4
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item) 从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应 的字母涂黑。
Many people think New York is a noisy city. In fact,scientists who study noise say that the average noise level in New York is
  72. 5 decibels. This is a little louder than normal conversation,which is 65 decibels. The noise level is the result of so many people and cars in the same area. Now even the insides of taxis are noisy. When you get into a taxi,you hear the voice of a wellknown singer,sports reporter,or Broadway actress giving instructions. That’t right. The voice of a famous person tells you what to do. One popular singer gives this message:“Cats have nine lives,but you have only one,so fasten your seat belt!”Other voices say things such as“Don’t forget to collect all your belongings. ”(People often leave hats,umbrellas,and bags in taxis. ) There is a good reason for the messages. There are more than 12,000 cabs in New York,and every year taxis get into more than 15,000 accidents. In an accident,people who don’t wear seat belts hit the partition,the glass wall separating the driver and passengers in the taxi. They can hurt their foreheads or break their noses or chins. Every year,about 11,000 people are injured in this way. Many people are annoyed by the voices. Cabdrivers in particular dislike the messages. “I play the messages 12 hours a day. I hear the same voices 60 times a day. It makes me crazy,”says Amir,a 45yearold cabdriver. “But if I don’t play the messages,I get fined $1
  00. ”A lot of passengers complain,too. “It’s too much noise,”says a passenger. “I asked the driver to turn off the message,but he said he can’t. ” Other people think the voices are a great idea. One taxi driver says,“People like to hear the famous voices,and they put on their seat belts more often. ”And passengers from out of town really like the idea. “Most of the time,taxi drivers are in a bad mood,”says Melanie Benton,who visits New York often on business,“It’s nice to hear a cheerful voice when you get into a cab. ” The sentence“Cats have nine lives,but you have only one”implies that.

  1.
(
  1).
(A). (B). (C). (D).
答案:D
human beings have only one life cats live longer than human beings cats will have new lives after they die human beings should value their lives
(
  2). People who are most likely to be injured in a taxi accident are. (A). those who wear seat belts
5
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
(B). (C). (D).
答案:C
those who like messages those who do not wear seat belts those who dislike messages
(
  3).
It can be inferred from the passage that a taxi driver hears the same voicesevery day.
(A). (B). (C). (D).
答案:A
about 5 times an hour about 6 times an hour about 50 times an hour about 60 times an hour
(
  4). The cabdrivers play the messages again and again because. (A). they are willing to do so (B). they do not want to pay a fine (C). the passengers ask them to do so (D). the voice of the messages is cheerful
答案:B
(
  5). The author of this passage seems to believe that. (A). New York is the noisiest city in the U. S. (B). messages played by taxi drivers are useless (C). messages in taxis should be voiced by famous people (D). voices from taxis partly caused the high noise level of New York
答案:D Some people might think that Father’s Day was established as a holiday to help greeting card companies sell more cards. However,when Father’s Day was first suggested in the early 1900s,Father’s Day cards hadn’t been invented yet. The idea of celebrating Father’s Day was actually inspired by Mother’s Day. In 1909,Mother’s Day was just becoming very popular in the United States. One day,Sonora Dodd,of Spokane,Washington,was listening to a church talk about setting aside a day to honor one’s mother. It gave her the idea to propose a day to honor fathers,and in particular,her own father?William Jackson Smart. Mr. Smart had raised Sonora and her five brothers and sisters all by himself after Sonora’s mother died in childbirth. As an adult,Sonora realized the selflessness her father had shown in raising his children as a single parent. Her father made all the parental sacrifices. In the daughter’s eyes,her father was a courageous,selfless,and loving man. Mrs. Dodd went to her minister and others about having a church service devoted to
fathers on June 5,her father’s birthday. That date was too soon for her minister to

  2.
prepare a service,so he spoke two weeks later on June
  19. It took about a year of
6
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
working with politicians,religious leaders,businessmen and the local Young Men’s Christian Association to bring life to her idea of an annual Father’s Day. Eventually all her hard work paid off. On June 19,1910,the first Father’s Day was celebrated in Spokane,Washington. In 1972 President Richard Nixon established a permanent national celebration of Father’s Day to be held on the third Sunday in June. Since then,fathers have been honored and recognized by their families throughout the U. S. on that date. Father’s Day has become a day to not only honor your father,but all men who act as a father figure. Stepfathers,uncles,grandfathers,and adult male friends are all honored on Father’s Day. It’s also another day for greeting card companies and shop owners to celebrate because sales of the most popular gifts for Dad(shirts,ties,and electric shavers)increase considerably.
(
  1). The passage mainly tells about. (A). Mrs. Dodd’s love for her father (B). the origin and establishment of Father’s Day (C). the importance of honoring fathers in the U. S. (D). Mrs. Dodd’s contribution to the government decision
答案:B
(
  2). Mrs. Dodd loved her father because he. (A). had a large family (B). was a single parent (C). was a respected minister (D). was courageous,selfless and loving
答案:D In the United States,the first Father’s Day was celebrated nationwide in.
(
  3).
(A). (B). (C). (D).
答案:A
1972 1910 1909 1900
(
  4). The author of the passage seems to believe that. (A). stepfathers should not be honored on Father’s Day (B). Father’s Day has nothing to do with Mother’s Day (C). Father’s Day started with Mrs. Dodd’s love for her father (D). card companies should not make money on Father’s Day cards
答案:C
7
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
(
  5). Greeting card companies welcome Father’s Day because. (A). their sale increases (B). it is a national holiday (C). adult male friends are also honored (D). they can sell ties,shirts and electric shavers
答案:A This green and blue planet spinning in space is under severe stress. If we continue to exploit the planet at the present rate,human and animal life will be threatened. Human pride will be followed by nature’s punishment. To save our earth and ourselves,we need first develop an unbiased understanding of ourselves,nature and life. Everyone understands the meaning of the sentence“Man should respect animal life and nature”. But the exact meaning of man,nature and animal life is not always clear. Many refer to man and animals as if they were essentially different. I consider man to be an animal and only differing in degree and not in kind from other animals. Although I discuss in conventional terms human rights and animal rights as if they were separate,strictly speaking,human rights should be considered a branch of animal rights. The word“nature”is one of the most complex words in the language,but it has developed three main areas of meaning. These are,first,the essential quality and character of something(as in human nature,or the nature of wood);second,the inherent force which influences the world(as in Mother Nature);third,the entire world itself. The last can be taken to include or to exclude human beings,as the phrase man and the natural world implies. I consider humans to be an integral part of nature, although they are also the beings most capable of interfering with its processes. Unfortunately a central drive of Western“man”has been to conquer“nature”, as if it were an object separate from him. Hence it has become common to distinguish between what is natural(existing without man’s interference)and artificial(manmade). In this way, natural growth is opposed to education, civilization to the natural state. For many urban people living permanently among concrete and glass, nature itself has come to mean little more than the countryside. And this notion of opposition is where the seed of potential destruction lies.

  3.
(
  1). The word“unbiased”in Line 4 of Para. 1 means . (A). unbalanced (B). fair (C). partial (D). unreasonable
答案:B
8
2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案
(
  2).
.
As for the relationship between man and animals, the author holds that man is a kind of animals man is superior to animals man is the same as animals man and animals are essentially different from each other
(A). (B). (C). (D).
答案:A
(
  3). The word“they”in Line 6 of Para. 2 refers to . (A). human rights (B). animal rights (C). human beings and animals (D). human rights and animal rights
答案:D
(
  4). In the author’s opinion, the word“nature”indicates . (A). a
 

相关内容

2008年10月份全国自考英语(二)历年真题参考答案

   2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案 月份全国自考英语( 历年真题 真题参考答案 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item) 1. He was specifically asked to write a play that would beto the local community. A. B. C. D. flexible accessible responsible Capable 答案 ...

2008年10月份全国自考英语(二)历年真题参考答案[1]

   2008 年 10 月份全国自考英语(二)历年真题参考答案 月份全国自考英语( 历年真题 真题参考答案 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item) 1. He was specifically asked to write a play that would beto the local community. A. B. C. D. flexible accessible responsible Capable 答案 ...

2008年12月英语六级真题听力原文

   可可英语 www.kekenet.com Part III Section A Listening Comprehension (35 minutes) Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what ...

2009年12月英语四级真题及答案[1]

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green ...

2008年6月大学英语四级真题及答案

   ★★★★★ 2008 年 6 月大学英语四级 写作部分( 一.写作部分(9:00-9:30) 写作部分 : - : ) Part Ⅰ Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write A Letter of Apology according to the outline given below. You should write at least 120 words fol ...

2008年12月20日英语四级考试真题

   海词论坛 http://bbs.dict.cn/ 新东方:2008 年 12 月四级写作范文 一、Limiting The Use of Disposable Plastic Bag 1.一次性塑料袋曾被广泛的使用 2.造成的问题 3.限制使用的意义 Disposable plastic bags were once widely used in China. When we went shopping at supermarkets and departments stores, shop ...

2001年4月份全国高等教育自学考试自考英语二试卷答案

   本文由自考乐园贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 ☆自考乐园心境随缘,诚与天下自考人共勉!! ! 俱乐部名称:自考乐园;俱乐部 id:5346389(请牢记它哦~在百度贴吧的搜索框中输入俱乐部 id,可以直接 进入俱乐部) ;俱乐部 url 地址:http://tieba.baidu.com/club/5346389(您也可以通过此 url 进入俱乐部. ) 2001 年 4 月份全国高等教育自学考试自考英语二参考答案 英 ...

2001年4月份全国高等教育自学考试自考英语二参考答案

   www.4juan.com 专注于收集各类历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2001 年 4 月份全国高等教育自学考试自考英语二参考答案 月份全国高等教育自学考试自考英语二参考答案 自考英语二 英语(二 试题参考答案 英语 二)试题参考答案 (课程代码 0015) I. Vocabulary and Structure(10 points, 1 point for each item) 1.C 2.A 3.B 4.B 5.C 6.D 7.C 8.B 9.C 1 ...

自考英语二历年真题及答案

   自考英语二历年真题及答案【北京骄能教育】 2010 年 4 月全国自考英语(二)真题及答案 http://wenku.baidu.com/view/aa2225bd960590c69ec37615.html 2009 年 4 月全国自考英语(二)真题及答案 http://wenku.baidu.com/view/6c39642d7375a417866f8f15.html 2009 年 10 月全国自考英语(二)真题及答案 http://wenku.baidu.com/view/0e45235 ...

2008年12月大学英语四级真题答案

   2008 年 12 月大学英语四级真题答案 Part I 作文 Limiting the Use of Disposal Bags ? These days disposal products often hit the headlines of newspapers and have been brought into focus of the public. Indeed, it is widely accepted that they have gained increasing po ...

热门内容

系统英语 句子成分

   初三英语总复习语法 句子成分 1 什么是句子? 什么是句子? 句子是由词按照一定的语法结构组成的, 句子是由词按照一定的语法结构组成的,是 能表达一个完整概念的语言单位. 能表达一个完整概念的语言单位.句子的第 一个字母必须大写,结尾要有.? ! I am a teacher. Are you a student? How beautiful the girl is ! 2 句子包括哪些成分? 句子包括哪些成分? " 1.主语:主语是在句子中说明全句中心主题的 主语: 部分.一般由名词,代 ...

乖讹_消解理论与英语笑话的理解

   2009 年 7 月 外语教学 July 2009 .                                 第 30 卷 第 4 期 F o re ign L an guage E du ca tion Vol 30 No. 4 . 乖讹 ? 消解理论与英语笑话的理解 吴   ,刘世生 霞 (清华大学 外语系 北京 100084 ) 摘   : 本文采用定量研究的方法 ,就中国学生对英语笑话幽默点判断的正确率 、 要 错误率和未标注率进行了实证研究 。 结果表明 : 1 )在控制 ...

餐厅英语服务教案

   重庆工程职业技术学院教案 授课顺序号 授课日期 授课班级 Unit 1 Reservation 月 日 月 日 月 日 课题 教学目的 能用英语正确完成客人预定餐桌的服务 教学重点 教学难点 课型 教 A 组织教学 B 讲授新课 餐厅预定工作的流程及英语用语 对客人英语表述的理解与文字记录 理论课 学 过 程 及 教具 主 要 内 无 容 1.结合课文对话,根据实际的工作场景,对预定内容进行步骤的梳理,对每个步骤的英 语对话进行归纳讲授 ※接受一个预定场景下的处理 1 st greeting ...

常用英语食物单词

   常用食物单词 常用食物单词 常用食物单词 水果类(fruits) : 西红柿 tomato 菠萝 pineapple 西瓜 watermelon 香蕉 banana 柚子 shaddock (pomelo) 橙子 orange 苹果 apple 柠檬 lemon 樱桃 cherry 桃子 peach 梨 pear 枣 Chinese date (去核枣 pitted date ) 椰子 coconut 草莓 strawberry 树莓 raspberry 蓝莓 blueberry 黑莓 bl ...

初中英语专项阅读??锦绣中华

   英语专项阅读? 英语专项阅读?锦绣中华 A Shandong has a lot of places of great interest. You’re planning to have a trip there. So you went to a travel service(旅行社) to get more information for your trip. Here is a leaflet(传单). Answer the following questions according ...