更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
2008年10月份全国自考英语(二)真题
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
He was specifically asked to write a play that would beto the local community.

  1.
A. B. C. D.
答案:B
flexible accessible responsible Capable
It is strongly held that newmust be introduced to protect the right of the immigrants.

  2.
A. B. C. D.
答案:C
statistics constructions measures Concessions
Country life is better than city lifeit offers fresh air and noiseless environment.

  3.
A. B. C. D.
答案:A
in that as that as for in which
Opposition leaders will be watching carefully to see how the Prime Ministerthe crisis.

  4.
A. B. C. D.
答案:A
handles conducts observes directs

  5.
It took a few seconds for her eyes toto the darkness. A. allocate
B. adopt C. apply
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
D. adjust
答案:D

  6.
To write up his novel,John is looking for an environment freeoutside distraction.
A. B. C. D.
答案:C
on with from in

  7.
Johnson was unknown before running for the presidency. A. visibly B. visually C. vertically
D. virtually
答案:D

  8.
The volunteers would rather go by train than. A. to drive B. drive C. driven
D. to be driven
答案:B

  9.
Never beforeso rapidly developing as it is today. A. has our country been
B. has been our country C. our country has been D. our country been has
答案:A

  10.
Police arethe disappearance of two children.
A. B. C. D.
答案:C
looking looking looking looking
up through into on
二、Cloze Test(10 points,1 point for each item) 下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答 题纸上将相应的字母涂黑。
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
When I was a child,I lived with my mother,my father having been away to work in the town. I was then not11nine years old,lonely and expectant, 12for things which I knew little about. I walked out alone one morning along the mountain tops13 my home stood. The sun had not yet risen,and the air

  1.
14rain of the night and the mountain grass was heavy15tiny drops of water. As I looked back,I could see the marks my feet16on the long grassy slope behind me. I walked till I came to a place17a little stream ran into the deep valley below. Here it passed between soft,18banks;at one place a large slice of earth had fallen away from the bank on the other side,and it had made a little island a few feet wide with water19all round it. It was covered with a weed with yellow flowers and long waving grasses. I sat down on the bank20a short pine tree. All the plants on the island were dark with the heavy raindrops of the night,and the sun had not yet risen.
(
  1). (A). (B). (C). (D).
答案:A
yet however but Nevertheless
(
  2). (A). (B). (C). (D).
答案:B
sending longing standing Making
(
  3). (A). (B). (C). (D).
答案:D
in which at which from which on which
(
  4). (A). (B). (C). (D).
答案:C
melt felt smelt Sensed
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  5). (A). (B). (C).
(D).
答案:B
for with on
Upon
(
  6). (A). (B). (C). (D).
答案:C
have made has made had made having made
(
  7). (A). (B). (C). (D).
答案:A
where that which What
(
  8). (A). (B). (C). (D).
答案:D
worldly hardening worthy Earthen
(
  9). (A). (B). (C). (D).
答案:B
drifting flowing blowing Floating
(
  10). (A). (B).
(C).
at the top of on the part of
at the foot of
(D).
答案:C
on the ground of
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item) 从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应 的字母涂黑。
Many people think New York is a noisy city. In fact,scientists who study noise say that the average noise level in New York is
  72. 5 decibels. This is a little louder than normal conversation,which is 65 decibels. The noise level is the result of so many people and cars in the same area. Now even the insides of taxis are noisy. When you get into a taxi,you hear the voice

  1.
of a wellknown singer,sports reporter,or Broadway actress giving instructions. That’t right. The voice of a famous person tells you what to do. One popular singer gives this message:“Cats have nine lives,but you have only one,so fasten your seat belt!”Other voices say things such as“Don’t forget to collect all your belongings. ”(People often leave hats,umbrellas,and bags in taxis. ) There is a good reason for the messages. There are more than 12,000 cabs in New York,and every year taxis get into more than 15,000 accidents. In an accident,people who don’t wear seat belts hit the partition,the glass wall separating the driver and passengers in the taxi. They can hurt their foreheads or break their noses or chins. Every year,about 11,000 people are injured in this way. Many people are annoyed by the voices. Cabdrivers in particular dislike the messages. “I play the messages 12 hours a day. I hear the same voices 60 times a day. It makes me crazy,”says Amir,a 45yearold cabdriver. “But if I don’t play the messages,I get fined $1
  00. ”A lot of passengers complain,too. “It’s too much noise,”says a passenger. “I asked the driver to turn off the message,but he said he can’t. ” Other people think the voices are a great idea. One taxi driver says,“People like to hear the famous voices,and they put on their seat belts more often. ”And passengers from out of town really like the idea. “Most of the time,taxi drivers are in a bad mood,”says Melanie Benton,who visits New York often on business,“It’s nice to hear a cheerful voice when you get into a cab. ” The sentence“Cats have nine lives,but you have only one”implies that.
(
  1).
(A). (B). (C). (D).
答案:D
human beings have only one life cats live longer than human beings cats will have new lives after they die human beings should value their lives
(
  2). People who are most likely to be injured in a taxi accident are. (A). those who wear seat belts
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(B). (C). (D).
答案:C
those who like messages those who do not wear seat belts those who dislike messages
(
  3).
It can be inferred from the passage that a taxi driver hears the same voicesevery day.
(A). (B). (C). (D).
答案:A
about 5 times an hour about 6 times an hour about 50 times an hour about 60 times an hour
(
  4). The cabdrivers play the messages again and again because. (A). they are willing to do so (B). they do not want to pay a fine (C). the passengers ask them to do so (D). the voice of the messages is cheerful
答案:B
(
  5). The author of this passage seems to believe that. (A). New York is the noisiest city in the U. S. (B). messages played by taxi drivers are useless (C). messages in taxis should be voiced by famous people (D). voices from taxis partly caused the high noise level of New York
答案:D Some people might think that Father’s Day was established as a holiday to help greeting card companies sell more cards. However,when Father’s Day was first suggested in the early 1900s,Father’s Day cards hadn’t been invented yet. The idea of celebrating Father’s Day was actually inspired by Mother’s Day. In

  2.
1909,Mother’s Day was just becoming very popular in the United States. One day,Sonora Dodd,of Spokane,Washington,was listening to a church talk about setting aside a day to honor one’s mother. It gave her the idea to propose a day to honor fathers,and in particular,her own father?William Jackson Smart. Mr. Smart had raised Sonora and her five brothers and sisters all by himself after Sonora’s mother died in childbirth. As an adult,Sonora realized the selflessness her father had shown in raising his children as a single parent. Her father made all the parental sacrifices. In the daughter’s eyes,her father was a courageous,selfless,and loving man. Mrs. Dodd went to her minister and others about having a church service devoted to
fathers on June 5,her father’s birthday. That date was too soon for her minister to
prepare a service,so he spoke two weeks later on June
  19. It took about a year of
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 working with politicians,religious leaders,businessmen and the local Young Men’s Christian Association to bring life to her idea of an annual Father’s Day. Eventually all her hard work paid off. On June 19,1910,the first Father’s Day was celebrated in Spokane,Washington. In 1972 President Richard Nixon established a permanent national celebration of Father’s Day to be held on the third Sunday in June. Since then,fathers have been honored and recognized by their families throughout the U. S. on that date. Father’s Day has become a day to not only honor your father,but all men who act as a father figure. Stepfathers,uncles,grandfathers,and adult male friends are all honored on Father’s Day. It’s also another day for greeting card companies and shop owners to celebrate because sales of the most popular gifts for Dad(shirts,ties,and electric shavers)increase considerably.
(
  1). The passage mainly tells about. (A). Mrs. Dodd’s love for her father (B). the origin and establishment of Father’s Day (C). the importance of honoring fathers in the U. S. (D). Mrs. Dodd’s contribution to the government decision
答案:B
(
  2). Mrs. Dodd loved her father because he. (A). had a large family (B). was a single parent (C). was a respected minister (D). was courageous,selfless and loving
答案:D In the United States,the first Father’s Day was celebrated nationwide in.
(
  3).
(A). (B). (C). (D).
答案:A
1972 1910 1909 1900
(
  4). The author of the passage seems to believe that. (A). stepfathers should not be honored on Father’s Day (B). Father’s Day has nothing to do with Mother’s Day (C). Father’s Day started with Mrs. Dodd’s love for her father (D). card companies should not make money on Father’s Day cards
答案:C
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  5). Greeting card companies welcome Father’s Day because. (A). their sale increases (B). it is a national holiday (C). adult male friends are also honored (D). they can sell ties,shirts and electric shavers
答案:A This green and blue planet spinning in space is under severe stress. If we continue to exploit the planet at the present rate,human and animal life will be threatened. Human pride will be followed by nature’s punishment. To save our earth and ourselves,we need first develop an unbiased understanding of ourselves,nature

  3.
and life. Everyone understands the meaning of the sentence“Man should respect animal life and nature”. But the exact meaning of man,nature and animal life is not always clear. Many refer to man and animals as if they were essentially different. I consider man to be an animal and only differing in degree and not in kind from other animals. Although I discuss in conventional terms human rights and animal rights as if they were separate,strictly speaking,human rights should be considered a branch of animal rights. The word“nature”is one of the most complex words in the language,but it has developed three main areas of meaning. These are,first,the essential quality and character of something(as in human nature,or the nature of wood);second,the inherent force which influences the world(as in Mother Nature);third,the entire world itself. The last can be taken to include or to exclude human beings,as the phrase man and the natural world implies. I consider humans to be an integral part of nature, although they are also the beings most capable of interfering with its processes. Unfortunately a central drive of Western“man”has been to conquer“nature”, as if it were an object separate from him. Hence it has become common to distinguish between what is natural(existing without man’s interference)and artificial(manmade). In this way, natural growth is opposed to education, civilization to the natural state. For many urban people living permanently among concrete and glass, nature itself has come to mean little more than the countryside. And this notion of opposition is where the seed of potential destruction lies.
(
  1). The word“unbiased”in Line 4 of Para. 1 means . (A). unbalanced (B). fair (C). partial (D). unreasonable
答案:B
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  2).
.
As for the relationship between man and animals, the author holds that man is a kind of animals man is superior to animals man is the same as animals man and animals are essentially different from
 

相关内容

02-08年考研英语二历年真题及答案

   2002 Directions:Translate the following passage into Chinese and put your translation on the ANSWER SHEET. Since 1981,farmers in Holland have been encouraged to adopt“green”farming techniques that were thought to benefit plant and bird life.Farmers ...

2010年12月英语四级真题及答案免费下载

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010年12月大学英语四级考试真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) Directions: Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the ...

2010年12月英语四级真题及答案免费下载

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010年4月及10月全国自考英语(二)试题及答案

   www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接下载 全部 WORD 文档 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 月全国自考英语( 感谢陈卫彪同学提供此答案! 1 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接下载 全部 WORD 文档 2 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接 ...

08年4月自考英语翻译试题及答案

   全国 2008 年 4 月自学考试英语翻译试题 Ⅰ.Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked A,B,C and D. Choose the one that is the closest equivalent of the ...

2001年英语专业四级考试真题及答案

   2001 年英语专业四级考试真题及答案 听力 Part Ⅲ LISTENING COMPREHENSION [20 MIN.] In Sections A, B and C, you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet. ...

2010年6月英语四级A卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?A 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 四级作文: 四级作文: 1、如今不少学生在英语学习中不重视拼写 2、出现这个现象的原因是 3、为了改变这种状况,我认为 Due Attention Should Be Given to Spelling(上海昂立教育 阿古琳娜) 阿古琳娜) ( Nowadays fewer and fewer students ...

2010年6月英语四级B卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?B 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 作文范文: Due Attention Should Be Given To Spelling Correct spelling is a basic skill in English study. However, nowadays many students do not pay much attention ...

1998年1月大学英语四级真题及答案

   1998 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 20 1998 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about ...

热门内容

初中英语知识点

   八年级下册新目标英语重点短语及句型总汇 以下是带 to 的动词不定式常见搭配 ★希望做某事 hope to do sth.★决定做某事 decide to do sth★同意做某事 agree to do sth.★需要某人做 某事 need to do sth.★使用某物做某事 use sth to do sth★迫不及待做某事 can't wait to do★准备做某 事 get/be ready to do ★尽力/努力做某事 try to do sth ★计划做某事 plan to ...

英语专八

   英语专八 英语专业八级考试是由高等学校外语专业教学指导委员会主办的 (非教育部主 办),对英语专业高年级学生英语水平进行衡量的一种外语水平考试。是目前我国 体现最高英语水平的等级考试。它在每年的三月份举办一次,考试在上午进行,题 型为听力、阅读、改错、文化常识、翻译和写作。对时间的要求比较严格。 专业八级的虽然难度较大, 但在全国的英语专业的学生考试的成绩来看, 通过率是 很高的, 全国平均通过率是百分之六十多, 为什么通过率这么高?就我个人的观点 而言,是因为专八考试的题目采分点多,每道小 ...

Oral skills 英语口语学习方法总汇

   Oral skills 英语口语学习方法总汇 (1).We study spoken English so as to make oral communications, so this order of importance of oral English study should be followed: Fluency, Accuracy, and Appropriateness. That is to say, we have to pay more attention to prac ...

2008年6月大学英语四级考试A卷真题

   2008年6月大学英语四级考试 卷真题 年 月大学英语四级考试 月大学英语四级考试A卷真题 大学英语四级考试流程 8:509:00 试音时间 9:009:10 播放考场指令,发放作文考卷 9:10 取下耳机,开始作文考试 写作部分( 一.写作部分(9:10-9:40) 写作部分 : - : ) Part Ⅰ Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write according ...

6电气工程及其自动化专业英语第6章-4翻译

   功率对角的关系 一个重要的特点是有一个稳定,关系到电力系统的机器之间的交换关系和权力的同步转子角位置的。 这种 关系是高度非线性的。 为了说明这一点,让我们考虑一个简单的系统 2 所示图 6 -(1) 它由电阻和电容 。 微不足道,但两机同步传输线连接起来有一感抗 X L 的 。.让我们假设这台机器 1 代表 1 发电机喂养权力同 步电动机机 2 代表。 发电机转移到电动机是分离功能的角度(四 )两机转子的。角分离,这是由于三个组成部分:发电机内部 角度 克 (角,其中发电机转子旋转领导场定 ...