2008 年普通高等学校招生全国统一考试 (北京卷) 北京卷) 英语
第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小 题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
  1. What did the man win in his dream? A. A holiday. B. A new car. C. Some money.
  2. Will the woman come to the party? A. Maybe. B. No C. Certainly
  3. How long has the woman been an author? A. About 30 years. B. About 40 years. C. About 70 years.
  4. What does the woman want? A. A radio. B. Some pens. C. Some batteries.
  5. What is the woman doing? A. Asking for information. B. Asking for an apology. C. Asking for help. 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前后,你将有时间阅 读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
  6. How many coats does the woman want? A.
  25. B.
  30. C.
  50.
  7. What is the order number for gloves? A. P25G
  5. B. P26T
  5. C. P28D
  5. 听第 7 段材料,回答第
  8、9 题。
  8. Which city has the woman visited recently? A. New York. B. London. C. Paris.
  9. What does the woman like about the city? A. City life. B. Weather. C. Environment.
听第 8 段材料,回答第 10 至
  11。
  10. When will it rain? A. In the morning. B. In the afternoon. C. At night.
  11. What will cause delays for traffic coming into town? A. Rain. B. A fog. C. Bridge repairs. 听第 9 段材料,回答第 12 至 14 题。
  12. Why did the woman go to the bank? A. To buy a new house. B. To meet the manager. C. To make an appointment.
  13. What happened in the parking lot? A. The woman quarreled with a stranger. B. The woman failed to get her car parked in time. C. The woman backed her car into the wrong place.
  14. What did the woman think of the man when she first saw him? A. Selfish. B. Clever. C. Respectful. 听第 10 段材料,回答第 15 至 17 题。
  15. How does the woman think about her work? A. It is very good. B. It is hard to say now. C. It keeps her very busy.
  16. Where does the woman live now? A. In her workplace. B. In the city center. C. In a big apartment.
  17. What are the two speakers talking about? A. The woman’s life in a new city. B. The woman’s travel experience. C. The woman’s co-workers. 听第 11 段材料,回答第 18 至 20 题。
  18. What is the woman’s view on smell? A. It is personal. B. It is concrete. C. It is strange.
  19. What is special about smells? A. They are as pleasant as music. B. They can last about thirty days. C. They make things more memorable.

  20. What is the woman’s most favorite smell? A. Smell of the sea. B. Smell of her garden. C. Smell of aircraft fuel. 第二部分:知识运用(共两节, 第二部分:知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。
  21. John promised his doctor he not smoke, and he has smoked ever since. A. might B. should C. could D. would.
  22. ?Have you read book called Waiting for Anya? ?Who it? A. writes B. has written C. wrote D. had written
  23. ?Did you return Fred’s call? ?I didn’t need to I’ll see him tomorrow. A. though B. unless C. when D. because
  24. that she was going off to sleep, I asked if she’d like that little doll on her bed. A. Seeing B. To see C. See D. Seen
  25. It was hard for him to learn English in a family, in which of the parents spoke the language. A. none B. neither C. both D. each
  26. After the long journey, the three of them went back home, . A. hungry and tiredly B. hungry and tired C. hungrily and tiredly D. hungrily and tired
  27. The hotel wasn’t particularly good. But I in many worse hotels. A .was staying B, stayed C. would stay D. had stayed I can be reached most evenings.
  28. I’ll give you y friend’s home address, A. which B. when C. whom D. where
  29. No decision about any future appointment until all the candidates have been interviewed. A. will be made B. is made C. is being made D. has been made they hope will be the best means of
  30. The companies are working together to create st transport in the 21 century. A. which B. that C. what D. who
  31. ?Did the book give the information you needed? ?Yes. But it, I had to read the entire book. A. to find B. find C. to finding D. finding
  32. I feel greatly honored into their society. A. to welcome B. welcoming
C. to be welcomed D. welcomed
  33. If you really have to leave during the meeting, you’d better leave the back door. A. for B. by C. across D. out
  34. I’m sorry you’ve been waiting so long, but it’ll still be some time Brian get back. A. before B. since C. till D. after
  35. It is worth considering what makes “convenience” foods so popular, and better ones of your own. A. introduces B. to introduce C. introducing D. introduced 第二节 完形填空(共 20 小题:每小题
  1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 When I entered Berkeley, I hoped to earn a scholarship. Having been a Straight-A student, I believed I could __36__ tough subjects and really learn something. One such course was World Literature given by Professor Jayne. I was extremely interested in the ideas he 37 in class. When I took the first exam, I was 38 to find a 77, C-plus, on my test paper, 39 English was my best subject. I went to Professor Jayne, who listened to my arguments but remained_ 40 . I decided to try harder, although I didn’t know what that 41 because school had always been easy for me. I read the books more carefully, but got another
  77. Again, I 42 with . Professor Jayne. Again, he listened patiently but wouldn’t change his 43 One more test before the final exam. One more 44 to improve my grade. So I redoubled my efforts and, for the first time. 45 The meaning of the word “thorough”. But my 46__ did no good and everything 47 as before. The last hurdle(障碍) was the final. No matter what 48 I got, it wouldn’t cancel three C-pluses. I might as well kiss the 49 goodbye. I stopped working head. I felt I knew the course material as well as I ever would. The night before the final, I even 50 myself to a movie. The next day I decided for once I’d have 51__with a test. A week later, I was surprised to find I got an A. I hurried into professor Jayne’s office. He 52__ to be expecting me. “If I gave you the As you 53 , you wouldn’t continue to work as hard.” I stared at him. 54 That his analysis and strategy(策略) were correct. I had worked my head 55 , as I had never done before. I was speechless when my course grade arrived: A-plus. It was the only A-plus given. The next year I received my scholarship. I’ve always remembered Professor Jayne’s lesson: you alone must set your own standard of excellence.
  36. A. take B. discuss C. cover D. get
  37. A. sought B. presented C. exchanged D. obtained
  38. A. shocked B. worried C. scared D. anxious
  39. A. but B. so C. for D. or
  40. A. unchanged B. unpleasant C. unfriendly D. unmoved
  41. A. reflected B. meant C. improved D. affected

  42. A. quarreled B. reasoned C. bargained D. chatted
  43. A. attitude B. mind C. plan D. view
  44. A. choice B. step C. chance D. measure
  45. A. memorized B. considered C. accepted D. learned
  46. A. ambition B. confidence C. effort D. method
  47. A. stayed B. went C. worked D. changed
  48. A. grade B. answer C. lesson D. comment
  49. A. scholarship B. course C. degree D. subject
  50. A. helped B. favored C. treated D. relaxed
  51. A. fun B. luck C. problems D. tricks.
  52. A. happened B. proved C. pretended D. seemed
  53. A. valued B. imagined C. expected D. welcomed
  54. A. remembering B. guessing C. supposing D. realizing
  55. A. out B. over C. on D. off 第三部分:阅读理解( 小题; 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Twenty years ago, I drove a taxi for a living. One night I went to pick up a passenger at 2:30 AM. When I arrived to collect, I found the building was dark except for a single light in a ground floor window. I walked to the door and knocked, “Just a minute,” answered a weak, elderly voice. After a long pause, the door opened. A small woman in her eighties stood before me. By her side was a small suitcase. I took the suitcase to the car, and then returned to help the woman. She took my arm and we walked slowly toward the car. She kept thanking me for my kindness. “It’s nothing,” I told her. “I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated.” “Oh, you’re such a good man.” She said. When we got into the taxi, she gave me an address, and then asked, “Could you drive through downtown?” “It’s not the shortest way,” I answered quickly. “Oh, I’m in no hurry,” she said. “I’m on my way to a hospice(临终医院). I don’t have any family left. The doctor says I don’t have very long.” I quietly reached over and shut off the meter(计价器). For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked, the neighborhood where she had lived, and the furniture shop that had once been a ballroom where she had gone dancing as a girl. Sometimes she’d ask me to slow down in front of a particular building and would sit staring into the darkness, saying nothing. At dawn, she suddenly said,” I’m tired. Let’s go now.” We drove in silence to the address she had given me. “How much do I owe you?” she asked. “Nothing.” I said. “You have to make a living,” she answered. “Oh, there are other passengers,” I answered.
Almost without thinking, I bent and gave her a hug. She held onto e tightly. Our hug ended with her remark, “You gave an old woman a little moment of joy.”
  56. The old woman chose to ride through the city in order to . A. show she was familiar with the city B. see some places for the last time C. let the driver earn more money D. reach the destination on time
  57. The taxi driver did not charge the old woman because he . A. wanted to do her a favor B. shut off the meter by mistake C. had received her payment in advance D. was in a hurry to take other passengers
  58. What can we learn from the story? A. Giving is always a pleasure. B. People should respect each other. C. An act of kindness can bring people great joy. D. People should learn to appreciate others’ concern. B Domestic (驯养的) horses now pull ploughs, race in the Kentucky Derby, and carry police. But early horses weren’t tame (驯服的) enough to perform these kinds of tasks. Scientists think the first interactions humans had with horses were far different from those today. Thousands of years ago, people killed the wild horses that lived around them for food. Over time, people began to catch the animals and raise them. This was the first step in domestication. As people began to tame and ride horses, they chose to keep those animals that had more desirable characteristics. For example, people may have chosen to keep horses that had a gentle personality so they could be ridden more easily. People who used horses to pull heavy loads would have chosen to keep stronger animals. Characteristics like strength are partly controlled by the animals’ genes. So as the domesticated horses reproduced, they passed the characteristics on to their young. Each new generation of houses would show more of these chosen characteristics. Modern day horse breeds come in a wide variety of shapes and sizes. This variety didn’t exist in the horse population before domestication. The Shetland horse is one of the smallest breeds?typically reaching only one meter tall. With short, strong legs, the animals were bred to pull coal out of mine shafts (矿井) with low ceilings. Huge horses like the Clydesdale came on the scene around 17
  00. People bred these heavy, tall horses to pull large vehicles used for carrying heavy loads. The domestication of horses has had great effects on societies. For example, horse were important tools in the advancement of modern agriculture. Using them to pull ploughs and carry heavy loads allowed people to farm more efficiently. Before they were able to ride horses, humans had to cross land on foot. Riding horses allowed people to travel far greater distance in much less time. That encouraged populations living in different areas to interact with one another. The new from of rapid transportation helped cultures spread around the world.
  59. Before domestication horses were . A. caught for sports B. hunted for f
 

相关内容

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(北京卷)

   2004 年北京卷 第一节:情景作文 某学校对中学生课余活动进行了调查,结果如下。请根据图表 1 提供的信息描述学生每 天的课余活动,并针对图表 2 中任何一个数据中反映的情况写出你的一个看法。词数不少于 60。 生词:图表 chart 第二节 开放作文(满分 15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 Xiao Ming tells you that he had 100 yuan yesterday morning, which he put into the pocke ...

2008年高考英语试题

   在线英语听力室 www.tingroom.com 2008 年普通高校招生统一考试安徽卷 英语 年普通高校招生统一考试安徽卷(英语 英语) 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. The two girls are getting on very well and share with each other. A. li ...

2008年高考英语试题全国卷I完形填空解析

   高考英语全国卷 II 点评 2008年全国高考已经结束,就今年全国高考英语不含听力卷试题设计及试题整体所体现的 典型特色,我们就此作一个剖析及归纳。 就试题总体而言,全国卷 II 的英语试题体现出难易梯度搭配适度,试题结构科学,考查 范围涵盖面广。下面我们来看看考查的具体情况: 一、语音知识 语音知识的五小题中,分别按照这样的规律来设计试题: a)元音+辅音字母组合一个小题;考查 our 组合:course labour D. hour。 A. separate B. marry C. A. ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

2006年高考英语试卷及答案(重庆卷)英语

   www.tingroom.com 在线英语听力室 2006 年高考英语试卷及答案(重庆卷) 年高考英语试卷及答案(重庆卷) 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间 将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并 ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(天津卷)

   2004 年天津卷 假设你班将举行一次英语班会,主题为“中学生应该如何使用家长给的零花钱”。请你根据 提示写一篇发言稿。 使用方式 存入银行 购买书籍 其他 注意: 1. 词数:100 左右;2. 参考词汇:零花钱?pocket money Dear friends , 好处 养成节约的习惯 获取知识 培养兴趣(音乐、体育、集邮等) 范文: 范文: Dear friends, with the developing of our living standard, we get more an ...

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(全国卷Ⅰ)

   2004 年全国卷Ⅰ 全国卷Ⅰ 假设你是李华,你在报上看到北京电视台今年七月将举办外国人“学中文, 唱中文歌”才艺 大赛。你的美国朋友 Peter 正在北京一所大学学中文,你觉得他应去试一试。请按以下要点给 他写信告知此事,并表示可以提供帮助。 比赛时间:7 月 18 日 报名时间:截止到 6 月 30 日 报名地点:北京电视台 注意: 1.词数:100 左右 2.可适当增加细节,以使行文连贯 3.参考词汇:才艺大赛?talent show Dear Peter, Yours, Li Hua ...

08年4月自考英语翻译试题及答案

   全国 2008 年 4 月自学考试英语翻译试题 Ⅰ.Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked A,B,C and D. Choose the one that is the closest equivalent of the ...

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

热门内容

英语学习方法与技巧大全1

   英语学习方法与技巧大全 1 2006 年 12 月 24 日,历史应该记住这一天,因为在这一天备受全国英语教师及考生关 注的新六级终于露出了庐山真面目,率先在 180 所试点院校推出.2007 年 6 月的某一天, 历史又将铭记这一天,因为这一天新六级将在全国各大高校全面推广.无疑,这次的新六级 考试将对教师的教学,学生的备考起着重要的引导作用.笔者想通过对 2006 年 12 月的新 六级考试,尤其是考生所关注的新题型(快速阅读,深度阅读等)做一些理性分析,并从中抽 象出一般的答题技巧和备 ...

英语二+5单元课文(带每句翻译)

   Unit 5 Text A The Most Important Day in My Life 我一生中最重要的那一天 Have you ever been at sea in a dense fog when it seemed as if a tangible white darkness shut you in,and the great ship,tense and anxious, groped her way toward the shore? 你曾经在浓雾茫茫的时候 到过海上吗 ...

2009年九年级英语中考介词复习

   2009 年中考英语介词复习 1,介词的主要用法: ,介词的主要用法: 介词是一种虚词,不能独立使用. 介词是一种虚词 不能独立使用.介词之后一般有名词或代 不能独立使用 宾格)或相当于名词的其他词类 短语或从句作它的宾语 即构 短语或从句作它的宾语,即构 词(宾格 或相当于名词的其他词类, 宾格 或相当于名词的其他词类, 成介词短语.有些介词是由两个以上的词构成的短语介词,如 成介词短语.有些介词是由两个以上的词构成的短语介词 如: out of(从…中出来), because of(因为 ...

2011走向高考,贾凤山,高中总复习,英语,必修2-4

   必修二 考 Module 4-6 4- 《走 向 高 考 》 高 考 总 复 习 考 首页 上页 下页 末页 必修二 考 Module 4-6 4- 《走 向 高 Ⅰ.词汇 词汇 考 考 》 高 考 总 复 习 1.n. 爱好,嗜好 . 爱好,嗜好n. 憎恶,不喜欢 憎恶, 2.n.景色,风景 . .景色, 3.n. 方面 . 4.n. 风格 . 5. n. 表现,表达 . 表现,表达v. 表达 6. n. 展览 . 7.n. 画 n. 水彩画 . 水彩画n. 风景 画像; 画;山水画 n. ...

高考英语翻译练习

   高考英语翻译练习 练习 1 1. 好书如益友。(equal) 2.不要害怕思考,因为思考总能让人有所收益。(benefit) 3.他犹豫了好久才决定去美国留学。(before) 4.你最好乘地铁去机场,不然就要误点了。(or) 5.我们每一个人都应该尽自己的一份力使我们的生活环境更美好。(do one’s part) 练习 2 1. 中国人民每年都要热烈庆祝十月一日的国庆节。(celebrate) 2. 不言而喻,青年人的教育对于一个国家的未来是至关重要的。(It) 3. 我们每个人都在不遗 ...