2008 年北京市东城区中考英语一模试卷
机读卷 第 I 卷(机读卷 共 70 分)
第一部分听力( 第一部分听力(共 18 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片, 一、听对话,选择与对话内容相符的图片,将代表图片的字母填写在相应的序号后的括号 每段对话读两遍( 内。每段对话读两遍(共 6 分,每小题 1 分) 请看第一组的四幅图片。听三段对话,回答第
  1~3 小题。
⒈( )
  2. ( )
  3. ( ) 请看第二组的四幅图片。听三段对话,回答第
  4~6 小题。

  4. ( )
  5. ( )
  6. ( ) 二、听对话,根据其内容,从下列各题所给的 A、B、C 三个选项中,选择最佳选项。每段 听对话,根据其内容, 、 、 三个选项中,选择最佳选项。 对话读两遍( 对话读两遍(共 12 分,每小题
  1.5 分) . 听第一段对话,回答第
  7、8 小题。
  7.How many people are there in the family? A.Two. B.Three. C.Four.
  8.What is Tom doing today? A.Cooking breakfast. B.Cleaning up the park. C.Staying with his father. 听第二段对话,回答第
  9~11 小题。
  9.Where are they probably talking? A.In a restaurant. B.At a bus stop. C.By the river.
  10.How long has the woman waited? A.About ten minutes. B.A few hours. C.Since last year.
  11.What are they mainly talking about? A.Light rain. B.Heavy snow. C.Weather report. 听第三段对话,回答第
  12~14 小题。
  12.Why does the girl say Mr. Brown is too hard? A.He works very hard. B.He doesn’t give good lessons. C.He gives his students too much homework.
  13.What does the boy think of Mr. Brown? A.He is doing his job. B.He is sometimes hard. C.He is very patient.

  14.What does the boy mean by “was impossible”? A.The girl can finish her homework this weekend. B.The boy has already finished his homework. C.Mr. Brown won’t teach them any more. 请打开第Ⅱ卷, 看第一大题听力试题。 该试题需要在第Ⅱ卷第一大题的相应位置上作答。 语言知识运用( 第二部分 语言知识运用(30 分) 选择填空( 三、选择填空(共 18 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
  15.?Would you like to go to the with me tonight? ?I’m sorry, I can’t. I have to do my homework. A.plan B.play C.photo D.price
  16.?Welcome to school! ?Thank you. Your school is very modern. A.your B.their C.his D.our
  17.?Whose magazine is it? Is it ? ?Yes. It’s hers. A.Mike B.Mike’s C.Lucy D.Lucy’s
  18.? did you do next? ?I made coffee. A.Who B.How C.What D.Which
  19.?How long have you studied here? ? two years. I’m used to the life here. A.For B.Since C.In D.By
  20.?Which lesson are you learning at present? ?Lesson . A.ten B.Ten C.tenth D.Tenth
  21.Betty bought three T-shirts and of them are red. Red is her favorite color. A.either B.both C.none D.all
  22.He ran as fast as he could he failed to get here on time. A.and B.but C.or D.so
  23.To my surprise, she’s than before. A.very tall B.the taller C.much taller D.the tallest
  24.It was very dark. So he the lights as soon as he entered the room. A.turned on B.turned off C.turns on D.turns off
  25.We have worked too hard. Let’s stop a break. A.having B.to having C.have D.to have
  26.?When did you become a volunteer? ?Two years ago. I this group since then. A.have joined in B.have joined to C.have been in D.have been to
  27.?You don’t look well. What’s the matter? ?I sleep well. A.don’t B.didn’t C.won’t D.haven’t
  28.His great progress in English made his parents really .
A.happy B.happily C.great D.greatly
  29.You can only use the dictionaries here. That is they out of the reading room. A.can take B.can’t take C.can be taken D.can’t be taken
  30.?I hear you like basketball very much. you on your school team? ?Yes, I am. A.Am B.Was C.Were D.Are
  31.?Do you know ? ?Tomorrow morning. A.when the visitors will come here B.when will the visitors come here C.how the visitors will come here D.how will the visitors come here
  32.?? ?I’ve got a headache. A.Have you got a headache B.What do you want to do C.May I borrow your pen D.What’s wrong with you 完形填空( 四、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。 It was a cold morning, and Eduardo Ortega received a large envelope(信封). In it was his it. dream. But he was too nervous to 33 He put the envelope into his 34 and caught the school bus. Eduardo arrived at 35 , walked past his classmates and sat down in the school library. He took a deep breath, drew the envelope out of his pocket and carefully opened it. As he read the words,“ Congratulations... 36 have been accepted,” he was already in tears. He remembered the long hours working in the fields, picking strawberries and beans. During those years, Eduardo was much more than a child 37 . After work every day, his tired friends drank coffee or slept. Eduardo went to the evening school. He studied, read, and wrote poems and short stories. Although he 38 some classes, he became the best student. When he was thirteen, Eduardo 39 one of his dreams?to fly on an airplane for the first time. He wrote a poem that won a prize?a trip to San Francisco. As he flew, he promised himself to become a pilot. He loved to 40 . Even though Eduardo worked to help his family, his father 41 encouraged him to go to school. So, while he worked, he also studied. Many days, he thought it was 42 , too tired to read his books. But his father just smiled and told him he could 43 it. So, now, Eduardo knew his dream of becoming a pilot was not 44 . He knew that it was his father’s dream, too. He would soon become a pilot, flying every day to all the exciting areas in the world.
  33.A.open B.know C.answer D.write
  34.A.car B.mailbox C.desk D.pocket
  35.A.home B.school C.the airport D.the post office
  36.A.I B.we C.you D.they
  37.A.worker B.writer C.waiter D.pilot
  38.A.watched B.missed C.took D.left
B.found C.realized D.thought B.dream C.study D.work B.still C.sometimes D.always B.hopeless C.uninteresting D.unimportant B.stop C.make D.work B.needed C.done D.lost 阅读( 第三部分 阅读(22 分) 阅读理解( 五、阅读理解(每小题 2 分) 阅读下面的三篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。 (A) ) David works for a popular newspaper. His job is to answer the readers’ letters. Today he received two letters and made his reply as follows. ★★★★★★★ David writes: I am very sorry to say that I think it would be very unfair for me to help you win a competition?unfair to the other competitors! But I will say that your article is very interesting and I wish you good luck.

  39.A.wanted
  40.A.fly
  41.A.also
  42.A.careless
  43.A.take
  44.A.planned
Letter 1 Dear David, I am a middle school student. Now I am preparing for a writing competition. Could you please check the mistakes in my article about using the Internet and give me some advice? Thank you. Norman
★★★★★★★ Letter 2 Dear David, I’m now learning English by myself. Can you introduce some useful websites where I can make friends with foreigners? Please help me. Moonlight David writes: Well, dear Moonlight, I bet you made a good choice by using the Net in your self-studies. Two very good websites I would suggest to you are: www. britishcouncil. org. cn and www. britishcouncil. org/learnenglish.

  45.The second letter is from . A.David B.Moonlight C.Norman D.websites
  46.Norman is going to . A.take a writing competition B.learn English by himself C.give some advice to Moonlight D.introduce a website to David
  47.www. britishcouncil. org. cn is a website for . A.English learners B.science teachers
D.answering the readers’ letters (B) ) Brian liked jogging (running slowly) He jogged in Central Park every morning. He always . took a five-dollar bill with him in his top pocket. He jogged into the park and went to the shop by the lake. He always bought himself a coffee and a hamburger. One day he jogged into the park and another jogger knocked into him. For a few moments he didn’t think about it, then he suddenly thought, “Hey! This man might be a pickpocket!” He felt for his five-dollar bill in his pocket. It wasn’t there! The other man had taken it! He thought, “There is too much crime(犯罪)in New York! I always say honest people must fight crime!” The man was only 30 meters ahead. Brian ran after him, hit him on the shoulder, and said,“ Give me the money!” The man said,“ OK! Just stay cool! Take it easy! Take it easy!” Then the man gave Brian a five-dollar bill. Then the man ran away as fast as he could! Brian felt really good and ran to the shop. He had fought crime. He had got his money back again. He bought himself a coffee and two hamburgers. Then he ran home. His wife was waiting. She was shaking her head. “Oh dear! Oh dear!” she said. “You’ve had a bad morning, haven’t you?” “No! Why? I’ve had a very good morning!” he said. “Really?” she said. “But you left your five-dollar bill on the table!”
  48.When Brian went for jogging, he always . A.fought crime in the park B.took a five-dollar bill with him C.ran after the young man D.talked with his friend for a while
  49.Brian ran after the man because . A.the man was a friend of his B.the man didn’t say sorry to him C.he thought the man stole his money D.he thought they were running the same way
  50.The man ran away as fast as he could because . A.he was in a hurry to go to work B.he didn’t hear Brian talking to him C.he didn’t have enough money for Brian D.he was afraid Brian might run after him again
  51.Brian felt really good because . A.he saw the man run quickly away B.he had two hamburgers that morning C.he thought he had fought crime and won D.he could run faster than the second jogger (C) ) When the Beijing Olympics begin this August, the world will be watching. The Games have become a huge international event. People will come from around the world to watch many athletes from many countries compete to take home the gold. It takes years of work and billions of dollars to prepare for the Olympics. But it hasn’t always been that way. The ancient Olympics
C.winning a competition
The first recorded Olympics, in 776 B. C., were an important religious festival. But they only included athletes from about a dozen cities. Even after 200 years, the ancient Games only included Greek men from about 100 cities around Mediterranean. Unlike today, the ancient Games were always at Olympia, in Greece. Olympic sports have also changed a lot in the last few thousand years. The ancient Games began with just one 192-metre race. In later years, the Games grew to include a total of six sports to test skilled soldiers. These included races where runners wore fighting equipment and the pankration?a violent sport with few rules. The modern Games Even the modern Olympics were once far smaller than they are today. The first of the modern Games, in 1896, once had 241 athletes from 14 countries. Moreover, the early modern Olympics were not an independent event. Until 1908 the Olympics were part of the world’s fair! At the first modem Olympics, there were 43 events from ten sports. Many of the sports from the early modern Games are no longer part of the Olympics. These include the sports of golf and tug of war. There has always been a lot of disagreement over changing Olympic sports. The number of Olympic sports has constantly increased throughout history. At the Beijing Games, athletes will compete in 302 events from 28 sports. Despite all the changes over the years, some ancient sports are still part of the modern Games. These include running, boxing and wrestling. The Olympics continue to grow and change, and they encourage us all to work harder, go faster and be stronger.
  52.What is the best title for the passage? A.The History of the Summer Olympics B.The Changes of the Olympic Sports C.The Growing Events of the Olympics D.The Increasing Sports of the Summer Olympics
  53.The ancient Olympics were held . A.as important religious festivals B.only at Olympia, in Greece C.in 776 B. C. at Olympia, in Greece D.in about 100 cities around Mediterranean
  54.Which of the following is NOT true? A.The first modem Olympics were held in 18
  96. B.241 athletes from 14 countries competed in 43 events in 18
  96. C.Many countries competed in 302 events at the 28th Olympics. D.Many athletes will compete in 302 events at Beijing Olympic
 

相关内容

2009年东城区初三一模试题??英语

   2009 年北京市东城区中考英语一模试卷 第Ⅰ卷(机读卷 共 70 分) 听力( 第一部分 听力(18 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍( 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍(共 4 分,每小题 1 分) 请听第一段对话,完成第 1 小题。 1. 请听第二段对话,完成第 2 小题。 2. 请听第三段对话,完成第 3 小题。 3. 请听第四段对话,完成第 4 小题。 4. 三个选项中,选择最佳选项。每段对话读两遍( 二、听对话,根据其内容,从下列各题所给 ...

2009年东城区初三一模试题??英语

   2009 年北京市东城区中考英语一模试卷 第Ⅰ卷(机读卷 共 70 分) 听力( 第一部分 听力(18 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍( 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍(共 4 分,每小题 1 分) 请听第一段对话,完成第 1 小题。 1. 请听第二段对话,完成第 2 小题。 2. 请听第三段对话,完成第 3 小题。 3. 请听第四段对话,完成第 4 小题。 4. 二、听对话,根据其内容,从下列各题所给的 A、B、C 三个选项中,选择最佳选项。每 ...

西城区初三一模英语

   西城区初三一模英语参考答案及评分标准 2011.5 听力理解(共 24 分) 一.听对话选图。(共 4 分,每小题 1 分) 1.B 2.C 3.A 4.C 二.听对话选择答案。(共 12 分,每小题 1 分) 5.A 6.C 7.B 8.B 9.A 10.A 11.C 12.C 13.B 14.A 15.B 16.C 三.听独自记录关键信息。(共 8 分,每小题 2 分) 17. 7:30 18. Sunday(s) 19.Living room 20. Pet 知识运用(共 27 分) ...

2009年西城区初三一模试卷??英语

   2009 年北京市西城区中考英语一模试卷 第Ⅰ卷(机读卷 共 70 分) 听力理解( 听力理解(共 18 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍( 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍(共 4 分,每小题 1 分) 1. 2. 3. 4. 二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下列各题所给的 A、B、C 三个选项中,选 听对话或独白,根据对话或独白的内容, 、 、 三个选项中, 择最佳选项。每段对话或独白读两遍( 择最佳选项。每段对话或独白读两遍(共 14 ...

2010年朝阳区初三一模试题??英语(扫描版)

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2010年宣武区初三一模试题??英语(扫描版)

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ...

2008年高考试题??英语听力(天津卷)

   第四部分:听力 第一节 (共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话 后,你将有 10 秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15 答案是 B。 67. What does the man mean? A. He doesn’t have any notes. B. H ...

2008年高考试题??英语听力(天津卷)

   第四部分:听力 第一节 (共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话 后,你将有 10 秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话 仅读一遍. 例:How much is the shirt? A. £19.15 答案是 B. 67. What does the man mean? A. He doesn't have any notes. B. H ...

2008年高考试题??英语听力(湖北卷)

   年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 2008 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 英语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话. 每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A, B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话 后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对 话仅读一遍. 1. Where does the convers ...

2008年高考试题??英语听力(天津卷)

   第四部分:听力 第一节 (共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话 后,你将有 10 秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15 答案是 B。 67. What does the man mean? A. He doesn’t have any notes. B. H ...

热门内容

高考英语作文万能句型[1]

   [英语作文常用句型 英语作文常用句型] 英语作文常用句型 在英语写作中,有一些句型的搭配能力非常强,基本上可以用在各种话题的议论 文中,如果能将这些句型掌握并熟练应用一定会使你的英文写作得心应手。想不 想试一试呢? 一、开头句型 我们常说,良好的开端等于成功的一半。做事如此,作文也是如此。所以我们颇 有必要在作文的开头花一番心思。 在写议论文时, 你通常以什么样的方式开头呢?最简单也最常用的可能就是开门 见山法。也就是说???直截了当地提出你对这个问题的观点,点出文章的中心 思想。 I.. ...

BEC商务英语高级写作的应试与能力提升

   BEC 商务英语高级写作的应试与能力提升 Writing in BEC Higher should be singled out for an extreme challenge and difficulty for Chinese college students, ignoring the pattern of language throughout their education and lacking the stuff in business use. 对于中国的大学 生备考 BE ...

2010年上外英语语言文学 专业名称 教授 参考书

   英语语言文学 学科, 专业代码及名称 050201 英语语言文学 研究方向 1.语言方向 1.语言方向 a.语用学研究 俞东明 教 授 李 欣 副教授 李基安 教 授 赵美娟 副教授 陆 远 副教授 梅德明 教 授 花东帆 副教授 束定芳 教 授 谭业升 副教授 罗杏焕 副教授 李基安 教 授 邹 申 教 授 梅德明 教 授 许余龙 教 授 束定芳 张雪梅 王雪梅 徐海铭 黄 皓 盛建元 冯 辉 教 授 副教授 副教授 副教授 副教授 副教授 副教授 指导教师 拟招生人数 拟招 193 人 ...

新东方英语

   考研阅读理解技巧[推荐] 英语课作为一门非常重要的基础课,从着手开始准备考研到正式考前一个半月的这段准备时间里,应重点复习,投入的时间 要占平时复习时间的三分之一。英语的提高是个日积月累,厚积薄发的过程,也是逆水行舟、不进则退的过程。你可以花一个月 时间突击政治。但绝不敢自恃英语基础不错,放松英语的学习。提高英语成绩的捷径,我认为是多做阅读题:一是阅读理解的分 值太高了,决定着考研的成败、考生的命运,无法不重视。二是阅读理解在巩固词汇,培养语感,提高英语水平方面有不可替代 作用。那么究竟如何 ...

全国公共英语四级考试辅导2

   全国英语四级考试辅 听力 指导教师:滕 指导教师: Company LOGO Contents 1 2 3 4 Introduction Analysis Skills Conclusions www.themegallery.com Company Logo Introduction 求 听力理解部分测试学生获取口头信息的能力。 听力理解部分测试学生获取口头信息的能力。录音材料用标准的英式或 美式英语朗读,语速约为每分钟130词 听力部分分值比例为35%, 美式英语朗读,语速约为每分钟1 ...