www.zk5u.com 中考资源网
基础教育课程改革实验区 陆良二中初三英语第一次月考试卷-新目标 陆良二中初三英语第一次月考试卷 新目标
考生注意:
  1.本卷共10页(含答题卡2页),满分120分,考试时间120分钟。
  2.答题时要冷静思考,仔细检查,预祝你取得好成绩! 第一部分 听力(共四节,满分30分) 第一节 听句子,选择与句子内容相关的图画。每个句子听两遍。(共5个小题,每 小题1分,满分5分)
第二节 根据你所听到的句子,选出正确答语。每个句子听两遍。(共10个小题,每
-1-
中考资源网期待您的投稿!zkzyw@1
  63.com
www.zk5u.com 中考资源网
小题1分,满分10分) ( ( ( ( )
  6. A. I have a sore throat. B. My nose is big. C. His bike is broken.
)
  7. A. I will drink a glass of water. C. I will listen to you. )
  8. A. You should drink a lot of water.
B. That sounds like a good idea. B. You should see a dentist.
C. You should drink some hot tea with honey. )
  9. A. The medicine didn't cost much. B. He has to take the medicine in the afternoon. C. Twice a day after meals. )
  10. A. About two days ago. C. In two days. B. Three times a week.
( ( ( (
)
  11. A. I'm visiting my grandmother. B. I'm playing football now. C. I did nothing. )
  12. A. In a week. B. Two weeks ago. C. For a month )
  13. A. He is visiting his parents. B. He is going on Sunday.
C. He is going with Mike. ' ( )
  14. A. I'm leaving for Chicago. B. I'm leaving at nine o'clock. C. I'm leaving from Tokyo at nine o'clock. ( )
  15. A. Great! Let's go. B. Enjoy yourself. C. That's good advice 第三节 听对话,回答问题。每段对话听两遍。(共10个小题,每小题1分,满分10 分) 听第一段对话,回答第
  16-17题。 )
  16.Whydidthewomancallthepolice? A.She was introuble. B.She was indanger C.An accident happened. ( )
  17. What was the matter? A. Donna got lost. B. Two men fought on the road. C. A car hit a man. 听第二段对话,回答第
  18-19题。 ( ( )
  18. How many kinds of things did the woman need? A. Three. B. Four. C. Five. C. Two gallons. (
)
  19. How much milk should the man get? A. A gallon. B. Half a gallon. 听第三段对话,回答第
  20-22题。 ( ( )
  20. will hold a party at 201 Dongfeng Road. A. Dan B. Kay
C. Someone else
)
  21. The party will begin at 7 : 00 . A. this Saturday afternoon B. next Sunday evening C. next Saturday night ( )
  22. The guests were asked to bring to the party. A. the invitation B. something 听第四段对话,回答第
  23-25题。 ( )
  23. The woman was .
C. nothing
-2-
中考资源网期待您的投稿!zkzyw@1
  63.com
www.zk5u.com 中考资源网
A. in a bookstore ( B. in a computer store C. in a food shop )
  24. The woman came to . A. get the book she had ordered C. see if the books were on sale
B. tell the owner her name
( )
  25. The book the woman ordered arrived . A. yesterday morning B. this morning C. a moment ago 第四节 听对话两遍,完成下面的信息表格。(共5个小题,每小题1分,满分5分) Name Date of birth: 1983: 27 1997: Award: ( ( ( ( )
  26.A.July 2nd )
  27.A.1997 )
  28.A.national )
  29.A.management B.June2nd B1973 B.Henan B.English Deng Yaping
  26,19
  73。 Joined the Henan Table Tennis Team. Joined the
  28. team. -Went to Tsinghua University. Majored in English and
  29. . No. 1 of
  30. singles in the ITTF. C.Junelst C.1988 C.Tsinghua University C.Chinese
( )
  30.A.the woman's B.thewomen's C.thewo 第二部分英语知识运用(共三节,满分35分) 第一节 词语释义(共5小题,每小题1分,满分5分) 选出与句中画线部分意义最相近的解释。 ( )
  31.He has been to over ten countries. A about B less than C more than D over than ( )
  32.I met John in the Stree yesterday.But he gave me a cold shoulder. A.he was very cold B.he was frieendly to me C.he was unhappy D.he was unfriendly to me ( )
  33.Michael had to make a decision about which high school he wanted to goto. A.discuss B.quarrel C.talk D.choose ( )
  34.The boy is not old enough to go to school. A.too old B.too young C.too small D.too big ( )
  35.How many English words have you learned so far ? A.so now B.till now C.by now D.to now 第二节 单项填空(共2O小题,每小题1分,满分20分) 从A、B、C、D四个选项中选择能填人空白处的正确答案。 ( )
  36. It is A. an ; a ( ( useful book. I borrowed it from B. a ; an C. a ; the school library. D . an; the D. Both A and C
)37 Do you a cat a pet at home? A. have , as B. keep, for C. keep, as )
  38.--How long can I the books ?
-3-
中考资源网期待您的投稿!zkzyw@1
  63.com
www.zk5u.com 中考资源网
--Two weeks. A.borrow B.lend C.keep D.get ( )
  39.-Could you help me put up the signs on the wall? -. A. No problem B. I hope so C. That’s all right D. That’s a good idea ( )
  40. How do you study a test ? --I study working a group. A. for, in ,with B. for, by, at C. for, by, with D. of, in, by ( )
  41. By the time she got outside, the bus . A. went B. gone C. has gone D. had gone ( )
  42. I am the person wrote to you last week. A. whom B. who C. which D. he ( )
  43. Loud music makes me . So I feel very happy. A. energetic B. stressed out C. energy D. stress out the cleaning yet? The visitors will arrive in a moment. ( )
  44. Why A. don’t you finish B. won' t you finish C. didn't you finish D. haven't you finish ( )
  45. Excuse me, would you please tell me buy a digital camera? A. what to B .where to C. what I can D. where can I ( )
  46. Jim’s never been to the Great Wall, _ ? A. isn’t he B. is he C. hasn’t he D. has he ( )
  47. ? Look! Mr Hu is on the other side of the street. ? It be him. He has gone to England. A. mustn't B. can't C. shouldn't D. won't ( )
  48.? But where are our tickets? ? Don't worry. They here in no time. A. have sent B. have been sent C. are sending D. will be sent ( )
  49.Can you provide us some information the computer? A. for, with B. with, about C. about, with D. with, with ( )50 He 10 yuan for the book. A. took B. spent C. cost D. paid ( )
  51. Someone says, “Time is money.” But I think time is important than money. A. much B. less C. much least D. even more ( )
  52. ? Which of the following can you often find on a medicine bottle? ? I know, sir. It' s . A. BUSINESS HOURS B. DANGER C. ENTRANCE D. INSTRUCTIONS ( )
  53.? What are you doing now? Please join us in the game. ? Sorry, I am so busy now. If I time, I join you. A. had; would B. have; would C. have; will D- had; should ( )
  54. Miss Wu told us that light(光) much faster than sound. A. travel B. would travel C. travels D. to travel ( )
  55.? What would you like if you want to send a message to people far away ? I have always enjoyed a computer, not a telephone. A. to use; using B. using; to use C. using; using D. to use; to use 第三节 完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
-4-
中考资源网期待您的投稿!zkzyw@1
  63.com
www.zk5u.com 中考资源网
通读下列短文,掌握其大意,然后从各题所给的A,B, C, D四个 There is good news for the children in the countryside. We may still remember the girl 56 big eyes. Her big eyes are 57 us her dream: I wish to 58 ! In China, there are still 59 girls and boys like her. They want to go to school, but their 60 are too poor. If the family has two or three children, it is harder to 61 the money for all the children. So the parents often ask 62 to stay at home, and boys to go to school. Now they needn’t 63 the money. From 2006 on, children can go to school for free in some poor places. They don’t have to pay for books and other things. Some of . Soon, them can even get money from the government(政府)to make their life 64 all the children in the countryside can go to school for free. All families are very happy with the news. It is 65 great.
  56. A. with
  57. A. saying
  58. A. go to work
  59. A. a lot
  60. A. schools
  61. A. pay
  62. A. teachers
  63. A. look up
  64. A. better
  65. A. not B. on B. telling C. to C. speaking D. in D. talking D. go home D. much D. families D. lend D. all the children D. make sure D. worse D. really
B. go to bed C. go to school B. 1ot of B. cities B. take B. girls B. turn on B. shorter B. never C. a lot of C. houses C. buy C. boys C. worry about C. longer C. hardly
第三部分阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分) A My name is Jack. It was my birthday yesterday. An old lady stopped me on the street. "It's your birthday," she said. "Let me look at your hand. Yes, you have a friend Mark, and you like ice-cream and cheese. Today you will see fire (火) ; your mother will go away and a tiger will come to your house. " I went to Mark's home. He and his sister made a birthday cake and lighted the candles for me. But I was thinking about the old lady's words. I wanted to go home, so I said goodbye to them and ran home. Good, there was no fire, but Mum wasn't at home. Oh, no... I thought about the old lady's words again. Then Mum walked in with Mark and a box. "Here's your present. It's a lovely little dog and his name is Tiger," said Mum. "But how about the fire and the old lady?" I asked. "The fire is the candles," Mark smiled and said, "and we hired (雇用) the old lady. " 根据短文内容,判断以下句子,正确写(T)错误写(F) 。 ( )
  66. It was Jack's birthday yesterday. ( )
  67. Jack liked to have a tiger and some ice-cream for his birthday. ( )
  68. Mark and his sister made a birthday cake for Jack. ( )
  69. On his birthday, Jack got a little tiger as his birthday present. ( )
  70. Jack's mother and his friend Mark hired the old lady. B Chinese basketball player Wang Zhizhi returned home from the United States on the morning of April 10th after he had been expelled(除名)from the national team for four
-5-
中考资源网期待您的投稿!zkzyw@1
  63.com
www.zk5u.com 中考资源网
years. “It has been a long time. I am so glad to be coming back home,” Wang told a CCTV reporter. Wang, the first Chinese to play in the National Basketball Association (NBA) when he joined the Dallas in 2001, was welcomed by the Chinese basketball officials at he Beijing International Airport that morning. “I realized I had made a big mistake (for refusing to return when he was needed). I want to say sorry to my fans and to the Bayi team which trained me and gave me the chance to play in the this time and win back my place in the national team.” Wang went on. “Wang Zhizhi won’t play in the final competition of the CBA (Chinese Basketball Association) Because he didn’t register(注册),” said Zhang Bing, who works with the Bayi team.
  71. Wang Zhizhi hasn’t been a member of the national team . A. for four years B. since April 10 C. since 2001 D. for 5 years
  72. Wang Zhizhi says sorry to his fans and the Bayi team because . A. he refused to return when he was needed B. he left the Bayi team for America C. he didn’t play well when he was in China D. Dallas didn’t want to keep him
  73. In this passage, “make up my fault” means in Chinese. A. 表现出色 B. 弥补过失 C. 珍惜机会 D. 得到谅解
  74. From the passage we know that . A. Wang Zhizhi was not welcomed in Beijing B. Wang Zhizhi was a reporter on sports before C. every player must register before he plays in the competition of the CBA D. the Chinese basketball officials didn’t want Wang Zhizhi to come back home
  75. Which is the test title for this passage? A. Wnag Zhizhi Feels Sorry B. Wang Zhizhi in the Bayi Team C. Wang Zhizhi Returns Home D. Wang Zhizhi in the United States C HongZhanhui is a 23-year-old college student. He has raised an abandoned (被 遗弃的) child for 11years. This story moved millions of Chinese people. Hong was born in a small village in Henan Province. When he was 12, his father suddenly went crazy (疯狂的,古怪的) and killed his lovely sister. Hong was very sad. He missed his sister very much. Then the family adopted (收养) a baby girl called Chenchen. The illness of Hong’s father became worse and worse, He often hit his wife. Later, Hong’s mother ran away from home. Hong had to support the family and bring up Chenchen by himself. In 1998, Hong entered Xihua No.Senior High School, about 20 kilometers from his home. Hong took Chenchen along with him. He never talked to others about his hard life. He put his part-time into many things: working to get money, looking after his adopted sister, and sending medicine home for his father. He sold, pens, books, tapes and phone cards after school. “Many people looked down on me for that, ”Hong said, “But I didn’t care.” In 2003 Hong entered Hunan huaihua College. Hong sent Chenchen, now 12, to a primary school in Hunan with the money he got. When Hong’s story became public, many people wanted to gave him money. But Hong refused. “Poverty(贫穷、贫困)and suffering (苦难) should not be an excuse for begging sympathy(同情) and help from society, ”said Hong. “I think it is most important for a man to support himself and be strong.” What a self-supporting man he is! We should learn from him all.
-6-
中考资源网期待您的投稿!zkzyw@1
  63.com
www.zk5u.com 中考资源网

  76. Why d
 

相关内容

2008年湖南省陆良二中九年级第一次月考英语试卷(新目标)

   www.zk5u.com 中考资源网 基础教育课程改革实验区 陆良二中初三英语第一次月考试卷-新目标 陆良二中初三英语第一次月考试卷 新目标 考生注意:1.本卷共10页(含答题卡2页),满分120分,考试时间120分钟。 2.答题时要冷静思考,仔细检查,预祝你取得好成绩! 第一部分 听力(共四节,满分30分) 第一节 听句子,选择与句子内容相关的图画。每个句子听两遍。(共5个小题,每 小题1分,满分5分) 第二节 根据你所听到的句子,选出正确答语。每个句子听两遍。(共10个小题,每 -1- ...

七年级第二学期第一次月考英语试卷

   七年级第二学期第一次月考英语试卷 评分 听力部分(20 分) 一、⒈( 二、⒍( 三、⒒( ) ⒉( ) ⒎( ) ⒓( ) ⒊( ) ⒏( ) ⒔( ) ⒋( ) ⒐( ) ⒕( ) ⒌( ) ⒑( ) ⒖( ) ) ) 四、⒗⒘⒙⒚⒛ 笔试部分(80 分) 一、根据句意及首字母完成单词。(10 分) 1.What l do you speak? 2.The boy is from Japan. He speaks J 3.W . to our school. We are kind to ...

湖南省雅礼中学2011届上学期高三年级第一次月考英语试卷

   湖南省 湖南省雅礼中学 2011 届上学期高三年级第一次月考英语试卷 分值:150 分 时间:120 分钟 本试卷分为四个部分,包括听力,语言知识运用,阅读理解和书面表达。考试结束后, 讲本试卷和答题卡一并交回。 PART ONE LISTENING COMPREHENSION SECTION A Directions: In this section you’ll hear 6 conversations between 2 speakers . For each conversation ...

海淀区九年级第一学期期中练习英语试卷答案及评分参考2011.11

   海淀区九年级第一学期期中练习 英语试卷答案及评分参考 2010.11 听力理解 (共 24 分) 听力理解 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. B 2. A 3. C 4. B 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 6. C 7. C 8. A 9. A 10. B 11. C 12. B 13. A 14. B 15. B 16. C 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. David 18. May 19. ...

四年级英语第一次月考试卷

   2010?2011 学年度第二学期四年级英语 ? 第一次月考试卷 班级: 题号 得分 Ⅰ Ⅱ 姓名: Ⅲ Ⅳ Ⅴ 时间:60 分钟 Ⅵ Ⅶ 满分:100 分 Ⅷ 总分 (5 Ⅰ、填一填,根据图片写出英语单词。 分) 填一填,根据图片写出英语单词。 ( (5 Ⅱ、找出下列每组单词中不同类的一项。 分) 找出下列每组单词中不同类的一项。 ( ( ( ( ( ( )1、 A、 garden )2、 A、 twelve )3、 A、 drink )4、 A、 our )5、 A、 face B、gy ...

江西省2009年中考英语试卷

   机密★ 机密★ 2009 年 6 月 19 日 江西省 2009 年中等学校招生考试 英 语 试 题 卷 说明:1.本卷分为试题卷和答题卷,答案请写在答题卷上,不要在试题卷作答,否则不给分。 2.本卷共有 5 大题、86 小题,全卷满分 120 分,考试时间 120 分钟。 一、听力测试(25 分) 听力测试( 现在是试听时间。请听一段对话,然后回答问题。 What is the boy going to buy? A.Some juice. B.Some oranges. C.Some a ...

七年级英语上册第一次月考试题

   名 3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! 民张中学七年级英语第一次月考试题试题 民张中学七年级英语第一次月考试题试题 七年级英语第一次月考试题 级 姓 (满分 120 分,时间 120 分钟) 一、请按字母表顺序 顺序写出 26 个英文字母 个英文字母大小写(每行写 13 个,共 13 分) 请 字母表顺序 A. I’m B. I’m not C. I am 10 Hello, My name’s . A. Li DeHua ...

2010第一次月考英语试题听力材料2010

   参考答案 听力材料: 1. M: Lillian, how did you study for the last test? W: By making flashcards, I think it works. 2. M: Jane, which do you think is the scariest, snakes, spiders or other insects? W: Spiders. But when I was young, I thought nothing was scar ...

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(天津卷)

   2004 年天津卷 假设你班将举行一次英语班会,主题为“中学生应该如何使用家长给的零花钱”。请你根据 提示写一篇发言稿。 使用方式 存入银行 购买书籍 其他 注意: 1. 词数:100 左右;2. 参考词汇:零花钱?pocket money Dear friends , 好处 养成节约的习惯 获取知识 培养兴趣(音乐、体育、集邮等) 范文: 范文: Dear friends, with the developing of our living standard, we get more an ...

2004-2008年高考英语试题作文及范文汇总(全国卷Ⅱ)

   2004 年全国卷Ⅱ 全国卷Ⅱ 假设你是李华,加拿大一所学校将于今年暑假组织学生来你校访问。其间,Andy Smith 将借住你家。请你代表全家写信给 Andy,欢迎他的到来,并告知有关事宜。信的要点如下: ※ 上午:学校活动 ※ 下午:游览市区 ※ 晚上:看电视,玩游戏,聊天 注意:1.词数:100 左右 2.可适当增加细节,以使行文连贯 3,参考词汇:安排?arrange 范文: 范文: Dear Andy, I am glad to learn that you are coming ...

热门内容

初一英语错集

   许竹筠初一(上)英语错题集 1.?is he? ?He’s Peter A. Who B. What C. How D. Who′s ? 2.What′s your job? What 3.I′m sad.(复数句) . 4.They happy ,look are , . 5.我的朋友们 6.I know them(改为一般疑问句) 7.在 2 班. 8.It is my desk.(变为一般疑问句并作事业定回答) 9.This isyour ruler 10.Is that old ...

09.9.28英语试卷

   学年第一学期九月月考 一学期九月月考试卷 安阳市第二十中学 2009-2010 学年第一学期九月月考试卷 七年级英语 (试卷共 100 分 时间 100 分 命题人:牛瑞芬) 命题人: 牛瑞芬) 注意事项: 注意事项: 1.本试卷共 8 页。 本试卷共 2.请用钢笔或圆珠笔直接答在答题卡上。 请用钢笔或圆珠笔直接答在答题卡上 请用钢笔或圆珠笔直接答在答题卡 3.答卷前请将密封线内的项目填写清楚。 答卷前请将密封线内的项目填写清楚。 答卷前请将密封线内的项目 一、听力理解(20 小题,每小题 ...

英语等级考试系统2

   英语等级考试系统 The system is for CET4 and CET6 需求分析 引言: 引言: 1.1立项背景 1.1立项背景 项目提出者:软件工程第二小组; 项目创立者:软件工程第二小组; 项目开发者:软件工程第二小组; 项目名称: 大学英语四六级考试系统; 1.2立项原因概述: 为广大将要参加大学英语四六级考试的考生提供四六级模拟测试。 项目概述: 项目概述: 2.1 面向的用户人群: 系统管理员: 作为该系统的管理者和维护者; 普通用户:作为系统的使用者; 评分员: 主要为 ...

实用英语8000句文本

   实用英语口语 8000 句 在家中 ●从起床到出门 Good morning.早晨好! Good morning, John.(早晨好,约翰。) Good morning, mom.(早晨好,妈妈。) 闹钟响了吗? Did the alarm clock go off? *go off 是闹钟“响”的意思。 Did the alarm clock buzz? Did the alarm clock ring? It sure is.(是不错啊。) It's a beautiful day! ...

老外超爱说的工作英语300句

   老外超爱说的工作英语300句 / 世纪友好语言研究小组 著 书籍介绍:   对于老外来说,工作中有很多话是每天都挂在嘴边的,就像中国人工作时常说“你的项目进行得怎么样了”“我今天又要加班了”等等。如果了解老外常说的话,跟他们打交道时,必定得心应手。本书为读者带来老外最爱说的300句工作常用口语句子,让你轻松学到最有用的,也是最需要的口语,这样跟老外交流才不成问题,工作效率得到提高。 章节内容开始 正文 编辑推荐 紫雨阁小说网 更新时间:2010-3-19 9:26:3 ...