2008 年江苏省成人学士学位英语考试试卷及答案
ENGLISH QUALIFICATION TEST FOR THE BACHELOR’S DEGREE
November, 2008 Paper One
Part I Listening Comprehension (20 minutes 20%) Section A (5%) Directions: In this section you will hear five incomplete dialogues. They will be spoken only once. After each incomplete dialogue there will be a pause. During the pause you must read the four choices marked A. B, C and D, and decide which is the best answer. Then mark (he corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
  1. A. It’s up to you. B. Beer is OK. C. I don’t have a taste. D. Let me try.
  2. A. We don’t have a post. B. One dollar and fifty cents. C. We don’t go to Paris. D. You can send it by yourself.
  3. A. Sorry, I don’t have water. B. Sure, if you give me some water when I’m away. C. I’m afraid I don’t like it. D. Certainly, it is out of questions.
  4. A. I’d love to, but I will be fully occupied that afternoon. B. I can’t finish the job within a half day. C. I don’t need a full day to complete the task. D. I’m afraid I can’t handle it.
  5. A. That’s fine. B. I’m sorry for being late. C. I’m afraid I can’t. D. Don’t say like this. Section B (10%) Directions: In this section you will hear ten short conversations. At the end of each conversation a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause you must read the four choices marked A. B, C and D, and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  6. A. Bad.
B. Good. C. No impression yet. D. Just so so.

  7. A. She is studying typing. B. She is studying Spanish. C. She is studying cooking. D. She is studying sewing.
  8. A. About a month. B. About a week. C. About ten days. D. About half a week.
  9. A. In an art history class. B. In a museum. C. In the man’s dormitory. D. In the woman’s dormitory.
  10.A.Get a new television set. B. Sell the TV to someone else. C. Find another repairman. D. Ask Mr. Smith to check it again.
  11. A.
  4.8 dollars. B. 6 dollars. C.
  3.6 dollars. D.
  4.32 dollars.
  12. A. At a hotel. B. At a restaurant. C. At a police station. D. At a department store.
  13. A. Start this work right now. B. Wait here for Mr. Smith. C. Go down to have something to drink. D. Make a telephone to Mr. Smith.
  14. A. Two hours. B. Four hours. C. Six hours. D. Eight hours.
  15. A. To a dance. B. To a party. C. To a play. D. To a concert. Section C (5%) Directions: In this section you will hear one dialogue and one short passage. At the end of the dialogue and the passage you will hear some questions. The dialogue and the passage will be spoken only once. After you hear a question you must choose the best answer from the four choices marked A, B. C and D. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Question 16 to 17 are based on the dialogue you have just heard.
  16. A. Coffee is his favorite drink. B. Coffee will help him relax.
C. lie is thirsty. D. He is sleepy.
  17. A. They will go to the airport by bus. B. The hotel will arrange a taxi for them. C. They will call a taxi themselves. D. Their friend will take them to the airport. Questions 18 to 20 are based on the dialogue you have just heard.
  18. A. To inform university people of important schedule changes. B. To announce the new movies on weekends. C. To remind students to use the new library services. D. To tell campus personnel of their identification cards.
  19. A. It will only be open on weekends. B. It will be open both weekends and weekdays. C. It will shorten its hours on weekdays. D. It is not mentioned.
  20. A. Food. B. Transportation. C. Clinic. D. Accommodation. Part II Reading Comprehension (30 minutes 30%) Directions: In this part there are four passages. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B. C and D. You are required to decide on the choice that best answers the question or completes the statement. Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage. Very high waves arc destructive when they strike the land. Fortunately, this seldom happens. One reason is that out at sea, waves moving in one direction almost always run into waves moving in a different direction. The two sets of waves tend to cancel each other out. Another reason is that water is shallower near the shore. As a wave gets closer to land, the shallow bottom helps reduce its strength. But the power of waves striking the shore can still be very great. During a winter gale, waves sometimes strike the shore with the force of 6,000 pounds for each square foot. That means a wave. 25 feet high and 500 feet along its face, may strike the shore with a force of 75 million pounds. (
  91) Yet the waves, no matter how big or how violent, affect only the surface of the sea. During the most raging storms, the water a hundred fathoms (600 feet) beneath the surface is just as calm as on a day without a breath of wind.
  21. According to the passage, destruction caused by high waves occurs A. regularly B. rarely C. always D. predictably
  22. It is implied that Out at sea, when waves going in opposite directions meet. their force A. causes great damage B. extends to the ocean floor C. is liable to lessen D. increases rapidly

  23. Coastal depth A. is the only factor influencing the strength of high waves B. has enormous influence on the force of high waves C. has no influence on the strength of very high waves D. is irrelevant to the power of high waves
  24. It can be inferred from Para. 2 that the power of high waves striking the shore is A. constant B. equalized C. variable D. perpetual

  25. It is impossible for the high waves A. to bring about most raging storms B. to have an effect on the sea bottom C. to affect the surface of the sea D. to cause damage to the land Passage Two- Passage Four 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 Part III Cloze (15 minutes 10%)请参见红皮书 新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《 请参见红皮书 新教材配套翻译与应试指导》 《 Directions: In this part there is a passage with 2 0 blanks in it. For each blank there are four choices marked A, B, C and D. You are required to choose the one that best fills into the passage and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Part IV Vocabulary and Structure (15 minutes 15%) Section A (10%) Directions: In this section there are 20 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B. C and D. You are required to choose the one that best completes the sentence and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  61. I’d like to five hundred dollars to my current account. A. alter B. transform C. change D. transfer
  62. The only to the farmhouse is across the fields. A. access B. method C. step D. means
  63. The corridor was dark and I my head against the wall. A. brought B. damaged C. bumped D. struck
  64. The mountain climber had a escape from death. A. short B. scarce C. close D. narrow
  65. you are here, I can leave. A. So that B. Such that C. Now that D. In order to
  66. Mr. Jones said he was the possibility of buying the house. A. going over B. looking into C. holding on D. laying out
  67. It is very kind of you to me at the airport. A. see/off B. put/off C. keep/off D. turn/off
  68. Where did you your Russian? A. pick out B. pick up C. pick over D. pick on

  69. To his great , his son again failed to pass the examination. A. importance B. promotion C. excitement D. disappointment
  70. I’m very busy, and I can’t three days away from work. A. pay B. stand C. offer D. afford
  71. He the key on the table. A. left B. forgot C. lost D. missed
  72. Mary, are you to take part in the game? A. supposed B. disposed C. exposed D. proposed
  73. Many Americans are African by A. beginning B. origin C. start D. first
  74. There was nobody in when we came round the corner. A. sight B. glimpse C. glance D. view
75-80 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》
Section B (5%) Directions: Complete the following sentences with appropriate words or expressions or with the proper forms of the given words in the brackets. Write your answer on the Answer Sheet.
  81. Few people know him, __ they?
  82. Everybody talked at the top of __ voice.
  83. I’d like to go to __ university where I once studied law.
  84. It would be a to tell his the truth. (kind)
  85. What a lot of _ _ weather we’re having! (rain)
86-90 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》
Part V Translation (15 minutes 10%) Directions: In this part there are five sentences which you should (translate into Chinese. These sentences are all taken from the reading passages you have just read in Part II. You can refer back to the passage so as o identify their meaning in the context. You should write your answer on the Answer sheet.
  91. Yet the waves, no matter how big or how violent, affect only the surface of the sea.
92-95 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 Part VI Writing (25 minutes 15%)
Directions: For this part. you are allowed 25 minutes write a short passage following the guidelines given below.
请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》
The keys
Part I Listening Comprehension (20 minutes 20%) Section A (5%)
  1. A.
  2. B.
  3.D.
  4. A.
  5. B. Section B (10%)
  6. C.
  7. B.
  8. B.
  9. D.
  10.A
  11. D.
  12. B.
  13. C.
  14. C
  15. D. Section C (5%)
  16. B.
  17. D.
  18. A
  19. B.
  20. D.
Part II Reading Comprehension (30 minutes 30%)
  21. B.
  22. C.
  23. B.
  24. C.
  25. C.
  26. D.
  27. A.
  28. B.
  29. D
  30. A.
  31. C.
  32. B.
  33. A.
  34. C.
  35. D.
  36. A.
  37. B.
  38. C.
  39. B.
  40. D. Part III Cloze (15 minutes 10%)
  41. A.
  42. D.
  43. C.
  44. B.
  45. A.
  46. B.
  47. C.
  48. C.
  49. D.
  50. A.
  51. A.
  52. D.
  53. B.
  54. A.
  55. C.
  56. C.
  57. B.
  58. A.
  59. D.
  60.B. Part IV Vocabulary and Structure (15 minutes 15%) Section A (10%)
  61. B.
  62. A.
  63. C.
  64. D.
  65. C.
  66. B.
  67. A.
  68. B.
  69. D.
  70. D.
  71. A.
  72. A.
  73. B.
  74. A.
  75. B.
  76. C.
  77. D.
  78. D.
  79. C.
  80. B. Section B (5%)
  81. __do_
  82. _his_
  83. _the_
  84. kindness
  85. _rainy_
  86. _came
  87. have been widened
  88. _went_
  89. _finish_
  90. aircraft Part V Translation (15 minutes 10%)
  91. 然而,不管水波多大、多猛烈,只对海面造成影响。
92-95 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》
Part VI Writing (25 minutes 15%)
请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》 请参见红皮书《新教材配套翻译与应试指导》
 

相关内容

2008年江苏省成人学士学位英语考试试卷及答案(ltz)

   2008 年江苏省成人学士学位英语考试试卷及答案 ENGLISH QUALIFICATION TEST FOR THE BACHELOR’S DEGREE November, 2008 Paper One Part I Listening Comprehension (20 minutes 20%) Section A (5%) Directions: In this section you will hear five incomplete dialogues. They will be ...

2004年江苏省成人学士学位英语考试试卷

   2004 年江苏省成人学士学位英语考试试卷 ENGLISH QUALIFICATION TEST FOR A BACHELOR'S DEGREE (Nov. 2004) Paper One Part Ⅰ Listening Comprehension(15minutes 15%)(共 15 题 略) Part II Reading Comprehension: Directions: There are some reading passages in this part. Each pas ...

2006年江苏省成人学士学位英语考试真题和答案

   2006年江苏省^成-人学士学位英语考试历年真题和答案 Part I Listening Comprehension (15 minutes 15%) Part II Reading Comprehension (30 minutes 30%) Directions: In this part there are four reading passages. Each passage is followed by some questions or incomplete statement ...

2003年江苏省成人学士学位英语考试真题和答案

   2003年江苏省^成-人学士学位英语考试历年真题和答案 Paper One Part Ⅰ Listening Comprehension(15minutes 15%)(共15题 略) Part II Reading Comprehension: Directions: There are some reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each of them the ...

成人学士学位英语考试试题分析

   成人学士学位英语考试试题分析 2006年下半年北京地区成人本科学士学位英语(简称成人英语三级)考试将于2006年11月25日(星期六)上午9:00-11:00举行, 针对06年11月北京地区成人英语三级考试,北京东方学校老师对试题做了以下分析,使学员明确考试考核方向.  考试内容: 一、 阅读理解(Part I Reading Comprehension) 题 目:15题 分 值:30分 考试时间:40分钟 阅读理解部分主要考核学生通过阅读获取信息的能力,既要求准确,也要求有一定 ...

吉林省成人学士学位英语考试大纲

   吉林省成人本科学士学位英语统一考试大纲 总 则 为适应成人高等教育本科毕业生申请学士学位外语统一考试的要求, 根据国 务院学位委员会《关于授予成人高等教育本科毕业生学士学位暂行规定》和国务 院学位委员会、原国家教育委员会《关于整顿普通高等学校授予成人高等教育本 科毕业生学士学位工作的通知》 的有关规定, 参照普通本科英语教学大纲的要求, 并结合成人高等教育本科英语教学的实际情况,使考试更加规范,使广大考生能 够熟悉英语考试的内容、题型、难度、及记分办法,特制定本大纲,并将于 2008 年开始 ...

山东成人学士学位英语考试试题及答案2

   山东成人学士学位英语考试试题及答案 1 2011-03-02 17:08 ⅠReading Comprehension Passage 1 Languages are marvelously complex and wonderfully complicated organs of culture. They embody the quickest and the most efficient means of communicating within their respective cu ...

成人学士学位英语三级词汇

   A a(an) art. (非特指的)一(个); 任何一个;每一(个) A.D. n.公元 A.M. ad.上午,午前 abandon v.放弃;抛弃,离弃 abdomen n.腹;腹部 abide v.(by)坚持;遵守;容忍 ability n.能力,智能;才能,才干; 技能 able a.能够,有能力的 abolish v.废除,取消 about prep.关于; 在…周围; 在… 各处 ad.大约 above prep.在…上方;(数量,价 格等)大于… abroad ad.出国,在 ...

成人学士学位英语三级词汇

   A a(an) art. (非特指的)一 (个);任何一个;每一(个) A.D. n.公元 A.M. ad.上午,午前 abandon v.放弃;抛弃,离弃 abdomen n.腹;腹部 abide v.(by)坚持;遵守;容 忍 ability n.能力,智能;才能, 才干;技能 able a.能够,有能力的 abolish v.废除,取消 about prep.关于;在…周围; 在…各处 ad.大约 above prep.在…上方; (数量, 价格等)大于… abroad ad.出国,在 ...

成人学士学位英语 阅读与翻译精练

   Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each o f them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best ...

热门内容

九年级上册英语Unit8单元综合巩固练习

   九年级上册英语 Unit9 单元综合巩固练习 1.Our sports meeting has been till next Monday because of the bad weather. A.put on B.put up C.put off D.put down 2.The computer is too expensive. I’ll it. A.talk about B.think of C.think about D.say about 3. Great changes in ...

英语六级经验总结

   1. 总体: CET6 是一门考试,就只要把它当考试来看。不是为了成为英语专业人士而复习。而是 为了通过这门考试。所以复习的时候应该以真题、大纲为基础。在考试的 过程中,应该广 泛的应用各种技巧,目的只有一个??更多的分数。 2. 基于复习时间已经很有限,目前的重点应该是 10 套左右的真题,年代太久远了也没 用。 争取每做一套,提高 2 分左右。这个 提高是基于技巧和对阵题的感觉的把握上的,基 本上,到了这个阶段,听力写作等都不大可能有很大的 提高。主要是技巧,以及中间部分 对出题者思路的 ...

分享:做好高考英语第一轮复习的四点建议

   分享:做好高考英语第一轮复习的四点建议 如何安排好第一轮复习对高三学生英语能力的全面提高尤为重要。 无论做什么事首先要明确 目的,有的放矢方能事半功倍。那么,如何做好高考的一轮复习呢? 一、首先明确复习目的 简言之,第一轮复习的“主要目的是基础能力过关” 。目前,高考英语试题在重视英语 基础知识的同时,突出对语言运用能力的考查,形成了以篇章阅读为主体的试题布局。高三 复习的最终目的是提高考生的语言运用能力, 但知识是能力的基础, 对能力的测试必然要结 合对知识的测试,这是对考生多年积累的、系 ...

全新版大学英语综合教程第2册课后练习答案 上海外语教育出版社

   Appendix I Key to Exercises (Units 1-8) Unit 1 Part I Pre-Reading Task Script for the recording: Ways of learning is the topic of this unit. It is also the topic of the song you are about to listen to, called Teach Your Children sung by Crosby, Sti ...

高考英语短文改错三(附答案)

   英语:短文改错百篇练习三( 英语:短文改错百篇练习三(41-60) ) 审核人:Lydia. xian 审核人: 41 A kind of little car may someday take place of today’s big ones . If people drive such cars in the future ,there would be less pollution in there air . There will be more spaces for parkin ...