2008年全国自考英语(一)模拟试卷(八)
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each)
  1. In theory, every person will have to an unlimited amount of information with
the development of telecommunication satellites. A. entry B. access C. entrance D. opening 答案:B

  2. When we call a word “learned”, we do not mean that it is used by learned
persons alone, simply that its presence in the English vocabulary is due to books and the cultivation of literature rather than to the actual needs of ordinary conversation. A. so B. since C. but D. for 答案:C

  3. Jean didn’t have time to go to the concert last night because she was busy
for the examination. A. to prepare B. to be prepared C. preparing D. being preparing 答案:C

  4. Since time is limited,we’d betterour task. A. get on B. get over C. get across D. get into
答案:D

  5. We A. B. C.
were very surprised at what she _. have done had done do
D. did
答案:B

  6. The more words you are familiar with, the less you are aware of reading words
and
A. B. C. D.
答案:C
you are aware of content and meaning. more less the more the less

  7. The teacher did not feel like him on the spot. A. to correct B. to correcting C. being corrected D. correcting
答案:D

  8. ?Hello, May I speak to Mr. Johnson, please?
?There’s no onethat name. You must have called the wrong number. A. who calls B. called C. calling D. to call 答案:B

  9. The solution real problems cannot be seen in advance. A. on B. to C. of D. about
答案:B

  10. They swear is around them, they listen to their Walkman while the teacher
is talking to them. A. no matter whoever B. no matter whatever C. no matter who D. no matter what 答案:C
二、Cloze Test(10 points,1 point for each)

  1. Basketball is the only major sport that is 100 percent American in origin.It
was (
  1) in 1891 by Naismith,a PE teacher in a high school (
  2) Springfield,Massachusetts.As New England winter is extremely (
  3),he could not find any game (
  4) for his students.One day,an idea (
  5) him.Why not have the students pass and shoot a big orange ball through a basket indoors?Gradually the play spread throughout the United States,and later to the rest of the (
  6).At first,a soccer ball was used in the game;(
  7) ball used today came a little later. Basketball was first included in the 1936 Olympic Games in Berlin,and in 1949 the National Basketball Association(NBA)was formed.Thereafter,the game gradually became popular.Today,it is regularly rated as the favorite (
  8) of Americans.It is played everywhere from playgrounds to driveways by ordinary people.At the (
  9) level,players such as Michael Jordan and Shaquille O’Neal (
  10) wide popularity.

  1. A. B. C. D.
答案:A
invented discovered found made

  2. A. B. C. D.
答案:B
at in by to

  3. A. B. C. D.
答案:D
warm hot cool cold

  4. A. B. C. D.
答案:C
reliable inevitable suitable reasonable

  5.
A. B. C. D.
答案:B
made out occurred to came up thought of

  6. A. B. C. D.
答案:C
county state world country

  7. A. B. C. D.
答案:C
a an the /

  8. A. B. C. D.
答案:B
event sport item exercise

  9. A. B. C. D.
答案:D
special traditional seasonal professional

  10. A. B. C. D.
答案:C
gained will gain have gained had gained
三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each)

  1. Windstorms(暴风) have recently established a record which meteorologists (气
象学者)hope will not be equaled for many years to come. Disastrous tornadoes along with destructive typhoons and hurricanes(狂风,飓风) have cost thousands of lives and left property damage totaling far into the millions. The frequent occurrence of these storms has let many people to ask about the difference between the three. Is a typhoon the same as a hurricane? Is a tornado the same as a typhoon? Basically, there is no difference. All three consist of wind rotating couterclockwise at a tremendous velocity (速度) around a lowpressure center. However, each type does have its own definite characteristics. Of the three the tornado is certainly the most dangerous. The Weather Bureau can, with some degree of accuracy, forecast the typhoon and hurricane; however, it is impossible to determine where or when the tornado will strike. And out of the three, if one had a choice, perhaps it would be safer to choose to withstand the hurricane.

  1. The title below that best expresses the ideas of this passage is . A. Recent Storms B. Recordbreaking Storms C. Predicting Windstorms D. Dangerous Windstorm
答案:D

  2. Which is Not common to all of the storms mentioned? A. Fairly accurate forecasting. B. Violently rotating wind. C. High property damage. D. Loss of human lives.
答案:A

  3. The author indicates that . A. typhoons cannot be forecast B. typhoons are more destructive C. hurricanes are not really dangerous D. tornadoes occur around a lowpressure center
答案:B

  4. According to the passage, “tornado” most probably means . A. a type of violently rotating wind B. wind velocity and direction C. damage caused by storms D. a rough weather condition
答案:A

  5. Of the three windstorms, the tornado is the most dangerous because . A. it cannot be forecast B. it costs thousands of lives C. it causes damage to property D. it frequently occurs in recent years
答案:A

  2. Passage Three
Questions 31 to 35 are based on the following passage. It has been a widespread belief that the American family is dying.But a new study reveals that the American family is stronger than ever.This study affords surprising evidence of the persistence of American commitments to family life. The American family is changing,not dying:It is becoming smaller,men and women are becoming more equal,and the divorce rate is higher.But despite the high divorce rate,marriage has never been more popular.The majority of divorced people remarry,but only 2% marry more than twice.Most marriages last a long time,and a large proportion of divorces are from teenage marriages.Depending on the specific situation,there’s often good reason for teenage marriages to break up. There is no evidence that children receive less attention from mothers who work outside the home than from mothers working inside the home.So far the amount of educational or development time hasn’t varied very much,whether or not the mother works outside the home.In fact,working mothers try to make up for it by setting aside time only for their children. The study shows that television is by far the most significant new childcare arrangement of this century.The most important activity for children up to age 14 is watching television. School is the second most timeconsuming activity for children.They spend an average of about 19 hours a week in school.A larger proportion of children go to school now than ever before,and they stay in school longer.Another big change is that the proportion of very young children in daycare centers (日托站) has almost doubled in recent years.Compared with these two dramatic changes in child activity,the changes caused by mothers working outside the home appear very small.

  1. The main idea of this article is that . A. the American family is dying B. young people today don’t want to get married C. the American family is changing,but it is stronger than ever D. education has resulted in dramatic changes in the American family
答案:C

  2. Which of the following statements is NOT true?
A. B. C. D.
答案:D
Marriage is more popular than before. Many divorced people remarry. The majority of marriages last long. Working mothers devote less time to their children.

  3. The author of this article believes that . A. the American family is here to stay B. children should not watch so much television C. mothers should not work when their children are small D. teenage marriages should be encouraged
答案:A

  4. What is the most significant new childcare arrangement of this century? A. The daycare center. B. Television. C. The school. D. Development time.
答案:B

  5. According to the writer,which two major factors have led to the belief that
the American family is dying? A. The divorce rate is high and working mothers neglect their chidren. B. The divorce rate is high and children care more about television than anything else. C. Divorces are becoming increasingly more and many teenage marriages break up. D. Children stay in school longer and mothers have little time to take care of them. 答案:A

  3. Passage Three
Questions 31 to 35 are based on the following passage. It is not often realized that women held a high place in southern European societies in the 10th and 11th centuries. As a wife, the woman was protected by the setting up of a dowry or decimum. Admittedly, the purpose of this was to protect her against the risk of desertion(抛弃), but in reality its function in the social and family life of the time was much more important. The decimum was the wife’s right to receive a tenth of all her husband’s property. The wife had the right to withhold consent(不同意), in all transactions(交易) the husband would make. And more than just a right: the documents show that she enjoyed a real power of decision, equal to that of her husband. In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife. The wife shared in the management of her husband’s personal property, but the
opposite was not always true. Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance against husbands who tried to exceed their rights, and on occasion they showed a fine fighting spirit. A case in point is that of Maria Vivas, a Catalan woman of Barcelona(巴塞罗那). Having agreed with her husband Miro to sell a field she had inherited, for the needs of the household, she insisted on compensation(补偿 ). None being offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe(法律学家) to have a contract duly drawn up assigning her a piece of land from Miro’s personal inheritance. The unfortunate husband was obliged to agree, as the contract says, “for the sake of peace.” Either through the dowry or through being hottempered, the Catalan wife knew how to win herself, within the context of the family, a powerful economic position.

  1. A decimum was . A. the wife’s inheritance from her father B. a gift of money to the new husband C. a written contract D. the wife’s right to receive onetenth of her husband’s property
答案:D

  2. In the society described in the passage, the legal standing(地位) of the wife
in marriage was . A. higher than that of her husband B. lower than that of her husband C. the same as that of her husband D. higher than that of a single woman 答案:C

  3. What compensation did Maria Vivas get for the field? A. Some of the land Miro had inherited. B. A tenth of Miro’s land. C. Money for household expenses. D. Money from Miro’s inheritance.
答案:A

  4. Could a husband sell his wife’s inheritance? A. No, under no circumstances. B. Yes, whenever he wished to. C. Yes, if she agreed. D. Yes, if his fatherinlaw agreed.
答案:C

  5. Which of the following is NOT mentioned as an effect of the dowry system?
A. B. C. D.
答案:D
The The The The
husband had to share the power of decision in marriage. wife was protected from desertion. wife gained a powerful economic position. husband was given control over his wife’s property.
四、Word Spelling(10 points,1 point for two words)
  1. 将括号中的各词变为适当的形式填入空白。
  1. She complained of (pay) a smaller amount of money for doing the same work
as others. 答案:being paid

  2. But for the storm, we (arrive) earlier.
答案:should have arrived

  3. When it comes to (respect) the rights of a mass of anonymous individuals,
we might not be so responsible. 答案:respecting

  4. She did not stop (read) until it became dark.
答案:reading

  5. He (live) in England for five years before he went to the United States.
答案:had lived

  6. By next June they (finish) writing the novel.
答案:will have finished

  7. The sooner you leave here, (good).
答案:the better

  8. My suggestion is that a trade delegation (send) to the European Union.
答案:be sent

  9. I can’t find my bag. It (must, steal).
答案:must have been stolen

  10. How (get) enough capital is still a question.
答案:to get

  2. 将下列汉语单词译成英语。作为提示,每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。
  1. 撒,撒播
v. s
答案:scatter

  2. 接着的,下列的a.f
答案:following

  3. 认识,了解n.a
答案:acquaintance


  4. 奇迹,令人惊奇的人或事n.m
答案:miracle

  5. 调查,调查研究v.i
答案:investigate

  6. 动力的;有生气的a.d
答案:dynamic

  7. 私事,私生活n.p
答案:privacy

  8. 逐渐的,逐步地ad.g
答案:gradually

  9. 混乱,混淆n.c
答案:confusion

  10. 时间表;安排,n.
答案:schedule
s

  11. 回答;相应,有反映v.r
答案:respond

  12. 特征,特色;面貌n.f
答案:feature

  13. 充足的;胜任的a.a
答案:adequate

  14. 最初的;首要的a.p
答案:primary

  15. 迁移,迁居v.m
答案:migrate

  16. 国际的,世界的a.i
答案:international

  17. 戏剧性的;引人注目的 a.d
答案
 

相关内容

2001-2010广东高考英语作文及答案

   2001-2010 广东高考英语作文及答案 2010 Ⅳ 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 以下是一则关于中国政府决定禁烟的报道的主要内容。 内 容:公共场所禁烟 实施时间:2011 年 1 月 1 日起 实施范围:全国 目 标:所有室内公共场所无烟 措 施:张贴禁烟标志 相关数据: (1)吸烟人数:约 3.5 亿 (2)分 布:男性 75%;女性:25% (3)受二手烟影响人数:约 5.4 亿 (4)因二手烟死亡人数:超过 10 万/年 二手 ...

2008年12月大学英语四级(CET-4)真题与答案

   2008 年 12 月大学英语四级真题试题 08 年 12 月 CET4 试题 Part I Writing 作文题目: 作文题目:Limiting The Use of Disposable Plastic Bags 1. 一次性塑料袋曾被广泛的使用 2. 造成的问题 3. 限制使用的意义 Part II Reading comprehension (Skimming and Scanning)(15minutes) Directions: In this part, you will h ...

2008年12月大学英语四级听力原文+试题+答案+mp3

   11.M: I just received an Email from one of my former classmates. I was surprised, I hadn’t heard from him for ages. W: Well, I’ve been out of touch with most of my old friends, only one or two still drop me a line occasionally, Q: What does the wom ...

2008年高考英语听力(全国卷Ⅰ)

   2008 年高考试题??英语听力(全国卷 1)录音稿 第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有 10 秒钟时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15 答案是 B。 B. £9.15 C. £9.18 1. W ...

2008年12月大学英语四级听力

   2008 年 12 月大学英语四级听力 Short Conversations 11. I just received an Email from one of my former classmates. I was surprised, I hadn’ heard M: t from him for ages. W: Well, I’ve been out of touch with most of my old friends, only one or two still drop me ...

2001年英语专业四级考试真题及答案

   2001 年英语专业四级考试真题及答案 听力 Part Ⅲ LISTENING COMPREHENSION [20 MIN.] In Sections A, B and C, you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet. ...

2008年江苏省高考英语听力材料录音稿

   2008 年江苏省高考英语听力材料录音稿 (Text 1) M: I think it’s going to rain. W: I guess so. The skies are dark and cloudy. (Text 2) M: Lucy is going back to China next month, Alice. W: Oh, really? M: And she will not meet Richer this time. (Text 3) W: I hate to sa ...

2008年12月20日英语四级考试真题

   海词论坛 http://bbs.dict.cn/ 新东方:2008 年 12 月四级写作范文 一、Limiting The Use of Disposable Plastic Bag 1.一次性塑料袋曾被广泛的使用 2.造成的问题 3.限制使用的意义 Disposable plastic bags were once widely used in China. When we went shopping at supermarkets and departments stores, shop ...

2007年12月大学英语四级考试试题及答案

   ★★★★★ 2007 年 12 月四级考试真题 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Part Ⅱ Rading comprehension (Skimming and scanning) (15minutes) Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passsage quickly and answer the questions on Ans ...

2006年12月大学英语四级考试试题及答案

   本试题由大学生电脑主页【www.dxsdiannao.com】友情提供,欢迎访问获取更多资料和信息! ★★★★★ 2006 年 12 月 23 日大学英语新四级(CET-4)真题试卷 Part I Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selec ...

热门内容

【大学英语作文】学校学习生活研究常用词汇

   学校学习常用词汇 学校学习常用词汇 enrolment 注册 selective/elective/option 选修课 required course/compulsory course 必修课 course arrangement 课程安排 application form 申请表 letter of recommendation 推荐信 programme/program 某一专业的课程总称 school 学院 graduate school 研究生院 undergraduate 本科 ...

高考英语议论文复习写作

   表示时间关系:first, second, then, finally/at last/ / in the end , soon immediately, suddenly, at the same time, meanwhile, recently 表示对称顺序关系: 表示对称顺序关系:for one thing….. for the other thing, on one hand,…..on the other hand,above , all, first of all, first ...

牛津英语4B 知识要点

   4B 知识点 Unit 2 At a party 一.教学内容及要求: 语 音: 辅音字母组合 ck 在单词中的读音 听读、辨认 *△词汇要求:听得懂、会说、会读、会拼写 grandfather, grandmother, father, mother, brother, sister, an eye, a mouth, white, a skirt, a friend *△日常交际用语:听得懂、会说、会读 Nice to meet you. We’re late for the party ...

高考英语观点对比类作文写作技巧[课件]

   观点对比类作文 写作技巧 三班的同学进行了一场有关英语学习的讨论。 三班的同学进行了一场有关英语学习的讨论。讨论的 题目是:学习英语要不要从儿童时期开始? 题目是:学习英语要不要从儿童时期开始?请你根据下表 中的提示写一篇短文,介绍讨论的情况。 中的提示写一篇短文,介绍讨论的情况。 一些同学认为 1.应从儿童时期开始学习英语 . 2.儿童时期记忆力好,可以记 .儿童时期记忆力好, 住很多单词 3.能为以后的英语学习打下坚 . 实的基础 另一些同学认为 1.不应从儿童时期开始学习英 不应从儿童 ...

大学英语B试卷2007年4月

   试点高校网络教育部分公共基础课全国统一考试 大学英语 B 试卷 2007 年 4 月 注 意 事 项 一、将你的姓名、考号填写在答题卡的规定栏内,将考号和考 试科目在规定的栏内用 2B 铅笔涂满涂黑。考试结束后,把试卷和 答题卡放在桌上。试卷和答题卡均不得带出考场。 二、仔细读懂题目的说明,并按题目要求答题。答案一定要写 在答题卡的指定位置上,写在试卷上的答案无效。 三、选择题用 2B 铅笔将选中项涂满涂黑,主观题用蓝、黑圆 珠笔或钢笔答题,使用铅笔答题无效。 第一部分:英语知识运用( 小题 ...