2009学年第二学期期末教学质量监测高一英语 2009-2010 学年第二学期期末教学质量监测高一英语
II.语言知识及应用(共两节, II.语言知识及应用(共两节,满分 35 分) 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 第一节 完形填空
阅读下面短文,从短文后 16?25 所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。
The purpose of a letter of application is to help you to “sell” yourself. It should state 16 the job you want, and should tell what your abilities are and what you have 17 . It should be simple, personal and brief without leaving out any necessary fact. In writing a letter of application, keep in 18 that the things a possible employer is most 19 to want to know about are your achievements and your aims. The opening paragraph is perhaps the most important part. If the first few sentences fail to draw the reader’s attention, the rest of the letter may not be read at all. Try to key your opening remarks to the needs or interests of your employer. For example, instead of beginning with “I saw your 20 in today’s paper,” you might say “I have made a careful study of your advertising during the past six months” or “I have made a survey in my neighborhood to find out how many housewives use your product and why they like it.” Be clear about the kind of job for which you are now 21 . College graduates looking for their first positions often ask “What can I 22 in a letter? Employers want experience, which, naturally, no 23 has.” The answer is that everything you have ever done is experience. It is important to write a good strong closing for your letter. 24 a specific request for an interview or give the possible employer something definite(明确的) to do or expect. An excellent idea is to enclose(内 附) a stamped self-addressed envelope with your letter. That makes it 25 for a possible employer to get in touch with you.
  16. A. clearly B. carefully C. obviously D. easily
  17. A. found B. done C. known D. heard
  18. A. brain B. sight C. order D. mind
  19. A. probable B. possible C. likely D. able
  20. A. advertisement B. report C. article D. introduction
  21. A. losing B. applying C. preparing D. fitting
  22. A. give B. supply C. mean D. provide
  23. A. worker B. owner C. beginner D. manager
  24. A. Make B. Ask C. State D. Get
  25. A. happier B. easier C. cheaper D. safer 第二节:语法填空( 小题; 第二节:语法填空(共 10 小题;每小题
  1.5 分,满分 15 分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填人一个适当的词或使用括号中词语的正 确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为 26?35 的相应位置上。
It was a bright spring afternoon when Freda told Tim she wouldn’t need him any more. Tim had just finished his four-hour work?moving up and down the stairs of her three-storey house, 26 (clean) the floor and washing the dishes. She was wearing jeans and a sweater. Her husband’s pay would 27 (reduce)by 30%. And they were trying to live as if it’d already happened. Tim felt sorry for her, but he also felt a sense of 28 (lose). Tim had been cleaning Freda’s house for five years and had developed 29 unexpected relationship with the family. It was not just that Tim had become an expert 30 scraping(刮掉) dirt stuck to their 31 (wood) floor, or that he had learned exactly 32 to place toys on the girl’s beds. It was more than that, 33 he felt he’d become a part of their life. Now he was fired, but the strange thing was 34 he still wanted to keep scraping away the dirt and dust for the family. He left Freda’s house that day, wondering about the nature of his relationship with the
hosts. “Who am I to 35 ? Actually, they are my employers, but I am only an employee. ” III. 阅读理解 III 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分)
阅读下列短文,从 36?55 题中所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A:Today, we talk to an up-and-coming (有前途的) erhu player, Lee Hang, from Hong Kong. He’ll play with : the Hong Kong Orchestra (管弦乐队) next Sunday in a special concert by young Chinese musicians.
Interviewer: Thank you for talking to us, Lee. You must be very excited. Lee: Yes, I am. This is the first time that I’ve played with such a famous orchestra and in front of so many people. They’re expecting about 4,000 people. Interviewer: Does that scare you? Lee: To be honest, yes. I haven’t slept much in the last few days. But my teacher told me I wouldn’t take it seriously enough if I wasn’t scared. That helped a lot. Interviewer: Tell me about why you started playing the erhu. Lee: My parents took me to piano and violin lessons. I quite liked them but they had to force me to go sometimes. One night, I saw a documentary about Yo Yo Ma, the famous Chinese American cello(大提琴) player. He talked about his love of Chinese instruments and we should follow our interests. I always enjoyed listening to Chinese instruments like the erhu and guzheng. That inspired me to learn the erhu. My parents were glad that I was playing something I actually liked. Interviewer: What do your friends think of you playing a Chinese instrument? Lee: Well, a lot of my classmates think playing things like the erhu isn’t cool. I don’t care. It makes me happy. I got a letter from Yo Yo, saying how much he admired me and that he’d like to meet me next time when he’s in Hong Kong. They thought that was pretty cool! Interviewer: And what does the future hold for you? Lee: I’d like to study music in a university in China then hopefully play in orchestras. My ambition is to bring the beautiful sound of the erhu to all the corners of the world. Interviewer: Well, if anyone can, it’s you. Thanks for talking to me, Lee. Good luck. Lee: Thanks.
  36. What will Lee Hang do next Sunday? A. He will have an interview. B. He will talk to a newspaper reporter. C. He will play a Chinese musical instrument at a concert. D. He will study in a university in China.
  37. Lee because of the concert. A. hasn’t been sleeping well B. hasn’t been sleeping C. will meet 4000 people D. has been afraid of his teacher
  38. Lee started playing the erhu a film about Yo Yo Ma. A. before seeing B. while seeing C. after seeing D. to copy
  39. Lee likes playing the erhu the piano and violin. A. less than B. as much as C. more than D. because his parents like
  40. Lee’s friends thought was great. A. getting a letter from a famous musician B. writing a letter to a famous musician C. playing Chinese musical instruments D. seeing Yo Yo Ma in Hong Kong B: When other nine-year-old kids were playing games, she was working at a petrol station. When other : teens were studying or going out, she struggled to find a place to sleep on the street. But she overcame these terrible setbacks to win a highly competitive scholarship and gain entry to Harvard University. And her amazing story has inspired a movie, “Homeless to Harvard: The Liz Murray Story”, shown in late April. Liz Murray, a 22-year-old American girl, has been writing a real-life story of willpower and determination. Liz grew up in the shadow of two drug-addicted(吸毒) parents. There was never enough food or warm clothes in the house. Liz was the only member of the family who had a job. Her mother had AIDS and died
when Liz was just 15 years old. The effect of that became a turning point in her life. Connecting the environment in which she had grown up with how her mother had died, she decided to do something about it. Liz went back to school. She threw herself into her studies, never telling her teachers that she was homeless. At night, she lived on the streets. “What drove me to live on had something to do with understanding,by understanding that there was a whole other way of being. I had only experienced a small part of the society,” she wrote in her book Breaking Night. She admitted that she used envy to drive herself on. She used the benefits that come easily to others, such as a safe living environment, to encourage herself that “next to nothing could hold me down”. She finished high school in just two years and won a full scholarship to study at Harvard University. But Liz decided to leave her top university a couple of months earlier this year in order to take care of her father, who has also developed AIDS. “I love my parents so much. They are drug addicts. But I never forget that they love me all the time.” Liz wants moviegoers to come away with the idea that changing your life is “as simple as making a decision”.
  41. Her mother died when Liz was . A. 9 years old B. 15 years old C. 22 years old D. studying in high school
  42. In which order did the following things happen to Liz? a. Her mother died of AIDS. b. She worked at a petrol station. c. She got admitted into Harvard. d. The movie about her life was put on. e. She had trouble finding a place to sleep. A. b, a, e, c, d B. a, b, c, e, d C. e, d, b, a, c D. b, e, a, d, c
  43. The main idea of the passage is . A. how Liz managed to enter Harvard University B. what a hard time Liz had in her childhood C. why Liz loved her parents so much D. how Liz struggled to change her life
  44. What actually made her go towards her goal? A. Envy and competition. B. Willpower and determination. C. Decisions and understanding. D. Love and respect for her parents.
  45. When she wrote “What drove me to live on...I had only experienced a small part of the society”, she meant that . A. she had little experience of social life B. she could hardly understand the society C. she would do something for her own life D. she needed to travel more around the world C:In 1999, twelve percent of public elementary schools in the United States required students to wear uniforms. Just three years later, the amount was almost double that. A study of six big-city Ohio public schools showed students who were required to wear uniforms had improved graduation, behavior and attendance rates. Academic performance was unchanged. Some high schools in Texas have also joined in the movement. Yet studies find mixed results from requiring uniforms. And some schools have turned away from such policies. Supporters believe dressing the same creates a better learning environment and safer schools. The school district in Long Beach, California, was the first in the country to require uniforms in all elementary and middle schools. The example helped build national interest in uniforms as a way to deal with school violence and improve learning. Findings in Long Beach suggested that the policy resulted in fewer behavior problems and better attendance. But researcher Viktoria, who has looked at those findings, says they were based only on opinions about the effects of uniforms. She says other steps taken at the same time to improve schools in Long Beach and statewide could have influenced the findings. The district increased punishments for misbehavior. And California passed a law
to reduce class sizes. In Florida, for example, researcher Sharon found that uniforms seemed to improve behavior and reduce violence. In Texas, Eloise found fewer discipline problems among students required to wear uniforms, but no effect on attendance. Sociologist David has studied school uniform policies since19
  98. He collected the reports in the book. In his own study, he found that reading and mathematics performance dropped after a school in Pennsylvania(宾夕法尼亚州) required uniforms. Political and community pressures may persuade schools to go to uniforms to improve learning. But David and others believe there is not enough evidence of a direct relationship. In fact, he says requiring uniforms may even increase discipline problems.
  46. Which was/ were the first in the U.S. to require uniforms in all elementary and middle schools? A. Six big-city Ohio public schools. B. The school district in Long Beach, California. C. Some Middle and high schools in Texas. D. Some elementary and middle schools in Florida.
  47. Which of the following researchers are NOT supporters of school uniform policies? A. Viktoria and Sharon. B. Sharon and David. C. Eloise and Sharon. D. Viktoria and David.
  48. The underlined word “misbehavior” in the sixth paragraph probably means . A. serious crime B. bad performance C. absence for class D. action against wearing uniforms
  49. What can we infer from the passage? A. More work is needed to get better information about uniform’s effect. B. The number of schools requiring uniforms in the U.S. will become less sharply. C. Wearing uniforms has little to do with behavior and learning. D. Politicians and communities won’t vote for uniform policies.
  50. What’s the main idea of this passage? A. More and more students are required to wear uniforms in the U.S. B. Wearing uniforms contributes to good academic performance. C. Researchers in the U.S. argue for school uniform policies. D. Evidence for school uniform polices in the U.S. is seen as weak. D:Inside China Daily hina, Japan ink fishery agreement he New China-Japan Fishery Agreement will be put into effect starting June this ye
 

相关内容

2009-2010学年度高一下学期期末广州市七区联考试题(英语)1

   2009学年第二学期期末教学质量监测高一英语 2009-2010 学年第二学期期末教学质量监测高一英语 II.语言知识及应用(共两节, II.语言知识及应用(共两节,满分 35 分) 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 第一节 完形填空 阅读下面短文,从短文后 16?25 所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 The purpose of a letter of application is to hel ...

2009-2010学年度高二下学期期末广州市七区联考试题(英语)答案

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 2009-2010 学年第二学期高二英语期末教学质量监测 参考答案及听力材料 听力(共两节. I 听力(共两节.满分 35 分) 第一节 听力理解 (5 段共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 1. C 2. B 3. B 4. A 5. C 6. B 7. B 8. A 9. C 10. B 11. C 12. C 13. A 14. B 15. A 第二节 听取信息(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 16. Las ...

2009-2010学年度高二下学期期末广州市七区联考试题(英语)

   知识改变命运, 知识改变命运,学习成就未来 2009学年第二学期高二英语期末教学质量监测试题 2009-2010 学年第二学期高二英语期末教学质量监测试题 选择题) 非选择题)两部分, 本试卷分为第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分,共 9 页,满分 150 分。 分钟。 考试时间 120 分钟。 注意事项: 1.答卷前,考生首先检查答题卡是否整洁无缺损,之后务必用黑色字迹的钢笔或者签 字笔在答题卡指定位置填写自己的姓名和考生号,用 2B 铅笔将相应的信息点涂黑, 将答题卡试 ...

四川省南充高中2009-2010学年度高一下学期试题(英语)

   四川省南充高中 2009-2010 学年度高一下学期期中考试试题 (英语) 英语) (考试时间:120 分钟 满分:150 分) 第Ⅰ卷(三大部分,共 115 分) 第一部分:听力测试(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷相应的位置,听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题.每段对话仅读一遍. 1. What ...

北京市五中2009-2010学年度高一下学期期末考试英语试卷

   北京市 北京市五中 2009-2010 学年度高一下学期期末考试英语试卷 (必修四) 必修四) 第一部分 客观题(共 80 分) 一、听力理解(1*15) 第一节 听下面 5 段对话,选出最佳选项。每段对话你将听一遍。 1.Where does the man come from? A.Britain. B.The USA. C.France. 2.What are the speakers talking about? A.A basket. B.Some toys. C.Frighten ...

扬州市2010学年度第一学期九年级期末调研试卷英语试题

   学年度第一学期九年级期末调研 调研试卷 扬州市 2010 学年度第一学期九年级期末调研试卷 英 语 一、单项选择(共 15 小题;每小题 1 分,计 15 分) 单项选择 在下列各题 A、B、C、D 四个选项中选择一个能填入题干空白处的最佳答案。 ( ) 1. Walk along this road to the end, and you’ll find it on your left. It’s very kind you to tell me that. A. for B. of C. ...

南海一中2001??2002学年度上学期期末考试高一英语听力试卷

   ??2002 学年度上学期期末考试 南海一中 2001?? ?? 高一英语听力试卷 命题人: 程颖涛 审题人:廖明生 (满分 20 分) 满分 说明: 说明:本试卷分第 I 卷(听力部分)和第Ⅱ卷(笔试部分)两部分。第 I 卷 1 至 2 页,第Ⅱ卷 3 至 9 页。共 120 分。考试时间 120 分钟。 注意事项: 注意事项: ①答第Ⅰ卷前, 考生务必将自己的班级、 学号、 姓名在答题卡、 第Ⅱ卷和作文纸上填好。 第一节(共小题;每小题 1 分,满 5 分) 听下面 5 段对话.。每段对 ...

天津市五校09-10学年高二上学期期中联考(英语)

   七彩教育网 www.7caiedu.cn 免费提供 Word 版教学资源 天津市五校 09-10 学年高二上学期期中联考 英语试卷 审核人: 审核人:任唤娣 选择题) 、第 非选择题) 本试卷分第 I 卷(选择题) 第 II 卷(非选择题)和第 III 卷听力三 、 部分, 分钟。 --10 部分,共 120 分,考试时间 100 分钟。考试结束后请将试卷第 9--10 页上交。 页上交。 第 I 卷(共 6 5 分) 第一部分:英语知识运用(共两节, 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 ...

2009学年陕西省师大附中高一英语下学期期末考试

   快乐学习,尽在中小学教育网 2009 学年陕西省师大附中高一英语下学期期末考试 学年陕西省师大附中高一英语 英语下学期期末考试 第 I 卷 (共 70 分) 第一部分:听力(满分 10 分) 第一节: 选出与你所听到的句子内容最接近的句子。 1. A. Tom said he would go to find work tomorrow. B. Tom said he would have lots of things to do morrow. C. Tom said he could g ...

【英语】上海市黄浦区2009?2010学年度高三第一学期期终调研

   黄浦区 2009 学年度第一学期期终基础学业测评 高三英语试卷 (完卷时间: 120 分钟 满分: 150 分) 2010 年 1 月 20 日下午 第I卷 I. Listening Comprehension Section A Short Conversations Directions: In section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each convers ...

热门内容

外贸服装英语(PDF下载)

   本文档主要探讨的是外贸中的大户-外贸服装英语 仅供外贸 学习交流,商业目的请联系版权所有者实惠网 http:/www.sfyh.com 外贸交友交流 QQ 群:9185150 外贸服装英语 2010 年 8 月 27 日星期五 “J” SHAPED POCKET J 形袋 24L BUTTON 24 号钮 6 FEED PIQUE 6 模珠地 ACCESSORY 辅料 BACK ACROSS 后背宽 ACROSS MEASURE 横量 ACRYLIC 腈纶 ADHESIVE / FUSIBL ...

英语翻译

   一、Structure 部分:每四个一组,考查同一个词组,前后文没有打出,有些是根据前后文 的时态写的。U6 和 U8 没有翻译部分,所以 U5 和 U7 应该会每个单元出一个。 1.人们理所当然地认为:it was taken for granted 2.大多数年轻人都把自来水(tap water)看成是理所当然的:Most young people take t ap water for granted 3.就想当然地认为他们已经成婚:took it for granted that t ...

英语语法大全

   共有八种:它们分别是: (1)、一般现在时:主语+动词原形/单三人称+...。 (2)、一般过去时:主语+动词的过去式+...。 (3)、一般将来时:主语+shall/will/be going to+动词原形 +...。 (4)、现在进行时: 主语+be(is/are/am)+doing+...。 (5)、过去进行时: 主语+be(was/were)+doing+...。 (6)、现在完成时: 主语+has/have+动词过去分词+...。 (7)、过去完成时:主语+had+动词过去分词 ...

英语作文万能句子精选

   人们普遍认为”的时候用“No one will fail to notice the fact that...” 1、Nowadays,it is generally/commonly believed that..., but I wonder that... 2、 “如同硬币的正反面,...也有积极的一面和消极的一面。 ” Like a coin has two sides, there is a positive aspect and a negative aspect to... 3 ...

问学堂英语自然拼读法★英语自然拼读法抵扣代码

   买问学堂自然拼读法怎样最优惠,当然是用问学堂特别优惠代码: 买问学堂自然拼读法怎样最优惠,当然是用问学堂特别优惠代码:r8798 自然拼读法怎样最优惠 问学堂自然拼读法 http://r8798.asktang.com/goodsn.php?id=1003 问学堂内部抵扣代码: 问学堂内部抵扣代码: 内部抵扣代码 http://www.aiyoutao.com/wxtxjq.htm 问学堂英语自然拼读法 英语自然拼读法 [1] 《英语自然拼读法 [1]》是以英语为母语国家的小朋 友阅读时普遍 ...