更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
2009年10月全国自考英语(二)真题
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point each)从下列各句四个选项中选出 一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
The traffic was held up for more than thirty minutes,caused me to arrive late.

  1.
A. B. C. D.
答案:D
it that what which

  2.
he has many friends,he is often feeling lonely. A. As B. When C. While
D. Since
答案:C

  3.
Poor speaker of English though he was at the time,he still managed to make himself.
A. B. C. D.
答案:B
understand understood understanding to understand

  4.
There are many sales this season,during which stores will lower theirprices.
A. B. C. D.
答案:A
normal general ordinary usual

  5.
As for family education,parents are encouraged to rely onrather than punishment.
A. criticism B. intimidation C. persuasion
D. scolding
答案:C
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
Scientists doubt whether it’sto regulate one’s biological clock by drinking.

  6.
A. B. C. D.
答案:A
feasible incredible fashionable valuable

  7.
You’d better leave thingsif you don’t know how to deal with them. A. lonely B. only C. lone
D. alone
答案:D

  8.
The room was quiet,the occasional coughing from my throat. A. in case B. except for C. by far
D. instead of
答案:B So far scientists have only acquiredunderstanding of the physical processes that cause earthquakes.

  9.
A. B. C. D.
答案:A
a partial a changeable an original an individual

  10.
The profit-sharing plan is designed tothe staff to work hard. A. calculate B. demonstrate C. speculate
D. motivate
答案:D
二、Cloze Test(10 points,1 point each)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选 项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 Shopping for clothes is not the same experience for a man as it is for a woman.A man goes shopping1he needs something.His purpose is settled and decided
  2.He knows what he wants and his objective is to find it and3it;the price is a secondary
  4.Most men5walk into a shop and ask the salesman6what they want.If the shop

  1.
has it in stock,the salesman promptly7it,and the business of trying it on proceeds
  8.All being well,the9can be and often is completed in less than five minutes,with hardly any bargain and to their satisfaction.For a man,slight problems may begin when the shop does not have what he wants,10 does not have exactly what he wants.In that case the salesman,as the name implies,tries to sell the customer something else.
(
  1). (A). (B). (C). (D).
答案:D
although before unless because
(
  2). (A). (B). (C). (D).
答案:A
in advance in addition in contrast in return
(
  3). (A). (B). (C). (D).
答案:C
book order buy take
(
  4). (A). (B). (C). (D).
答案:B
transaction consideration regulation possession
(
  5). (A). (B).
simply necessarily
(C). (D).
答案:A
reluctantly inevitably
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  6). (A). (B). (C). (D).
答案:C
of with for at
(
  7). (A). (B). (C). (D).
答案:D
leaves makes prevents produces
(
  8). (A). (B). (C). (D).
答案:A
at once at first at best at least
(
  9). (A). (B). (C). (D).
答案:B
sale deal payment request
(
  10). (A). (B). (C). (D).
答案:B
and or but as
三、Reading Comprehension(30 points,2 points each)从下列每篇短文的问题后所给 的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 My husband Christopher was once a financial planner.Even though he couldn’t balance our budget,his clients trusted him completely and he made them feel secure.In exchange they paid him very well.We had a nice life then.At that time,my yoga studio(瑜伽馆)was just starting to make a profit,and I had recently decorated

  1.
it.At last,I was in control of my working life and poured my heart and soul into making it succeed. When we first met,I fell hard for Christopher right away,although I wouldn’t call it love.I’d never been with a man who was prettier than I was,but after a while I got used to this,and it didn’t bother me so much.I was recovering from a broken heart and needed something to help me move on.If it wasn’t love,it was good enough,and when he asked me to marry him I jumped at the chance,knowing that it might be my last. Things started out so well.I was working steadily and Christopher was patiently climbing up the ladder in his department.Then,without any warning,one gray winter afternoon in year five,he just upped and left his desk at the bank,handed in his resignation,and came home and told me he wanted to start an interior design business. He has always loved mixing and matching,and has a real eye for color,texture,and shape,but the idea of turning a hobby into a business wasn’t something we had ever discussed.I thought the stress of his job was becoming too much and perhaps he would take a few months off over the spring and summer to relax and get the idea out of his system.I didn’t believe he could be serious.But once he had a few clients,he began to draw up plans,ordering catalogues and turning our empty workshop into a kind of makeshift studio with all of his sketches pinned to the wall.After spending a lot of time and money on all of this preparation,and really doing quite a nice job of it,he called each client in turn and apologized,saying he wouldn’t be able to design their living spaces after all.
(
  1). As a financial planner,Christopher. (A). paid his clients very well (B). was trusted by his clients (C). was making his yoga studio profitable (D). could make his family’s budget balanced
答案:B
(
  2). The woman in the passage. (A). fell in love with Christopher at first sight (B). managed a yoga studio with her husband (C). felt really uncomfortable with a smart man (D). married Christopher because of a broken heart
答案:A
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  3). His wife thought Christopher suddenly quit his job because he. (A). couldn’t wait to get promoted (B). had experience in interior design (C). wanted to do something he enjoyed (D). couldn’t bear the pressure from his job
答案:D
(
  4). The womanher husband’s decision. (A). was supportive of (B). was indifferent to (C). was satisfied with (D). was negative about
答案:D
(
  5). It can be inferred from the last paragraph that Christopher. (A). was more likely to change his mind (B). would return to his office in the bank (C). made a big success in interior design (D). was not wellprepared for his business
答案:A In a quiet,darkened lecture room,you begin a frustrating fight against fatigue.The overhead projector hums,and you cannot concentrate on the slides.You stop absorbing information and become absentminded.The professor lost you a long

  2.
time ago.You are bored. Virtually everyone gets bored once in a while.Most of us chalk it up to a dull environment.“The most common way to define boredom in Western culture is ‘having nothing to do,’”says psychologist Stephen Vodanovich of the University of West Florida.And indeed,early research into the effects of boredom focused on people forced to perform dull tasks,such as working a factory assembly line. But boredom is not merely an natural property of the circumstances,researchers say.Rather this perception is subjective and rooted in aspects of consciousness.Levels of boredom vary among people:some individuals are far less liable to boredom than others?and some,such as extroverts(性格外向者),are more likely to have this feeling. Thus,a new generation of scientists is coping with the psychological interpretations of this most tedious of human emotions?and they have found that it is more complicated than is commonly known.Researchers say that boredom is not a unified concept but rather comes in several flavors.Level of attention,an aspect of conscious awareness,plays an important role in boredom,such that improving a person’s ability to focus may therefore decrease boredom.Emotional factors can also contribute to boredom.People who are poor in understanding their own feelings and
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 those who become sucked in and distracted by their moods are more easily bored,for example. Staying away from tedium is not easy.People who are liable to boredom are more likely to suffer from ills such as depression and drug addiction;they also tend to be socially awkward and poor performers at school or work.
(
  1). The purpose of the first paragraph is to. (A). illustrate why people are less able to focus (B). show how boring a lecture in a dark room is (C). tell people how fatigue affects concentration (D). describe a situation where people can get bored
答案:D
(
  2). It can be concluded from Para.2 that. (A). doing nothing leads people to get bored easily (B). western people pay little attention to boredom (C). boredom only affects the assembly line worker (D). people are liable to get bored in a dull situation
答案:D
(
  3). Researchers hold that boredom results from. (A). natural surroundings (B). various kinds of factors (C). sensitive personalities (D). subjective perceptions
答案:B
(
  4). Improvement of people’s ability to focus may. (A). affect their moods (B). distract their minds (C). reduce their boredom (D). increase their depression
答案:C
(
  5). The passage mainly involves. (A). effects of boredom on people’s life and work (B). various ways to conquer the feeling of boredom (C). studies of possible reasons why people get bored (D). the importance of scientific research into boredom
答案:C Storytelling is one of the few human features that are truly universal across culture and through all of known history.Anthropologists find evidence of folktales

  3.
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 everywhere in ancient cultures,written in Sanskrit,Latin,Greek,Chinese,Egyptian and Sumerian.People in societies of all types weave stories,from oral storytellers in huntergatherer tribes to the millions of writers bringing out books,television shows and movies.And when a characteristic behavior shows up in so many different societies,researchers pay attention:its roots may tell us something about our evolutionary past. To study storytelling,scientists must first define what constitutes a story,and that can prove tricky.Because there are so many diverse forms,scholars often define story structure,known as narrative,by explaining what it is not.Exposition contrasts with narrative by being a simple,straightforward explanation,such as a list of facts or an encyclopedia entry.Another standard approach defines narrative as a series of causally linked events that unfold over time.A third definition draws on the typical narrative’s subject matter:the interactions of intentional agents?characters with minds?who possess various motivations. However narrative is defined,people know it when they feel it.Whether fiction or nonfiction,a narrative engages its audience through psychological realism?recognizable emotions and believable interactions among characters. “Everyone has a natural detector for psychological realism,”says Raymond A.Mar,assistant professor of psychology at York University in Toronto.“We can tell when something rings false.”But the best stories?those retold through generations and translated into other languages?do more than simply present a believable picture.These tales attract their audience,whose emotions can be closely tied to those of the story’s characters.Such immersion(沉浸)is a state psychologists call“narrative transport”.Researchers have only begun figuring out the relations among the variables that can initiate narrative transport.
(
  1). The passage indicates that storytelling. (A). is becoming less and less popular in modern societies (B). attracts researchers’attention all through human history (C). is the best way to show the evolutionary past of human beings (D). is a common cultural phenomenon all through the known history
答案:D
(
  2). The phrase“a characteristic behavior”in Para.1 refers to. (A). telling stories (B). writing books (C). studying folktales (D). producing movies
答案:A
(
  3).
Exposition is characterized by.
(A). (B). (C). (D).
答案:C
believable pictures diverse subject matters a simple and direct explanation a number of causally linked events
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  4). How many approaches are mentioned to define a narrative? (A). One. (B). Two. (C). Three. (D). Four.
答案:C
(
  5). The best stories attract their audience because they. (A). present a believable picture (B). express the audience
 

相关内容

2009年12月英语四级真题及答案

   2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green Campus. You should write at least 120 words foll ...

2009年12月英语四级真题及答案1111

   本题由学生范文网为您收集整理自网上, 本题由学生范文网为您收集整理自网上,请记住我们的网站 www.xsfanwen.com 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creati ...

2009年12月份英语四级真题及答案

   2009 12 四级密卷 Part Ⅱ Reading Comprehension (35 minutes) Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C), and D). You should ...

英语四级真题及答案补充2009年12月

   本资料由武汉新东方学校 为您收集整理。 本资料由武汉新东方学校(http://wuhan.neworiental.org)为您收集整理。 武汉新东方学校 为您收集整理 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay o ...

2010年6月和2009年12月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 "版权所有 "机密★启用前 试卷代号:A 大学英语四级考试 COLLEGE ENGLISH TEST -Band Four(4XSH 1) 试题册 注意事项 一、将自己的校名、姓名、准考证号写在答题卡 1 和答 题卡 2 上,将本试卷代号划在答题卡 2 上。 二、试题册、答题卡 1 和答题卡 2 均不得带出考场,考 试结束 ...

英语四级历年真题及答案(04-09年)

   26. A) There were no planets without moons. B) There was no air or water on Jupiter. C) Life was not possible in outer space. D) The mystery of life could not be resolved. 27. A) It has a number of active volcanoes. B) It has an atmosphere like the ...

2003年6月大学英语四级真题及答案

   中华英语学习网 中华英语学习网 www.100yingyu.com 英语 官方总站: 官方总站:圣才学习网 www.100xuexi.com 2003 年 6 月大学英语四级真题及答案 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a ...

2004年6月大学英语四级真题及答案

   ★★★★★ 2004 年 6 月大学英语四级真题 B 卷 2004 年 6 月大学英语四级试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversa tion, a question will be asked about what was said. ...

2001年英语专业四级考试真题及答案

   2001 年英语专业四级考试真题及答案 听力 Part Ⅲ LISTENING COMPREHENSION [20 MIN.] In Sections A, B and C, you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet. ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be ...

热门内容

09届高三英语高考模拟试卷(一)

   本资料来源于《七彩教育网》 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 09届 三英语高考模拟试卷( 09届高三英语高考模拟试卷(一) 高考模拟试卷 英语试卷 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共120分,考试用时120分钟。 第Ⅰ卷(三部分,共85分) 注意事项: 1.答第Ⅰ卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目、试卷类型用铅笔涂写 在答题卡上。 2.每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡 皮擦干净后,再 ...

高二英语Unit 2-integrating skills

   Who do you think wrote each report? Read the two reports carefully and discuss these question with your partner.更多资源 更多资源xiti123.taobao.com 1. How are the reports different? 2. Who do you think wrote each report? 3. What do you think are facts and ...

2011高考英语单选快速提分III

   2011 高考英语快速提分 IV 1、Stop making so much noise the neighbor will start complaining. A、or else B、but still C、and then D、so that 2、We hope to go to the beach tomorrow, but we won’t go it’s raining. A、if B、when C、though D、because 3、??The weather is too ...

电大大学英语B(Test 2)

   Test 2 第一部分:交际用语( 小题; 第一部分:交际用语(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 个未完成的对话, 个选项, 此部分共有 10 个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有 4 个选项,请从 A、 、 B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并用铅笔将答案题卡上的相应字母 、 、 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项, 涂黑。示例[A] [B] [C] [D] 涂黑。示例 1. ?Who’s that speaking? ?This is Tom ...

招生对象英语初级阶段水平

   招生对象:英语初级阶段水平 课程设置:24 周(含法定假日)周一至五 早读 8:20-8:50 上课 9:00-16:20 下午自习 16:30-17:30 晚自习 18:30-20:00 教学承诺:经过入学测试,合格录取,保证 5-6 分(未过 5 分或 5.5 或 6 分重读) 第①学期:新概念雅思系列教程??初级听说教程,初级读写教程. 教学目标:从基础发音,词汇,语法入手,通过第一阶段的学习基本掌握英语初级阅读和造 句能力,达到能够阅读 300 字文章,以及撰写 100 字短文和基本 ...