听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com
2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案
Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green Campus. You should write at least 120 words following the outline given below:
  1. 建设绿色校园很重要
  2. 绿色校园不仅指绿色的环境……
  3. 为了建设绿色校园,我们应该…… Creating a Green Campus Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes) Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet
  1. For questions 1-7, choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). For question 8-10, complete the sentences with the information given in the passage. Colleges taking another look at value of merit-based aid Good grades and high tests scores still matter?a lot?to many colleges as they award financial aid. But with low-income students projected to make up an ever-larger share of the college-bound population in coming years, some schools are re-examining whether that aid, typically known as “merit aid”, is the most effective use of precious institutional dollars. George Washington University in Washington, D.C., for example, said last week that it would cut the value of its average merit scholarships by about one-third and reduce the number of recipients(接受者), pouring the savings, about $
  2.5 million, into need-based aid. Allegheny College in Meadville, Pa., made a similar decision three years ago. Now, Hamilton College in Clinton, N.Y., says it will phase out merit scholarships altogether. No current merit-aid recipients will lose their scholarships, but need-based aid alone will be awarded beginning with students entering in fall 20
  08. Not all colleges offer merit aid; generally, the more selective a school, the less likely it is to do so. Harvard and Princeton, for example, offer generous need-based packages, but many families who don’t meet need eligibility(资 格)have been willing to pay whatever they must for a big-name school. For small regional colleges that struggle just to fill seats, merit aid can be an important revenue-builder because many recipients still pay enough tuition dollars over and above the scholarship amount to keep the institution running. But for rankings-conscious schools in between, merit aid has served primarily as a tool to recruit top students and to improve their academic profits. “They’re trying to buy students,” says Skidmore College economist Sandy Baum.
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-1-
听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com
Studies show merit aid also tends to benefit disproportionately students who could afford to enroll without it. “As we look to the future, we see a more pressing need to invest in need-based aid,” says Monica Inzer, dean of admission and financial aid at Hamilton, which has offered merit scholarships for 10 years. During that time, it rose in US News & World Report’s ranking of the best liberal arts colleges, from 25 to
  17. Merit aid, which benefited about 75 students a year, or about 4% of its student body, at a cost of about $ 1 million a year, “served us well,” Inzer says, but “to be discounting the price for families that don’t need financial aid doesn’t feel right any more.” Need-based aid remains by far the largest share of all student aid, which includes state, federal and institutional grants. But merit aid, offered primarily by schools and states, is growing faster, both overall and at the institutional level. Between 1995-96 and 2003-04, institutional merit aid alone increased 212%, compared with 47% for need-based grants. At least 15 states also offer merit aid, typically in a bid to enroll top students in the state’s public institutions. But in recent years, a growing chorus( 异 口 同 声 )of critics has begun pressuring schools to drop the practice. Recent decisions by Hamilton and others may be “a sign that people are starting to realize that there’s this destructive competition going on,” says Baum, co-author of a recent College Report that raises concerns about the role of institutional aid not based on need. David Laird, president of the Minnesota Private College Council, says many of his schools would like to reduce their merit aid but fear that in doing so, they would lose top students to their competitors. “No one can take one-sided action,” says Laird, who is exploring whether to seek an exemption(豁免)from federal anti-trust laws so member colleges can discuss how they could jointly reduce merit aid, “This is a merry-go-round that’s going very fast, and none of the institutions believe they can sustain the risks of trying to break away by themselves.” A complicating factor is that merit aid has become so popular with middle-income families, who don’t qualify for need-based aid, that many have come to depend on it. And, as tuitions continue to increase, the line between merit and need blurs. That’s one reason Allegheny College doesn’t plan to drop merit aid entirely. “We still believe in rewarding superior achievements and know that these top students truly value the scholarship,” says Scott Friedhoff, Allegheny’s vice president for enrollment. Emory University in Atlanta, which boasts a $
  4.7 billion endowment(捐赠), meanwhile, is taking another approach. This year, it announced it would eliminate loans for needy students and cap them for middle-income families. At the same time, it would expand its 28-year-old merit program.
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-2-
听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com
“Yeah, we’re playing the merit game,” acknowledges Tom Lancaster, associate dean for undergraduate education. But it has its strong point, too, he says. “The fact of the matter is, it’s not just about the lowest-income people. It’s the average American middle-class family who’s being priced out of the market.” *A few words about merit-based aid: Merit-based aid is aid offered to students who achieve excellence in a given area, and is generally known as academic, athletic and artistic merit scholarships. Academic merit scholarships are based on students’ grades, GPA and overall academic performance during high school. They are typically meant for students going straight to college right after high school. However, there are scholarships for current college students with exceptional grades as well. These merit scholarships usually help students pay tuition bills, and they can be renewed each year as long as the recipients continue to qualify. In some cases, students may need to be recommended by their school or a teacher as part of the qualification process. Athletic merit scholarships are meant for students that excel(突出)in sports of any kind, from football to track and field events. Recommendation for these scholarships is required, since exceptional athletic performance has to be recognized by a coach or a referee(裁判). Applicants need to send in a tape containing their best performance. Artistic merit scholarships require that applicants excel in a given artistic area. This generally includes any creative field such as art, design, fashion, music, dance or writing. Applying for artistic merit scholarships usually requires that students submit a portfolio(选辑)of some sort, whether that includes a collection of artwork, a recording of a musical performance or a video of them dancing.
  1. With more and more low-income students pursuing higher education, a number of colleges are . A) offering students more merit-based aid B) revising their financial aid policies C) increasing the amount of financial aid D) changing their admission processes
  2. What did Allegheny College in Meadville do three years ago? A) It tried to implement a novel financial aid program. B) It added $
  2.5 million to its need-based aid program. C) It phased out its merit-based scholarships altogether. D) It cuts its merit-based aid to help the needy students.
  3. The chief purpose of rankings-conscious colleges in offering merit aid is to . A) improve teaching quality B) boost their enrollments C) attract good students D) increase their revenues
  4. Monica Inzer, dean of admission and financial aid at Hamilton, believes .
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-3-
听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com
A) it doesn’t pay to spend $ 1 million a year to raise its ranking B) it gives students motivation to award academic achievements C) it’s illogical to use so much money on only 4% of its students D) it’s not right to give aid to those who can afford the tuition
  5. In recent years, merit-based aid has increased much faster than need-based aid due to . A) more government funding to colleges B) fierce competition among institutions C) the increasing number of top students D) schools’ improved financial situations
  6. What is the attitude of many private colleges toward merit aid, according to David Laird? A) They would like to see it reduced. B) They regard it as a necessary evil. C) They think it does more harm than good. D) They consider it unfair to middle-class families.
  7. Why doesn’t Allegheny College plan to drop merit aid entirely? A) Raising tuitions have made college unaffordable for middle-class families. B) With rising incomes, fewer students are applying for need-based aid. C) Many students from middle-income families have come to rely on it. D) Rising incomes have disqualified many students for need-based aid.
  8. Annual renewal of academic merit scholarships depends on whether the recipients remain .
  9. Applicants for athletic merit scholarships need a recommendation from a coach or a referee who their exceptional athletic performance.
  10. Applicants for artistic merit scholarships must produce evidence to show their in a particular artistic field Part Ⅲ Listening Comprehension (35 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which the best answer is. Then mark the corresponding letter on Answer sheet 2 with a single line through the centre. Questions 11 to 18 are based on the conversation you have just heard.
  11. A) Get some small change. B) Find a shopping center. C) Cash a check at a bank. D) Find a parking meter.
  12. A) Shopping with his son. B) Buying a gift for a child. C) Promoting a new product. D) Bargaining with a salesgirl.
  13. A) Taking photographs. B) Enhancing images. C) Mending cameras. D) Painting pictures.
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-4-
听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com

  14. A) He moved to Baltimore when he was young. B) He can provide little useful information. C) He will show the woman around Baltimore. D) He will ask someone else to help the woman.
  15. A) He is rather disappointed. B) He is highly ambitious. C) He can’t face up to the situation D) He knows his own limitation.
  16. A) She must have paid a lot B) She is known to have a terrific figure. C) Her gym exercise has yielded good results. D) Her effort to keep fit is really praiseworthy.
  17. A) Female students are unfit for studying physics. B) He can serve as the woman’s tutor. C) Physics is an important course at school. D) The professor’s suggestion is constructive.
  18. A) Indifferent. B) Doubtful. C) Pleased. D) Surprised. Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
  19. A) He prefers the smaller evening classes. B) He has signed up for a day course. C) He has to work during the day. D) He finds the evening course cheaper.
  20. A) Learn a computer language. B) Learn data processing. C) Buy some computer software. D) Buy a few coursebooks.
  21. A) Thursday evening, from 7:00 to 9:
  45. B) From September 1 to New Year’s eve. C) Every Monday, lasting for 12 weeks. D) Three hours a week, 45 hours in total.
  22. A) What to bring for registration. B) Where to attend the class. C) How he can get to Frost Hall. D) Whether he can use a check. Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.
  23. A) A training coach. B) A trading adviser. C) A professional manager. D) A financial trader.
  24. A) He can save on living expenses. B) He considers cooking creative. C) He can enjoy healthier food. D) He thinks take-away is tasteless.
  25. A) It is something inevitable. B) It is frustrating sometimes. C)
 

相关内容

2009年12月大学英语四级考试真题及答案

   听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green Campus. You should wri ...

2010年12月大学英语四级考试真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) Directions: Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the ...

2007年12月大学英语四级考试试题及答案

   ★★★★★ 2007 年 12 月四级考试真题 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Part Ⅱ Rading comprehension (Skimming and scanning) (15minutes) Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passsage quickly and answer the questions on Ans ...

2007年12月英语四级考试真题及答案(文档不能完全显示,下载后绝对会有答案)

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理. 为您收集整理. 本资料由学生范文网 为您收集整理 2007 年 12 月四级考试真题 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上. Part Ⅱ Rading comprehension (Skimming and scanning) (15minutes) Directions: In this part, you will have 15 minutes to ...

2009年12月英语四级真题及答案1111

   本题由学生范文网为您收集整理自网上, 本题由学生范文网为您收集整理自网上,请记住我们的网站 www.xsfanwen.com 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creati ...

09年12月英语四级真题及答案

   2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green Campus. You should write at least 120 words following the outli ...

2009年6月英语四级考试真题与答案

   可可英语网 www.kekenet.com 2009 年 6 月英语四级考试真题与答案 月英语四 真题: Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words foll ...

2010年12月大学英语四级真题及答案

   http://www.24en.com/tem/dynamic/2010-04-17/116937.html 2010 年英语专四真题及参考答案(完整版)2010-04-17 年英语专四真题及参考答案(完整版) 2010 年 12 月大学英语四级真题及答案(听写) 11.C)She enjoys staying in Washington。 12.C)The director’s opinion of her work。 13.D)Avoid excessive physical train ...

2001年1月大学英语四级考试试题及参考答案

   满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理 独家整理提供。 整理提供 本资料有满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理提供。 更详细的真题, 下载。 更详细的真题,答案解析及听力 MP3 请到 www.cetcet.com 下载。 祝大家顺利通过四级考试。 祝大家顺利通过四级考试。 2001 年 1 月大学英语四级考试试题及参考答案 Part Ⅰ Section A Listening Comprehension (20 minutes) Directions: ...

2009年12月大学英语四级考试真题及参考答案

   2009 年 12 月大学英语四级考试真题及参考答案 2009 年 12 月 20 日 09:10:39 来源:新华网综合 月大学英语四级考试真题( 2009 年 12 月大学英语四级考试真题(A 卷) 2009 年 12 月四级真题参考答案 A 卷 听力 听力真题(第一段) (第二段) (第三段) 短对话 长篇对话第一篇 长篇对话第二篇 (第一段) 第二段) 第三段) 阅读理解 复合式听写答案 完形填空 完型填空参考答案 翻译 翻译参考答案 月大学英语四级考试真题( 2009 年 12 月 ...

热门内容

中医学针灸英语方向七年制人才培养模式的探索与实践

   成都 中医药大学学报 ( 教育科学版 )   ? 20 0 9年 3月第 l 卷第 1期  1 Ma.2 o , o. 1 N .  r 0 9 V 11 , o 1 8?   Ju a o C e guU i ri  T M( dct nl c n eE io ) o r l f h nd  nv syo C E ua o a Si c  dt n  n   e tf i   e i   。 。   |  。 t   l   ' 。 t   l  养≯ 才 培    毒 。  . |    ...

分手时如何用英语挽留另一半

   分手时如何用英语挽留另一半 我们原来曾经说过分手的十个理由,无外乎"我不爱你了"或者"我 对你的感觉消失了"之类的.如果遭遇分手的另一半仍然痴心不改, 想要挽留这位恋人, 那要怎么说呢?下面这些句子肯定有一两句能帮 到你哦. 1. Don't leave me, please. 求你不要离开我. 2. Can we give it one more try? 我们可不可以再试试看? 3. I can't live without you. 没有你我活不 ...

PEP小学英语四年级上册期中检测

   PEP 四年级上册期中检测 Xincheng 班级 姓名 听力部分(六大题, 听力部分(六大题,共 40 分) 一.Listen and circle. 听音并圈出你听到的字母或单词. ( 10 分) 1. JK 3. SXN 5. SXZ 7. school 9. chicken GP FMZ XSZ sorry kitchen JP LXS XSY story kangaroo 2. AM 4. UK 6. science 8. spoon 10. fifteen PM UN sport ...

复件 全新版大学英语综合教程第一册01

   全新版大学英语第一册 UNIT1 Unit 1 Growing Up Pre-reading Activities Spot dictation Questions & Answers Watch & Discuss Text Analysis Main idea and devices for developing it Expressions & Patterns How to apply to our real life the typical expressi ...

2011年考研英语真题参考答案完整版(包括一二)

   2011 年考研英语一真题参考答案完整版 Section I Use of English 51. Directions: 1.C 2.D 3.B 4.B 5.A 6.B 7.A 8.D 9.C 10.A 11.B 12.C 13.D 14.C 15.B 16.D 17.A 18.D 19.A 20.C Section II Reading Comprehension Part A 21.C 22.B 23.D 24.B 25.A 26.B 27.D 28.C 29.A 30.C 31.D ...