考试真题
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案 月全国英语 英语( 真题参考答案
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
  1.
We go out to restaurants, but mostly we eat at home. A. occasionally B. relatively
C. continually D. absolutely
答案:A
  2. This is the first time that a woman has been to the post. A. granted
B. praised C. pointed D. appointed
答案:D
  3. If payment is not received, legal action will be our only . A. aggression B. advantage C. alternative
D. ambition
答案:C
  4. Dont trust everything you have read in the newspapers. A. which B. that C. as D. what 答案:B
  5. The conclusion from the study is not definite; it is just . A. tentative B. valid C. technical
D. thorough
答案:A
  6. She everything else and concentrated on the task before her.
1
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案
考试真题
A. B. C. D.
set off set back set aside set up
答案:C
  7. When you know Bob better, you will like him.
A. B. C. D.
go to got to went to get to
答案:D
  8. Ive got the order from the boss that the work finished before 5p.m. today.
A. B. C. D.
would be be will have been could be
答案:B
  9. Tom has done really amazed everyone in his class. A. What
B. Which C. That D. Who
答案:A
  10. It is not decided the conference will be held. A. what B. which
C. when D. that
答案:C
二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个 空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
We all believe that modern technology can make life better because it makes everything faster. But by 11 everything up, we suffer losses we have not yet learnt
to know. Our day begins with speedy urges: the alarm rings and you jump 12 bed. You

  1.
take a quick shower. Then you wake the kids and 13 them through breakfast so they
wont miss the bus. At the dining table, you swallow some slices of bread with a cup
2
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案
考试真题
of tea. When everything 14, you hurry to the car, thinking of the things you would buy from the supermarket on the way
  15. Driving 20 minutes in the busy traffic, you reach your workplace, rushing into the building and 16 up the stairs three at a time, arriving at your desk with seconds to spare. You take 17 deep breaths. Then, you instantly remember that the 18 you didnt finish last night must be faxed to Beijing by 10 oclock in the morning. Yet it seems that the 19 we go, the further we fall behind. Not only in the literal sense of not getting done what we set out to do, 20 at a deeper level. It has come to the point where my days feel like an Olympic marathon.
(
  1).
答案:
3
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案
考试真题
三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文 的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
Parents can have a great impact on the development of their childrens creativity in art. But first, they have to know how. They may find the following advice interesting and instructive. Encourage free drawing rather than coloring books. Coloring books stop the possibility of selfexpression. A child may just enjoy colorful pictures and never learn how to express himself. As an art teacher says, “Children have a very powerful instinct to draw freely and roughly. Such practice makes them learn language easily.” In fact, a child expresses himself in rough drawing. This is the beginning of literacy and creativity. Also, parents should not teach their kids“how” to draw and they should not make their kids draw realistic pictures to entertain themselves. Experience tells us that such teaching from the parents will discourage children, making them think they cant do it the “right”way. Competition and rewards should also be avoided in the process of artistic creation. A childs natural instinct to create will disappear if he or she thinks about prize while drawing. Parents should be role models for their kids. They should not say things like,“I cant draw a straight line.”Instead, they should learn to say,“I love to create.”This teaches children that the process of creation is more important than the product. If children see their parents drawing, cooking or building creatively, they will do the same. Buy a notebook for your child to use every day. This can be a journal for making up stories, writing ideas and drawing pictures. Even the youngest child can use it to

  1.
4
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案
考试真题
draw freely and roughly, expressing himself. Take your child to places that promote ideas and creativity. Art museums, science centers, libraries and childrens museums all are great places to see other peoples
creativity. That will inspire children to make their own creations and inventions.
Give children choices and free time. Some of the best ideas come from daydreaming and imagining. In short, parents should allow their kids to have the freedom to invent for themselves. That means not always teaching and commanding. (
  1). To develop their artistic creativity, children should be encouraged to.
(A). (B). (C). (D).
答案:A
draw freely and roughly learn to draw realistic pictures know how to draw before they start learn to draw good pictures to get prizes
(
  2). Parents are encouraged to be role models for their kids because . (A). parents love to create (B). parents can draw straight lines (C). children tend to follow their parents examples (D). children like the product of their parents creativity
答案:C
(
  3). It can be inferred from the passage that in artistic creation . (A). product is more important than process (B). process is more important than product (C). process and product are equally important (D). both process and product are unimportant
答案:B
(
  4). To be inspired by other peoples creativity,children should . (A). write ideas (B). make up stories (C). buy good notebooks (D). visit museums, libraries, and science centers
答案:D
(
  5). The main idea of this passage is that . (A). children should be encouraged to draw freely (B). children should follow their parents examples (C). parents should know how to cultivate their kids creativity (D). most parents teach their kids confidently and instructively
答案:C
  2. It is often said that politeness costs nothing. In fact, it seems that a little more politeness could save businesses £5 billion every year. Frequently hearing the phrase“thank you” or “well done” means the same to staff as a modest pay rise.
5
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案
考试真题
Praise and encouragement also makes employees more likely to work hard and stay in their jobs. In this way the business companies can save the cost of finding new employees. A third of 1,000 workers surveyed by a consulting firm said they did not get thanked at all when they did well?and a further third said they were not thanked enough. In both cases, staff said they felt undervalued, meaning they were less likely to exert themselves and were more likely to look for employment elsewhere. The result of the survey shows that there would be around £52 billion loss in productivity if the employees felt less appreciated. According to the firm, praising staff has the same positive effect as a 1 per cent pay rise?and works out much cheaper for bosses. Three out of four employees said that regular acknowledgement by their bosses was important to them, but only a quarter said they were actually given as much praise as they felt they needed. The survey found that those in bluecollar and manual jobs were less likely to be given any recognition for doing well. But it seems that they most need such praise. In regional terms, Scottish staff felt most undervalued. Four out of ten workers said they were never thanked and eight out of ten said they would like more praise. However, workers in the NorthEast are less impressed by being praised by the boss, as only 69 per cent said they felt the need to be told “well done” regularly. Older employees and women need the most reassurance, according to psychologist Averil Leimon. She said that words of praise did more than creating a pleasant place to work?they could even promote profits.
(
  1).
The survey indicates that politeness could save businesses a huge amount of money every year because .
(A). (B). (C). (D).
答案:D
politeness makes employees expect pay rise politeness is less likely to make staff work harder politeness helps employers find proper employees politeness helps employers reduce the cost of staff employment
(
  2). Workers doing well but not getting thanks from their bosses will probably . (A). leave for jobs elsewhere (B). work harder to get praise from their bosses (C). exert themselves in their work to get pay rise (D). work harder to get encouragement from their bosses
答案:A According to the survey, much as expected.
(
  3).
of the employees believed they were praised as
(A).
25%
6
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案
考试真题
(B).
(C). (D).
答案:A
1013 %
40% 75%
(
  4). The survey shows that those who do not pay much attention to praise are . (A). staff from Scotland (B). workers in NorthEast (C). older and women employees (D). older and women employees
答案:B
(
  5). It can be concluded from the passage that . (A). bluecollar employees are expecting more pay rise (B). pleasant workplace could promote business profits (C). pay rise is an important motivation for manual workers (D). words of praise could possibly increase business profits
答案:D
  3. A centuriesold tradition, illustrated in a modern childrens book, links the sweetness of honey with the joy of learning to read. “The grandpa held a jar of honey so that all the family could see. He then dipped a spoon into it and put some honey on the cover of a small book. The little girl had just turned five. ‘Stand up, little one,’ he asked the girl softly.‘I did this for your mother, your uncles, your older brother, and now you!’ Then, he handed the book to her.‘Taste!’ She touched the honey with her finger and put it into her mouth. ‘Whats that taste?’ the grandpa asked. The little girl answered,‘Sweet!’ Then all of the family said in a single voice,‘Yes, and so is knowledge, but knowledge is from the bee that made that sweet honey, you have to go after it through the pages of a book!’ The little girl knew that the promise to read was at last hers. Soon she was going to learn to read.” This is the beginning of a profoundly moving childrens book entitled Thank You,
Mr.Falker.In this book, Patricia Polacco writes of her own passion to read, inspired
by the honey on the book. It wasnt until fifth grade that she met her beloved teacher who provided the hlep that she needed to finally unlock the magic of the written word. Reading this book,we are in fact acquainted with some enduring traditions of child education that stress the importance of verbal capacity at a very early age.
7
2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案
考试真题
The child learning to read is admitted into a collective memory by way of books. And with the printed words that are active with meaning, the child becomes acquainted with a common past which he or she renews, to a greater or lesser degree, in every reading. Much as the author of the book Thank You, Mr. Falker puts it,“Almost as if it were magic, or as if light poured into her brain, the words and sentences started to take shape on the page as they never had before…And she understood the whole thing…Then she went into the living room and found the book on a shelf, the very book that her grandpa had shown her so many years ago. She spooned honey on the cover and tasted the sweetness…Then she held the book, honey and all, close to her chest. She could feel tears roll down her cheeks, but they werent tears of sadness?she was happy, so very happy.”
(
  1). The girl who tasted the honey on the book was . (A). nearly six years old (B). less than five years old (C). more than six years old (D). a little more than five years old
答案:D
(
  2). It can be inferred from the passage that . (A). the girls mother and uncles were good scholars (B). Mr.Falker helped Patricia Polacco write her book for children (C). the honeyonthebook tradition has been practised for many generations (D). the girl who tasted the honey on the book writes the book Thank You, Mr.
Falker 答案:C
(
  3). The book entitled Thank You, Mr. Falker is about . (A). the early life of Mr. Falker (B). Polaccos early experience with reading (C). the magic power of written words on children (D). how the honey on the book makes children feel happy
答案:B
(
  4). The main purpose of this passage is to . (A). introduce a “profoundly moving”childrens book (B). tell that childrens verbal capacity is very important (C). show that words are magic and they make children happy (D). show how the girl who tasted the honey on the book grew into a writer
答案:A
(
  5).
.
The last p
 

相关内容

2009年6月英语四级真题及答案

   2009 年 6 月大学英语四级真题试卷 Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words following the outline given bellow: 1. 2. 3. 越来越多的博物馆免费对外开放的目的是什 ...

08年4月自考英语翻译试题及答案

   全国 2008 年 4 月自学考试英语翻译试题 Ⅰ.Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked A,B,C and D. Choose the one that is the closest equivalent of the ...

03年4月自考英语翻译试题及答案

   2003 年 4 月全国高等教育自学考试英语翻译试题 将答案写在答题纸相应位置上,否则不计分。 Part One Ⅰ。Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked [A], [B], [C], and [D]. Choose t ...

2009年全国高考英语试题及答案-江苏卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上. 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来 ...

2009年全国高考英语试题及答案-全国2

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试考题卷 英 语 第一卷(选择题) 英语知识运用(共三节, 第一部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项, 并在答题卡上将该项涂黑. 例:have A. gave 答案是 C 1. July A. diary 2. medicine A. twice 3. seize A. neighbour 4. det ...

2009年全国高考英语试题及答案-安徽卷

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试 安徽卷 年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷 安徽卷) 英 语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,第Ⅰ卷第 1 至第 l4 页,第Ⅱ卷第 l5 至第 l6 页.全卷满分 l50 分,考试时间 l20 分钟. 考生注意事项: 考生注意事项: 1.答题前,务必在试题卷,答题卡规定的地方填写自己的姓名,座位号,并认真核对 答题卡上所粘贴的条形码中姓名,座位号与本人姓名,座位号是否一致.务必在答题卡背面 规定的地方填写姓名和座位号后两位. ...

2009年4月全国自考英语(2)试题及答案

   考试真题 2009 年 4 月全国英语(二)真题参考答案 月全国英语 英语( 真题参考答案 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。 1. We go out to restaurants, but mostly we eat at home. A. occasionally B. relatively C. continually D. abs ...

开放英语2试题及答案

   英语试题(50 题) 一、单选题(共 50 道试题,共 100 分。 ) 1. Jack (A ) a walk after supper when the weather was fine. A. used to take B. is used to take C. used to taking 2. I think you need to speed ( C) a bit - we're going to be late. A. fast B. in C. up 3. Peggy is ...

2003年4月全国自考英语(二)试题

   www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2003 年 4 月全国自考英语 二)试题 月全国自考英语(二 试题 一,从下列各句四个选项中选出一个最佳答案.(每小题 1 分,共 10 分) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案. 每小题 1. It took a long time for her to the fact that her husband was dis ...

2011年4月全国自考英语二答案

   2011 年 4 月全国自考英语二答案 Ⅰ从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。 1.You may use bike (选 B)provided you give it back to me tomorrow morning 2.He could not (选 B)hold back his tears on hearing that he was not admitted to the universite 3.Good parents have the a ...

热门内容

2010年山东省临沂市中考英语考试样卷及答案

   2010 年临沂市初中学生学业考试样卷 英 语 审核人:陈亮 校对:张浩 第Ⅰ卷(选择题 共 55 分) 一,听力测试(共 20 小题,计 20 分) 注意:听力测试分四部分,共 25 小题.做题时,先将答案划在试卷上,录音内容结束后, 将所选答案转涂到答题卡上. (一) 听句子,选择与句子内容相对应的图片.每个句子读两遍. 请看第一组的四幅图片,听三个句子,完成第 1 至第 3 小题. A 1. B 2. C 3. D 请看第二组的四幅图片,听三个句子,完成第 4 至第 6 小题. A 4 ...

高考英语常考句型总结300例-中小学教案-教学设计,备课资料,初中高中语文数学英语物理化学政治历史生物地理

   高考英语常考句型总结300例 李阳老师的话: 有了骨骼,我们才可以傲然挺立.同样,正是有了句型,英语学习的高楼大厦才能拔地而起!而建好英语大厦要一步一步打好地基,句型就是大厦的地基和框架.在这些框架上添加各种各样的材料(单词,短语,口语要素),才能建造大厦.你掌握的句型有多少,就决定了你盖的楼有多高,行动起来吧!将我们为大家精心挑选的300个句型一网打尽! 下面是从高中英语课文及《跟李阳老师学中学英语》高中系列中精选出的重点句型.同时它们也都是高考常考和口语常用的经典句型. 1. Accord ...

考博英语作文范文185篇

   2. Do you agree or disagree with the following statement? Parents are the best teachers. Use specific reasons and examples to support your answer. 你是否同意或不同意以下声明?家长是最好的老师。使用具体原因和例子来支持你的答案。 Obviously, the earliest teachers we have in our lives in mos ...

2008年广州市小升初16所民校联考英语试题

   2008 年广州市小升初 16 所民校联考英语试题 所民校联考英语试题 英语卷 (时间:60 分钟 总分:100 分) 题号 分数 一、按照词的类别,仿照例子把单词的编号写在表格的适当地方。 (10 分) Job Animals Clothes Drinks A.dog B.water C.pants D.rabbit B.lawyer F.manager D.dress H.milk I.goose J.c oach K.whale L.repoter M.shorts N.tea O.j ...

山师英语研究生入学考试09年真题-71409基础英语

   w*YrJjm*~ ijl±1Vf~(A~~~~R]l 1. 2. 3. 1- /N!2D, j[ii3j} 150 'it; , :fr R2L5Hf %H~N:lf , :fr ~ ~ W1=Jtf:fr~:lf J: , *~1:X!i,Jt:lf~it, :f*{m:lf J:m<:tIJ; o * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * I. Grammar and ...