更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
2009年4月全国自考英语(二)真题
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
  1.
We go out to restaurants, but mostly we eat at home. A. occasionally
B. relatively C. continually D. absolutely
答案:A

  2.
This is the first time that a woman has been to the post.
A. B. C. D.
答案:D
granted praised pointed appointed

  3.
If payment is not received, legal action will be our only . A. aggression B. advantage
C. alternative D. ambition
答案:C

  4.
Dont trust everything A. which
you have read in the newspapers.
B. that C. as D. what
答案:B

  5.
The conclusion from the study is not definite; it is just .
A. B. C. D.
答案:A
tentative valid technical thorough

  6.
She everything else and concentrated on the task before her.
A. B. C. D.
答案:C
set off set back set aside set up
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389

  7.
When you know Bob better, you will like him. A. go to B. got to C. went to
D. get to
答案:D Ive got the order from the boss that the work finished before 5p.m. today.

  8.
A. B. C. D.
答案:B
would be be will have been could be

  9.
Tom has done really amazed everyone in his class.
A. B. C. D.
答案:A
What Which That Who
It is not decided the conference will be held. A. what B. which C. when D. that 答案:C

  10.
二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个 空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
We all believe that modern technology can make life better because it makes everything faster. But by 11 everything up, we suffer losses we have not yet learnt

  1.
to know. Our day begins with speedy urges: the alarm rings and you jump 12 bed. You
take a quick shower. Then you wake the kids and 13 them through breakfast so they
wont miss the bus. At the dining table, you swallow some slices of bread with a cup
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
of tea. When everything 14, you hurry to the car, thinking of the things you would buy from the supermarket on the way
  15. Driving 20 minutes in the busy traffic, you reach your workplace, rushing into the building and 16 up the stairs three at a time, arriving at your desk with seconds to spare. You take 17 deep breaths. Then, you instantly remember that the 18 you didnt finish last night must be faxed to Beijing by 10 oclock in the morning. Yet it seems that the 19 we go, the further we fall behind. Not only in the literal sense of not getting done what we set out to do, 20 at a deeper level. It has come to the point where my days feel like an Olympic marathon.
(
  1).
答案:
三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文 的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
Parents can have a great impact on the development of their childrens creativity in art. But first, they have to know how. They may find the following advice interesting and instructive.

  1.
Encourage free drawing rather than coloring books. Coloring books stop the possibility of selfexpression. A child may just enjoy colorful pictures and never learn how to express himself. As an art teacher says, “Children have a very powerful instinct to draw freely and roughly. Such practice makes them learn language easily.” In fact, a child expresses himself in rough drawing. This is the beginning of literacy and creativity. Also, parents should not teach their kids“how” to draw and they should not make their kids draw realistic pictures to entertain themselves. Experience tells us that such teaching from the parents will discourage children, making them think they cant do it the “right”way. Competition and rewards should also be avoided in the process of artistic creation. A childs natural instinct to create will disappear if he or she thinks about prize while drawing. Parents should be role models for their kids. They should not say things like,“I cant draw a straight line.”Instead, they should learn to say,“I love to create.”This teaches children that the process of creation is more important than the product. If children see their parents drawing, cooking or building creatively, they will do the same. Buy a notebook for your child to use every day. This can be a journal for making up stories, writing ideas and drawing pictures. Even the youngest child can use it to
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
draw freely and roughly, expressing himself. Take your child to places that promote ideas and creativity. Art museums, science centers, libraries and childrens museums all are great places to see other peoples
creativity. That will inspire children to make their own creations and inventions.
Give children choices and free time. Some of the best ideas come from daydreaming
and imagining. In short, parents should allow their kids to have the freedom to invent for themselves. That means not always teaching and commanding.
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  1).
.
To develop their artistic creativity, children should be encouraged to draw freely and roughly learn to draw realistic pictures know how to draw before they start learn to draw good pictures to get prizes
(A). (B). (C). (D).
答案:A
(
  2). Parents are encouraged to be role models for their kids because . (A). parents love to create (B). parents can draw straight lines (C). children tend to follow their parents examples (D). children like the product of their parents creativity
答案:C
(
  3). It can be inferred from the passage that in artistic creation . (A). product is more important than process (B). process is more important than product (C). process and product are equally important (D). both process and product are unimportant
答案:B
(
  4). To be inspired by other peoples creativity,children should . (A). write ideas (B). make up stories (C). buy good notebooks (D). visit museums, libraries, and science centers
答案:D
(
  5). The main idea of this passage is that . (A). children should be encouraged to draw freely (B). children should follow their parents examples (C). parents should know how to cultivate their kids creativity (D). most parents teach their kids confidently and instructively
答案:C It is often said that politeness costs nothing. In fact, it seems that a little more politeness could save businesses £5 billion every year. Frequently hearing the phrase“thank you” or “well done” means the same to staff as a modest pay rise.

  2.
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 Praise and encouragement also makes employees more likely to work hard and stay in their jobs. In this way the business companies can save the cost of finding new employees. A third of 1,000 workers surveyed by a consulting firm said they did not get thanked at all when they did well?and a further third said they were not thanked enough. In both cases, staff said they felt undervalued, meaning they were less likely to exert themselves and were more likely to look for employment elsewhere. The result of the survey shows that there would be around £52 billion loss in productivity if the employees felt less appreciated. According to the firm, praising staff has the same positive effect as a 1 per cent pay rise?and works out much cheaper for bosses. Three out of four employees said that regular acknowledgement by their bosses was important to them, but only a quarter said they were actually given as much praise as they felt they needed. The survey found that those in bluecollar and manual jobs were less likely to be given any recognition for doing well. But it seems that they most need such praise. In regional terms, Scottish staff felt most undervalued. Four out of ten workers said they were never thanked and eight out of ten said they would like more praise. However, workers in the NorthEast are less impressed by being praised by the boss, as only 69 per cent said they felt the need to be told “well done” regularly. Older employees and women need the most reassurance, according to psychologist Averil Leimon. She said that words of praise did more than creating a pleasant place to work?they could even promote profits.
(
  1).
The survey indicates that politeness could save businesses a huge amount of money every year because .
(A). (B). (C). (D).
答案:D
politeness makes employees expect pay rise politeness is less likely to make staff work harder politeness helps employers find proper employees politeness helps employers reduce the cost of staff employment
(
  2). Workers doing well but not getting thanks from their bosses will probably . (A). leave for jobs elsewhere (B). work harder to get praise from their bosses (C). exert themselves in their work to get pay rise (D). work harder to get encouragement from their bosses
答案:A
(
  3).
According to the survey, much as expected.
of the employees believed they were praised as
(A).
25%
(B).
(C). (D).
答案:A
30%
40% 75%
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389
(
  4). The survey shows that those who do not pay much attention to praise are . (A). staff from Scotland (B). workers in NorthEast (C). older and women employees (D). older and women employees
答案:B
(
  5). It can be concluded from the passage that . (A). bluecollar employees are expecting more pay rise (B). pleasant workplace could promote business profits (C). pay rise is an important motivation for manual workers (D). words of praise could possibly increase business profits
答案:D A centuriesold tradition, illustrated in a modern childrens book, links the sweetness of honey with the joy of learning to read. “The grandpa held a jar of honey so that all the family could see. He then dipped a spoon into it and put some honey on the cover of a small book. The little girl had just turned five.

  3.
‘Stand up, little one,’ he asked the girl softly.‘I did this for your mother, your uncles, your older brother, and now you!’ Then, he handed the book to her.‘Taste!’ She touched the honey with her finger and put it into her mouth. ‘Whats that taste?’ the grandpa asked. The little girl answered,‘Sweet!’ Then all of the family said in a single voice,‘Yes, and so is knowledge, but knowledge is from the bee that made that sweet honey, you have to go after it through the pages of a book!’ The little girl knew that the promise to read was at last hers. Soon she was going to learn to read.” This is the beginning of a profoundly moving childrens book entitled Thank You,
Mr.Falker.In this book, Patricia Polacco writes of her own passion to read, inspired
by the honey on the book. It wasnt until fifth grade that she met her beloved teacher who provided the hlep that she needed to finally unlock the magic of the written word. Reading this book,we are in fact acquainted with some enduring traditions of child education that stress the importance of verbal capacity at a very early age.
更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com/club/5346389 The child learning to read is admitted into a collective memory by way of books. And with the printed words that are active with meaning, the child becomes acquainted with a common past which he or she renews, to a greater or lesser degree, in every reading. Much as the author of the book Thank You, Mr. Falker puts it,“Almost as if it were magic, or as if light poured into her brain, the words and sentences started to take shape on the page as they never had before…And she understood the whole thing…Then she went into the living room and found the book on a shelf, the very book that her grandpa had shown her so many years ago. She spooned honey on the cover and tasted the sweetness…Then she held the book, honey and all, close to her chest. She could feel tears roll down her cheeks, but they werent tears of sadness?she was happy, so very happy.”
(
  1). The girl who tasted the honey on the book was . (A). nearly six years old (B). less than five years old (C). more than six years old (D). a little more than five years old
答案:D
(
  2). It can be inferred from the passage that . (A). the girls mother and uncles were good scholars (B). Mr.Falker helped Patricia Polacco write her book for children (C). the honeyonthebook tradition has been practised for many generations (D). the girl who tasted the honey on the book writes the book Thank You, Mr.
Falker 答案:C
(
  3). The book entitled Thank You, Mr. Falker is about . (A). the early life of Mr. Falker (B). Polaccos early experience with reading (C). the magic power of written words on children (D). how the honey on the book makes children feel happy
答案:B
(
  4). The main purpose of this passage is to . (A). introduce a “profoundly moving”childrens book (B). tell t
 

相关内容

2010年4月及10月全国自考英语(二)试题及答案

   www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接下载 全部 WORD 文档 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 月全国自考英语( 感谢陈卫彪同学提供此答案! 1 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接下载 全部 WORD 文档 2 2010 年 4 月全国自考英语(二)历年试题 www.4juan.com 各类考试历年试题答案免费免注册直接 ...

2009年12月英语四级真题及答案

   2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green Campus. You should write at least 120 words foll ...

2009年12月英语四级真题及答案1111

   本题由学生范文网为您收集整理自网上, 本题由学生范文网为您收集整理自网上,请记住我们的网站 www.xsfanwen.com 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creati ...

2009年6月大学英语四级考试真题及答案下载

   2009 年 6 月英语四级考试真题与答案 月英语四 真题: Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words following the outline give ...

2010年4月全国自考英语(二)真题及答案

   更多优质自考资料,请访 问自考乐园俱乐部 http://tieba.baidu.com /club/5346389 2010年4月全国自考英语(二)真题 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母 涂黑。 1. Experts have found that normal sleep can be divided into fivestages. A. ...

03年4月自考英语翻译试题及答案

   2003 年 4 月全国高等教育自学考试英语翻译试题 将答案写在答题纸相应位置上,否则不计分。 Part One Ⅰ。Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked [A], [B], [C], and [D]. Choose t ...

2004年4月全国自考英语(二)答案

   www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2004 年 4 月全国自考答案英语(二) 月全国自考答案英语( 1 2004 年 4 月全国自考答案英语(二) www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 2 2004 年 4 月全国自考答案英语(二) www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题 ...

2011年4月全国自考英语二答案

   2011 年 4 月全国自考英语二答案 Ⅰ从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。 1.You may use bike (选 B)provided you give it back to me tomorrow morning 2.He could not (选 B)hold back his tears on hearing that he was not admitted to the universite 3.Good parents have the a ...

2000年1月大学英语四级真题及答案

   2000 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 20 2000 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about ...

06年至09年英语听力真题及答案全集

   06年1月 Listening Comprehension (20 minutes)   Part 1 Section A   1 A) See a doctor    B) Stay in bed for a few days.   C) Get treatment in a better hospital.    D) Make a phone call to the doctor.   2 A) The 2:00 train will arrive earlier.   B)The 2: ...

热门内容

2010年中考英语被动语态专项练习题

   九上 Unit9 被动语态专项练习 被动语态基本形式: be 动词的适当形式+Vp.p.(动词的过去分词) 1.一般现在时被动语态:am/is/are+Vp.p. e.g. I do my homework every day =My homework is done by me every day. 2.一般过去时被动语态:was/were+Vp.p. e.g.I did my homework last night. =My homework was done by me last ni ...

英语阅读

   93 分考研英语达人的阅读笔记(这个真的特别好。希望研友们可以打印下来,时常拿出来看看并比照学习) 分考研英语达人的阅读笔记(这个真的特别好。希望研友们可以打印下来,时常拿出来看看并比照学习) 一.考研阅读的基本解题思路:(四步走) 第一,扫描提干,划关键项。 第二, 通读全文,抓住中心。 1. 通读全文,抓两个重点: ①首段(中心句、核心概念常在第一段,常在首段出题); ②其他各段的段首和段尾句。(其他部分略读,有重点的读) 2. 抓住中心,用一分半时间思考 3 个问题: ①文章叙述的主要 ...

英语风采大赛策划书

   河北理工大学迎奥运、 河北理工大学迎奥运、庆校庆英语风采大赛策划书 一、活动宗旨 为迎接 08 奥运会,庆祝我校 50 周年华诞,提高我校大学生英语水平,营造良好的英语 学习氛围,丰富校园文化生活,提高我校学生的综合素质,校学生会特举办此次英语风采大 赛。 二、参赛对象 全体理工大学在校学生 三、活动流程 3 月 31 日??4 月 10 日宣传(校食堂门前) 4 月 7 日??4 月 10 日报名(校食堂门前、校学生会大厅) 4 月 12 日??4 月 13 日初赛(综合楼一层教室) 4 ...

中考英语语法笔记整理大全

   中考英语语法笔记整理大全 名 词 冠词分为不定冠词(a, 冠词分为不定冠词 an )和定冠词 (the) 和定冠词 代 数 词 词 连 动 词 词 1.一般现在时 . 形 容 词 和 副 词 介 词 动 词 的 语 态 1、被动语态的构成 肯 定 句: 主语+ be+ 过去分词 +(by…) work (by his boss). 现以动词 give 为例,其被动语态的各种时态如下: eg. He is often asked to do this 式 时 现在 过去 将来 一 般 进 行 ...

英语义务教育课程标准实验教科书 七册上 全部词汇

   Unit 1 1 clean a. 干净的 ad. 完全地 n. 清洁 v. 打扫 vi. 打扫,清扫 vt. 把...弄干净 2 read 读,阅读,看懂,理解 3 happy a. 快乐的,幸福的 4 apartment n. 一套公寓房间 5 TV show 电视节目 6 sure a. 确信,必然的,必定的; ad. 当然,确实地,无疑地 7 wait n. 等待,等候; v. 等候,期待,延缓 8 stop n. 停止,车站,滞留; v. 停止,停止,制止 9 toy n. 玩具, ...