2009 年北京市高级中等学校招生考试
语言知识运用( 语言知识运用(共 28 分) 三、单项填空(共 16 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
  19. Mr. Wang is very friendly, and like him very much. A. we B. us C. our D. ours th
  20. ? won the 100 gold at the Olympics for China? ?Zhang Yining, she’s from Beijing. A. Who B. What C. When D. Where
  21. Einstein, the famous scientist, was born March, 18
  92. A. at B. on C. in D. to
  22. Money is important it’s not the most important thing. A. and B. but C. or D. so
  23. My sister has two skirts. One is yellow, is black. A. other B. another C. others D. the other
  24. Lee came to Beijing in 20
  05. he has been here than you. A. long B. longer C. longest D. the longest
  25. There many students in the library after school every day. A. has B. have C. is D. are
  26. Tian’anmen Square is one of squares in the world. A. large B. larger C. largest D. the largest
  27. Mr. Green to the manager now. You’d better call him later. A. talk B. talked C. is talking D. was talking
  28. ? you swim? ?Yes, but I’m not a good swimmer. A. Can B. May C. Need D. Must
  29. They her to the party, so she was very happy. A. invite B. invited C. will invite D. are inviting
  30. If I find his phone number, I you. A. tell B. told C. will tell D. have told
  31. She as an animal trainer since 20
  03. A. has worked B. works C. will work D. worked
  32. The sick boy to hospital by the police yesterday. A. is taken B. was taken C. takes D. took
  33. The teacher asked Ben a difficult question in class. A. answer B. answering C. to answer D. answered
  34. ?Can you tell me ? ?She is in the computer lab. A. where Linda was B. where is Linda C. where was Linda D. where Linda is 四、完形填空 (共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择 四个选项中,选择最佳选项。
My father died when I was a few months old. After his death, my mother moved back to Louisville, Kentucky, where __35__ had grown up. We lived in a small house with her older sister, Marion, and their mother. This was a time when being a single __36 was still considered unusual. -1-
When I was small, there was a children’s book called The Happy Family, and it was a real piece of work. Dad worked all day log at the office, Mom cooked in the kitchen, and brother and sister always had friends sleeping over. The image of the family in this book was typical (典型的) of the time. It looked __37 like my family, but luckily that wasn’t the way I heard it. The way my Aunt Marion read it to me made the story really __38__. Kind-hearted and open-minded, my aunt was the one who played baseball with me, who took me horseback riding, who took me to the father-son dinners and who gave me lessons on how to drive. Believing that anything __39__ was probably good for, she __40__ to get a loan (贷款) so that I could go to Africa to work as a volunteer, which was my most important experience. As a young girl, Aunt Marion always planned to have a large number of children of her own, but she never got married. This __41__ that she was free to spend all her time taking care of me. Many people say we have a lot in common. She always __42__ me to do my best. She never __43__ to make me believe that I could do anything with my life that I wanted, if I only tried hard enough. For more than sixty years, Aunt Marion didn’t and still don’t think of herself. __44__ she is forced to come up to the front, my aunt will stand in the back in family photos, and she doesn’t think that her efforts have made much __
  45. I honor my aunt, who taught me the things my __46 couldn’t. so every June for the past 40 years, in growing thankfulness to my Aunt Marion, I’ve sent her a Father’s Day card.
  35. A. I B. she C. he D. we
  36. A. man B. family C. parent D. child
  37. A. nothing B. anything C. everything D. something
  38. A. surprising B. boring C. sad D. funny
  39. A. interesting B. pleasant C. impossible D. unusual
  40. A. decided B. afforded C. offered D. prepared
  41. A. said B. meant C. proved D. showed
  42. A. allowed B. afforded C. offered D. forced
  43. A. hoped B. agreed C. stopped D. tailed
  44. A. Unless B. Although C. Since D. Before
  45. A. difference B. progress C. trouble D. sense
  46. A. Teachers B. mother C. father D. friends
阅读理解(共 24 分) 五、阅读短文选择最佳选项(共 24 分,每小题 2 分) 阅读下面三篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。
-2-

  47. If you’re interested in music, you can read “”. A. National spots B. Sad movies C. The planets D. Weather service
  48. You can learn something abut weather in . A. Unit 1 B. Unit 2 C. Unit 3 D. Unit 4
  49. Words about are in Unit
  5. A. music stars B. weather conditions C. sports tools D. space news
  50. In all the units, you can learn the skill of . A. predicting by title B. understanding attitude C. understanding main ideas D. guessing meaning of new words B When you cough or sneeze, you’d better turn your head away from others and cover your mouth with the full part of your hand. And then, you should say, “Excuse me.” This seems so simple, but it is surprising how many kids have never been told to do this. Actually, I notice adults all the time who cough and sneeze in public without placing a hand over the mouth. One important thing I point out to the kids is that after they sneeze or cough on their -3-
hands, they should wash their hands as soon as possible. If not, they will be passing those germs (细菌) along to everything and everyone they touch. If you come to a door and someone is following you, hold the door. If the door opens by pulling, pull it open, stand to the side, and allow the other person to pass through first, then you can walk through. If the door opens by pushing, hold the door after you pass through. After a few weeks of seeing kids try to get through doors in the school and watching them enter restaurants as the door hit other people, I knew I had to discuss the problem with my students. Teaching them small acts of kindness, such as letting someone else go through a door first as they hold it open, may seem unimportant, but it can go along way toward helping students realize hot to be polite and thank others. Once they’ve been told, they’re halfway there. When we have to go up moving stairs, we will stand to the right. That will give others who are in a hurry a choice of walking up the left-hand side of the moving stairs. When we are going to enter a lift, the underground, or a doorway, we will wait for others to exit before we enter. After college when I moved to London, I was surprised at how polite everyone was in the subways. I was even more touched when I traveled to Japan. In both places, people made efforts to make way for others. On moving stairs, everyone stood to the right and walked to the left. On lifts, everyone would stand over to the side and allow others to exit before they would begin to enter.
  51. When you cough or sneeze, you should . A. touch everything B. cover your mouth C. point out to the kids D. pass the germs to others
  52. If you come to a door and someone is following you, you’d better . A. hold the door B. pass through C. close the door D. stand to the side
  53. From the passage we ca know the writer is a . A. doctor B. traveler C. parent D. teacher
  54. A. The passage is mainly about . A. the rules of behavior in public B. the easy of communication C. the acts of kindness among people D. the knowledge of social life C It’s 20
  09. You feel sick, so you go to the doctor. She checks your fever, looks at your throat, and asks what you’ve been thinking about lately. When you leave,she gives you some medicine, but also a list of thinking skills that you are supposed to practice daily. She says that the way you think is causing some of your illness. Doctors and other scientists who study the human mind and try to explain why people behave in the way that do, called psychologists, are starting to believe it. You know that your brain is connected to every part of your body through your nervous system(神经系统). Now scientists have proved that how you think and feel can have an influence on the health of your body. Stress(压力, 紧张) is caused whenever there is a problem or a change in your life. Of course, everybody has stress more or less; nobody’s life is perfect. In fact, stress is -4-
necessary. Without stress, we would never learn anything or grow or change. We would probably be bored to death. But too much stress can hurt you. It can weaken your body’s protection so that you are more likely to catch diseases. It can even make you more likely to have an accident. When you feel stress, your brain sends a message to your body to produce a chemical called adrenaline(肾上腺素). Adrenaline speeds up your breathing and your heartbeat. Today you have a different kind of stress. Problems like endless homework or troubles with your family are the kind of things you can’t fight or run away from, so you don’t use up all that adrenaline. It just stays bottled up inside you, and that’s what can do something bad to you. What can you do about stress? First, you can try to find ways to change things so you aren’t under so much stress. You can set up a plan to finish homework or go to a doctor or a psychologist to try to work things out with your family or your friends. But sometimes you can’t change a stressful situation. Sometimes you don’t even want to. A big change might be a good change, but it will still be stressful. The link(关联) between your body and brain works in two ways. Your body can help your mind deal with stress. If you are under stress, you need to take especially good care of your body. It’s important to get enough sleep and eat nutritious meals. Some people take a vitamin-mineral pill every day. Another thing that you can do is daily exercise. If you go walking or do aerobic dancing or work out at the gym, you give your body a chance to burn up some of that adrenaline. Of course, a person who isn’t used to much physical activity should start slowly. Anyone with a continuing physical problem should check with a doctor before staring any exercise programs.
  55. A psychologist is a person who may help you with your . A. illness and abilities B. thoughts and behaviour C. mind and nervous system D. physical activity and daily exercise
  56. Which of the following is true according to the passage? A. You shouldn’t go to the gym if you are under stress. B. One can do his homework to burn up adrenaline. C. Diseases and accidents are caused by stress. D. Everyone needs stress to improve himself.
  57. From the last sentence of Paragraph 5 we can infer that . A. it’s difficult to change a stressful situation B. it’s not stressful when a good change takes place C. a big change will cause another stressful situation D. a stressful situation can’t be changed without any effort
  58. What is probably the best title for this passage? A. The body-Brain Link B. The Causes of Stress C. The Advice on Health D. The Nervous System 第 II 卷 (共 50 分) 语言知识运用( 语言知识运用(共 10 分) 七、完成句子(共 10 分,每小题 2 分
  63.很抱歉今天不能陪你去购物,明天怎么样? -5-
I’m sorry I can’t go shopping with you today. tomorrow?
  64.多吃水果和蔬菜对身体有好处。 our health to eat more fruit and vegetables.
  65.北京的援建工人一到什邡就开始工作了。 The workers from Beijing started working they arrived in Shifang.
  66.刘强不仅对家长有礼貌,对他的邻居们也很有礼貌。 Liu Qiang is polite .
  67.我确信什么也无法阻止李蕾成为一名作家。 I’m sure a writer. 阅读理解 (共 17 分) 共 八、选词填空 (共 7 分,每小题 1 分) 阅读短文,选词填空。每空一词,每词只使用一次。 time, have, sea, and, like, spend, cool With July coming, the summer holidays begin. Boys and girls in England will __68__ a two-month holiday. The holidays are the best __69__ of the year for most children. They can __70__ most of their time in swimming, camping and traveling with their parents. The most enjoyable place is the seaside. Some children are lucky enough to live near the __71__, but for those who live far from the sea, their parents will take them to the seaside for the holidays. Why do children __72__ spending their holidays at seaside? It’s because they like the sand, the sun, the __73__ wind and the salt water there more than anything else. Of course, there are lots of new things to see, nice things to eat __74__ exciting things to do. 九、阅读与表达 (共 10 分,每小题 2 分) 阅读短文,根据其内容回答问题。 One cool April 22 morning, people started the day as usual. Yet it was not a normal day. What’s so special about April 22? The answer is simple. It is Earth Day. People all over the world celebrate this importan
 

相关内容

2009年山东省济南市中考英语试题及答案

   更多英语学习资料,请访问 www.xlan.net.cn。在线学习英语,听说读写全掌握 年山东省济南市中考英语试题 济南市中考英语试题及答案 2009 年山东省济南市中考英语试题及答案 第 1 卷(选择题共 75 分) Ⅰ.听力测试。 A) 听录音,在每组单词中选出一个你所听到的单词。每个单词读两遍。(5 分) 1.A.keep 2.A.worker 3.A.office 4.A.bottle 5.A.cloud B.jump C.sleep D.sweep D.visitor B.teac ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2009年北京中考英语试题及答案

   2009 年北京市高级中等学校招生考试 语言知识运用( 语言知识运用(共 28 分) 三、单项填空(共 16 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 19. Mr. Wang is very friendly, and like him very much. A. we B. us C. our D. ours th 20. won the 100 gold at the Olympics for China? Zhang Yin ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2010 年青岛市中考 英语试题 --(考试时间:90 分钟) 第一部分 听力测试(15 分) (略) 第二部分 笔试(85 分) 一、 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A、B、C、D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词。 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. ...

2009年全国高考英语试题及答案-全国2

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试考题卷 英 语 第一卷(选择题) 英语知识运用(共三节, 第一部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项, 并在答题卡上将该项涂黑. 例:have A. gave 答案是 C 1. July A. diary 2. medicine A. twice 3. seize A. neighbour 4. det ...

2009年全国高考英语试题及答案-天津卷

   2009 年普通高校招生统一考试天津卷 英语 年普通高校招生统一考试天津卷(英语 英语) 第I卷 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项. 例:Stand over there you'll be able to see it better. A. or 答案是 B. B. and C. but D. while 1. I'm trying to bre ...

09年英语中考题及答案

   『激活中考』教学网[www.jhzk.net] 做出我们的精彩 2009 年北京市高级中等学校招生考试 听对话, 一, 听对话,从下面各题所给的 A,B,C 三幅图片中选择与对话内容相符 , , 的图片.每段对话读两遍. (共 的图片.每段对话读两遍. 共 4 分,每小题 1 分) ( 二,听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的 A,B,C 三个 听对话或独白,根据对话或独白的内容, , , 选项中选择最佳答案 每段对话或独白读两遍. 选择最佳答案. (共 选项中选择最佳答案. ...

青岛中考英语试题及答案

   二○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 ○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英语试题 (考试时间:120 分钟;满分:105 分) 友情提示:Hi,亲爱的同学,欢迎你参加本次考试,祝你答题成功! 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项目填写清楚。 2.请将第一卷的 1?50 小题的答案涂在答题卡上。请将第 IV 大题的答案写在 第二卷的相应位置上。 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试 (25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完 ...

热门内容

外贸英语口语(PDF 70页)

   特别说明 此资料来自豆丁网(http://www.docin.com/) 您现在所看到的文档是使用下载器所生成的文档 此文档的原件位于 http://www.docin.com/p-34271448.html 感谢您的支持 抱米花 http://blog.sina.com.cn/lotusbaob ...

2008年江苏省苏州市中考英语试题及答案

   学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 学习改变命运,思考成就未来 ...

《强烈推荐,绝对免费》中考英语语法之语篇,即句型理解

   初中英语辅导网 http://www.yingyufudao.cn/ 初中英语语法 句型复习 句型篇 Brainstorm:在改写句子的时候你能正确改写否定句和疑问句吗?你是 不是总能在两秒钟里完成一个感叹句和反意疑问句呢? 一. 肯定句 这部分我们在之前介绍动词时态和情态动词的时候已经学习过 了,你还记得吗? 二. 否定句 改写否定句时我们遵循"有情态动词和 be 动词时,在情态动词和 be 动词后直接加 not,没有情态动词和 be 动词时,加入相应助动 词的否定态并将谓语动词 ...

ccna英语大全

   Cisco网络技术论 坛-> 用户名 密码 搜索 标题 内容 业英文词汇全集(4) http://www.net130.com  发布日期:2004-5-30 浏览次数:16878    failure domain (故障域) 令牌环中出现故障的区域。当一个站获得严重故障 (如网络出现电缆断开)信息时,它发送一个信标帧,包括该站报告的故障、它的NAUN和之间的每件事。这就定义了故障域。然后信标开始所谓的自动配置程序。参见autore configuration和 ...

TOFEL词汇精选 每天5分钟英语 第三天

   五分钟 propensity protrude provoke punctual pungent radiant rebuke reckless reconcile recreation redeem reflection relentless repel repudiate reside retard retract retrieve rigorous ripe robust rotten routine rudimentary rupture ruthless salvage sardo ...