黄冈市 2009 年初中毕业生升学考试 英语试题 (考试时间 120 分钟 满分 120 分) 第一部分 选择题(共 80 分) 一、听力(共二节,计 25 分) 第一节(共 9 小题;第小题 1 分,满分 9 分) 听下面 9 段对话。每段对话后面有一个小题,从题后所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话仅读一遍。
  1. A. At a library. B. At the doctor’s. C. At a bookshop.
  2. A. $
  50. B. $
  35. C. $
  70.
  3. A. Electricity. B. Coal. C. Gas.
  4. A. He thought it’s boring. B. He thought it’s moving. C. He thought it’s interesting.
  5. A. 20 minutes. B. A quarter. C. 5 minutes.
  6. A. Buying a birthday present. B. Learning English. C. Having a birthday party.
  7. A. Twelve. B. Nine. C. Fifteen.
  8. A. It will be rainy. B. It will be cloudy. C. It will be sunny.
  9. A. Go window shopping. B. See a moving. C. Go to a park. 第二节(共 16 小题;每小题 1 分,满分 16 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后面有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟; 听完后,各题将给出 5 秒钟的答题时间。每段对话或独白读两遍。 听第 10 段材料,回答第 10?11 小题。
  10. Where is the railway station? A. On the left of the street. B. At the end of the street. C. Behind a red building.
  11. How will the man get there? A. On foot. B. Take a bus. C. Take a taxi. 听第 11 段材料,回答第 12?14 小题。
  12. Who will have dinner with the man? A. Jack. B. Jane. C. Joe.
  13. What will they have for dinner? A. Sichuan food. B. Guangdong food. C. Hunan food.
  14. When will they meet? A. At 7:
  00. B. At 7:
  30. C. At 6:
  30. 听第 12 段材料,回答第 15?17 小题。
  15. Wen did the boy lose his schoolbag? A. While he was playing soccer. B. When he watched a football match. C. When he bought a football.
  16. How long has he had the schoolbag? A. About 15 days. B. Half a week. C. 30 days.
  17. What’s NOT in the schoolbag? A. Some pictures. B. A pencil-box. C. An MP
  3. 听第 13 段材料,回答第 18?21 小题。
  18. Why does the woman make the phone call?
A. Because she hopes to find a job. B. Because she wants to know more about the club. C. Because she plans to go to evening classes.
  19. On which day don’t the people have a language evening? A. On Monday. B. On Tuesday. C. On Wednesday.
  20. What language does the woman speak besides English? A. Spanish. B. Japanese. C. Chinese.
  21. Why does the man ask the woman for her name and e-mail address? A. He wants to visit her. B. He wants to send her some information. C. He wants to know more about her. 听第 14 段材料,回答第 22?25 小题。
  22. Why did the mother lock the door with three locks every night? A. Because the door was not strong enough. B. Because her daughter asked her to do so. C. Because she thought a thief would come in.
  23. Why did the daughter leave home one day? A. Because she didn’t love her mother. B. Because she thought her life was boring. C. Because her mother didn’t lock the door that day.
  24. How did the girl feel when she came back? A. Tired and surprised. B. Afraid and surprised. C. Tired and afraid.
  25. What can we know from the passage? A. The daughter knew the door wasn’t locked before she came back. B. The mother loved her daughter very much. C. The daughter liked the outside world best. 二、语言知识运用(共二节,计 35 分) 第一节 单项选择(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) A)从 A、B、C、D 四个选项中,选出与所给句子划线部分意义相同或相近并能代替的那一 项。
  26. ?Why are you walking to school? ?Because the bus broke down on the way. A. stopped to work B. ran slowly C. didn’t work D. slowed down
  27. ?Are you fond of playing computer games? ?Yes, I’m going to play them for another hour. A. Are…popular with B. Are…ready C. Do…like D. Do…feel like
  28. ?My dream is to be a well-known star. ?I believe you will realize your dream if you keep on working hard. A. imagine B. complete C. come true D. achieve
  29. ?We know there are lots of ways to avoid getting H1N
  1. ?Yes, but in a word, we should care for our health at any time. A. in short B. no doubt C. in detail D. in fact
  30. ?Do you often take exercise every day? ?Yeah, I want to be a sport player. Doing that can build me up. A. cheer me up B. make me stronger C. keep me active D. change me more B)从 A、B、C、D 四个选项中选出可填入空白处的最佳选项。

  31. ?The pet dog in your hand is very nice. Is it ? ?Yes, but I’ll give it to my friend, Lucy as birthday present. A. you; her B. yours; hers C. your; her D. you; hers
  32. ?Good morning, madam. Can I help you? ?Sure, I’d like for cooking vegetables. A. two cups of tea B. three pieces of bread C. one bowl of dumplings D. five kilos of oil
  33. ?Have you seen the CCTV news on TV? ?Yes, children had a good festival on the Children’s Day. A. millions of; sixty B. ten million; sixty C. millions of; sixtieth D. ten millions; sixtieth
  34. ?Would you like to go to the concert with me tonight? ?I’d love to, but of us couple has tickets. Do you have some? A. both B. all C. neither D. none
  35. ?Where was your brother at this time last night? ?He was writing an e-mail I was watching TV at home. A. as soon as B. after C. until D. while
  36. ?Could you please tell me in today’s newspaper? ?Sorry, . A. something special; special nothing B. special something; special nothing C. anything special; something special D. something special; nothing special
  37. ?May we leave the classroom now? ?No, you . You to leave until the bell rings. A. mustn’t; are allowed B. don’t have to; are supposed C. needn’t; aren’t allowed D. can’t; aren’t supposed
  38. ?I’m sure I will get good grades (成绩) in the graduation exam. ?If so, I believe your parents will the result. A. be satisfied with B. be angry about C. be bord of D. be worried about
  39. ?Have you seen the TV play My Ugly Mother? ?Yes, it’s well worth . It’s moving that I’ve seen it twice. A. seeing; too B. to see; enough C. seeing; so D. to see; such
  40. ?Can you tell me ? ?By doing more speaking. A. how I will improve my English B. which way can I choose C. how do I deal with my English D. what’s wrong with my English
  41. ?We’ll have a hiking trip, but when shall we meet? ?Let’s make it half past eight the morning of June
  21. A. at; in B. /; on C. /; in D. about; by
  42. ?I’m very tired these days because of studying for physics. ?Why not muisc. It can make you . A. listen to; relaxing B. to listen to; to relax C. listening to; relax D. listen to; relax
  43. ?Hello, Mike. Long time no see. Where are you? ?Oh, not only my parent but also I Wuhan for a month.
A. have gone to B. have been to C. has been in D. have been in
  44. ?I hearYang Yan made an English speech at the graduation ceremony yesterday. ?, and . A. So she did; so did I B. So did she; so I did C. So she was; so I was D. So was she; so I was
  45. ?Excuse me, may I take a seat here? ?. The man on the seat has left. A. You’d better not B. No, thanks C. Yes, please D. I’m afraid not 第二节 完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 阅读下面短文,从短文后所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项。 Do you know who invented tea? In fact, tea, the most popular drink in the world (after water), was invented by accident (偶然). According to an ancient Chinese legend (传说), the emperor Shen Nong 46 tea when he was boiling drinking water over an open fire. Some leaves from a nearby bush (灌木丛) fell into the water and remained there for 47 . The emperor noticed that the leaves in the water produced a 48 smell. Later he decided 49 the hot mixture (混合物). It was quite delicious. And 50 , one of the worl’s favorite drinks was invented. China is the home of tea, 51 has more than 4,000 years history. People throughout China drink tea daily. 52 the three major drinks?tea, coffee and cocoa, tea is drunk by 53 people in the world. Tea from China, along 54 silk and porcelain, began to be known by the world over a thousand years ago and has been an important Chinese export 55 . Tea leaves 56 mainly in the area south of the Yangtze River, in the provinces of Zhejiang, Jiangxi and Fujian, becauuse of the mild 57 and rich soil there. Longjing, Wulong, Pu’er and Tieguanyin are all 58 kinds of tea. Over the past centuries, Chinese people 59 their unique tea culture, which includes tea planting, tea-leaf picking, tea making and so on. Tea is 60 a popular topic which is often mentioned in dances, songs, poems and novels.
  46. A. invented B. found out C. discovered D. tried out
  47. A. sometimes B. some time C. some times D. some days
  48. A. pleasant B. pleased C. bad D. terrible
  49. A. not to taste B. to taste C. tasting D. taste
  50. A. by the way B. on the way C. on its way D. in this way
  51. A. who B. which C. where D. when
  52. A. In B. For C. Of D. By
  53. A. the number of B. a number of C. a large number of D. the largest number of
  54. A. between B. with C. except D. besides
  55. A. At that time B. from now on C. since then D. since now
  56. A. produce B. are produced C. make D. are made
  57. A. climate B. weather C. condition D. environment
  58. A. interesting B. important C. famous D. normal
  59. A. had developed B. have developed C. developed D. are developing
  60. A. too B. as well C. either D. also 三、综合阅读(共三节,计 34 分) 第一节 综合知识(共 6 小题;每小题 1 分,满分 6 分) 根据所掌握的文化或背景知识,选择正确答案。

  61. Who said “Learn the new while reviewing the old” in ancient China? A. Lao Zi B. Mencius C. Sun Zi D. Confuius
  62. Which sign means No Spitting?
A.
B.
C.
D.

  63. It’s necessary for human beings to breath and plants can produce it. A. CO2 B. H2 C. O2 D. N2
  64. In ancient China, Huabiao was set up to encourage people to carve on. A. their names B. the good things C. the Emperors’ names D. their suggestions
  65. is the largest fresh lake in China. A. Dongting Lake B. West Lake C. Poyang Lake D. Tai Lake
  66. In Australia, after you do something well, “” will often be said to you. A. Well done B. Good job C. Good on ya, mate D. congratulations 第二节 阅读理解(共 7 小题;每小题 2 分,满分 14 分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项中,选择最佳选项。 (
  1) A little boy invited his mother to attend (出席) his elementary school’s first teacher-parent meeting. To the little boy’s dismay (沮丧), his mother said she would go. This would be the first time that his classmates and teachers met his mother and he was embarrassed (尴尬的) by her appearance. There wasf a severe (严重的) scar (伤疤) that covered nearly the whole right side of her faced. The boy never wanted to talk about why or how she got the scar. At the meeting, the people were impressed (留下深刻的印象) by the kindness of his mother with the scar, but the little boy was still embarrassed and hid himself from everyone. However, he could hear clearly the conversation between his mother and the teacher. ”How did you get the scar on your face?” the teacher asked. The mother replied, “When my son was a baby, he was in a room that caught on fire. Everyone was too afraid to go in because the fire was out of control, but I went in. As I was running towards his bed, I saw a burining wood falling down andn I placed myself over him trying to protect him. I was knocked to be unconscious (无知觉的), but luckily, a fireman came in and saved both of us.” She touched the burned side of her face. “This scar will be forever, but unitl today, I have never regretted doing what I did.” When the little boy heard this, he couldn’t help running towards his mother with tears in his eyes. He hugged her and felt his mother was greater than anyone. He held her hand tightly for the rest of the day.
  67. The boy’s mother was actually (事实上). A. ugly B. kind C. beautiful D. ugly but kind
  68. According to the passage, the little boy . A. didn’t ask her mother to attend the meeting B. wanted her mother to attend the meeting at first C. didn’t really want her mother to attend the meeting at first D. wasn’t moved by what her mother said
  69. After reading the passage, we know . A. the people at the meeting didn’t like the boy’s mother
B. the boy’s mother was brave but foolish C. the boy hated what his mother had done D. we should respect our parents whatever they are like (
  2) On a hot African morning, Leila was lying on her stomach and an elephant was walking towards her. Leila waited. Then she pushed the button on her camera. “And I got my best photo of an elephant ever, by lying under my car,” Leila explained. “I wanted to get close to the elephants, but of course thi
 

相关内容

2008年湖北省宜昌市中考英语试题及答案

   2008 年湖北省宜昌市初中毕业生学业考试 英 语 试 题 (考试形式:闭卷 试题共 8 页、八大题 卷面分数:120 分 考试时间:120 分钟) 考生注意: 请检查你的试卷,然后开始答题。 考生注意: 请检查你的试卷,然后开始答题。所有答案要求 写在答题卷上。注意对准题号, 写在答题卷上。注意对准题号,交卷时只交答 题卷。 题卷。 第一部分: 第一部分:听力测试 (25 分) I. 听对话选择图片:你将听到五段小对话, 请你根据听到的对话内容, 听对话选择图片: 选择相应的图片。 每段对 ...

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2009年全国高考英语试题及答案-山东卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 英 语 本试卷分第 I 卷和第Ⅱ卷两部分,共 12 页,满分 150 分.考试用时 120 分 钟.考试结束,将本试卷和答题卡一并交回. 注意事项. 注意事项. 1.答题前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓 名, 准考证号填写清楚, 并贴好条形码. 请认真核准条形码上的准考证号, 姓名和科目. 2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需 ...

2009年全国高考英语试题及答案-安徽卷

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试 安徽卷 年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷 安徽卷) 英 语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,第Ⅰ卷第 1 至第 l4 页,第Ⅱ卷第 l5 至第 l6 页.全卷满分 l50 分,考试时间 l20 分钟. 考生注意事项: 考生注意事项: 1.答题前,务必在试题卷,答题卡规定的地方填写自己的姓名,座位号,并认真核对 答题卡上所粘贴的条形码中姓名,座位号与本人姓名,座位号是否一致.务必在答题卡背面 规定的地方填写姓名和座位号后两位. ...

2010年湖北省黄冈市中考英语试题及答案

   机密★启用前 黄冈市 2010 年初中毕业生升学考试 英 语 试 题 (考试时间 120 分钟 满分 120 分) 注意事项: 注意事项 1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条 形码粘贴在答题卡上的指定位置。 2.选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答在试题卷上无效。 3.非选择题的作答:用 0.5 毫米黑色墨水签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。答 在试题卷上无 ...

2010年湖北黄冈中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

热门内容

电气工程专业英语实用教程3

   电气工程专业英语实用教程 Unit 3 Simple Electric Circuit 退出 New Words And Phrases circuit [ fundamental [ consist of 由...组成 load [ battery [ component [ switch [ illuminate [ 启发, 启蒙 ] n. 负荷,负载, 加载 ] n. 电池 ] n. 成分 ] n. 开关, 电闸, 转换 ] vt. 阐明, 说明(问题等), ] n. 电路, 一圈, ...

2011年全国大学英语四级考试词汇

   四级高频词组 1. at the thought of 一想到… 2. as a whole (=in general) 就整体而论 3. at will 随心所欲 4. (be) abundant in(be rich in; be well supplied with) 富于,富有 5. access(to) (不可数名词) 能接近,进入,了解 6. by accident(=by chance, accidentally)偶然地,意外. Without accident(=safely ...

2010年英语四级作文

   备考2010年英语四级教程 年英语四级教程 备考 ??规律技巧大全 规律技巧大全 教学大纲要求 三个层次的英语书面表达能力要求如下: 一般要求: 一般要求:能完成一般性写作任务,能描述个人经历,观感,情感和发 生的事件等,能写常见的应用文.考生根据规定的题目和所提供的提纲, 情景,图片或图表等,写出一篇不少于120词的短文,要求思想表达准 确,内容基本完整,用词恰当,语意连贯,无严重语法错误,能掌握基 本的写作技能. 较高要求: 较高要求:能就一般性的主题基本表达个人观点,能写出所学专业论文 ...

2009年9月公共英语三级考试试题

   2009 年公共英语三级考试试题 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. You should de ...

美语与英语在国际商务方面的差异

   美语与英语在国际商务方面的差异 ?单词拼法上的差异 美语与英语在单词拼法上的差异主要有两种:一种是单词发生单变使得个别字母不相同, 另一种是美语单词较为简化。前者如 enquire(英)与 inquire(美),这两个单词公第一个字 母不相同,都是商品交易前,一方向对方洽询有关商品的价格、数量、交货时间及付款条件等 的询价, 也叫询盘; "车胎"英国用 tyre, 美国用 tire; "睡衣"英语用 pajamas, ; 美语用 pyjamas; &q ...