2009 年北京市西城区中考英语一模试卷
第Ⅰ卷(机读卷 共 70 分)
听力理解( 听力理解(共 18 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍( 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍(共 4 分,每小题 1 分)
  1.

  2.

  3.

  4.
二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下列各题所给的 A、B、C 三个选项中,选择最佳选项。每段对话或 听对话或独白,根据对话或独白的内容, 、 、 三个选项中,选择最佳选项。 独白读两遍( 独白读两遍(共 14 分,每小题 1 分) 请听一段对话,回答第 5 小题。
  5.When will the woman be free? A.Next Friday. B.This Friday. C.This weekend. 请听一段对话,回答第 6 小题。
  6.How many books did the man read? A.Two. B.Four. C.Six. 请听一段对话,回答第 7 小题。
  7.Where is Tom working now? A.In London. B.In New York. C.In Tokyo. 请听一段对话,回答第 8 小题。
  8.Why doesn't the man want more ice cream? A.Because he is not hungry. B.Because he cares about his weight. C.Because the ice cream doesn't look good. 请听一段对话,回答第 9-10 小题。
  9.Where are the two speakers? A.At home. B.In a museum. C.In a shop.
  10.Which dress are they going to buy? A.The red one. B.The blue one. C.Neither. 请听一段对话,回答第 11?12 小题。
  11.How did the woman go to the country? A.By boat. B.By car. C.On foot.
  12.What did the man do last weekend?
A.He repaired his car. B.He bought a new car. C.He made a model car. 请听一段对话,回答第 13-15 小题。
  13.Where does the conversation probably take place? A.In the woman's house. B.In a classroom. C.In a restaurant.
  14.What does the woman advise the man to do to improve his cooking? A.Take a course. B.Teach himself. C.Learn from her.
  15.Why does the man want to make a phone call? A.Because he doesn't have a mobile phone. B.Because he’d like to learn how to cook. C.Because he wants to talk to his secretary. 请听一段独白,回答第 16-18 小题。
  16.What did John Horsley do? A.A printer B.A salesman. C.An artist.
  17.How many Christmas cards were sold in London in 1843? A.1
  00. B.1,0
  00. C.1,1
  00.
  18.Which of the following is TRUE about the early Christmas cards? A.They were coloured by machine. B.They were sent with greetings. C.They were not sold by printers. 请打开第Ⅱ卷,看第一大题听力试题。该试题需要在第Ⅱ卷第一大题的相应位置上作答。 语言知识运用( 语言知识运用(共 28 分) 单项填空( 三、单项填空(共 16 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
  19.?Whose bag is this? ?See the girl by the door? It's . A.her B.she C.herself D.hers
  20.?Where is Shanghai? ?It is the east of China. A.in B.to C.on D.at
  21.They arrived here in time but didn't know to do next. A.how B.why C.what D.when
  22.You return the book now. You can keep it till next week. A.should B.mustn't C.needn't D.may
  23.We were so excited that we rushed into the street we heard the news. A.until B.ever since C.as if D.as soon as
  24.The students how to do the experiment in class yesterday. A.taught B.were taught C.are taught D.teach
  25.Jenny is a quick thinker, and she always works out the cost more quickly than me. A.some B.many C.little D.much
  26.?Have you got a job offer? ?Not yet. I . A.waited B.am waiting C.wait D.was waiting
  27.?I really like the song You and Me. ?Me too! Sarah Brightman has a very sweet . A.dress B.voice C.sound D.face
  28.Tom, would you please the box? It's for your sister. A.not to open B.don't open C.not open D.to not open
  29.?John, how old is your grandfather? ?. We had a party for his birthday last week. A.Eighty; eightieth B.Eighty; eighty C.Eightieth; eighty D.Eightieth; eightieth

  30.?What's that noise? ?Oh, I forgot you. The workers are testing the new machine. A.telling B.tell C.told D.to tell
  31.?Is your home far from school? ?No. It's only walk. A.ten-minute's B.ten minutes' C.ten minutes D.ten-minute
  32.?When for Hong Kong, do you know? ?I'm not sure. When he , I'll let you know. A.he leaves; leaves B.will he leave; will leave C.he leaves; will leave; D.will he leave; leaves
  33.?Lucy, I hear the new TV tower is fantastic. Could you tell me ? ?Sure! Take No. 8 bus. It's not far. A.how far it is B.where is it C.how I can get there D.which bus should I take
  34.?Hi, Jim. It's a long time since we met last. ?. A.That's all right B.It doesn't matter C.I don't think so D.Nice to see you again 完形填空( 四、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最佳选项。 The train shook back and forth, its wheels making a loud noise. Outside the windows the freezing cold of winter ruled. The train was filled with cold, tired passengers. Suddenly a little boy 35 his way through the grown-up's legs and sat down by the window. He was all alone among the unfriendly grown-ups. What a brave child, I thought. His father 36 to stay by the door behind us. The train began to move slowly into a tunnel(隧道). Then something very 37 happened suddenly. The serious little boy slid(滑) down from the seat and leaned(斜靠) his hand on my knee. For a moment, I thought that he wanted to me and returned to his father, so I helped him to stand up. But instead he leaned forward and held his head 39 38 to-wards mine. He wanted to say something to me, I thought. I lowered my head to receive the 40 . Wrong again! What I received was a loud kiss on the face. The boy quietly returned to his seat, leaned back and continued looking out of the window. I was so surprised. What just happened? A child kissed an 41 grown-upon the train. How could anybody want to kiss such a man that had so much beard(胡子) ? Nervous and a little surprised, we smiled at the father. 42 he saw our questioning looks as he got ready for his stop, he offered a clue(some information). “He's so happy to be alive,” the father said, “He has been very sick.” Father and son 43 into the crowd the child's kiss moving toward the exit. Then doors closed and the train went on. On my face I could still 44 ?a kiss that has started some soul-search(深思) inside me. How many grown-ups go around kissing each other 45 the joy of being alive? How many even give much thought to the special right of 46 ? The little kisser has taught us a sweet but serious lesson?You don't let yourself die before your heart stops!
  35.A.lost B.moved C.fought D.pushed
  36.A.preferred B.chose C.agreed D.hoped
  37.A.interesting B.strange C.funny D.exciting
  38.A.kiss B.beat C.pass D.ask
  39.A.up B.on C.back D.out
  40.A.news B.idea C.message D.thought
  41.A.unsafe B.unimportant C.unfamiliar D.unfriendly
  42.A.Before B.When C.Unless D.Since
  43.A.disappeared B.ran C.looked D.came
  44.A.touch B.smell C.have D.feel
  45.A.in B.about C.for D.after
  46.A.hope B.kiss C.death D.life 阅读理解( 阅读理解(共 24 分) 阅读短文选择最佳选项( 五、阅读短文选择最佳选项(共 24 分,每小题 2 分)
阅读下面 A、B、C 三篇短文,然后从其后各题所给的四个选项中选择最佳选项。 A

  47.What is the name of the store? A.Plaza Center B.WAL ★ MART C.SUPER SALE D.PRODUCE DEPARTMENT
  48.How many hours is it open every day? A.Seven. B.Eight. C.Ten. D.Fourteen.
  49.Which is NOT on sale according to the advertisement? A.Oranges. B.Cheese. C.Pizza. D.Apples.
  50.What does it mean by “Super Food-Super Prices”? A.Our prices are very high. B.We have a wonderful store. C.We sell good food at good prices. D.Our store is more than just a supermarket. B What are emotions? As far as we know, human beings have always had emotions. Poets write about them, singers sing about them, and lovers and friends talk about them. We know that we can ‘control' emotions, ‘express' emotions and ‘feel' emotions. Is it possible that we can smell emotions? Are we able, like some animals, to smell fear? Sometimes you can see what emotions a person is feeling. When people are happy, they smile; when they are sad, they might cry; when they are angry, their faces might turn red; when they are feeling shy, they might sweat(出汗). These are all physical reactions(反应), so can we say that emotions are physical reactions to something in our lives? The problem is that emotions don't always include physical reactions that we can see. Some people are good at hiding their emotions, and different people can have different physical reactions to the same emotion. Some people's faces, for example, go white when they are angry and some people's faces turn red. Some people go quiet when they are angry and some people shout. Sometimes there is a physical reaction that we can't see. For example, a person might be nervous and feel sick inside, but other people might not be able to see that. We might be able to see or smell emotions, but we can't touch them. Can we describe them? In one way we can describe emotions. Everybody has some idea what ‘happy' and ‘sad' mean. But in another way it is difficult to describe emotions. Is the way you ‘love' your pet, your family, your friend, or your husband and wife the same? I always think it is strange in English that we often write ‘love' at the bottom of a Christmas card or a letter to a relative we hardly know or hardly ever see. We might write ‘love' at the bottom of a letter to someone of the opposite sex(性别) who is just a friend, but we wouldn't write ‘love' at the bottom of a letter to somebody of the same sex even if we know that friend much better. Some people say that emotions are just a chemical reaction, but I don't want to believe that. I don't know what they are, but life would be boring without them.

  51.According to the passage, because you can ‘express' emotions, . A.your face might turn red when you feel shy. B.you might know it when you're in danger. C.you might smile when you're happy. D.you are good at hiding your emotions.
  52.Which reaction is NOT mentioned when people are angry? A.Their faces turn white or red. B.They don't seem to like to talk to others. C.They often talk to people in a loud voice. D.They write to their friends or relatives.
  53.Which of the following is TRUE? A.Emotions only include physical reactions. B.We can hardly see a person's feelings from his face. C.We might smell or see emotions, but we can't touch them. D.We write ‘love' at the bottom of the letter to our closest friends.
  54.In the writer's opinion, what is ‘emotion'? A.It's hard to say what it is. B.It is just a chemical reaction. C.It's a physical reaction to something in our lives. D.It can be controlled, felt, expressed and known easily. C According to a survey(调查) by CIF, there's room for improvement all over Britain. Cleaning our home, love or hate it, is one job you have to work on. But that is not to say everyone spends the same amount(量) of time or effort on making their places tidy. A new survey by CIF?experts on making cleaning jobs easier?shows that when it comes to washing windows or cleaning the oven(炉), where you live in the UK may show how much effort you put into the job. BATHROOM 25% of men have never cleaned the toilet, but those in Wales are the worst. Nearly four in ten Welsh men said they never cleaned anywhere in the house. Hate cleaning the shower head? You are not alone?a quarter of a million British people say the same. 20% of Scottish people regard window-cleaning as their most hated job. KITCHEN 36% of people in the southeast say cleaning the cooker is their hated task. 68% of those in the northeast spend more than six hours a week cleaning their homes, especially the kitchen. In sharp contrast(强烈的对比) to that, 49% of Welsh people put their hands up to cleaning for under an hour. BEDROOM 18% believe cleaning starts here: that's the percentage of women who clean wearing their dressing gowns(a kind of clothes). 51% of women in the northwest may be staying in bed and giving their husbands a cuddle(拥抱)as a “thank you” for helping them clean. In other places, there are far fewer helpful men. LIVINGROOM 32% of women in the northeast turn up the CD player to help make the cleaning more fun. Almost six in ten women agree, however, that cleaning is seriously energetic exercise. 除掉) ★ SHIFT (除掉) THE DIRT WITH CIF! ★ ! It's no secret that the right cleaning products will cut cleaning time and effort in half and no one knows that better than CIF. For all your cleaning needs, here are
 

相关内容

2009年西城区初三一模试卷??英语

   2009 年北京市西城区中考英语一模试卷 第Ⅰ卷(机读卷 共 70 分) 听力理解( 听力理解(共 18 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍( 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍(共 4 分,每小题 1 分) 1. 2. 3. 4. 二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下列各题所给的 A、B、C 三个选项中,选择最佳选项。每段对话或 听对话或独白,根据对话或独白的内容, 、 、 三个选项中,选择最佳选项。 独白读两遍( 独白读两遍(共 14 分,每 ...

西城区初三一模英语

   西城区初三一模英语参考答案及评分标准 2011.5 听力理解(共 24 分) 一.听对话选图。(共 4 分,每小题 1 分) 1.B 2.C 3.A 4.C 二.听对话选择答案。(共 12 分,每小题 1 分) 5.A 6.C 7.B 8.B 9.A 10.A 11.C 12.C 13.B 14.A 15.B 16.C 三.听独自记录关键信息。(共 8 分,每小题 2 分) 17. 7:30 18. Sunday(s) 19.Living room 20. Pet 知识运用(共 27 分) ...

2011北京市西城区高三一模试卷(英语)

   全国特级教师网 www.tejijiaoshi.cn 本试卷共 13 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交 回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准,修 改时用橡皮擦除干净。非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区 域内作答,未在对应的答题区域内作答或超 ...

北京市西城区2011年高三一模试卷英语

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2009年东城区初三一模试题??英语

   2009 年北京市东城区中考英语一模试卷 第Ⅰ卷(机读卷 共 70 分) 听力( 第一部分 听力(18 分) 听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍( 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍(共 4 分,每小题 1 分) 请听第一段对话,完成第 1 小题。 1. 请听第二段对话,完成第 2 小题。 2. 请听第三段对话,完成第 3 小题。 3. 请听第四段对话,完成第 4 小题。 4. 三个选项中,选择最佳选项。每段对话读两遍( 二、听对话,根据其内容,从下列各题所给 ...

2010年东城区初三一模试题??英语

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

?2010年东城区初三一模英语答案

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2009年6月英语四级考试真题与答案

   Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. 可可英语网 2009 年 6 月英语四级考试真题与答案 真题: Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of ...

2009年12月英语四级真题及答案[1]

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2009 年 12 月大学英语四级考试真题及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Creating a Green ...

2009年6月大学英语四级真题及答案

   上学吧_知识分享与交易平台_分享创造财富! (www.shangxueba.com) 2009 年 6 月大学英语四级真题试卷 真题: Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least ...

热门内容

容易混淆的英语句子分析

   容易混淆的英语句子,你知道多少呢? 容易混淆的英语句子,你知道多少呢? 1. A lawyer would make a better statesman than a soldier。(律师比军人更易成为政治家) A lawyer would make a better statesman than soldier。(律师更易成为政治家而不是战士) 2. He is a child of ten。 He is a father of ten。(十岁孩子的父亲) 3. He served m ...

冀教版小学阶段英语词汇归类

   表示人称 表示人称、人物关 系及职务的词: 系及职务的词: aunt 阿姨 姑母 婶 母 伯母 舅母 uncle 叔 叔 伯父 姨夫 姑父 舅父 cousin 表/堂兄弟姐妹 baby 婴儿 children 孩子们 everyone 人人 大家 man 男人 people 人 人们 woman 女人 妇女 women 女人们 brother 兄弟 daughter 女儿 father 父亲 mother 母亲 boy 男孩 girl 女孩 sister 姐妹 son 儿子 teacher ...

初二英语下册复习单元_Units_1-6

   重要词汇 1.曾经 2.一次 once 曾经 ever 一次 3.两次 4. 不健康的 unhealthy 不健康的 两次 twice result 5. 节目 program 6. 结果 7.垃圾 8. 采访者 interviewer 采访者 垃圾 junk 9. 习惯 habit 习惯 10. 不同 不同(n.) difference 11. 分数 grade 分数 12. 虽然 although 虽然 重要词组 go skateboarding 在周末 去踩滑板 在周末 on wee ...

交互英语视听说3级答案

   what doesworking whyworked what kindjournalism 8/19 when willwork Taila worksknow Talia isreporter Tony isboss Talia`s hairtake 10/19 What does Amyparty What isBackground What does Tonybig 11/19 Amy saysguy Talia tellslittle Amy tellskonw Tony says ...

高考英语写作万能作文模板

   一、英语书信的常见写作模板: 开头部分: How nice to hear from you again. Let me tell you something about the activity. I’m glad to have received your letter of Apr. 9th. I’m pleased to hear that you’re coming to China for a visit. I’m writing to thank you for your he ...