2009/2010 学年度第一学期期末考试 八年级英语试卷
分值:100 分 时间:90 分钟
按住 ctrl 键 点击查看更多初中八年级资源
听力部分 ( 20 分)
一、请听对话,选择相应的图片。听两遍。 (每小题 1 分,计 5 分) ( )
  1. How does Lily’s father usually go to work?

A B )
  2. Which picture are they talking about?
C

A B )
  3. Where will Li Ming go next month?
C

A )
  4. Where are they talking?
B
C

A )
  5. What’s the weather like now?
B
C
A B C 二、请听对话,选择最佳答案。听两遍。 (每小题 1 分,计 5 分) ( )
  6. What will Mary do this evening? A. She will go to the cinema. B. She will help her sister study English. C. She will do her homework. ( )
  7. When did the big hotel open? A. In 20
  00. B. In 20
  02. C. In 20
  07. ( )
  8. What did Mike get at Spring Festival? A. A dictionary. B. A pencil box. C. An MP3 player. ( )
  9. Which city is Lucy visiting now?
A. Shanghai B. Beijing C. Nanjing ( )
  10. Where did the woman want to go? A. Yancheng People’s Park B. Yancheng People’s Hotel. C. Yancheng People’s Market. 三、请听一段独白,选择最佳答案。 (每小题 2 分,计 10 分) ( )
  11. Where does Daniel come from? A. Japan B. England C. America ( )
  12. What does Daniel tell us? A. Typhoon. B. The nature reserves. C. The theme park. ( )
  13. What did they go there to see? A. Milu deer B. Giant pandas. C. Golden eagle. ( )
  14. What time did Daniel’s classmates go there? A. Last year. B. Last week. C. Last month. ( )
  15. Did Daniel go there for a visit with his classmates? A. Yes, he did. B. No, he didn’t. C. Sorry, I don’t know.
笔试部分 ( 80 分)
一.单项选择。 10 分) ( ( BA )
  16. Why not a bus to school? . A take B. taking C. to take D. takes ( C )
  17.His parents made him a lot of homework yesterday. A. doing B. to do C. do D. did ( BA )
  18. We will go to the Great Wall the morning on July 2nd. A. in B. on C. of D .at ( C )
  19.If he free tomorrow, Andy to see his grandpa. A. will be, will come B. is, comes C. is, will come D . will be, comes ( CD )
  20. The maths problem is so difficult that students in the class can solve it. A. a little B. little C. a few D. few ( B )
  21. They home at nine last night. A. arrive at B. arrived C. got to D. arrived in ( D )
  22. The poor man died . A. final B. at the end C. by the end D. at last ( B )
  23. is your home from your school? About 4kilometres. A. How long B. How far C. How often D. How ( C )
  24. Jack writes I do. A. as careful as B. more careful than C. as carefully as D. more carefully ( D )
  25.All of us study very hard the exam next week. A. because B. because to C. as of D. because of 二.完型填空。 10 分) ( One night a hotel was 26 fire. The people ran out in their night
  27. Two of them were now standing outside and 28 the fire. “Before I came out,” said the one ," I 29 run into some of the rooms and
found 30money there. People don’t think of money when they are
  31. When anyone leaves paper money in a fire, the fire burns
  32. So I took all the banknotes that I could find . No one will be poorer because I 33 them. ” “You don’t know me,” said 34, “and you don’t know my work.” “What is your job?” “I am a policeman .”The __35man laughed and said, “And do you know who I am ?” .”No,” said the policeman. “To tell you the truth, I am a writer, I am always telling stories about things that never happened. ” ( C )
  26. A. in B. with C. on D. happened to ( C )
  27. A. clothe B. cloths C. clothes D. clothing ( BA )
  28. A. watching B. looking at C. looking D. seeing ( A )
  29. A. could B. can C. would D. might ( D )
  30. A. many B. so C. most D. a lot of ( D )
  31. A. fright B. fear C. frighted D. frightened ( B )
  32. A. money B. it C. paper D. them ( D )
  33. A. steal B. brought C. caught D. took ( C )
  34. A. another B. other C. the other D. others ( A )
  35. A. first B. second C. late D. last 三.阅读理解。 (20 分) All students need to have good habits(习惯). When you have good study habits, you can learn things quickly. You also remember them easily. Do you like to study in a quiet place, like your bedroom? A quiet place will help you only think about one thing, and you will learn better. Before you begin to study, do not forget to clean your desk. A good desk light is important, too. You’ll feel tired if there is not enough light. (D )
  36. When you have good study habits you will . A. learn things quickly B. remember things easily C. think about one thing D. both A and B (B )
  37. The living-room is not a good place for study because it is too . A. quiet B. noisy C. good D. clean (C )
  38. You will feel tired easily if the light is . A. good B. enough C. bad D. wonderful (CA )
  39. You should remember to before you study. A. clean the desk B. tidy the room C. turn on the light D. go to the bedroom ( B )
  40. The best title(标题) for this passage is . A. Study in the Bedroom B. Good Study Habits C. How to Study D. Desk Light is Important Here is a weather table, after you read it; can you answer the following questions? City Max Min Weather Beijing 3 -5 clear Changchun -12 -20 snowy Shanghai 16 9 rainy Guangzhou 29 19 cloudy
Haikou 26 22 rainy Wuhan 17 8 cloudy Lanzhou 11 -2 clear Kunming 18 7 clear ( B )
  41. What will be the weather like in Wuhan? A. Clear B. Cloudy C. Rainy D. Snowy ( B )
  42. Which city was the hottest that day? A. Changchun B. Guangzhou C. Haikou D. Kunming ( D )
  43. Which city was the coldest that day? A. Beijing B. Shanghai C. Lanzhou D. Changchun ( C )
  44. What’s the meaning of Max? A. The highest temperature at night. B. The temperature at night . C. The highest temperature in the daytime . D. The smallest number. ( A )
  45. What does “clear” mean? A. Sunny without any clouds B. Sunny with clouds C. Not rainy D. Not snowy . 四.任务型阅读。 (10 分) Every year there is the Spring Festival in China. Usually it is in January or the next month. ( 46 )它是中国最重要的节日。 So before it comes, everyone has to prepare(准备) things. And they clean the house, buy things like pork, beef , chicken, fruit, drinks and many other things. And they often make a special kind of food called “dumplings”. It means “come together ” in Chinese. On the day before the festival, parents buy new clothes for their children and children also buy presents for their parents.( 47 ) On the Festival Eve (除 夕夜) all the family members come back to their home. This is a happy moment. They sing, dance and play cards. Others get the dinner ready. When they enjoy the meal, they give each other the best wishes for the coming new year. And children can get some money wrapped (包装) with a red paper from their parents or uncles,. (
  50) They all have a good time.
  46.将这句话翻译成英语。
  47.将加粗的斜体句子翻译成汉语。
  48.What do they do on the Festival Eve?
  49.When do the Chinese usually have the Spring Festival?
  50.写出这句话的同义句。 五.词汇,根据句子意思填单词。 (10 分)
  51.China is f ( be well known ) for the Great Wall.

  52.Of all the s, I like English best.
  53.Your plan is great, I ( 同意) with you .
  54.He has poor e, so he has to wear glasses.
  55.We became very (兴奋) when we saw the White House.
  56.(幸运),his son didn’t hurt himself in the accident.
  57.Our English teacher often (鼓励) us to work hard.
  58.You can read these (杂志) in the reading room.
  59.It is a ( 令人愉快的) way to have an English test like that.
  60.I want to be a singer in the (将来) . 六.翻译句子。 10 分) (
  61.他邀请我参加他的生日聚会。
  62.我们的英语老师总是脸上带着微笑。
  63.你可以看到许多来自世界各地的名胜古迹。
  64.当我的妹妹 10 岁时,她就可以自己照顾自己。
  65.我们需要更多的人明白湿地的重要性。 七.作文。 (10 分) 请从下面四个方面描述一下你的理想学校,不少于 60 个词。 My ideal school ) (
  1. 上学和放学时间。
  2. 学科和班级规模。
  3. 周围环境和学校设施。
  4. 课外活动和家庭作业。 My ideal school
.
八年级英语期末考试参考答案
听力 1??5 BCBAA 6??10 BAABC 11??15BBACB 单项选择 16??20 ACACD 21??25 BDBCD 完型填空 26??30 CCAAD 31??35 DBDCA 阅读(
  1) 36??40 DBCAB 41??45 BBDCA (
  2)
  1. It’s the most important festival in China.
  2. 在除夕夜,所有的家庭能够成员都回到他们的家里。
  3. They sing, dance and play cards. Others get the dinner ready.
  4. In January or the next month/ February .

  5.They all have fun/ enjoy themselves/ have a great time. 词汇
  46.famous
  47. subjects
  48. agree
  49. eyesight
  50. excited
  51. Luckily
  52. encourages 53 . magazines
  54.pleasant
  55. future 翻译:
  56.He invited me to take part in his birthday party.
  57. Our English teacher always wears a smile on his/her face.
  58. You can see many places of interest from all over the world.
  59. When my sister was ten years old, she could look after herself.
  60. We need more people to understand the importance of the wetlands. 作文 : ( 略)
 

相关内容

20092010学年度第一学期期末考试八年级英语试卷

   2009/2010 学年度第一学期期末考试 八年级英语试卷 分值:100 分 时间:90 分钟 按住 ctrl 键 点击查看更多初中八年级资源 听力部分 ( 20 分) 一、请听对话,选择相应的图片。听两遍。 (每小题 1 分,计 5 分) ( )1. How does Lily’s father usually go to work? ( A B )2. Which picture are they talking about? C ( A B )3. Where will Li Ming ...

2009?2010学年度第一学期小学英语教学工作总结经典必备

   2009?2010 2009 2010 学年度第一学期小学英语教学工作总结 时光荏苒如白驹过隙,有时感觉它快得让人窒息。 不知不觉一个学期即将画 时光荏苒如白驹过隙,有时感觉它快得让人窒息。 上句号,又该提笔写上“本学期的教学工作总结” 上句号,又该提笔写上“本学期的教学工作总结”了。 再次步入教英语科目这个岗位,仅仅是短暂的一年多, 再次步入教英语科目这个岗位,仅仅是短暂的一年多,我在教育的岗位上 步入教英语科目这个岗位 个年头了,其中任双科班主任工作两年,任六年级数学教学工作五年, 已经 ...

仁爱版教材七年级英语试卷2009?2010学年度第一学期期末测试 试卷

   仁爱版教材七年级英语试卷 2010?2011 学年度第一学期期末测试 七年级英语试卷 (完卷时间:120 分钟;满分:100 分) 第Ⅰ卷 听力测试( 听力测试(20 分) I. 听句子。选择正确的图画。每小题念一遍。 每小题 1 分,共 5 分) 听句子。选择正确的图画。每小题念一遍。 (每小题 ( 1. A. 2. B. C. A. 3. B. C. A. 4. B. C. A. 5. B. C. A. B. 七年级英语试卷 第 1 页 C. 共 8 页 II.听对话。根据对话发生的情 ...

2009?2010学年度高二下学期期末考试英语试卷(十)_百度文库

   2009?2010学年度高二下学期期末考试英语试卷(十)_百度文库879097501 蜻蜓点水 一级(28) | 我的文库 | 我的消息(5/5) | 百度首页 | 退出 我的文库 我收藏的文档 我收藏的文辑 我的书签 我上传的文档 新闻 网页 贴吧 知道 MP3 图片 视频 百科 文库 帮助 全部 DOC PDF PPT XLS TXT 百度文库 > 中学教育 > 高中二年级 > 高二英语 下载收藏分享加入文辑2009?2010学年度高 ...

江苏省兴化市楚水实验学校2006-2007学年度第一学期九年级英语期中考试试卷 牛津英语

   阳光家教网 阳光家教网 www.ygjj.com 西安家教 青岛家教 郑州家教 家教 苏州家教 天津家教 中国最大找家教, 家教平台 中国最大找家教,做家教平台 家教 江苏省兴化市楚水实验学校 2006学年度第一学期九年级英语 江苏省兴化市楚水实验学校 2006-2007 学年度第一学期九年级英语 期中考试试卷 (分值 140 分 时间 120 分钟 第一卷 选择题(95 分) 一,听力理解(25 分) A) 听句子,选择正确的图片(5 分) 命题人 陈越芳) 1. 2. 3. 4. 5. ...

2010-2011学年度第一学期四年级英语寒假作业经典必备

   20102010-2011 学年度第一学期四年级英语寒假作业经典必备 20102010-2011 学年度第一学期四年级英语寒假作业 班别:姓名:成绩: Exercise 1 根据图片, 填上所缺的字母. 一、根据图片 填上所缺的字母 __abbit __eep __ice __ock __amp 尺子( 尺子( ) __quirrel __oodles 书包( 书包( ) 铅笔盒( 铅笔( 钢笔( 铅笔盒( ) 铅笔( ) 书( ) 钢笔( ) 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学 ...

2006-2007学年度第一学期期末调研测试初二年级英语学科...

   2006-2007学年度第 2006-2007学年度第 一学期期末调研测试 初二年级英语学科质 量分析 一、命题的指导思想 二、试卷的结构 三、试卷的特点 四、考试成绩概况 五、典型错误分析 六、教学建议 一、命题的指导思想 以九年制义务教育阶段《英语课程标准》 以九年制义务教育阶段《英语课程标准》的精神为 指导,落实教育部《 指导,落实教育部《关于积极推进中小学评价与考 试制度改革的通知,了解全市的英语课堂教学状况, 试制度改革的通知,了解全市的英语课堂教学状况, 同时对全市初二学生语言运 ...

八年级第一学期期末考试??英语

   ??最专业的中小学教学资源共享平台 2009? 安徽省合肥市四十二中 2009?2010 学年度第一学期八年级期末考试 英语试卷 温馨提示: 1.本试卷共有十大题,满分为 100 分,考试为时间 80 分钟; 2.全卷共有试题卷 6 页;答题卷 2 页。请将答案填写在答题卷上。 3.考试结束后请将试题卷和答题卷一并交回。 第一部分听力部分(20 分) 第一部分听力部分 I.听句子,选出与所听句子内容相符的图片。每个句子读两遍(共 5 小题,每小题 1 分,满 分 5 分) 新课标教学网(ww ...

2010.1八年级第一学期期末考试英语期末考试说明

   命题指导思想 诊断 验收 调研 激励 命题及复习的依据 1. 《英语课程标准》 英语课程标准》 全面考查学生的听, 全面考查学生的听,(说,)读, 写 读 的能力,和综合语言运用能力. 的能力,和综合语言运用能力. 3. 本学段出现的语言基础知识 词汇,语法,功能,话题) (词汇,语法,功能,话题) 附: 2. 听 1. 能听懂接近正常语速,熟悉话题 的 能听懂接近正常语速, 语段,识别主题,获取主要信息. 语段,识别主题,获取主要信息. 2. 能听懂简单故事的情节发展,理解 能听懂简单 ...

海淀区九年级第一学期期中练习英语试卷答案及评分参考2011.11

   海淀区九年级第一学期期中练习 英语试卷答案及评分参考 2010.11 听力理解 (共 24 分) 听力理解 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. B 2. A 3. C 4. B 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 6. C 7. C 8. A 9. A 10. B 11. C 12. B 13. A 14. B 15. B 16. C 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. David 18. May 19. ...

热门内容

高中英语选修6 Unit2 using language

   I’ve saved the summer And I give it all to you To hold on winter mornings When the snow is new. I’ve saved some sunlight If you should ever need A place away from darkness Where your mind can feed. And for myself I’ve kept your smile When you were ...

2007年12月 大学英语六级真题与答桉

   Part I Writing (30 minutes) The digital age 1. 如今,数字化产品越来越多,如… 2. 使用数字化产品对于人们学习工作和生活的影响。 Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes) Seven way to Save the World Forget the old idea that conserving energy is a form of self-den ...

93分考研英语达人的阅读笔记

   93 分考研英语达人的阅读笔记(这个真的特别好。希望研友们可以打印下来,时常拿出来 看看并比照学习) 来源: 哈商大 EG 的日志 这篇文章是我搜集到的考研资料里最珍珠级别的 一.考研阅读的基本解题思路: (四步走) 第一,扫描提干,划关键项。 第二, 通读全文,抓住中心。 1. 通读全文,抓两个重点: ①首段(中心句、核心概念常在第一段,常在首段出题) ; ②其他各段的段首和段尾句。 (其他部分略读,有重点的读) 2. 抓住中心,用一分半时间思考 3 个问题: ①文章叙述的主要内容是什么? ...

英语习语

   Dog to be in the dog house 名声扫地,丢脸 the hair of the dog 解宿醉的酒,以毒攻毒 to make a dog’s dinner of something 弄得一团糟,弄乱 Fish There’s something fishy about this. 有些不对劲 a big fish in a small pond 小地方的大人物 a fish out of water 不自在,不合适的 Pig Pig might fly. 异想天开 Th ...

人教新课标 高一英语 必修4短语

   重点词组(自编) 人教版英语必修 4 重点词组(自编) Unit1 1. concern oneself with welfare project 2. connections between ….and … 3. be put to death 4. devote all her life to medical work 5. wander off into the forest 6. make it all worthwhile 7. be used for entertainment ...