2009 学年奉贤区初三英语调研测试试题(10
  04)
(满分 150 完卷时间 100 分钟)
Part 1 (第一部分 听力 (共 30 分) 第一部分 听力)
I. Listen and choose the right picture. (根据你听到的内容,选出相应的图片) 共 6 分) :(共 根据你听到的内容,选出相应的图片) :
A
B
C
D
  1.
E
  2.
  3.
F
  4.
  5.
G
  6.
II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的 根据你听到的 对话和问题,选出最恰当的答案): 共 对话和问题,选出最恰当的答案 (共 10 分)
  7. A) On foot B) By bike C) By bus D) By train
  8. A) Thursday B) Wednesday C) Saturday D) Friday
  9. A) For two years B) For five years C) For three years D) For seven years
  10. A) 8 yuan B) 4 yuan C) 12 yuan D) 14 yuan
  11. A) Glasses B) A hat C) Flowers D) Earrings
  12. A) The Mid-autumn Festival B) The Spring Festival C) The Dragon Boat Festival D) The Lantern Festival
  13. A) She doesn't know the way B) She can't find her mother C) Yes, she can. D) No, she can't.
  14. A) To see a film B) To visit the Museum C) To go shopping D)To stay at home
  15. A) A singer B) A doctor C) A dancer D) An astronaut
  16. A) Because his right foot isn't hurt. B) Because his left arm isn't hurt. C) Because his left foot isn't hurt D) Because his right arm isn't hurt. III. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否 判断下列句子是否 符合你听到的短文内容, 符合的用" "表示,不符合的用" "表示): 共 符合你听到的短文内容 符合的用"T"表示,不符合的用"F"表示 (共 7 分)
  17. Dick had no sleeping problem at night several years ago.
1

  18. A few years ago, everybody went to sleep before eleven o'clock.
  19. The city is quieter at night than before.
  20. There is a disco near Dick's flat.
  21. The disco stays open the whole night.
  22. People usually leave the disco at three p.m.
  23. Dick can sleep well at night if he closes his bedroom window. 根据你听到的内容, Ⅳ. Listen to the passage and fill in the blanks (根据你听到的内容,完成下列句子,每空格 根据你听到的内容 完成下列句子, 限填一词): 共 限填一词 (共 7 分)
  24. It's not easy to admit you are .
  25. A man has different kinds of signs: headaches, trouble and sleeplessness.
  26. If the man doesn't tell Mr. what's worrying him, the doctor can't help him.
  27.The doctor told the man to write a letter and return the to his brother.
  28. As soon as the was put into the post box, the man suddenly cried.
  29.An apology can not only a broken relationship, but also make it better.
  30. Do about it right now if you want to say sorry to someone.
Part 2 Vocabulary and Grammar (第二部分 第二部分 词汇和语法) 词汇和语法 (共 46 分)
V. Choose the best answer (选择最恰当的答案 : 共 26 分) 选择最恰当的答案) (共 选择最恰当的答案 (
  31. Mr. Black and wife usually go to church on Sunday morning. A) a B) an C) / D) the
  32. A big earthquake happened in Chile (智利) February , 20
  10. A) by B) on C) with D) in
  33. Mary has bought three tickets for the 2010 World Expo. One is for and the others are for her parents. A) herself B) her C) hers D) she
  34. Tom can't buy anything now because he has money on him. A) a little B) little C) few D) a few
  35. I'm thirsty. Would you like to give me to drink? A) anything B) nothing C) everything D) something
  36. We haven't got much for our party. We should buy some this afternoon. A) work B) time C) food D) paper
  37. Our Chinese athletes(运动员) did well in the Winter Olympic Games. We are all proud them. A) on B) of C) with D) in
  38. Jack will hold a party to celebrate his grandfather's birthday. A) eighties B) eighty C) eightieth D) the eightieth
  39. Taking an underground is much than taking a bus in Shanghai. A) fast and convenient B) faster and more convenient C) fast and more convenient D) faster and convenienter
  40. The fish tasted so that the children wanted to have more.
2
A) delicious B) well C) bad D) beautiful
  41. " Our class won the first prize in the school sports meeting", Miss Wang said. A) angrily B) sadly C) happily D) carefully
  42. Linda has been absent for five days , ? A) wasn't she B) doesn't she C) hasn't she D) isn't she
  43. lovely Mickey Mouse looks! A) What B) What a C) How D) How a
  44. A: I return the MP4 to you right now? B: No, you needn't. You may keep it until Wednesday. A) Must B) Can C) May D) Would
  45. Peter has raised three homeless children he isn't very rich. A) though B) if C) when D) because
  46. Our English teacher asked us a report on how to fight pollution. A) write B) to write C) writing D) wrote
  47. Mr. Wang felt sad after he stopped in the school. A) work B) to work C) working D) worked
  48. Several new underground lines to welcome the World Expo in Shanghai recently. A) have been built B) were built C) are built D) will be built
  49. Keep an English diary, and you your English. A) improve B) improved C) is improve D) will improve
  50. We eight English songs in the hobby group by the end of last month. A) have learned B) learned C) had learned D) would learn
  51. Don't your coat, Jane! It's easy to catch a cold in spring. A) take off B) take away C) take out D) take down
  52. It's to know the weather about the new place on the internet before you travel there A) awful B) harmful C) helpful D) powerful
  53. The boy is so smart that everyone likes him very much. A) nice B) brave C) different D) bright
  54. Smoking is bad for health. Now people aren't allowed to smoke in many places. A) can't B) needn't C) may not D) mustn't
  55. Lin ping broke the school record again. A) Funny!. B) Great! C) I agree. D) Thank you.
  56. Can I ask for leave tomorrow? A) That's all right. B) Never mind. C) You'd better not. You'll have a test tomorrow. D) It doesn't matter. VI .Complete the sentences with the given words in their proper forms 用括号中所给单词的 ( 适当形式完成下列句子) 共 适当形式完成下列句子)(共 8 分)
  57. Nowadays more and more young people like wearing. ( scarf )
  58. , the persons on the train didn't injure(受伤) when the accident happened. ( lucky)
  59. It's the time that Mary has been late for the school this week. ( two)
  60. My younger sister looked because she lost her favourite toy. (happy)
  61. Finally, this caught the thief and sent him to the police. (manage)
3

  62. The weather was so that a lot of people caught a cold. ( change)
  63. Miss Li hopes that most of us will a key high school. ( entrance)
  64. As a student, we should know the of learning English. ( important) VII. Rewrite the sentences according to the instructions in the brackets(按要求改写下列句 ( 每空一词)(共 子,每空一词)(共 12 分) :
  65. His mother teaches English in No.1 Middle School.(改为一般疑问句) his mother English in No.1 Middle School?
  66. This new Ipod cost him two thousand yuan. ( 对划线部分提问) did this new Ipod cost him?
  67. We will welcome the visitors when they come to Shanghai. (改为被动语态) The visitors will when they come to Shanghai.
  68. It took the workers two years to build the bridge. (保持原句意思) The workers two years the bridge.
  69. The boy was too excited to sleep well last night. (保持原句意思) The boy was excited that he sleep last night.
  70. The teacher asked me, "Have you finished your maths homework?" (合并句子) The teacher asked me I finished my maths homework.
Part 3 Reading and Writing (第三部分 阅读与写作 第三部分 阅读与写作)
IX. Reading comprehension(阅读理解)(共 56 分) (阅读理解)(共 : A. True or False.(判断下列句子是否符合短文内容,符合的用 判断下列句子是否符合短文内容, 的用"T"表示,不符合的用 表示, 判断下列句子是否符合短文内容 符合的用 表示 不符合的用"F"表 表 示): (共 7 分) : A blind boy sat on the steps of a building with a hat by his feet. He held up a sign which said, "I am blind, please help." There were only a few coins in the hat. A man was walking by. He took a few coins from his pocket and dropped them into the hat. He then took the sign, turned it around, and wrote some words. He put the sign back so that everyone who walked by would see the new words. Soon the hat began to fill up. A lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were. They boy recognized his footsteps and asked, "Were you the one who changed my sign this morning? What did you write?' The man said, "I only wrote the truth. I said what you said but in a different way." What he had written was: "Today is a beautiful day but I cannot see it." Do you think the first sign and the second sign were saying the same thing? Of course both signs told people the boy was blind. But the first sign simply told people to help by putting some money in the hat. The second sign told people that they were able to enjoy the day, but the boy could not enjoy it because he was blind. The first sign simply said the boy was blind. The second sign told people they were so lucky that they were not blind. There are at least two lessons we can learn from this simple story. The first is: Be thankful for what you have. Someone else has less. Help where you can. The second is: Be creative. Think differently. There is always a better way!
  71. The blind boy held up a sign because he needed help from people.
  72. Before writing the words, the man gave much money to the boy.
  73. The man wrote the new words on the sign in order to show off his wisdom.
4

  74. We can learn over two lessons from the story.
  75. The writer thinks the two signs said the same thing and had the same effect.
  76. There's always someone else who has less than what we have, so we should be thankful.
  77. The man who wrote the new words on the sign was not only kind but also clever. B. Choose the best answer.(根据短文内容,选择恰当的答案 : 共 7 分) 根据短文内容, (共 根据短文内容 选择恰当的答案): ( If the only sports you do are dancing your fingers across your keyboard, you could be in serious danger of more than just becoming overweight and out of shape. Do you often feel sleepy, like something is weighing down on your head? Do you feel forgetful? Do you sometimes feel uncomfortable up and down your neck and lower back, and you can't explain why? Do you get sick often? It could be radiation(辐射) from your computer causing it. If you spend three hours or more a day in front of a computer,(and at this point, who doesn't?) You are more easily harmed by the hazards. We have got so used to using computers that we often neglect(忽视) to think of them as dangerous sources of harmful radiation. A safe amount of radiation is 25 V/m(Volts/meter). Do you want to guess how much our personal computers give off? Keyboard: 1000 V/m Mouse: 450 V/m Monitor: 218 V/m CPU: 170 V/m Notebook computers: 2,500 V/m Ways to Protect Yourself from Harmful Computer Radiation
  1. Decorate your desk with cactus(仙人掌) plants, they take in radiation.
  2. Drink two to three cups of green tea a day and eat an orange daily. The vitamins in tea leaves and oranges protect us from radiation and keep our eyes healthy as well.
  3. Use a screen filter for your monitor.
  4. Avoid having metal objects(金属物体) nearby on your desk.
  5. Put the back of the computer to the wall. Most of the radiation comes off the back.
  6. Keep your monitor at least 50cm away from your face.
  7. Keep your computer rooms ventilated.(空气流通的).
  8. Eat healthily-especially fruits and vegetables.
  9. Don't fall asleep on your computer. Turn it off if you have to rest nearby. The ways above are useful, why not have a try at once?
  78. Sitting too close to your computer for too long can cause. A) your fingers to turn blue. B) radiation sickness C) your parents to think you're smart D) your games scores to go down
  79. If you spend hours per day at the computer, you are in danger. A) 24 B) fifteen C) three or more D) zero
  80. is the safe amount of radiation. A) 450V/m B) 2,500 V/m C) 170V/m D) 25V/m
  81.The underlined word "hazards" in paragraph 2 means . A) illness B) feelings C) danger D) headache
  82.How can you avoid the affects(影响) of radiation? A) Spend less time at your computer. B) Use plastic to cover your screen. C) Type in a dark room. D) Have your cat do your homework for you.
5

  83. Which of the following is not true according to the passage? A) Cactus plants take in harmful radiation. B) Eating healthily helps you stay well. C) You should fall asleep at your computer daily. D) A well ventilated room is good prevention.
  84. The best title of the passage is . A) Computer problems B) Computer radiation: a silent killer C) Protect yourself from computers D) Harmful radiation C.Choose the words or expressions and complete the passa
 

相关内容

2011年考研英语(二)参考答案

   年考研英语( 2011 年考研英语(二)试题客观题部分参考答案 1-5 ACBDD 6-10 BACCA 11-15 DBACA 16-20 CDACD 21-25BBDAA 26-30DBCBB 31-35BDCDB 36-40DCBAC 41-45EDCFG 46 题翻译: 题翻译: 有谁会想到,在全球范围内,IT 行业产生的温室气体跟全球航空公司产生的一样多?占二 氧化碳总排量的 2%. 很多日常工作对环境造成了让人震惊的破坏作用。 根据你查询正确答 案的尝试次数,谷歌搜索引擎会插手 ...

2010.6英语四级真题+详细答案

   2010 年 6 月英语四级考试真题 "版权所有 "机密★启用前 试卷代号:A 大学英语四级考试 COLLEGE ENGLISH TEST -Band Four(4XSH 1) 试题册 注意事项 一、将自己的校名、姓名、准考证号写在答题卡 1 和答题卡 2 上,将本试卷代号划在答题卡 2 上。 二、试题册、答题卡 1 和答题卡 2 均不得带出考场,考试结束,监考员收卷后考生才可离开。 三、仔细读懂题目的说明。 四、在 30 分钟内做完答题卡 1 上的作文题。30 分钟后,考生按指令启封试题 ...

石景山初三英语二统听力稿及答案

   北京市石景山区 2009 年初三英语第二次统一练习 答案及评分参考 第 I 卷(共 70 分) 1.C 2.B 3.A 13.C 23.D 33.B 43.D 53.A 4.A 14.B 24.C 34.C 44.C 54.D 5.B 15.B 25.B 35.C 45.B 55.A 6.C 16.A 26.A 36.A 46.D 56.A 7.A 17.A 27.B 37.B 47.B 57.B 8.B 18.C 28.D 38.C 48.B 58.C 9.A 19.C 29.C 39.A ...

2010大学英语四级真题A卷试卷

   恒星英语学习网 1 http://www.hxen.com Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words ...

2010初三英语二模试卷+答案:闸北

   2009 学年度第二学期九年级英语学科期中练习卷 (2010.4) 学年度第二学期九年级英语学科期中练习卷 (考试时间:100 分钟,满分:150 分) 考生注意:本卷有 9 大题,共 106 小题.试题均采用连续编号,请务必将所有答 案写在答题纸上,写在试卷上不给分. Part 1 Listening (第一部分 听力) 听力) 根据你听到的内容, Ⅰ. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片 (共 6 分) 根据你听到的 ...

2010初三英语二模试卷+答案:卢湾

   卢湾区 2010 年初中毕业生统一学业模拟考试 英语试卷 (满分 150 分,考试时间 100 分钟) 考生注意:本卷有三部分 9 大题,共 106 小题.试题均采用连续编号,所有答案务 必按照要求做在答题卡上,写在试卷上不给分. Part 1 Listening (第一部分 听力) Ⅰ. Listen and choose the right picture(根据你听到的内容,选出相应的图片): (共 6 分) (根据你听到的内容,选出相应的图片) (共 A B C D 1. 2. E 3 ...

2010初三英语二模试卷+答案:浦东

   浦东新区 2010 年中考预测 英语试卷 (满分 150 分,考试时间 100 分钟) 考生注意:本卷有 9 大题,共 106 小题.试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在答 题纸上完成,做在试卷上不给分. Part 1 Listening(第一部分 听力) 根据你听到的内容,选出相应的图片): 共 Ⅰ. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片 (共 6 分) A B C D 1. 2. E 3. F 4. 5. G 6 ...

2010年6月英语四级B卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?B 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 作文范文: Due Attention Should Be Given To Spelling Correct spelling is a basic skill in English study. However, nowadays many students do not pay much attention ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words following the outline given be ...

[北京卷]2010年高考英语听力材料及答案

   [北京卷]2010 年高考英语听力材料 第一节 Text 1 W: Congratulations! I hear you are going to join the army. M: Thanks. But actually, it's my twin brother who's going to join the army. I am going to university. I wish to be a lawyer in the future. Text 2 W: Dad, can ...

热门内容

暑假沈阳高二英语家教

   基本上不看短文内容仅看选项, 基本上不看短文内容仅看选项,2010 年高考有人竟然过了 100 分! 高考有没有瞬间大幅度提分的可能? 高考有没有瞬间大幅度提分的可能? 谁能让你不用花很多时间和心思学习,英语就能提高至少 20-30 分?要是真的话,简直 是白捡的分数!不仅如此,当你了解了高考真题答案的所有内幕规律,看到了绝密的解题招 式,就会豁然开朗。哇!原来也可以这么做题!你的思路因此将会被彻底打通,提高的分数 将不仅仅是 20-30 分!无论现在的英语成绩是 60 分,还是 110 分 ...

商务英语口语900句文本(中英文对照)

   最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 太平洋英语,免费体验全部外教一对一课程:http://www.pacificenglish.cn 《商务英语口语900句》 出版发行:广东世界图书出版公司 ISBN 7-5062-6878-7/H.0471 中国加入WTO以后,急需培养一大批既懂得国际经贸知识,又熟练掌握商务英 语的人才。为了让更多的经贸人员尽快适应我国对外贸易迅速发展的经济形势, 我们编写了《商务英语口语900句》一书。 本书市作者对自己多年商贸英语教学 ...

51条适合小学生的英语谜语

   51 条适合小学生的英语谜语 RIDDLES 1. What is clean when it is black and dirty when it is white? 2. What has a round face and two thin hands, one hand short, one hand long? 3. What is big and bright during the day and we can’t see it at night? 4. I am small. I ...

小学英语语法总结(含目录)

   小学英语语法积累 一、词汇 3 (1)单复数变形方面 3 (2)词汇分类 3 (3)动词 3 (4)名词 4 (5)形容词(包括副词) 5 形容词(包括副词) (6)人称代词和物主代词 10 (7)数量词 11 (8)冠词 11 二、句型时态 21 (1)一般现在时 21 (2)现在进行时 22 to( (3)将来时:be going to(= will ) 23 将来时: (4)一般过去时 23 (5)过去进行时 24 ) (6)过去完成时 25 ) (7)现在完成进行时 25 ) 三、特 ...

试论翻译在中医院校大学英语教学中的作用

   山东 外 语 教 学  Sa dn o i   够  T ci   u a  hn o F r n g e g e h gJ r l a n on 2 1 年第 3 ( 00 期 总第 16   3 期) 试 论翻 译 在 中医 院校 大 学 英 语 教 学 中的作 用  姚 欣  顾 卫 星  , (. 1 南京 中医药大学 外 国语 学院 , 江苏 南京 204 ; . 106 2 苏州大 学 外国院学院 ,r 苏州 L "苏 - 2 50 ) 106  摘要 : 中医院校 大 学英语 ...