A 阅读细节理解篇 [2010?深圳第二次调研] [2010?深圳第二次调研]
词数:258 体裁:记叙文 难度:3 I was working as a consultant in a beer company, helping the president and senior vice-presidents form and carry out their new planning projects. It was really a great challenge. At the same time, my mother was in the final stages of cancer. I worked during the day and drove 40 miles home to be with her every night. It was tiring and stressful, but it was what I wanted to do. My commitment was to continue to do excellent consulting during the day, even though my evenings were very hard. I didn’t want to bother the president with my situation, yet I felt someone at the company needed to know what was going on. So I told the vice-president of Human Resources, asking him not to share the information with anyone. A few days later, the president called me into his office. I figured he wanted to talk to me about one of the many issues we were working on. When I entered, he asked me to sit down. He faced me from across his large desk, looked me in the eye and said, “I hear your mother is very ill”. I was totally caught by surprise and burst into tears. He just looked at me, let my crying subside(平息), and then gently said a sentence I will never forget: Whatever you need. That was it. His understanding and his willingness both to let me be in my pain and to offer me everything were qualities of sympathy that I carry with me to this day.
  41.When the author was working in a beer company, his mother A.was concerned about him C.was seriously ill A.to carry out their new strategic vision B.to avoid bothering the president C.to tell the vice-president his difficult situation D.to do his job well and look after his mother
  43.Most probably, the president got the information from A.a relative of the author’s B.the vice president C.the author’s good friends D.the author’s collegues
  44.Which of the following can be used to best describe the president? A.Considerate. B.Intelligent. C.Honest. D.Consultative.
  45.Which of the following can be the best title of this passage? A.Understanding Is Everywhere B.Generous President C.Sympathy Is Needed D.An Unforgetable Memory 这是一篇记叙文 讲述作者在工作的同时照顾患病母亲,公司董事长的理解和帮助令其终生难忘。 这是一篇记叙文,讲述作者在工作的同时照顾患病母亲,公司董事长的理解和帮助令其终生难忘。
用心 爱心 专心 -1-
.
B.drew the president’s attention D.was proud of her son .

  42.Although he felt tired and stressed, he felt it his duty
.

  41. C 考查细节理解。第二段第一行可以得出结论。
  42. D 考查细节理解。第三段第一、二行有清晰的叙述。
  43. B 考查判断推理。第三段最后一句作者把母亲患癌的事告诉了副董事长。几天以后,董事长找他 谈他母亲的事。由此可以得出推理的结论。
  44. A 考查推理和细节理解。根据最后一段第二句第一个单词和董事长的行为得出答案。
  45. D 考查主旨要义。从整体和最后一段判断作者对这件事刻骨铭心。 B
[2010?江西省名校高考信息卷 1]
词数:259 体裁:广告说明文 难度:3
I will teach you everything you need to know on How To Repair Your Sewing Machine Admittedly, the book is mainly about sewing machines with just four of the 70 pages, including the copy clear, sharp pictures of many different sewing machines, cleaning, and timing, etc., so there is no need to turn pages back and forth in order to find the picture that goes with the text. It’s clear, and it’s simple instructions to teach you How To Repair Your Sewing Machine. I will teach you how to thread all the different styles of sewing machines, plus winding the bobbin and selecting the correct needle. I will show you how to properly clean all the different sewing machines, plus how to check the virious parts for wear and breakage. I will show you how to check for problems such as noisiness,thread breakage, needle breakage,etc. I will show you how to straighten the needle and presser(压脚杆)bars and level the presser foot on all sewing machines. I will show you how to check motors, lights, controls and wiring(线路)for various problems. I will show you how to properly time the needle bar, the hoor or shuttle, etc., so the sewing machine will sew perfectly on all tyes of material and satisfy customers. I will show you how to set the tensions on all the different sewing machines by having an actual gauge(计量器)to use in this setting. And I will show you where to purchase wholesale parts and new sewing machines, including where industrial machines can be purchased wholesale.
  72.The purpose of the writer is to . A.teach you how to repair your sewing machine B.draw your attention to his book C.show you where to repair your sewing your machine D.show off his advantage over others
  73.The underlined word in the third paragraph means . A.use B.part C.breaking D.repair
  74.In order to get a picture matching the text, you . A.have to turn over the book B.don’t have to turn over the book C.should read the whole book carefully D.need read the tips as follows
  75.If you want to buy a lot of industrial machines, you can . A.tell the writer of the book B.order them directly from the factory C.find the detailed information in the book D.order according to the picture

  72.B 主旨大意题。通读全文,该篇文章是讲述的“书”中所提供的内容,所以作者是在向人们推荐这 本书。
  73.C 词义猜测题。根据该词前的“wear”和其后“problems, thread breakage, needle breakage”可以推断 此处应和这些词有关。
  74.B 细节理解题。根据文章第一段的“there is no need to turn pages back and forth in order to find the
用心 爱心 专心 -2-
picture that goes with the text”可得出答案。
  75.C 细节理解题。根据文章的最后一段可得出答案,wholesale 表示“大批的,大量的”。 C
[2010?江西省名校高考信息卷 1]
词数:245 体裁:广告说明文 难度:3
Why Melbourne? Having long lived in the shadow of Sydney, Melbourne has become a mecca(理想之地) for fashion and design and the cultural centre of Australia, with an enjoyable programme fo festivals. The city centre’s grid(格子)system of streets conceals a maze of lanes and turn-of-the-century arcades where you will find the best cafes, bars and boutique shopping. The Hidden Secrets Tour(00 613 9329 9665, hiddensecretstours.com) guides will make sure you find what you’re after, whether it’s fashion, art and design or wine. From £34 per person. Where to eat Melbourne is a paradise for gourmands(美食者), and its top chefs use fresh produce and have a talent for the experimental. But for comething differen, indulge your culinary senses with an Australian Wine Tour Company trip. Departing from the city centre daily, you’ll taste wines at four of the region’s best vineyards. It costs £48 per person, including all wine tasting, lunch and a visit to Domaine Chandon(00613 9419 4444, austwinetourco.com.au). Where to stay The Nunery is an old convent(女修道院)on the edge of the city. It has double rooms with breakfast from £54 per night (00 613 9419 8637, nunnery.com.au). How to get there Qantas (0846 7747 7
  67. qantas.com.au) flies from Heathrow to Melbourne twice daily from £766 return, including taxes. More information Contact the official tourism site for Melbourne at visitmelbourne.com/uk. Use the links below for more on. Destination guide: Melbourne. Click here for our Melbourne page. 48 hours in Melbourne.
  64.Which of the following can be a subtitle (副标题) for the second paragraph? A.When to come. B.How to book. C.What to see. D.What price to pay.
  65.To get more information about Hidden Secrets Tour, you should call . A.00 613 9329 9665 B.00 613 9419 4444 C.00 613 9419 8637 D.0845 7747 767
  66.If you are interested in tasting Australian wines, you have to pay . A.£34 B.£48 C.£54 D.£766
  67.The passage is written to . A.tell readers how to travel in Australia B.inform readers about what to see in Melbourne C.introduce the history and culture about Australia D.offer tourists some information about Melbourne

  64.C 考查主旨大意题。 根据该段中的”you will find the best cafes, bars and boutique shopping” 和 “you find what you’re after,wherhter it’s fashion, art and design of wine”可知,答案为 C。
  65.A 考查细节理解题。从文章的第二段可找到答案。
  66.B 考查细节理解题。根据第三段话可知,加入品尝澳大利亚的美酒旅行团队,需要支付 48 美元。
  67.D 考查推理判断题。文章的写作目的是为游客介绍到墨尔本市旅游的有关信息。 D
[2010?深圳第二次调研] ?深圳第二次调研
用心 爱心 专心 -3-
词数:322 体裁:说明文 难度:3 KANDAHAR, Afghanistan?-- Afghans burned tires and chanted “Death to America” after U.S troops fired Monday(April 12, 20
  10) on a civilian bus near Kandahar, killing four people and wounding more than a dozen. Afghanistan’s president accused NATO of breaking its commitment to safeguard civilian lives. The attack angered Afghan officials and the public in Kandahar, the Taliban’s birthplace, and dealt a blow to U.S and NATO efforts to win popular support for a coming offensive to drive the insurgents(叛乱分 子) from the biggest city in the south. NATO expressed regret for the loss of civilian lives and said it was investigating. Nearly 200 Afghans blocked highway where the shooting occurred, burning tires, firing weapons and chanting “Death to America” and other slogans. They also called for the ouster (forcing somebody out of a pasition) of Afghan President Hamid Karzai, a Kandahar native who has been appealing for the people here to support the U.S-led campaign against the Taliban. “The Americans are constantly killing our civilians and the government is not demanding an explanation,” protester Mohammad Razaq said. “We demand justice from the Karzai government and the punishment of those soldiers responsible.” Kandahar, a city of about a half million people, is nominally under government control, but the Taliban have stepped up infiltration(浸润), staging attacks and threatening local people. “These foreigners have their enemies, but killing Afghans is not the answer,” said Abdul Hadi, who sells homemade herbal medicine in a public market. He said international forces should publish a schedule of their patrols(巡逻) so Afghans can keep out of the way. “Better yet, I would like to see them leave Afghanistan,” he added. Haji Zahir, who runs a transport firm, said it was time for U.S. and other foreign forces to withdraw from the country. “They say they want to bring security. It is all lies, lies. They kill Afghans. That is not the way to bring security,” Zahir said.
  46.According to the passage, we can safely conclude that A.American soldiers are killing Talibans effectively B.Anger rises as US troops kill 4 Afghans on a bus C.NATO expressed great dissatisfaction with American troops D.Afghan President Hamid Karzai required NATO to withdraw
  47.The underlined word in Paragraph 5 nominally most probably means A.completely unknown to the people in the world B.partially well-known to the people across the globe C.bearing the name of a famous person around the world D.officially described as something, when this is not really true
  48.As for NATO soldiers’ rude action, Abdul Hadi is A.absolutely angry and upset B.a little pleased but impatient C.very angry and dissatisfied D.impatient but bearable
  49.We can infer from the passage that . A.NATO troops can completely control Afghanistan B.NATO troops can bring security to Afghanistan C.Afghans will accept NATO’s control sooner or later D.it’s impossible for NATO to conquer Afghanistan and its people
  50.Which statement is true according to the passage?
用心 爱心 专心 -4-
.
.
.
A.NATO fails to win popular support for a coming offensive. B.Kandahar is the most important city in Afghanistan. C.NATO has really brought security to Afghanistan. D.NATO troops will withdraw from Afghanistan in the near future. 是一篇新闻报道 讲述美军士兵枪杀四名阿富汗平民引起阿富汗人民的愤怒之情 新闻报道, 杀四名阿富汗平民引起阿富汗人民的愤怒之情。 这是一篇新闻报道, 讲述美军士兵枪杀四名阿富汗平民引起阿富汗人民的愤怒之情。
  46. B 考查主旨要义。从整体和阿富汗人民愤怒的言语得出结论。
  47. D 考查猜测词义。从第五段第二行 infiltration Kandahar 和第二段第一行 the 会 Taliban”s birthplace 可以得出答案。
  48. C 考查细节理解。从第六段 killing Afghans is not the answer, international forces should publish a schedule of their patrols 可以得知。
  49. D 考查推理判断。文中没有直接表达出来,根据第五段 the Taliban have stepped up infiltration 和阿 富汗人民愤怒的言语得出,
  50. A 考查细节理解。从第二段第二行 dealt a blow to U.S. and NATO efforts to win popular support 可以 得出结论。 E [2010?江苏省高考一
 

相关内容

2010高中英语模拟新题分类汇编 阅读细节理解篇

   A 阅读细节理解篇 [2010?深圳第二次调研] [2010?深圳第二次调研] 词数:258 体裁:记叙文 难度:3 I was working as a consultant in a beer company, helping the president and senior vice-presidents form and carry out their new planning projects. It was really a great challenge. At the sam ...

2010高中英语模拟新题分类汇编 阅读基本结构篇

   A 阅读基本结构篇 词数:348 体裁:议论文 难度:4 There is a boy in my gym class (I’ll call him Bill) who has unbearably yellow teeth that almost make everyone feel unpleasant. Recently another boy told Bill that he should “go Ajax” his teeth. Bill was crushed. Had the ...

2010高中英语模拟新题分类汇编 形容词

   形容词 ()1. [2010?河北石家庄市一模]?What do people wear when they go to the theatre? ?Well, it isn’t very .People can wear anything they like. A.normal B.easy C.modern D.certain 1D 考查形容词的用法。句意:不确定。人们可以穿他们想穿的衣服。Normal 正常的;easy 容易的; modern 现代的;certain 确定的。根据句意选 ...

2009年中考英语真题分类汇编:阅读理解(1)

   本资料来源于大家网中考英语论坛 http://club.topsage.com/forum-213-1.html 知识点,阅读理解 (一)(2009 甘肃兰州 甘肃兰州) Are you looking for something fun and would you like to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer! We're a non-profit (赢利的) organization. We ...

2010年中考英语试题分类汇编-句子翻译

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五句子翻译 年中考英语试题分类汇编( 专题五 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did the doctor ▲ the patients ye ...

【英语】2011届高考模拟试题分类汇编:_阅读理解

   金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 新课标资源 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A 【2011?安徽六校检测】 In her sixth period today, Mrs. Cox has taught a poem by a well-known black writer in the United States. She wrote the poem on the blackboard ...

全国各地市中考英语模拟试题分类汇编-完形填空(一)

   全国各地市中考英语模拟试题分类汇编 完型填空 第二节 完形填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读下列短文,掌握其大意,然后从各题所给的 A、B、C 三个选项中,选出一个最 佳的选项, 并把答案涂在答题卡里。 I had just gone to bed after a very hard day when the phone rang. __36 was an eccentric ( 怪僻的) farmer. I had 37__ met him before alth ...

2010年中考英语试题分类汇编(130套)专题五 句子翻译

   年中考英语试题分类汇编( 专题五 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五句子翻译 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did the doctor ▲ the patients yesterday? 63. 我认为用毯子扑灭火是个好方法。 I ...

2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题22阅读细节理解篇A

   3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! 高考各地模拟题分类汇编: 备战 2011 高考各地模拟题分类汇编:阅读细节理解篇 A [2010?深圳第二次调研] [2010?深圳第二次调研] 深圳第二次调研 词数:258 体裁:记叙文 难度:3 I was working as a consultant in a beer company, helping the president and senior vice-president ...

【英语】2011届高考模拟试题分类汇编(大纲版): 阅读理解

   A【2011?保定期末调研】 It was getting dark and snow was coming down. Joe was driving home. He’d been unemployed since the factory close. Most of his friends had left, but he stayed on. After all, he was born here. Suddenly he saw a lady standing on the sid ...

热门内容

南师2011 英语模拟1

   江苏省 2011 年普通高校专转本统一考试 英语模拟试卷 I 本试卷分第 I 卷(客观)和第 II 卷(主观)两部分,两卷满分 150 分,考试时间 120 分钟。 第 I 卷 (共 100 分) 注意事项: 1.答第 I 卷前,考生务必按规定要求填涂答题卡上的姓名,准考证号等项目。 2.用铅笔把答题卡上相应题号中正确答案的标号涂黑,答案不涂写在答题卡上,成绩无效。 . Part I Reading Comprehension (共 20 小题,每小题 2 分,共 40 分. Directi ...

高二英语语法非谓语动词

   高二英语语法非谓语动词 高二英语语法非谓语动词 英语语法 班级 号 1. Sunday, the students are at home. A. Being B. To be C. It is D. It being 2. The boy lay on his back, his teeth and his glaring eyes . A. set; looked B. set; looking C. setting; looked D. setting; looking 3. All ...

【英语】2011届高考二轮阅读理解专题-专题八 科普知识类

   专题 八 │科普知识类 专题八 科普知识类 专题 八 │ 专题导读 专题导读 科普类文章是高考阅读理解中的难点题材, 科普类文章是高考阅读理解中的难点题材 , 其取材密 切联系当前经济和科技等方面的变化, 切联系当前经济和科技等方面的变化 , 以介绍某一科学 现象居多。 科普类文章具有结构严谨,逻辑性强等特点。 现象居多 。 科普类文章具有结构严谨 , 逻辑性强等特点 。 其主要命题形式有事实细节题、词义猜测题、 其主要命题形式有事实细节题 、 词义猜测题 、 推理判断 题以及主旨概括题等, ...

2011届高考英语复习课件:书面表达1

   书面表达( 书面表达(1) 2010年江苏省高考考试说明中对 年江苏省高考考试说明中对 书面表达的要求: 书面表达的要求: 要求考生根据所给提示与要求进行书面表达。 考生应能: 1.在一定的语境中准确使用英语语法和词汇; 2.使用一定的句型、词汇,清楚、连贯地用英语 表达自己的意思。 第一部分:记叙文 第二部分:议论文 第三部分:说明文 第四部分:应用文 第五部分:提纲作文 第六部分:看图作文 第七部分:图表作文 第八部分:开放作文 第一部分: 第一部分:记叙文 文体解读: 记叙文是以记叙和 ...