更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园俱乐部 (http://tieba.baidu.com/club/53463
  89)欢迎?加入...欢迎?交流...止不住的惊喜等着你.........
2010 年 10 月全国自考英语(二)真题及答案
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四个选项中选出一个最 佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
  1.
People working outdoors should especiallytheir skin from the sun. (1分)
A:protect B:protest C:prefer D:perfect
  2.
Having this disease does notmean that you will die young. (1分)
A:necessarily B:regularly C:occasionally D:automatically
  3.
The author of the book benefited a lothis readers’ criticism. (1分)
A:to B:of C:from D:for
  4.
We were delayed at the airport.we would have been here earlier. (1分)
A:Subsequently B:Otherwise C:However D:Consequently
  5.
This article is said to beto that one in style. (1分)
A:superior B:liable C:available D:accessible
  6.
Statistics show that the normal lifein China is now
  72. (1分)
A:prediction B:prospect C:span D:forecast
  7.
Lots of small businesses in that country simply cannotto buy health insurance for
their workers. (1分)
A:deliver B:offer C:provide D:afford
  8.
His speech at the ceremony will no doubthis reputation. (1分)
更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园俱乐部 (http://tieba.baidu.com/club/53463
  89)欢迎?加入...欢迎?交流...止不住的惊喜等着你.........
A:account for B:add to C:amount to D:allow for
  9.
It is easier for young people toto new environments than the elderly. (1分)
A:activate B:adopt C:allocate D:adapt
  10.
A vocabulary index is included for easy. (1分)
A:inference B:difference C:conference D:reference 二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根 据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
  1.Many public libraries in the United States have had financial difficulties in recent years
because of cuts in federal and state government spending.11the same time,the cost of books, wages of library workers,and even the cost of fuel to heat and cool library buildings have
  12.Some libraries have had to reduce the 13of hours they are open and dismiss some of their workers. The American Library Association says local governments have14more support to replace lost federal and state money.It also says libraries have developed new outside sources of money?businesses and private groups,for
  15.These new sources of money have helped although libraries cannot depend16them for major,continuing support. The American Library Association says17also increasing debate over the high cost of new computer services in libraries.Some experts say those who use these18services should pay for them.Many librarians
  19.They say library research services should remain free to all users. The new technology and its costs are causing many changes in America continue to provide knowledge and information for everyone. (10分) (
  1):
A:In B:For C:From D:At
s public
libraries.20experts say the main purpose of the libraries will not change.Libraries will
(
  2):
A:risen B:dropped C:decreased D:improved
更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园俱乐部 (http://tieba.baidu.com/club/53463
  89)欢迎?加入...欢迎?交流...止不住的惊喜等着你.........
(
  3):
A:number B:part C:amount D:sum
(
  4):
A:presented B:provided C:rejected D:reduced
(
  5):
A:good B:example C:short D:nothing
(
  6):
A:for B:from C:within D:on
(
  7):
A:this is B:there is C:it is D:that is
(
  8):
A:inexpensive B:costly C:free D:economical
(
  9):
A:discontinue B:disappear C:dismount D:disagree
(
  10):
A:So B:But C:For D:As 三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文的问题后所给的四个 选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园俱乐部 (http://tieba.baidu.com/club/53463
  89)欢迎?加入...欢迎?交流...止不住的惊喜等着你.........

  1.Passage Three
Questions 31 to 35 are based on the following passage. With technological advances,the first half of the twentieth century saw a movement of workers away from agricultural to industrial production.The second half saw a movement from industrial production to services.So far,technological advances have not reduced our need for service workers.But what would happen if advances in artificial intelligence(AI)should greatly increase the productivity of service workers,as suggested by the following scene? Andrea calls the doctor’s office with a medical concern.The doctor’s automated telephone system,in a friendly and personal voice,asks her a series of questions.Based on Andrea’s answers and in consultation with her insurer’s claim system,the doctor’s system directs her to a neighborhood lab for tests.At the lab,another automated system performs the prescribed tests,makes a diagnosis,and provides the appropriate medication,all while in contact with Andrea s insurer.As the service is completed,the insurer pays the cost of the service.Andrea signs for any co\|payment,to be paid automatically from her bank account.Heading home, Andrea was happily spared from long waits and a hurried contact with the doctor. To anticipate the realization of such a scene and its timing,we should watch the industries with the most potential for early application of AI.These would be where services are already provided at a distance(airline reservations were an early example).Once widespread in these industries,AI will have built the necessary level of trust and acceptance to move into more and more service industries. The critical issue now is that such changes could lead to considerable reduction in service jobs at a time when people will want to(or need to)work longer.Services in the first half of the twenty\|first century might thus resemble manufacturing in the second half of the twentieth century,with considerable unemployment and significant incentives(诱因)for early retirement.If we are to minimize the panic,we need first to see it coming. (10分) (
  1): The main aim of the second paragraph is to show that.
A:medical payment involves a complex process B:more humans are available for services C:AI will make services more efficient D:several doctors are needed in a medical diagnosis
(
  2):
Airline reservations are an early example of.
A:AI application B:a face-to-face service C:the prevalence of flights D:AI reliance on humans
(
  3):
It is implied in the last paragraph that in the second half of the 20th century.
A:a large number of employees lost their jobs B:a lot of employees refused to do more work C:numerous workers were forced to retire earlier D:many workers were encouraged to work longer
(
  4):
The author’s attitude toward the future of AI is.
A:positive
更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园俱乐部 (http://tieba.baidu.com/club/53463
  89)欢迎?加入...欢迎?交流...止不住的惊喜等着你.........
B:negative C:indifferent D:objective
(
  5):
.It is possible that in the future.
A:the need for service workers will be reduced B:service industries will be out of business C:AI will create more jobs for human workers D:AI will limit industrial production
  2.Passage Two
Questions 26 to 30 are based on the following passage. My drop-out started before I was born.My biological mother was a young,unwed college graduate student,and she decided to put me up for adoption.She felt very strongly that I should be adopted by college graduates,so everything was all set for me to be adopted at birth by a lawyer and his wife.Except that when I popped out they decided at the last minute that they really wanted a girl.So my parents,who were on a waiting list,got a call in the middle of the night asking: have an unexpected baby boy; you want him?”They said: course.”My “We do “Of biological mother later found out that my mother had never graduated from college and that my father had never graduated from high school.She refused to sign the final adoption papers.She changed her mind a few months later when my parents promised that I would someday go to college. And 17 years later I did go to college.But I naively chose a college that was almost as expensive as Stanford,and all of my working\|class parents my college tuition.After six months,I couldn savings were being spent on t see the value in it.I had no idea what I
wanted to do with my life and no idea how college was going to help me figure it out.And here I was spending all the money my parents had saved their entire life.So I decided to drop out and trust that it would all work out OK.It was pretty scary at the time,but looking back it was one of the best decisions I ever made.The minute I dropped out I could stop taking the required classes that didn interesting. It wasn t all romantic.I didn t have a dorm room,so I slept on the floor in friends rooms, I returned coke bottles for the 5c/ deposits to buy food with,and I would walk the 7 miles across town every Sunday night to get one good meal a week at the Hare Krishna temple.And much of what I stumbled into turned out to be priceless later on. (10分) (
  1): The expression"biological mother"refers to.
A:one s mother through adoption B:one s mother through birth C:an unmarried mother D:a mother working as a biologist
t interest me,and begin dropping in on the ones that looked
(
  2):
It is true that the author’s parents.
A:worked as lawyers B:adopted a baby girl C:graduated from college
更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园俱乐部 (http://tieba.baidu.com/club/53463
  89)欢迎?加入...欢迎?交流...止不住的惊喜等着你.........
D:had no college degrees
(
  3):
The author quitted school mainly because.
A:he had spent all of his parents’ savings B:classes in his college did not interest him C:he wanted to make more money for his parents D:he didn’t think his college tuition worth while
(
  4):
After the author dropped out of college,he.
A:continued to pursue his interests B:found satisfactory employment C:lived on his parents’ savings D:enjoyed selling bottles for a living
(
  5):
The author regarded his drop-out as.
A:romantic B:rewarding C:disappointing D:useless
  3.Passage One
Questions 21 to 25 are based on the following passage. Electronic waste,also called e\|waste,has become an issue of serious concern to environmentalists as a growing number of electronic items are discarded in landfills(垃 圾填埋场)every year.Many consumers are not aware that electronics like computers and cell phones actually contain toxins that can enter the soil and damage the environment. Several nations have passed laws about e\|waste to try and keep it out of landfills,or in landfills which are equipped to handle toxic materials.The heavy metals in e\|waste pose serious environmental and health risks.While many consumers are trained to think of things like cathode ray tubes(阴极射线管)as dangerous articles that require special disposal, most do not connect cell phones,for example,with beryllium, a toxic heavy metal which can cause severe damage to the lungs.In addition to the toxins it contains,e\|waste also takes a very long time to biodegrade,which means that it will be taking up landfill space for centuries. The question of what to do with e\|waste is a serious one.In the first world, many companies have begun to take steps to reduce the amount of e\|waste they create.Companies which manufacture electronics are starting to take items back when they are no longer useful so that usable elements like copper can be safely removed and the rest of the electronics can be safely disposed of.However,a large portion of unwanted electronics in the first world is being shipped to the third world. Sometimes this e\|waste is shipped under the cover of humanitarian(人道主义的)reasons, arguing that old technology can still help bridge the gap between first and third world.Slow computers which are not wanted in the United States,for example,might make a big difference to someone living in Africa.However, much of this equipment actually arrives in an unusable and broken state,and people desperate for money try to harvest usable materials such as valuable metals from donated equipment.Unfortunately,most of these individuals lack training in how to handle the dangerous materials used in electronics manufacture,and expose themselves and their communities to toxic chemicals and metals.
更多优质自考资料尽在百度贴吧自考乐园俱乐部 (http://tieba.baidu.com/club/53463
  89)欢迎?加入...欢迎?交流...止不住的惊喜等着你.........
(10分) (
  1): Laws about e-waste have been passed because.
A:cathode ray tubes are not disposed of properly B:enough landfills have been built to handle harmful materials C:consumers are ignorant of the danger of cell phones D:e-waste contains toxins and biodegrade slowly
(2
 

相关内容

2010年12月英语四级真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010年12月英语四级真题及答案免费下载

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010年12月英语四级真题及答案免费下载

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be ...

2010年6月英语四级B卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?B 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 作文范文: Due Attention Should Be Given To Spelling Correct spelling is a basic skill in English study. However, nowadays many students do not pay much attention ...

0BPHA往事追忆_2010年6月大学英语四级A卷真题及答案word不下载后悔版(免费下载)

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是:生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 32 ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

1990年1月大学英语四级真题及答案

   1990 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 20 1990 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about ...

热门内容

如何提高学生英语学习的兴趣

   如何提高学生英语学习的兴趣 论文关键词: 论文关键词: 中学生 英语学习 兴趣 培养 论文摘要: 论文摘要: 学生的学习兴趣是推动学生学习的一种最实际、 最有效的内部动 力,直接影响学习效果和教学成绩。古代教育家孔子曾说过:“知之 者不如好之者,好之者不如乐之者。”因此在教学过程中,要让学生 轻松、愉悦、主动、有效地学习,关键就是培养起学生的学习兴趣。 几年来,我在教学实践中围绕这一课题进行了一些尝试。 “成功的教学,所需的不是强制,而是激发学生学习的兴趣。” 努力激发培养学生的学习兴趣,是 ...

出国留学必备的地道英语

   出国留学必备的地道英语   这一集的内容收录的都是在美国一些比较幽默的说法, 也许在日常生活中不是那么常见, 但如果在适当的时机使用,必可收画龙点睛之效。   1. Is she big-boned?   她是不是很魁梧啊?   Big-bone看字面解释就知道是指骨架很粗大。这对美女(美国的女人) 来说是见怪不怪的。在电影Somethingabout Mary中就有这一句, Is she big-boned?   那娇小的女子怎么说? 娇小就是petite。很多从亚洲来女生来美国都抱怨买不到 ...

剑桥少儿英语一级下册期中测试题

   剑桥少儿英语一级下册期中测试题 ?、单词连线。在右边找到左边各单词的汉语释义,并连线。 (20 分) horse baseball camera elephant scissors (20 分) bed TV clock chairs bathtub table sofa kitchen knife computer mirror refrigerator flowers bowl towel wardrobe broom telephone lamp cupboard 照相机 大象 马 剪 ...

2011职称英语综合类完形填空原题和答案

   1 A Health Profile A health profile is a portrait of all of the factors that influence your health.To draw your health profile,you will need to know what diseases run in your family, what health hazards you may be exposed to at work, how your daily ...

英语:Unit3 Looking good,feeling good-Welcome课件(牛津译林版必修1)

   乱世佳人》 《乱世佳人》 费雯丽 罗马假日》 《罗马假日》 赫本 陈好 董洁 范冰冰 赵薇 张涵韵 S.H.E. 古巨基 克拉克?盖博 克拉克 盖博 言承旭 Do you think appearance plays an important part in your life? Why? Strong Healthy Looking good? Feeling good? Which do you think is more important, looking good or feeli ...