2010 年 11 月 13 日北京学位英语考试全真试题附答案 北京学位英语考试全真试题附答案 全真试题
月的学位英语 成人英语三级考试 学位英语/成人英语三级考试, 为了帮助大家准备 2010 年 11 月的学位英语 成人英语三级考试,我们特意为大家收集 整理了部分模拟考试题。但在复习中,大家谨记要多做学位英语考试 学位英语考试真题 整理了部分模拟考试题。但在复习中,大家谨记要多做学位英语考试真题 依据最近三次学位英语考试真题,结合每次考试特点,重点分析考试经常出现的考点、 难点,并在详细分析真题的基础上提炼出每一部分试题的解题技巧,帮助学员直观、深刻理 解考试形式、考试内容和考试要点,是学员考前冲刺的独门秘籍
学位英语考试(北京地区成人本科学士学位英语统一考试)是为了检测北京地区非外语专业成考生的英语 水平,保证成人本科毕业生学士学位的授予质量而设置的考试。在读的成人教育学院本科生只有该成绩合 格才有资格在毕业时取得学士学位,如果无法通过该考试将失去学位评定的资格。该考试难度较大,通过 率极低。据统计,目前通过率仅为 30%左右。但各成教学院并不针对学位英语考试授课,而是依据基础英 语和公共英语的教学模式开展英语教学,也没有统一的指定的备考教材,缺乏对成人学位英语的针对性和 指导性,造成了很多成考生因为没有通过学位英语考试而痛失学位。为了帮助考生进行有效的复习备考, 成功拿到学士学位,外语教育网与学位英语考试辅导专家赵文通携手推出“学位英语考试”网上辅导课程系 列课程,全程视频授课,专家在线答疑,机会难得,欲报从速! 温馨提示: 温馨提示:网校“学位英语考试”网上辅导课程针对“北京地区成人本科学士学位英语统一考试”录制, 但由于全国各地学位英语考试难度相当,故本课程也可用于其他地区学位英语考试考生的备考复习,特此 声明。

ⅠReading Comprehension Passage 1 Languages are marvelously complex and wonderfully complicated organs of culture. They embody the quickest and the most efficient means of communicating within their respective culture. To learn a foreign language is to learn another culture. In the words of a poet and philosopher, “As many languages as one speaks, so many lives one lives.” A culture and its languages are as inseparable as brain and body; while one is a part of the other, neither can function without the other. In learning a foreign language, the best beginning is with the non-verbal linguistic elements of the language, its gestures, its body language. Eye contact is extremely important in English. Direct eye contact leads to understanding, or, as the English maxim (格言) has it, seeing eye-to-eye. We can never see eye-to-eye with a native speaker of English until we have learned to look directly into his eyes.

  1. The best title for this passage is . A. Organs of Culture B. Brain and Body C. Seeing Eye-to-Eye D. Non-Verbal Linguistic Elements
  2. According to this passage, the best way to learn a foreign language is . A. to read the works of poets and philosophers B. to find a native speaker and look directly into his eyes C. to begin by learning its body language D. to visit a country where English is spoken
  3. According to this passage, gestures are . A. non-verbal as well as non-linguistic B. verbal and linguistic C. non-verbal but nevertheless linguistic D. verbal but nevertheless non-linguistic
  4. “As many languages as one speaks, so many lives” means . A. if one leans many foreign languages, one will have a better understanding of his own language life is richer and more interesting if one knows several languages no matter how many languages one knows, one can never know more than one’s own culture if a person speaks only one language, he will live a very happy life
  5. One of the following which is not synonymous with the others is . A. signs B. gestures C. maxims D. body language Passage 2 In the United States, a person can take credit only for what he has accomplished by himself. Americans get no credit whatsoever for having been born into a rich or privileged family. (In the United States, that would be considered “an accident of birth”.) Americans pride themselves in having been born poor and, through their own hard work, having climbed the difficult ladder of
success to whatever level they have achieved?all by themselves. The American social system has, of course, made it possible for Americans to move, relatively easily, up to the social ladder, whereas this is impossible to do in many other countries. The “self-made man or woman” is still very much the ideal in present-day America. Americans believe that competition brings out the best in any individual. Consequently, the foreign visitor will see competition being fostered in the American home and in the American classroom, even at the youngest age levels. You may find the value placed on competition among individuals. But Americans teaching in Third World countries find the lack of competitiveness in a classroom situation equally distressing (令人苦恼的). They soon learn that what they had thought to be one of the universal human characteristics represented only a peculiarly American (or Western) value. Americans, valuing competition, have devised an economic system to go with it ? free enterprise (自由企业制). Americans feel very strongly that a highly competitive economy will bring out the best in its people and ultimately, that the society which fosters competition will progress most rapidly. If you look for it, you will see evidence in all areas ? in all fields as diverse as medicine, the art, education, and sports ? that free enterprise is the approach most often preferred in America.
  6. What does the author mean by saying “self-made man or woman” is still very much the ideal in present-day America? A. Americans no longer respect those who are born rich as they used to. Americans still respect those who have climbed up the social ladder through hard work. Americans think that an ideal man or woman should be born poor. Americans think that only the self-made man or woman is worthy of respect.
  7. What does the author think of the American social system? A. It is a system that does not favor those who are born rich. B. It is a system that makes social climbing very difficult, if not impossible. C. It makes it comparatively easy for the poor to move up the social ladder. D. It is the best system possible in the world.
  8. Americans teaching in Third World countries found that . A. competition is a unique American (or Western) value. B. competition must be fostered in the classroom for success in business.
C. cooperation is more important than competition in bringing about progress. D. competition is one of the universal human characteristics.
  9. We can infer from the passage that free enterprise is . A. an economic system allowing free competition among business B. a belief that competition brings out the best in any individual C. an attitude that values competition rather than cooperation D. a theory that advocates competition as the source of all progress
  10. Americans would most likely frown at you if you . A. tell them you were born poor and had to work with your hands B. go around telling people that your father is a self-made man C. tell them that their social system is not necessarily the best D. complain that you were born poor and had had no opportunities Passage 3 What will man be like in the future ? in 5,000 or even 50,000 years from now? We can only make a guess, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today. For man is slowly changing all the time. Let us take an obvious example. Man, even five hundred years ago, was shorter than he is today. Now, on average, men are about three inches taller. Five hundred years is a relatively short period of time, so we may assume that man will continue to grow taller. Again, in the modern world we use our brains a great deal. Even so, we still make use of only about 20% of the brain’s capacity. As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more, and eventually we shall need larger ones! This is likely to bring about a physical change tool the head, in particular the forehead, will grow larger. Nowadays our eyes are in constant use. In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses. But over very long period of time it is likely that man’s eyes will grow stronger. On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs. These, as a result, are likely to grow weaker. At the same time, however, our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life.
But what about hair? It will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer. In the future, then, both sexes are likely to be bald! Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at! This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with us. He will still be a human being, with thoughts and emotions similar to our own.
  11. The passage tells us about . A. how man’s life will be in the future B. how future man will look like C. the fact that man’s organs will function differently in the future D. the fact that man is growing uglier as time passes
  12. There is evidence that man is changing . A. man has been growing taller over the past 500 years B. man has got stronger eyes than he ever had C. man’s hair is getting thinner and thinner D. man’s limbs are getting weaker because he tends to make less use of them
  13. Man’s forehead will grow larger because . A. he will use of only about 20% of the brain’s capacity B. the other 80% of his brain will grow in due time C. he had rather narrow forehead a few hundred years ago D. he will have to use his brain more and more as time goes on
  14. Future man will probably . A. have smaller eyes B. have larger eyes C. see better
D. gave to wear better glasses
  15. The reason for believing that future man will be different is that he . A. is always B. never stops changing 【外语教#育网编辑整理 www.for
  68.com 】 C. hopes for a change D. will live a different life II. Vocabulary and Structure
  16. As we all know that young children are curious . A. by heart B. by origin C. by education D. by nature
  17. Do you think it wise to our main office from NY to Chicago? A. transplant B. transfer C. transform D. transmit
  18. Some old people have an aversion to Rock and Roll because they can’t so much noise. A. sustain B. entertain C. endure D. admire
  19. A healthy life is thought to be with the open countryside and hometown food. A. associated B. tied C. involved D. bound
  20. The old lady is often seen out of the house and sits in the garden. A. come B. to come C. have come D. came
  21. I believe it is one of the best books written on the subject. A. that have ever been B. which have ever been C. that has ever been D. which has ever been
  22. This is a very issue and we haven’t figured out a way to deal with it yet. A. competent B. compound C. comprehensive D. complicated
  23. Mary helped Bill whenever he was in trouble but he never did anything for her . A. in turn B. in advance C. in return D. in vain
  24. Can you tell the difference between the two words?
A. slender B. single D. slight D. simple
  25. The of the movie is so great that many people want to see it. A. attack B. attraction C. attempt D. attention
  26. The old man, poor, could not afford a decent meal. A. being B. is C. was D. has been
  27. Our sportsman won the race at the Olympics. A. with easiness B. in ease C. with ease D. at ease
  28. They strongly recommended that you the area sooner. A. leave B. left C. leaving D. to leave
  29. What I can see is there will be many people to visit the place. A. coming B. come C. came D. to come
  30. We need a chairman . A. for whom everyone has confidence B. who everyone has confidence of C. in whom everyone has confidence 【外语教育网编辑整理 www.for
  68.com 】 D. whom everyone has confidence on
  31. It was such a wonderful evening that I felt like along the river. A. walk B. to walk C. to walking D. walking
  32.
  54. The manager said that this problem at the meeting next Tuesday. A. discussed B. was discussed C. would be discussed D. would be discussing
  33. I’d be only too glad to attend your party I can find a baby sitter. A. so far as B. provided that C. except that D. unless
  34. They differed with us certain measures to be taken.
A. in terms of B. in seasons of C. in respects of D. in occasion of
  35. The young couple fought but not very seriously. A. all times B. on times C. some time D. at times
  36. Though having a funny smell this kind of
 

相关内容

2010年12月大学英语四级考试真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) Directions: Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the ...

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解4

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 4 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short, jerky movement. We recognize words ...

2011年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解6

   2011 年英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 6 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级考试免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com 英语四级考试免费练习题 Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world man has learned to make friends with an enormous number. Some a ...

2005年1月大学英语四级考试试题真题及答案

   ★★★★★ 2005 年 1 月大学英语四级考试试题 Part I Section A (20 minutes) Listening Comprehension Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation ...

2010年12月大学英语六级考试全真预测卷及答案

   2010 年 12 月大学英语六级考试全真预测卷及答案 Part Ⅰ Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled A Harmonious Society in My Mind. You should write at least 150 words following the outline given below. 1. ...

2000年1月大学英语四级真题及答案

   2000 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 20 2000 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about ...

2010年12月大学英语四级真题及答案

   http://www.24en.com/tem/dynamic/2010-04-17/116937.html 2010 年英语专四真题及参考答案(完整版)2010-04-17 年英语专四真题及参考答案(完整版) 2010 年 12 月大学英语四级真题及答案(听写) 11.C)She enjoys staying in Washington。 12.C)The director’s opinion of her work。 13.D)Avoid excessive physical train ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2009年小学六年级英语小升初毕业考试全真模拟试题及答案3

   375 教育资源网 http://www.375edu.cn 中小学试卷、教案、课件免费下载 小升初英语模拟测试题(十) 一、词组互译。(10 分) 1. 有相同的爱好 3. 和???交谈 5. 得了重感冒 7. 在周末 9. 玩得很高兴 2. do well in 4. go for a walk 6. that's true 8. do more exercise 10. well done 二、根据所给中文完成下列句子。(6 分) 1. What are the (孩子们)doing? ...

考研英语阅读理解模拟试题及答案(二)

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 考研英语阅读理解模拟试题及答案(二) Passage 6 We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. Did Jerry really care when I broke up with Helen? When I got that great job, di ...

热门内容

剑桥少儿英语二级上知识点汇总

   剑桥少儿英语二级上册各单元重点词汇及句型 Unit one 基本句型: I’ve got many new friends They are so lovely Maybe I can meet her tomorrow I like to play with toys My Chinese name is “Zhou Changcheng” My English name is “Ann” Please give it to me. Can I help you with the bag? ...

初二英语课外兴趣小组学习资料

   英语课外兴趣小组学习资料??唐 英语课外兴趣小组学习资料??唐宋词中英文对照 ?? 1、长相思/白居易 、长相思 汴水流, 泗水流, 流到瓜洲古渡头。 吴山点点愁。 思悠悠, 恨悠悠, 狠到归时方始休。 月明人倚楼。 Tune:Everlasting Longing /Bai Juyi See the Bian River flow And the Si River flow! By Ancient Ferry, mingling waves ,they go, The Southern h ...

英语 中级口译 历年真题1998.3答案

   点点英语??专业致力于四六级、 点点英语??专业致力于四六级、考研和口译口语 ??专业致力于四六级 www.diandian.net 1998.3 上海市英语中级口译资格证书第一阶段考试 参考答案: 参考答案 SECTION1: LISTENING TEST Part A: Spot Dictation 1. particular flavour 3. special characteristic 5. the political scene 7. would have expected 9 ...

机械工程专业英语翻译

   材料和热加工 1.1机械学的基本概念 功是力乘以该力作用在物体上使物体移动的距离。 功用公斤米来表示。 1公斤米 等于1公斤力作用于物体上使物体移动1米的距离。 例如, 一项工作需要提升一台300 公斤重的设备到两米半高的卡车上, 那么就需要750公斤米的功。 由于没有一个人 能直接举升300公斤重,因此必须使用一种装置去调节所需要的可以控制的作用力。 常见的装置是一个斜面??在这个例子中, 一个倾斜在地面和卡车之间的承载斜板, 如果斜板有10米长,摩擦力忽略,那么就需要75公斤的力将机器滚 ...

中考英语重点考点语法剖析

   中考英语语法剖析 中考英语之现在完成时剖析 1.基本概念:表示过去发生的动作对现在造成的影响或结果;或表示过去已经开始,持续到现在的动 作或状态. 2.基本构成:助动词 have/has+过去分词 过去分词的变化规则: 规则动词的过去分词由动词原形加 ed 构成,不规则动词的过去分词 见不规则动词表(教师给学生复印) 3.中考考查范围: 1)yet, already, just, before, never, ever, recently 等表示时间的词作时间状语,表示过去发生 的动作对现在 ...