2010年4月全国自考英语(二)真题
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
  1. Experts have found that normal sleep can be divided into fivestages. A. moderate B. initial C. distinct D. advanced
答案:C
  2. The studentdescribed the beautiful mountains and rivers in his home town.
A. B. C. D.
artificially vividly critically viciously
答案:B What her grandfather said left aimpression on her mind.She still remembers it.
A. B. C. D.
final vague deep main
答案:C
  4. By the end of next year the bridge . A. is to complete
B. has been completed C. will be completing D. will have been completed
答案:D
  5. We have greatly the procedure according to the chairmans suggestion.
A. B. C. D.
答案:D
stimulated perceived obscured simplified
We shouldthis in mind:Dont judge a person by his appearance. A. bear B. put C. place D. print 答案:A
  7. Even after decades of ,the two brothers recognized each other immediately.

  6.
A. B. C. D.
separation cooperation correspondence communication
答案:A
  8. The spokesman occasionallyhis speech with gestures. A. acknowledges B. accompanies
C. attributes D. anticipates
答案:B
  9. In order to follow fashions,the girl has togreat discomforts. A. catch up with B. put up with
C. keep up with D. fall in with
答案:B
  10. There is something wrong with my mobile phone.I must have it. A. repair
B. to repair C. repairing D. repaired
答案:D
二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个 空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
  1. If you asked people what the most important invention has been,many would say
the printing press.Others 1 say the wheel.But even though it’s 2 whether the appearance of the printing press affected the course of history more than the wheel,the printing press 3 within the top two or three inventions in history.
4 the telephone,the television,the radio,and the computer,the written word was the only way to 5 ideas to people too far away to talk with.Until the 6th or 7th century,all books had to be written
  6.Creating a book was difficult,and very few existed.Therefore,very few people read books. In the 6th and 7th centuries,the Chinese invented a way to print pages by 7 characters and pictures on wooden,ivory,or clay blocks.They would print a page from the block by putting 8 on the block and pressing paper onto the ink.This 9 is called letterpress printing.The invention of letterpress printing was a great advance in communication 10 each block could be inked many times and many copies of each page could be made.Many books could now be made.Therefore,many people could read the same book.
(
  1).(A) (A). might (B). ought to (C). had to (D). should (
  2) (D). (A). variable (B). agreeable (C). reliable (D). debatable (
  3) (C) (A). lists (B). ranges (C). ranks (D). covers (
  4).(C) (A). Now that (B). No longer (C). Long before (D). Since then (
  5).(B) (A).invent (B)communicate (C). generalize(D). motivate (
  6)(A). (A). by hand (B). at heart (C). on foot (D). in mind (
  7)(D). (A). drawing (B). painting (C). writing (D). carving
(
  8).(C) (A). chalk (B). oil (C). ink (D). crystal (
  9).(D) (A). definition (B). action (C). movement (D). process (
  10).(B) (A). when (B). because (C). although (D). if 三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文 的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
The American population was the tallest in the world from about the American Revolution to World WarⅡ?that’s a long time.The U.S.had a very resourcerich environment,with game,fish and wildlife.In fact we have data on disadvantaged

  1.
people in America,such as slaves.They were obviously among the most mistreated populations in the world,but given the resource abundance,and given the fact that the slave owners needed their work,they had to be fed relatively decently.So the slaves were taller than European peasants.It’s no wonder that Europeans were just flooding to America. Americans today are no longer the tallest people in the world.After World WarⅡ,many Western and Northern European countries began to adopt favorable social policies.There is universal health insurance in most of these societies?that,of course,makes a difference in health care.You can also consider income inequality in the U.S., since people who are at the low end of the totem pole(图腾柱)have considerable adversity making ends meet.I suspect the difference in height between Americans and Europeans is due to both diet and health care. Americans today suffer from an additional problem:obesity.If children are too well nourished,then they’re not able to grow optimally.There are certain hormones that control the start of the adolescent growth and the start of adolescence.Nutrition is one of the factors,along with genetic and hormonal ones which are associated with the start of puberty(青春期).And if puberty comes too early,then the youth will peak out sooner,and will not become as tall in adulthood as someone who had better nutrition.Also,the overload of carbohydrates and fats in a fastfood diet may hinder the consumption of micronutrients essential to growth. (
  1). The word "game" in(line
  2,para.
  1)refers to. (A). animals hunted for food (B). rich natural resources (C). activities played by kids (D). sports events to be held 答案:A (
  2). Slaves in America were taller than European peasants because. (A). they were badly treated (B). they did not do farm work (C). they had sufficient food to eat
(D).
答案:C
they enjoyed better health care
(
  3). It is implied in the second paragraph that. (A). Europeans could make more money than Americans (B). average Americans used to be shorter than Europeans
(C). (D).
答案:C
welfare helps Europeans grow taller than Americans people on the totem pole are leading a comfortable life
(
  4). According to the third paragraph,overweight children in the U.S.. (A). tend to have better nutrition for growth (B). tend to eat more food to grow taller (C). will grow taller than average children (D). will fail to grow into an ideal height
答案:D
(
  5). Eating too much fast food may affect. (A). the absorption of micronutrients (B). the intake of carbohydrates (C). the consumption of hormones (D). the digestion of fats
答案:A
  2. Yoshio and Hiromi Tanaka are a young Japanese couple living in the USA while Yoshio studies electrical engineering.They clearly love each other very deeply,but,says Yoshio,“We didn’t marry for love in the Western sense.We got married in the timehonoured Japanese way.Our parents arranged our marriage through a matchmaker.In Japan we believe that marriage is something that affects the whole family,not just the young couple concerned.So we think it is very important to match people according to their social background,education and so on.Matchmakers are usually middleaged women who keep lists of suitable young people with information about their families,education and interests.When our parents thought it was time for us to get married they went to a local matchmaker and asked her for some suggestions.We discussed the details and looked at the photos she sent,and then our parents asked her to arrange a ‘marriage interview’ for the two of us.” A Japanese marriage interview is held in a public place,such as a hotel or restaurant,and is attended by the boy and the girl,their parents and the matchmaker.Information about the couple and their families is exchanged over a cup of tea and a meal.Then the boy and the girl are left alone for a short time to know each other.When they return home they have to tell the matchmaker whether they want to meet again or not.If both of them want a second meeting, the matchmaker arranges it,and after that they can decide whether to carry on the courtship themselves.Here Hiromi said with a gentle smile,“Not so long ago,the girl could never refuse to go out again with a boy who liked her,but now she can. I thought Yoshio was really nice,so I didn’t refuse.” Yoshio continued:“When our parents realized we were serious about each other, they started to make arrangements for our wedding.My family paid the ‘Yuino’money to
Hiromi’s.This money is to help pay for the wedding ceremony and for setting up house afterwards.We also gave her family a beautiful ornament to put in the best room of their house,so everyone knew that Hiromi was going to marry. Six months after our first meeting we were married.A traditional Japanese wedding is a wonderful ceremony,and our traditional custom of arranged marriage has given me a wonderful wife.”
(
  1). The Japanese think marriage is important because. (A). it is expensive to hire a matchmaker (B). it is timeconsuming to match people (C). it concerns the couple and their families as well (D). it is hard to get the approval of the couples parents
答案:C
(
  2). After a marriage interview,the second meeting will be decided by. (A). the boys parents (B). the matchmaker (C). the young couple (D). the girls parents
答案:B
(
  3). It is implied in the second paragraph that. (A). a good hotel can bring about a good marriage (B). men used to be dominant in choosing a partner (C). women played a leading role in choosing a partner (D). a marriage interview settles all marriage arrangements
答案:B
(
  4). Yoshio thinks that the traditional Japanese marriage is. (A). costly (B). satisfying (C). complex (D). outdated
答案:B
(
  5). This passage is mainly about. (A). the process of an arranged Japanese marriage (B). a wedding ceremony in a Japanese fashion (C). conventional marriage and modern marriage (D). the role of matchmakers in arranging marriages
答案:A
College-bound American high school students usually have some combination of parents,teachers,guidance counselors,or peers to support them in the tough process of applying to and beginning college.Unfortunately,adults who want to go to college?particularly adults who have been out of school for a long time?generally have no such support system.“Adults have a much harder time starting out in college because,unlike regular students,they have adult obligations?raising children and

  3.
working full time?that often conflict with the demands of school,”says Deepa Rao,a World Education expert.“Also,adults who have been out of school for a long time may not be academically prepared for collegelevel work.Some have little exposure to technologies like email and Internet research,which are an increasing part of college communication and courses.They may be unaware of available resources,such as financial aid,tutoring centers or mentoring programs,and may be unfamiliar with terms such as ‘bursar’and‘prerequisite.’And if you don’t know where to begin or what to do once you do get there,it’s easy to get overwhelmed and simply give up.” The challenges that working adults face when going to college inspired Deepa to develop a web page and website as part of World Education’s National College Transition Network(NCTN),an online forum for technical assistance,news,and helpful resources for educators,policy makers,and others interested in adult learning.The new website is a counterpart(对应物)to the NCTN,set up to guide adults who are considering college through the process of applying to and succeeding in school. The website is arranged like a college campus,with‘buildings’representing the sort of departments and classrooms housed on a college campus.Each building contains‘classes’that describe the admissions process,where to look for grants and scholarships,and lists resources,where an outofpractice student can review reading,writing,and math.There are also lists of advice and resources to help students with their college life.Another helpful aspect of this interactive,multimedia site is its audio capacity:all texts can be read to the visitor.This particular feature is especially helpful for people with visual problems or learning disabilities. The cycle of learning runs from cradle to grave,and World Education works to break down barriers to education for people of all ages,all over the world. According to the passage,working adults find it difficult to start their college education because.
(
  1).
(A). (B). (C). (D).
答案:A
they are too busy and academically unprepared they have been out of school for quite a long time tutoring resources in college are unavailable to them they do not have enough money for further education
(
  2). (A). (B). (C). (D).
The comparison between adult students and regular students shows that. the latter are less prepared than the former the latter have more problems than the former the former have more problems than the latter the former are no less prepared than the latter
答案:C (
  3).The purpose of the website is to. (A). help adult students edit web pages (B). provide adult students with guidance (C). solve financial problems of adult students
(D). enable students t
 

相关内容

2010年12月英语四级真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline given ...

2010年重庆高考英语听力试题及答案

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2010 年重庆高考英语听力试题及答案 英语 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1. 5 分,满分 7. 5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   本资料由学生范文网(http://www.xsfanwen.com)为您收集整理。 为您收集整理。 本资料由学生范文网 为您收集整理 2010 年 6 月英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be ...

2010年6月英语四级A卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?A 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 四级作文: 四级作文: 1、如今不少学生在英语学习中不重视拼写 2、出现这个现象的原因是 3、为了改变这种状况,我认为 Due Attention Should Be Given to Spelling(上海昂立教育 阿古琳娜) 阿古琳娜) ( Nowadays fewer and fewer students ...

2010年6月大学英语四级A卷真题及答案word不下载后悔版(免费下载)

   2010 年 6 月 19 日大学英语四级真题 2010 年 6 月 19 日大学英语四级(CET-4)考试 全真试题(2010 年 6 月 19 日) Part I 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: Writing (30 minutes) For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To ...

0BPHA往事追忆_2010年6月大学英语四级A卷真题及答案word不下载后悔版(免费下载)

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是:生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 32 ...

2010年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2010 年青岛市中考 英语试题 --(考试时间:90 分钟) 第一部分 听力测试(15 分) (略) 第二部分 笔试(85 分) 一、 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A、B、C、D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词。 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. ...

2010年4月全国自考英语(二)真题及答案[1]

   2010年4月全国自考英语(二)真题 一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。 1. Experts have found that normal sleep can be divided into fivestages. A. moderate B. initial C. distinct D. advanced 答案:C 2. The stu ...

英语学习_2003-2010年全国大学生英语竞赛C类初赛、决赛真题及答案汇总集_必备

   2003-2010 年全国大学生英语竞赛 C 类初赛、决赛真题及答案汇总集(原创) 初赛、决赛真题及答案汇总集(原创) 弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 2003 年全国大学生英语竞赛初赛试题 2003 National English Contest for College Students (Preliminary) Part I Listening Comprehension(30 minutes,30 points) Section A Di ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

热门内容

剑桥少儿英语一级下册词汇 142词

   《剑桥少儿英语》第一级(下)【共 142 词】 ask apple answer again animal add bus baby banana [?sk] v.问:要求 ['??] n.苹果 ['?ns? n.答案;回答 v.回答 [?gein] adv.再;再一次 ['?im?] n.动物 [?] v.把…相加 [bs] n.公共汽车 ['beibi] n.婴儿 [b?n?n? n.香蕉 basketball ['b?stkitb?l] n.篮球 beautiful bookcase ...

湖北省荆州中学2010-2011学年高二上学期期中考试(英语)

   2010~ 荆州中学 2010~2011 学年度上学期 期 中 考 试 卷 年级:高 二 科目:英 语 命题人:施 玮 审题人:詹 超 (总分 150 分,考试时间 120 分钟) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1 ...

英语语法课程教学大纲

   《英语语法》课程大纲 英语语法》 课程编号: 课程编号:1231016 课程名称: 课程名称:英语语法 总学时数: 总学时数:32 实验或上机学时: 实验或上机学时:0 先修课及后续课: 先修课及后续课:无 一、说明部分 1. 课程性质 《英语语法》课程是英语专业本科一年级的基础必修课。 2. 教学目标及意义 本课程的教学目的是通过传授系统和完整的英语语法知识,使学生系统地掌握英语语 法的基础知识;使学生学会运用语法规则指导语言实践, 提高实际运用英语的能力。 经过本 课程的学习,学生对教材 ...

牛津小学英语4A单词竞赛试卷

   单词竞赛 竞赛试卷 牛津小学英语 4A 单词竞赛试卷 班级 姓名 得分 一、英汉互译。(50%)(前 30 题每题一分,后 10 题每题 2 分。) 英汉互译。 1.用英语说 3. 我的钱包 5. 这只老虎 7. 喜欢洋娃娃 9.一双红袜子 11.一条长围巾 13.谁的手套 15.在他的笔袋里 17.谢谢 19.太冷 21.进来 23.关门 25.起立 27.一个新单词 29.画一只狗 31.be late 33.so funny 35.boys and girls 37.In which ...

大学英语六级词汇

   最新大学英语六级词汇(新大纲) curb/ kE:b/n. 抑制,勒马绳 vt. 抑制,束缚 curt/ kE:t/a. 简略的,简短的,生硬的 currency/ 5kQrEnsi/n.通货;通用;市价 curriculum/ kE5rikjulEm/n. 课程 customary/ 5kQstEmEri/a.通常的;照惯例的 cylinder/ 5silindE/n.圆筒;柱(面);汽缸 cynical/ 5sinikEl/a. 愤世嫉俗的,讽刺的,冷嘲的 d/*amn/ dAm/vt. ...