北京地区 成人本科学士学位英语统一考试
20
  10.
  05.05(B 卷) Word 版下载 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. Passage 1 Questions I to 5 are based on the following passage: There are many older people in the world and there will be many more. A little-known fact is that over 60 percent of the older people live in developing countries. According to the World Health Organization, by 2020 there will be 1 billion, with over 700 million living in developing countries. It is a surprising fact that the population ageing is particularly rapid in developing countries. For example, it took France 115 years for the proportion of older people to double from 7 percent to 14 percent. It is estimated to take China a mere 27 years to achieve this same increase. What are the implications of these increased numbers of older folk? (
  76) One of the biggest worries for governments is that the longer people live, the more likelihood there is for diseases and for disability(残疾).Attention is being paid to the need to keep people as healthy as possible, including during old age, to lessen the financial burden on the state. (
  77)Another significant problem is the need for the younger generations to understand and value the older people in their society.In some African countries, certainly in Asia, older people are respected and regarded as the ones with special knowledge. Yet traditions are fading away daily, which does not ensure the continued high regard of older people. As society changes, attitudes will change. Much needs to be done to get rid of age discrimination(歧视)in employment. Life-long learning programs need to be provided to enable older people to be active members in a country's development. Social security policies need to be established to provide adequate income protection for older people. Both public and private schemes are vital in order to build a suitable safety net.
  1. The proportion of older people. A. is bigger in developed countries than in developing countries
B. is one-seventh of the population in developing countries C. will increase much faster in China than in France D. will be sixty percent in developing countries by 2020
  2. According to passage, which of the following are governments most worried about? A. The diseases and disability of older people. B. The longer life and good health of people. C. The loss of taxes on older people. D. The increasing respect for older people.
  3. It is stated directly in the passage that older people should . A. be treated differently in different cultures B. enjoy a similar lifestyle C. be ignored as society changes D. the valued by the yo7nger generations
  4. Which of the following measure is NOT mentioned to solve the population ageing problem? A. Getting rid of age discrimination in employment. B. Ensuring adequate income protection for older people. C. Ensuring adequate income protection for older people. D. Providing free health care for sick older people. E. Supplying life-long learning programs to older people.
  5. The author concludes in the last paragraph that . A. governments have spent lots of time in solving the ageing problem B. population ageing is a hard problem, but it needs to be solved urgently C. people are too busy to solve the population ageing problem D. much time and effort will be lost in solving the ageing problem
Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage: The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic rise in drug abuse worldwide, "The most worrying development is a culture of drug-friendliness,| says the UN's International Narcotics Control Board in a report released last year. The 74-page study says the pop music, as a global industry, is by far the most influential trend-setter for young people of most cultures. "Some songs encourage people to take drugs. (
  78)Certain pop stars make statements and set examples as if the use of drugs for non-medicinal purposes were a normal and acceptable part of a person's lifestyle,"the study says. Surprisingly, says the Board, the effect of drug-friendly pop music seems to survive despite the occasional shock of death by overdose(过量用药). "Such incidents end to be seen as an occasion to mourn (哀悼) the loss of a role model, and not an
opportunity to face the deadly effect of drug use,: it notes. Since the 1970s, several internationally famous singer and movie stars?including Elvis Presley, Janice Jophlin, John Belushi, Jimi Hendrix, Jonathan Melvin and Andy Gibbs?have died of either drug abuse or drug related illnesses. With the globalization of popular music, messages promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin. "In most countries, the names of certain pop stars have become familiar to the members of every household," the study says. The UN study also blames the media for its description of certain drug incidents, which encourages rather than prevents drug abuse. "Over the past years, we have seen how drug abuse is increasingly regarded as being acceptable or even attractive," says Hamid Ghodse, president of the Board. "Powerful pressure groups run political campains aimed at legalizing controlled drugs," he says. Ghodse also points out that all these developments have created an environment which is tolerant (容忍的) of or even favorable to drug abuse and spoils international drug prevention efforts currently under way. The study focuses on demand reduction and prevention within an environment that has become tolerant of drug abuse. The Board calls on governments to do their legal and moral duties, and to act against the pro-drug(赞成吸毒)messages of the youth culture to which young people increasingly are being exposed.
  6. Which of the following statements does the author tend to agree with? A. The use of drugs for non-medicinal purposes is an acceptable part of a person's lifestyle. B. The spreading of pop music may cause drug abuse to beyond country boundaries. C. No efforts have been made to prevent the spreading of drug abuse. D. Governments have no ability at act against the pro-drug messages of the youth culture. The expression "under fire" in the first paragraph means . A. in an urgent situation B. facing some problems C. being criticized D. in trouble From the third paragraph, we learn that the youth . A. tend to mourn the pop stars who died of overdose as role modes B. are shocked to know even pop stars may abuse drugs C. try to face the deadly effect of drug use D. may stop abusing drugs Which of the following is not mentioned as tolerant of drug abuse? A. The spreading of pop music.

  7.

  8.

  9.
B. C. D.
The media. Political campaigns run by powerful pressure groups. The low price of some drugs.

  10. According to the passage, pop music A. has a great influence on young people of most cultures B. attracts a small number of young people C. is not a profitable industry D. is alone responsible for drug abuse
Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage: (
  79)Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress in reducing poverty in recent decades. The research suggests that the pace of economic progress has been rapid and continued for decades, built on the foundations of relative political stability, rising trade, and economic liberalization(自由化)after two world wars. One new study, published recently by the Institute for International Economics in Washington, find that the proportion of the
  6.1 billion people in the world who live on $1 a day or less shrank from 63 percent in 1950 to 35 percent in 1980 and 12 percent in 19
  99. by some other measures, the progress has been more modest. Still, economists agree that poverty has plunged in key nations such as India and especially China, thanks to slowing population growth as well as economic freedom. "This is a huge success for the world as a whole," says Harvard University economist Richard Cooper. "We are doing something right." The news comes as the World Bank is about to open its annual meeting in Washington- an event that has been troubled in recent years by protests that the Bank and its sister Institution, the International Monetary Fund(IMF 国际货币组织),have done too little for the world's poor. (
  80)The new economic research will not put an end to that dispute.Vast populations remain poor, and many still question the wisdom of World Bank policies. Nonetheless, the research findings are helpful to understand what policies should be followed by those institutions and hundreds of other development groups working very hard to hasten the pace of world economic progress. If dramatic gains are under way, the present policies-calling for open markets, free business activities, and tight monetary control-are working and correct. But critics of IMF and World Bank policies maintain that such economic success stories as Japan, China, South Korea and Singapore are rooted in more than just "free" markets. These nations have managed to grow rapidly, and thereby reduce poverty, by limiting imports when their domestic industries were young, pushing exports to rich nations, and putting controls on purely international financial flows. The have been open to foreign-owned factories but have often insisted that those investors share the knowledge and skill on modern technologies.

  11. The word "plunged" in the first paragraph means . A. decreased B. climbed C. increased D. dropped into water
  12. From the passage, we learn that . A. World Bank has done nothing to help the poor in the world B. IMF only helps the rich in the world C. World Bank controls all the banks in the world D. There are some demonstrations against World Bank in recent years
  13. According to this passage, in , the world had the largest number of poor people. A. 1999 B. 1980 C. 1950 D. 1990
  14. According to the author, the economy of East Asian countries grew very fast because of the following measures EXCEPT . A. encouraging export B. opening up to foreign investments C. limiting international financial flows D. controlling import
  15. The best title for this passage might be . A. China's Contribution to the Reduction of Poverty in the World B. World Bank's Extraordinary Progress in Recent Decades C. India's Leading Role in Reducing Global Poverty D. Global Progress in Reducing Poverty Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  16. By the time you finish your homework, all of us ours at hand, I'm sure. A. will finish B. will have finished C. have finished D. have been finishing
  17. In time of trouble Charlie could always a solution. A. put aside B. look down upon C. break out D. come up with
  18. Before building a house, you will have to the government's permission. A. get from B. follow C. receive D. ask for
  19. The director had her assistant some hot dogs for the staff members. A. picked up B. picks up C. pick up D. picking up
  20. their hats into the air, the fans of the winning team let out loud shouts of victory.
A. To throw
B. Thrown
C. Throwing
D. Being thrown

  21. It was hard for him to learn English in a family, in which of the parents spoke the language. A. none B. neither C. both D. each
  22. You'd better go there by train. The train ticket is the plane ticket. A. as cheap three times as B. as three times cheap as C. three times as cheap as D. cheaper three times than
  23. This new machine is technically far to the previous type. A. superior B. junior C. senior D. equal
  24. There is a great deal of evidence that music activities engage different parts of the brain. A. indicate B. indicating C. indicated D. to be indicating
  25. She became the first woman to enter the school but withdrew after a few days stress. A. because of B. in spite of C. instead of D. in honor of
  26. is known to us all is that the 2012 Olympic Games will be held in London. A. It B. What C. As D. Which
  27. The discovery of these tombs is for scholars' studying Chinese history. A. of very important B. great significant C. of great significance D. greatly importance
  28. Sean's strong love for his country is in his recently published poems. A. relieved B. reflected C. responded D. recovered
  29. Would you please keep silent? The weather report and I want to listen. A. is broadcast B. is being broadcast C. has been broadcast D. had been broadcast
  30. The teacher stressed again that the students should not any important details while retelling the story. A. bring out B. let out C. leave out D. make out
  31. The man moved forward and looked over the edge, shrinking his shoulders. A. accurately B. cautiously C. brilliantly D. disappointedly
  32. The police are trying to find out the of the woman killed
 

相关内容

北京成人本科学士学位英语统一考试答案

   北京成人本科学士学位英语统一考试答案 北京地区成人本科学士学位统一考试 A 卷答案: 1A 2D 3D 4A 5B 6C 7B 8B 9C 10C 11C 12B 13A 14B 15D 16A 17B 18A 19A 20A 21B 22B 23C 24B 25D 26A 27C 28B 29A 30D 31B 32D 33D 34A 35A 36D 37C 38B 39A 40A 41C 42A 43A 44D 45A 46A 47D 48B 49B 50D 51D 52C 53B 54 ...

北京地区成人本科学士学位英语

   北京地区成人本科学士学位英语 统一考试系统使用说明 (3.0 版) 中央广播电视大学考试中心编 2006-6-30 总体说明 总体说明 一、数据采集及流程: 数据采集及流程: 1.由各考点采集数据(不得采集非电大系统考生) 2. 考点将数据报省校,省校汇总各点数据后,上报中央电大 3.中央电大汇总各省数据后,上报北京教委 4.教委汇总各校数据后,统一编排考场,下发考场编排数据给各学校 5.学校接收考场编排数据,生成各考点下发数据,下发各考点(不通过省校软件系统) 6.各考点接收数据,加注考点 ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考2

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 学位英语统一考试 2009.4.18 Part Ⅰ Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are fou ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试语法习题

   成人高考本科英语考试 语法复习题( 语法复习题(共 257 道) 动词时态 1. James has just arrived, but I didn't know he until yesterday. A. will come B. had been coming C. was coming D. comes 2. I swim in summer when I was young. A. used to B. used C. was used to D. did used to 3. ...

北京2009年4月成人本科学士学位英语B卷答案

   北京2009年4月成人本科学士学位英语 B 及卷答案 Part I Reading Comprehension (30 %) ) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Y ...

北京2009年4月成人本科学士学位英语A卷真题及答案

   成人本科学士学位英语 北京 2009 年 4 月成人本科学士学位英语 A 卷真题及答案 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, ...

成人本科学士学位英语统一考试词汇

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 北京地区成人本科学士 学位英语统一考试词汇必备 刘本政 总主编 学位英语统考命题研究委员会 审 中国人民大学出版社 1 外语下载中心 http://down.tingroom.com 中国人民大学成人英语三级 红宝书编委会 总主编 刘本政 主 编 编 者 龙 啸 孙绍艳 黄箭宇 李 娜 2 外语下载中心 http://down.tingroom.com 再版序言 《北京地区成人本科学士学位英语统一考试应试指南》已经连续出版了五年 ...

成人本科学士学位英语考试词汇重点

   成人本科学士学位英语考试词汇重点 1. abide by (=be faithful to ; obey) 忠于;遵守. 2. be absent from…. 缺席,不在 3. absence or mind ( =being absent-minded) 心不在焉 4. absorb(=take up the attention of) 吸 引 … 的 注 意 力 ( 被 动 语 态 ) be absorbed i n 全 神 贯 注 于 … 近 be engrossed in ; be ...

成人本科学士学位英语统一考试辅导

   成人本科学士学位英语统一考试辅导 阅读理解 第一章 阅读理解 Passage 1 After a busy day of work and play, the body needs to rest. Sleep is necessary for good health. During this time, the body recovers from the activities of the previous day. The rest that you get while sleepin ...

成人本科学士学位英语统一考试词汇[1]

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 北京地区成人本科学士 学位英语统一考试词汇必备 刘本政 总主编 学位英语统考命题研究委员会 审 中国人民大学出版社 1 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 中国人民大学成人英语三级 红宝书编委会 总主编 刘本政 主 编 编 者 龙 啸 孙绍艳 黄箭宇 李 娜 2 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62 ...

热门内容

机场英语

   1. 入境英语 麻烦请给我你的护照。 May I see your passport, please? 这是我的护照。 Here is my passport / Here it is. 旅行的目的为何? What's the purpose of your visit? 观光(公务)。 Sightseeing(Businese). 预计在美国停留多久? How long will you be staying in the United States? 5 天。 5 days. 预计停留约 ...

英语词性

   1.1 名词复数的规则变化 情况 构成方法 读音 例词 一般情况 加 -s 1.清辅音后读/s/; map-maps 2.浊辅音和元音后 bag-bags 读 /z/; car-cars 以 s,sh,ch, x 等结尾的词 加 -es 读 /iz/ bus-buses watch-watches 以 ce,se,ze, (d)ge 等结尾 的词 加 -s 读 /iz/ license-licenses 以辅音字母+y 变 y 为 i 结尾的词 再加 es 读 /z/ babybabies ...

大学英语四级考试阅读测试部分交际性初探

   本文由星空6482123贡献 pdf文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 科技广场 2010. 2 大学英语四级考试阅读测试部分交际性初探 Communicative Preliminary Study on the CET-4 Reading Comprehension 李涛安 赵永红 Li Taoan Zhao Yonghong (江西中医学院人文学院, 江西 南昌 330004 ) (College of Humaniti ...

牛津英语8B词组短语

   unit 1 8B 词组 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 在过去 in the past 目前 at present 不再 no any longer/ on longer 乘山顶电车 by peak tram/ take a peak tram 回到过去 back to the past 自 1998 年以来 sinc ...

英语奥运演讲

   Honorable judges, dear teachers and close friends. Today I’m very happy to be here to share with you some of my thoughts on the topic of the Green Olympics 2008 is such a common number, but many Chinese will get excited when they mention it. How ca ...