恒星英语学习网
http://www.hxen.com
编者注: 编者注:2010 年 6 月大学英语六级考试 CET6A 卷真题与 B 卷完全一致,仅题目 顺序不一样而已,A 卷考生请参照 B 卷真题及参考答案! Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given to the Study of Chinese. You should write at least 120 words following the outline given below:
  1.近年来在学生中出现了忽视中文学习的现象;
  2.出现这种现象的原因和后果;
  3.我认为… Due Attention Should Be Given to the Study of Chinese Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes) Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet
  1. For questions 1-7, choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). For questions 8-10, complete the sentences with the information given in the passage. Obama's success isn't all good news for black Americans As Erin White watched the election results head towards victory for Barack Obama, she felt a burden lifting from her shoulders. "In that one second, it was a validation for my whole race," she recalls. "I've always been an achiever," says White, who is studying for an MBA at Vanderbilt University in Nashville, Tennessee. "But there had always been these things in the back of my mind questioning whether I really can be who I want. It was like a shadow, following me around saying you can only go so far. Now it's like a barrier has been let down." White's experience is what many psychologists had expected - that Obama would prove to be a powerful role model for African Americans. Some hoped his rise to prominence would have a big impact on white Americans, too, challenging those who still harbour racist sentiments. "The traits that characterise him are very contradictory to the racial stereotypes that black people are aggressive and uneducated," says Ashby Plant of Florida State University. "He's very intelligent and eloquent." Sting in the tail Ashby Plant is one of a number of psychologists who seized on Obama's candidacy to test hypotheses about the power of role models. Their work is already starting to reveal how the "Obama effect" is changing people's views and behaviour. Perhaps surprisingly, it is not all good news: there is a sting in the tail of the Obama effect. But first the good news. Barack Obama really is a positive role model for African Americans, and he was making an impact even before he got to the White House. Indeed, the Obama effect can be surprisingly immediate and powerful, as Ray Friedman of Vanderbilt University and his colleagues discovered.
获取更多英语六级资料,请登录恒星英语学习网
http://www.hxen.com
恒星英语学习网
http://www.hxen.com
They tested four separate groups at four key stages of Obama's presidential campaign. Each group consisted of around 120 adults of similar age and education, and the test assessed their language skills. At two of these stages, when Obama's success was less than certain, the tests showed a clear difference between the scores of the white and black participants?an average of
  12.1 out of 20, compared to
  8.8, for example. When the Obama fever was at its height, however, the black participants performed much better. Those who had watched Obama's acceptance speech as the Democrats' presidential candidate performed just as well, on average, as the white subjects.After his election victory, this was true of all the black participants. Dramatic shift What can explain this dramatic shift? At the start of the test, the participants had to declare their race and were told their results would be used to assess their strengths and weaknesses. This should have primed the subjects with "stereotype threat" ? an anxiety that their results will confirm negative stereotypes, which has been shown to damage the performance of African Americans. Obama's successes seemed to act as a shield against this. "We suspect they felt inspired and energised by his victory, so the stereotype threat wouldn't prove a distraction," says Friedman. Lingering racism If the Obama effect is positive for African Americans, how is it affecting their white compatriots (同胞)? Is the experience of having a charismatic (有魅力的) black president modifying lingering racist attitudes? There is no easy way to measure racism directly; instead psychologists assess what is known as "implicit bias", using a computer-based test that measures how quickly people associate positive and negative words?such as "love" or "evil"?with photos of black or white faces. A similar test can also measure how quickly subjects associate stereotypical traits?such as athletic skills or mental ability?with a particular group. In a study that will appear in the Journal of Experimental Social Psychology, Plant's team tested 229 students during the height of the Obama fever. They found that implicit bias has fallen by as much as 90% compared with the level found in a similar study in 20
  06. "That's an unusually large drop," Plant says. While the team can't be sure their results are due solely to Obama, they also showed that those with the lowest bias were likely to subconsciously associate black skin colour with political words such as "government" or "president". This suggests that Obama was strongly on their mind, says Plant. Drop in bias Brian Nosek of the University of Virginia in Charlottesville, who runs
获取更多英语六级资料,请登录恒星英语学习网
http://www.hxen.com
恒星英语学习网
http://www.hxen.com
a website that measures implicit bias using similar test, has also observed a small drop in bias in the 700,000 visitors to the site since January 2007, which might be explained by Obama's rise to popularity. However, his preliminary results suggest that change will be much slower coming than Plant's results suggest. Talking honestly "People now have the opportunity of expressing support for Obama every day," says Daniel Effron at Stanford University in California. "Our research arouses the concern that people may now be more likely to raise negative views of African Americans." On the other hand, he says, it may just encourage people to talk more honestly about their feelings regarding race issues, which may not be such a bad thing. Another part of the study suggests far more is at stake than the mere expression of views. The Obama effect may have a negative side. Just one week after Obama was elected president, participants were less ready to support policies designed to address racial inequality than they had been two weeks before the election. Huge obstacles It could, of course, also be that Obama's success helps people to forget that a disproportionate number of black Americans still live in poverty and face huge obstacles when trying to overcome these circumstances. "Barack Obama's family is such a salient (出色的) image, we generalise it and fail to see the larger picture?that there's injustice in every aspect of American life," says Cheryl Kaiser of the University of Washington in Seattle. Those trying to address issues of racial inequality need to constantly remind people of the inequalities that still exist to counteract the Obama's effect, she says. Though Plant's findings were more positive, she too warns against thinking that racism and racial inequalities are no longer a problem. "The last thing I want is for people to think everything's solved." These findings do not only apply to Obama, or even just to race. They should hold for any role model in any country. "There's no reason we wouldn't have seen the same effect on our views of women if Hillary Clinton or Sarah Palin had been elected," says Effron. So the election of a female leader might have a downside for other women. Beyond race We also don't yet know how long the Obama effect?both its good side and its bad?will last.Political sentiment is notoriously changeable: What if things begin to go wrong for Obama, and his popularity slumps? And what if Americans become so familiar with having Obama as their president that they stop considering his race altogether? "Over time he might become his own entity," says Plant. This might seem like the ultimate defeat for racism, but ignoring the race of certain select individuals?a phenomenon that psychologists call subtyping?also has an insidious (隐
获取更多英语六级资料,请登录恒星英语学习网
http://www.hxen.com
恒星英语学习网
http://www.hxen.com
伏的) side. "We think it happens to help people preserve their beliefs, so they can still hold on to the previous stereotypes." That could turn out to be the cruellest of all the twists to the Obama effect. 注意:此部分试题请在答题卡 1 上作答。
  1. How did Erin White feel upon seeing Barack Obama's victory in the election? A) Excited. B) Victorious. C) Anxious. D) Relieved.
  2. Before the election, Erin White has been haunted by the question of whether . A) she could obtain her MBA degree B) she could go as far as she wanted in life C) she was overshadowed by her white peers D) she was really an achiever as a student
  3. What is the focus of Ashby Plant's study? A) Racist sentiments in America. B) The power of role models. C) Personality traits of successful blacks. D) The dual character of African Americans.
  4. In their experiments, Ray Friedman and his colleagues found that . A) blacks and whites behaved differently during the election B) whites' attitude towards blacks has dramatically changed C) Obama's election has eliminated the prejudice against blacks D) Obama's success impacted blacks' performance in language tests
  5. What do Brian Nosek's preliminary results suggest? A) The change in bias against blacks is slow in coming. B) Bias against blacks has experienced an unusual drop. C) Website visitor's opinions are far from being reliable. D) Obama's popularity may decline as time passes by.
  6. A negative side of the Obama effect is that . A) more people have started to criticise President Obama's racial policies B) relations between whites and African Americans may become tense again C) people are now less ready to support policies addressing racial inequality D) white people are likely to become more critical of African Americans
  7. Cheryl Kaiser holds that people should be constantly reminded that . A) Obama's success is sound proof of black's potential
获取更多英语六级资料,请登录恒星英语学习网
http://www.hxen.com
恒星英语学习网
http://www.hxen.com
B) Obama is but a rare example of black's excellence C) racial inequality still persists in American society D) blacks still face obstacles in political participation
  8. According to Effron, if Hillary Clinton or Sarah Palin had been elected, there would also have been a negative effect on .
  9. It is possible that the Obama effect will be short-lived if there is a change in people's .
  10. The worst possible aspect of the Obama effect is that people could ignore his race altogether and continue to hold on to their old racial . Part III Listening Comprehension (35 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. 注意:此部分试题请在答题卡 2 上作答。
  11. A) The man failed to keep his promise. B) The woman has a poor memory. C) The man borrowed the book from the library. D) The woman does not need the book any more.
  12. A) The woman is making too big a fuss about her condition. B) Fatigue is a typical symptom of lack of exercise. C) The woman should spend more time outdoors. D) People tend to work longer hours with artificial lighting.
  13. A) The printing on her T-shirt has faded. B) It is not in fashion to have a logo on a T-shirt. C) She regrets having bought one of the T-shirts. D) It is not a good idea to buy the T-shirt.
  14. A) He regrets having published the article. B) Most readers do not share his viewpoints. C) Not many people have read his article. D) The woman is only trying to console him.
  15. A) Leave Daisy alone for the time being. B) Go see Daisy immediately. C) Apologize to Daisy again by phone.
获取更多英语六级资料,请登录恒星英语学习网
http://www.hxen.com
恒星英语学习网
http://www.hxen.com
D) Buy Daisy a new notebook.
  16. A) Batteries. B) Garden tools. C) Cameras. D) Light bulbs.
  17. A) The speakers will watch the game together. B) The woman feels lucky to have got a ticket. C) The man plays center on the basketball team. D) The man can get the ticket at its original price.
  18. A) The speakers will dress formally for the concert. B) The man will return home before going to the concert. C) It is the first time the speakers are attending a concert. D) The woman is going to buy a new dress for the concert. Questions 19 to 21 are bas
 

相关内容

2010年6月大学英语六级真题B卷试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com 编者注:2010 年 6 月大学英语六级考试 CET6A 卷真题与 B 卷完全一致,仅题目 编者注: 顺序不一样而已,A 卷考生请参照 B 卷真题及参考答案! Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of D ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words following the outline given be ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words following the outline given be ...

2010年6月大学英语六级真题试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given to the Study of Chinese. You should write at least ...

2010年6月大学英语六级真题试卷及答案

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com 编者注: 2010 年 6 月大学英语六级考试 CET6A 卷真题与 B 卷完全一致, 仅题目 编者注: 顺序不一样而已,A 卷考生请参照 B 卷真题及参考答案! Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷-word版

   玄武雅阁 http://www.njut.org.cn Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words fo ...

2010年6月大学英语四级真题A卷试卷

   恒星英语学习网 http://www.hxen.com Part I Writing (30 minutes) 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words fo ...

0BPHA往事追忆_2010年6月大学英语四级A卷真题及答案word不下载后悔版(免费下载)

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是:生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 32 ...

2010年12月大学英语四级考试真题

   Part I minutes) 2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Writing (30 Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline giv ...

2010年6月大学英语四级真题A卷试卷

   2010 年 6 月 英语四级真题 Part III Listening Comprehension (35 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was ...

热门内容

2007年七年级英语答案(下)

   年级英语( 月考( 2007 年七年级英语(下)月考(一)参考答案 一、听力 第一节:1、B 2、C 3、B 4、A 5、A 第二节:6、B 7、A 8、C 9、B 10、C 11、A 第三节:12、B 13、B 14、C 15、A 16、C 17、B 18、C 19、C 20、A 第四节:21、B 22、A 23、B 24、C 25、A 二、选择填空。 26、B 27、A 28、C 29、A 30、C 31、C 32、B 33、A 34、C 35、A 36、B 37、B 38、C 39、B ...

小笨霖英语笔记本一零九

   小笨霖英语笔记本一零九: 老美话八卦 本集笔记的背景大概是这样的,有一个女生刚认识了一个不错的男孩子,两个人呢也一起出去了几次,但她还不是很确定彼此的关系。而她的好友是个好奇心很重的人,于是就想尽办法要从她口中多套出一点情报出来。小笨霖我则是本次的会议记录,把她们之间精采的八卦 (gossip) 对谈给忠实地纪录下来。 1. Are you and Matt an item? 你跟 Matt 是一对吗? 用来询问两个人是不是在一起的口语问法有许多种,例如相当常见的,"Are you ...

八年级英语上Unit6试题

   亿库教育网 http://www.eku.cc 百万教学资源免费下载 Unit 6 I am more outgoing than my sister. I. 选择填空。 选择填空。 1. you free tomorrow afternoon? A. Do B. Am C. Is D. Are 2. Please come to my house on Sunday. A. up B. over C. in D. on 3. Jim’s bag is than Kate’s. A. big ...

高一册英语 第1-3单元阶段验收练习题

   高一册英语第 1-3 单元阶段验收练习题 I. 听力 (每小题 1.5 分,共 30 分) 第一节:听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅听一遍。现在你有 5 秒钟的时间阅读第一小题的有关内容。 1. Where did the talk take place? A. In a jeweller's shop. B. At a party. C. A ...

中考英语名词的分类详解及试题演练

   中考英语名词的分类详解及试题演练 名词可以分为专有名词和普通名词。 专有名词是 某个(些)人,地方,机构等专有的名称,注意这类词的中心词 的第一个字母要大写。 常见的专有名词有: 国家名称??China, Japan, England, Cuba, Australia, Brazil, France…;语言??Chinese, Japanese, English, French…;人名/地名(大到某个省市, 小到某个房间)?? Zhou Enlai, Jim, New York, Shang ...