考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
2010 年北京市成人学位英语考试模拟试题
为了帮助大家准备 2010 年 11 月的学位英语/成人英语三级考试,考易网特意为大家收集整理了部分 模拟考试题。但在复习中,大家谨记要多做学位英语考试真题。 ⅠReading Comprehension Passage 1 Languages are marvelously complex and wonderfully complicated organs of culture. They embody the quickest and the most efficient means of communicating within their respective culture. To learn a foreign language is to learn another culture. In the words of a poet and philosopher, “As many languages as one speaks, so many lives one lives.” A culture and its languages are as inseparable as brain and body; while one is a part of the other, neither can function without the other. In learning a foreign language, the best beginning is with the non-verbal linguistic elements of the language, its gestures, its body language. Eye contact is extremely important in English. Direct eye contact leads to understanding, or, as the English maxim (格言) has it, seeing eye-to-eye. We can never see eye-to-eye with a native speaker of English until we have learned to look directly into his eyes.
  1. The best title for this passage is . A. Organs of Culture B. Brain and Body C. Seeing Eye-to-Eye D. Non-Verbal Linguistic Elements
  2. According to this passage, the best way to learn a foreign language is . A. to read the works of poets and philosophers B. to find a native speaker and look directly into his eyes C. to begin by learning its body language D. to visit a country where English is spoken
  3. According to this passage, gestures are . A. non-verbal as well as non-linguistic B. verbal and linguistic C. non-verbal but nevertheless linguistic D. verbal but nevertheless non-linguistic
  4. “As many languages as one speaks, so many lives” means . A. if one leans many foreign languages, one will have a better understanding of his own language
1
考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
life is richer and more interesting if one knows several languages no matter how many languages one knows, one can never know more than one’s own culture if a person speaks only one language, he will live a very happy life
  5. One of the following which is not synonymous with the others is . A. signs B. gestures C. maxims D. body language Passage 2 In the United States, a person can take credit only for what he has accomplished by himself. Americans get no credit whatsoever for having been born into a rich or privileged family. (In the United States, that would be considered “an accident of birth”.) Americans pride themselves in having been born poor and, through their own hard work, having climbed the difficult ladder of success to whatever level they have achieved?all by themselves. The American social system has, of course, made it possible for Americans to move, relatively easily, up to the social ladder, whereas this is impossible to do in many other countries. The “self-made man or woman” is still very much the ideal in present-day America. Americans believe that competition brings out the best in any individual. Consequently, the foreign visitor will see competition being fostered in the American home and in the American classroom, even at the youngest age levels. You may find the value placed on competition among individuals. But Americans teaching in Third World countries find the lack of competitiveness in a classroom situation equally distressing (令人苦恼的). They soon learn that what they had thought to be one of the universal human characteristics represented only a peculiarly American (or Western) value. Americans, valuing competition, have devised an economic system to go with it ? free enterprise (自由企业制). Americans feel very strongly that a highly competitive economy will bring out the best in its people and ultimately, that the society which fosters competition will progress most rapidly. If you look for it, you will see evidence in all areas ? in all fields as diverse as medicine, the art, education, and sports ? that free enterprise is the approach most often preferred in America.
  6. What does the author mean by saying “self-made man or woman” is still very much the ideal in present-day America? A. Americans no longer respect those who are born rich as they used to. Americans still respect those who have climbed up the social ladder through hard work. Americans think that an ideal man or woman should be born poor. Americans think that only the self-made man or woman is worthy of respect.
  7. What does the author think of the American social system?
2
考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
A. It is a system that does not favor those who are born rich. B. It is a system that makes social climbing very difficult, if not impossible. C. It makes it comparatively easy for the poor to move up the social ladder. D. It is the best system possible in the world.
  8. Americans teaching in Third World countries found that . A. competition is a unique American (or Western) value. B. competition must be fostered in the classroom for success in business. C. cooperation is more important than competition in bringing about progress. D. competition is one of the universal human characteristics.
  9. We can infer from the passage that free enterprise is . A. an economic system allowing free competition among business B. a belief that competition brings out the best in any individual C. an attitude that values competition rather than cooperation D. a theory that advocates competition as the source of all progress
  10. Americans would most likely frown at you if you . A. tell them you were born poor and had to work with your hands B. go around telling people that your father is a self-made man C. tell them that their social system is not necessarily the best D. complain that you were born poor and had had no opportunities Passage 3 What will man be like in the future ? in 5,000 or even 50,000 years from now? We can only make a guess, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today. For man is slowly changing all the time. Let us take an obvious example. Man, even five hundred years ago, was shorter than he is today. Now, on average, men are about three inches taller. Five hundred years is a relatively short period of time, so we may assume that man will continue to grow taller. Again, in the modern world we use our brains a great deal. Even so, we still make use of only about 20% of the brain’s capacity. As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more, and eventually we shall need larger ones! This is likely to bring about a physical change tool the head, in particular the forehead, will grow larger.
3
考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
Nowadays our eyes are in constant use. In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses. But over very long period of time it is likely that man’s eyes will grow stronger. On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs. These, as a result, are likely to grow weaker. At the same time, however, our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life. But what about hair? It will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer. In the future, then, both sexes are likely to be bald! Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at! This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with us. He will still be a human being, with thoughts and emotions similar to our own.
  11. The passage tells us about . A. how man’s life will be in the future B. how future man will look like C. the fact that man’s organs will function differently in the future D. the fact that man is growing uglier as time passes
  12. There is evidence that man is changing . A. man has been growing taller over the past 500 years B. man has got stronger eyes than he ever had C. man’s hair is getting thinner and thinner D. man’s limbs are getting weaker because he tends to make less use of them
  13. Man’s forehead will grow larger because . A. he will use of only about 20% of the brain’s capacity B. the other 80% of his brain will grow in due time C. he had rather narrow forehead a few hundred years ago D. he will have to use his brain more and more as time goes on
  14. Future man will probably . A. have smaller eyes B. have larger eyes
4
考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
C. see better D. gave to wear better glasses
  15. The reason for believing that future man will be different is that he . A. is always B. never stops changing C. hopes for a change D. will live a different life Vocabulary II. Vocabulary and Structure
  16. As we all know that young children are curious . A. by heart B. by origin C. by education D. by nature
  17. Do you think it wise to our main office from NY to Chicago? A. transplant B. transfer C. transform D. transmit
  18. Some old people have an aversion to Rock and Roll because they can’t so much noise. A. sustain B. entertain C. endure D. admire
  19. A healthy life is thought to be with the open countryside and hometown food. A. associated B. tied C. involved D. bound
  20. The old lady is often seen out of the house and sits in the garden. A. come B. to come C. have come D. came
  21. I believe it is one of the best books written on the subject. A. that have ever been B. which have ever been C. that has ever been D. which has ever been
  22. This is a very issue and we haven’t figured out a way to deal with it yet. A. competent B. compound C. comprehensive D. complicated
  23. Mary helped Bill whenever he was in trouble but he never did anything for her . A. in turn B. in advance C. in return D. in vain
  24. Can you tell the difference between the two words? A. slender B. single D. slight D. simple
  25. The of the movie is so great that many people want to see it. A. attack B. attraction C. attempt D. attention
  26. The old man, poor, could not afford a decent meal.
5
考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
A. being B. is C. was D. has been
  27. Our sportsman won the race at the Olympics. A. with easiness B. in ease C. with ease D. at ease
  28. They strongly recommended that you the area sooner. A. leave B. left C. leaving D. to leave
  29. What I can see is there will be many people to visit the place. A. coming B. come C. came D. to come
  30. We need a chairman . A. for whom everyone has confidence B. who everyone has confidence of C. in whom everyone has confidence D. whom everyone has confidence on
  31. It was such a wonderful evening that I felt like along the river. A. walk B. to walk C. to walking D. walking
  32.
  54. The manager said that this problem at the meeting next Tuesday. A. discussed B. was discussed C. would be discussed D. would be discussing
  33. I’d be only too glad to attend your party I can find a baby sitter. A. so far as B. provided that C. except that D. unless
  34. They differed with us certain measures to be taken. A. in terms of B. in seasons of C. in respects of D. in occasion of
  35. The young couple fought but not very seriously. A. all times B. on times C. some time D. at times
  36. Though having a funny smell this kind of fruit very sweet. A. to taste B. is tasted C. tastes D. tasting
  37. With a washing machine at home, you all those clothes by hand. A. mustn’t have washed B. needn’t have washed
6
考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
C. cannot have washed D. shouldn’t washed
  38. Her pleasant personality is from his humor and understanding. A. came B. caused C. caught D. derived
  39. The manager asked us if we would the articles (条文) in the contract. A. agree on B. agree with C. agree to D. agree at
  40. You have to your paper next Monday morning to the professor’s office. A. hand out B. hand off C. hand over D. hand in
  41. I would think it rude to when others are speaking. A. break in B. break into C. break off D. break out
  42. The doctor’s advice was that the patient at once. A. to be operated B. being operated C. be operated D. operated
  43. But for their help, we our task as planned. A. would not fulfill B. might not fulfill C. couldn’t have fulfilled D. shouldn’t have fulfilled
  44. Finally the sound of the motorboat away in the distance. A. fenced B. faded C. fancied D. fastened 考 易网
  45. ?Would you like to have another cup of tea? ? . A. Yes, please. B. Sorry, I don’t. C. Not at all. D. Thank you just the same. III. Error Identification
  46. Bats are able to guide them by producing sound waves too high for us to hear. A B C D

  47. Ever since the world began, nations have difficulty in keeping peace with their A neighbors.
  48. Although her severe pain, Jane came to the classes so that she wouldn’t miss A B C D B C D
7
考易网 www.kaoyee.com
让考试更容易
anything.
  49. The salesman told me that a good
 

相关内容

2010年北京高考英语听力试题

   绝密★ 绝密★启用前 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 英 语 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话你将听一遍。 1. What does the man want to be in the future? A. A soldier. A. Sweets. A. At 2:00. B. ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2010年北京市实验外国语学校中考英语模拟试题及答案

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年泰州市中考英语模拟试题 第一卷 (共 60 分) 一、听力(共两节,计 20 分) A、根据每小题所听到的对话,从所给的 A、B、C 三个选项中选择符合题意的图画(每小题听一遍)(每 。 小题 1 分,计 5 分) 1. A. B. C. 2. A. B. C. 3. A. B. C. 4. A. B. C. 5. A. B. C . B. 听对话回答问题(每小题听2遍)(每小题 1 分,计 5 分) 。 6. What ...

2010年2010年北京市实验外国语学校中考英语模拟试题及答案

   北京市实验外国语学校 www.chinahtwf.com 2010 年中考英语模拟试题(二) 听力部分 Ⅰ.选出与你听到的句子在意义上最相近的选项(5 分) 1.A.Though they’re old,they like to enjoy music. B.They’re old,but they can enjoy music. C.They’re old,so they can’t enjoy music. 2.A.My mother has gone to Shanghai. B.M ...

北京市中考英语模拟试卷及答案

   2010~2011 学年度第二学期学业水平监测 九 年 级 英 语 学校 注 意 事 项 第一次模考 2011.2 班级 共 考试 120 学校名 姓名 考号 1. 试卷 2. 试卷 120 3. 试卷 4. 试 一 5. 6. 考试 班级 姓名 试卷 试 考号 试卷 一 第一 (共 24 ) 一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对 (共 4 分,每小题 1 分) 话读两遍。 1. 2. 3. 初三英语第一次模考试卷 第 1 页(共 12 页) ...

2010年12月 英语六级考后点评

   这次我们的写作题目看起来有一点难度, 但是我们 可以用固定句型结构把文章写下来。当我们把模板套 完了之后,需要同学们填充的时候,就发现具有一定 的难度。六级的写作经常考的是社会类的话题,很多 学生在日常生活中很难想到。尤其在考场上相对比较 紧张, 所以用模板的同学, 除模板以外的就有难度了。 我们在考试的时间只有 30 分钟左右,我们拿到这个 作文题目的时候,同学们将会发现这是我们六级考试 非常容易涉及考点的, 就是正反对比。 第一段写好处, 第二段写坏处,第三段再写出我们的观点。第一段中 ...

《疯狂英语?阅读版》2010年第11期

   若即.若离 In true love the smallest distance is too great, and the greatest distance can be bridged.?Hans Nouwens As a child, I remember hearing the proverb, “Absence makes the heart grow fonder.” How true, I thought. Then, in university, I read a poem ...

梅州市2010年普通高考英语口语

   附件: 2010 年普通高考英语 英语口语 梅州市 2010 年普通高考英语口语 计算机辅助考试考务工作实施办法 第一章 机构设置和考场建设 第一条 为切实做好全市英语口语考试的领导、组织、管理工 作,成立梅州市 2010 年普通高考英语口语考试领导工作小组。成 员如下: 组 长:安国强 副组长:邹伟荣、周小华、丘凯英、赖志勇 成 员:刘锦岳、何 新、钟 琛、姚建新、张国球、 赖剑棠、黄伟平、曾宪尧、叶皓华 各县(市、区)也应成立英语口语考试领导工作小组。 第二条 英语口语计算机辅助考试由市 ...

大学英语四级真题2010年12月

   日大学英语新四级(CET 4)考试 (CET2010 年 12 月 18 日大学英语新四级(CET-4)考试 Part Ⅰ Writing Directions: For this, part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 120 wo ...

2010年12月大学英语四级真题

   2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline giv ...

热门内容

派派小说_英语中的颜色

   pink 粉红色  salmon pink 橙红色  baby pink 浅粉红色  shocking pink 鲜粉红色  brown 褐色, 茶色  beige 灰褐色  chocolate 红褐色, 赭石色  sandy beige 浅褐色  camel 驼色  amber 琥珀色  khaki 卡其色  maroon 褐红色  green 绿色  moss green 苔绿色  emerald green 鲜绿色  olive green 橄榄绿  blue 蓝色  turquoise ...

英语_考生经验六级

   英语四级在 425-460 之间通过,但六级可能不只一次的徘徊在 350-424 之间 预期的结果:' V8 `, G, Z0 k2 Y 看过帖子并按要求做的,下次都能通过 。 : h: k) v! |3 Z% z' o ~1 a1 q0 g5 x3 R" a 小谈六级,之所以是小谈,因为我在 cet6 上栽过一个很大的跟头, 而且英语也一直很烂,虽然最终以 447 分通过了,但是这个成绩应该是 会被很多人不齿的.故此写个心得发个贴也不敢像考 600 多分的大师 们把帖子名字叫得很 ...

大学英语2听力答案

   Lesson 1 PART A I. a b a a b b a b a b II. c b c b c a b b c a Dialogue 1 1 c b d a c 2. south of the capital city \one dining room, two bedrooms, a kitchen, a garden \a refrigerator, a dishwasher, and an electric stove. \150,000 dollars Dialogue ...

八年级 下册 英语 unit 7 Would you mind turning down the music

   Unit 7 Would you mind turning down the music? 教学目标 (一)知识储备点 1. 本单元的语言目标是make requests and apologize(提请求和道歉)。围绕 这一目标,要涉及句型: Would you mind moving your bike? Not at all. I will do it right away. Could you please take out the trash? Sorry, I’ll do it ...

英语四级阅读理解模拟试题及答案详解15

   英语四级阅读理解模拟试题及答案详解 15 来源:考试大 2010/1/30 【考试大:中国教育考试第一门户】 模拟考场 视频课程 字号:T T Videoconferencing is nothing more than a television set or PC monitor with a camera Through the videocenferencing, not only your voice but also your face, the surroundings and ...