丰台区 2010 年初三毕业及统一练习
英语试卷
20
  10.5 考 生 须 知
  1、本试卷共包括四个部分,十道大题。
  2、本试卷满分 120 分,考试时间 120 分钟。
  3、在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和考试号
  4、试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。
  5、在答题卡上,选择题用 2B 铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
  6、考试结束,请将本试卷和答题卡一并交回。
听力理解( 第一部分 听力理解(共 24 分)
一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。(共 4 分,每小题 1 分)
二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下列各题所给的 A、B、C 三个选项中,选 择最佳选项。每段对话或独白读两遍。(共 12 分,每小题 1 分)
请听一段对话,回答第 5 至 6 小题。
  5. Where is Jack now? A. In a book shop. B. In the library.
  6. Who will give the talk? A. Dick. B. Jack 请听一段对话,回答第 7 至 8 小题。
  7. What does the man want to do? A. See a movie. B. Go to a park
  8. How much is a ticket? A.$
  20. B.$15 请听一段对话,回答第 9 至 10 小题。
  9. Where are they going? A. Paris B. London.
  10. When are they leaving? A. In June B. In July 请听一段对话,回答第 11 至 13 小题。
  11. How does the girl go to her school? A. By bike B. On foot
  12. Where does the girl eat lunch at school? A. In the lunchroom B. In her classroom
  13. What time does the girl leave school on Friday? A. 2:00 B. 3:00 请听一段对话,回答第 14 至 16 小题。 . C. At the swimming pool. C. Mr. Smith.
C. Watch a match. C.$5
C. Beijing C. In August
C. By bus C. In the cafe C. 8:00

  14. Which animal hurt the people last week? A. A koala bear. B. A monkey. C. A zebra.
  15. What is the speaker? A. A park keeper. B. A policeman. C. A teacher
  16. How many rules are mentioned in the passage? A. Four. B. Five C. Six 三、听对话,记录关键信息。(共 8 分,每小题 2 分) 请根据所听到的对话内容将所缺的关键信息填写在相应的位置上。对话读两遍。 CATFORD POLICE STATION MISSING PERSONS Name:
  17. Bush Address:
  18. Street Relative: Emily Bush (Sister) Clothes:
  20. T-shirt dark blue trousers white cap Other details: yellow hair and green eyes 第二部分 语言知识运用(共 27 分) 语言知识运用( 四、单项填空。(共 15 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
  21. Many people lost homes in Yushu earthquake. Sex: male Age: 5 Height:
  1.3 meters Phone number:
  19.
A. their B. they C. them D. theirs
  22. I have seven classes Monday. It’s really a busy day. A. at B. in C. of D. on
  23. l like watching TV shows my sister doesn’t. She thinks they’re boring. A. or B. and C. but D. so
  24. Mum, I want of these two coats. Sorry. You can only buy one of them. A. one B. all C. some D. both
  25. won the first place in the “Super Girl” singing competition? Lucy did. A. Who B. When C. Where D. Why
  26. Shops in big cities are than those in the country. A. expensive B. more expensive C. most expensive D. the most expensive
  27. You play football in the street. It’s too dangerous. A. wouldn’t B. needn’t C. mustn’t D. couldn’t
  28. It’s snowing now. You’d better your car slowly on a snowy day. A. drive B. drove C. driving D. to drive
  29. My little brother asks me him a story every day. A. tell B. told C. telling D. to tell
  30. Today, more and more people enjoy things online. A. buy B. bought C. buying D. to buy
  31. Don’t turn on the radio. Grandpa now. A. sleeps B. is sleeping C. has slept D. slept
  32. Have you ever seen the cartoon Tom and Jerry? Yes. I it many times. A. see B. saw C. will see D. have seen
  33. The pizza by my mum just now. would you like to have some? Yes, please. A. was made. B. made C. is made D. makes
  34. Could you please tell us the Would Expo in Shanghai? In July. A. when you will visit B. why you will visit C. when will you visit D. why will you visit
  35. ? Yes, please. I want to buy some CDs for my son. A. How do you do B. What’s wrong with you C. Can I help you D. Is that Mary speaking 五、完形填空。(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 I watched as my little brother was caught in the act. He was sitting in the corner of the living room, a __36__ in one hand and my father’s hymnbook(赞美诗集)in the other. As my father walked into the room, my brother cowered slightly(轻微地畏缩). He sensed
that he had done something __37__. I could see that he had __38__ my father’s new hymnal and scribbled(乱涂)in it. Now he was waiting for his punishment. For my father, books were knowledge. They were important to him. And yet he loved his children. What he did next was __39__. Instead of punishing my brother, he sat down, took the pen from my brother’s hand, and then wrote in the book himself, alongside the scribbles John had made:”__40__ work, 1959, age
  2.” How many times have I looked into your beautiful face and into your warm eyes looking up at me and __41__God for the one who has now scribbled in my new hymnal. You have made the book sacred(神圣的), as have your brother and sister. “Wow,” I thought. “This is __42__?” The years and the books came and went. Our family experienced what all families go through and perhaps a little bit more. But we always knew our parents __43__ us and that one of the proofs(证明)of their love was the hymnal by the piano. Dad taught us abour__44__ really matters in life: people, not objects; tolerance(宽容), not judgment; love, not anger. Now I, too, am a father. But unlike my father, I do not wait for daughters __45__ to take books from my bookshelf and scribble in them. From time to time I take one down, and give it to one of my __46__ to scribble in. and as I look at their artwork, I think about my father and the __47__ he taught me.
  36. A. book B. pen C. paper D. ruler
  37. A. wrong B. special C. dangerous D. different
  38. A. dropped B. read C. borrowed D. opened
  39. A. unnecessary B. unbelievable C. interesting D. important
  40. A. My B. Our C. John’s D. Father’s
  41. A. asked B. trusted C. respected D. thanked
  42. A. decision B. explanation C. punishment D. excitement
  43. A. loved B. encouraged C. pleased D. missed
  44. A. why B. which C. who D. what
  45. A. quickly B. secretly C. carefully D. suddenly
  46. A. children B. sisters C. brothers D. parents
  47. A. skills B. rules C. lessons D. subjects 阅读理解( 第三部分 阅读理解(共 44 分) 六、阅读短文,选择最佳选项。 阅读下面的四篇段额外呢,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。(共 26 分,每小题 2 分) A Welcome to Little Star Children’s Book Centre This week’s specials(特价书):

  48. What’s the name of the cat? A. Danny B. Puss C. Dreamland D. Little Star
  49. How many pictures are there in The Secret Key? A. Sixty B. Forty-eight C. Forty-five D. Twenty-eight
  50. If you want to read about dinosaurs, you should buy . A. Puss the Cat B. A Monkey’s Adventure C. The Lost World D. The Secret Key B It took me three long and hard years to get a lovely little dog named Dion. My family and I met it at a dog show. We drove for four hours to its owner’s house where she showed us three little dogs, two males and one female. They were so lovely with their little legs, long bodies and heads that looked too big for their bodies. It took me a long time to decide which one I wanted, but I finally decided when the female came up to me and licked(舔) my face. My mother and I took Dion to a kindergarten(幼稚园)for little dogs. She was very shy and hid from people. But she was very friendly with the other dogs. If you want to get a dog, think about your time and the work you must do. I walk Dion four to six times a day. I feed her, spend time with her and watch her part In a movie is coming up, I still have to take care of her. It is a lot of work to keep her clean. Sometimes when I brush her I end up with hair all over me. But I think it is all worth it. Dion also gives her love to me in return. She is always there to lick me and lie on me. I like playing with her. I think she can tell when I am happy, sad, angry or troubled. Dion is not only my dog, but she is also my friend.
  51. What does Dion look like?

  52. The writer finally decided to take Dion because .
A. it was very clean B. it was the youngest one C. it was very quiet D. it was friendly to him
  53. Paragraph 4 tells us that keeping a dog is a job. A. hard B. funny C. popular D. dirty C Maybe you are an average student. You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better scholar if he or she wants to. Here’s how.
  1. Plan your time carefully. When you plan your work, you should make a list of things that have to do. After making the list, you should make a schedule(日程表)of your time. First your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. Don’t forget to set aside enough time for entertainment. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will make you realize what it happening to your time.
  2. Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.
  3. Make good use of your time in class. Take advantage of class time to listen to everything the teacher says. Really listening in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.
  4. Study regularly. When you get home from school, go over your notes. Review the important points that your teacher mentioned in class. If you know what your teacher is going to discuss the next day, read that material. This will help you understand the next class. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer.
  5. Develop a good attitude about tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don’t pass a test, so don’t be overly- worried. There are other methods that might help you with your studying. You probably discover many others after you have tried these.
  54. A schedule will help you . A. finish your work quickly B. solve all your problems C. find more time for your problems D. know what is happening to your time
  55. If you listen carefully in class, you . A. can do less work after class B. don’t have to take any notes C. don’t have to do any work after class D. can remember everything the teacher says
  56. Which of the following is true? A. Tests are the most important parts in your study. B. You should review everything your teacher mentioned in class. C. If you have a good place to study, you’ll become a top student. D. Planning work will make you clear about what to do and when to do it.

  57. The best title for this passage is . A. How to make a plan C. How to pass a test Have you seen Avatar(《阿凡达》)?
B. How to improve your study D. How to review your lesson D
It’s a popular movie this year. It is three-dimensional(3D), so you may have to wear a special pair of glasses to see it. The 3D glasses make the images(图像)from the movie look like they are coming straight at you. More and more 3D movies are coming to theaters. Some say that 3D TV sets will come into our homes in the near future. Three-dimensional technology can make TV and movies more exciting. But people with eye problems may get headaches if they spend too much time watching 3D movies. Why? When we look at an object, each eye sees it at a different angle(角度). Our eyes send the two images to our brain, and the brain puts them together. That’s how we see depth. Three-dimensional technology uses two film projectors(投影机). One projects a left eye image and the other projects a right eye image. 3D glasses allow us to see a different image in each eye. There are a lot of people walking around with very small eye problems, for example an eye muscle imbalance. Under normal situations, the brain can get used to their eyes so they can see things normally. But when they are watching a 3D movie, the images projected to their eyes can’t be put together by their brain. So the brain needs to work harder at “reading” the images. That makes it easier for these people to get dizzy or develop headaches. Dr John Hagan, an eye doctor in Kansas City, said some people who do not see depth normally cannot see in 3D at all. He said people whose eyes can’t focus on(聚焦)the same object at once will have trouble seeing 3D images.
  58. When we wear a pair of 3D glasses, . A. our brain will get a different image from each eye B.
 

相关内容

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2010年北京市东城区中考英语二模试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的学 习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语言, 为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你在伦敦 呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生 ...

2010年北京市丰台中考英语一模试题及答案

   丰台区 2010 年初三毕业及统一练习 英语试卷 2010.5 考 生 须 知 1、本试卷共包括四个部分,十道大题。 2、本试卷满分 120 分,考试时间 120 分钟。 3、在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和考试号 4、试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。 5、在答题卡上,选择题用 2B 铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。 6、考试结束,请将本试卷和答题卡一并交回。 听力理解( 第一部分 听力理解(共 24 分) 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读 ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

北京市海淀区2010年中考一模英语试题(扫描版)

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

北京市朝阳区2010年中考一模英语试题(扫描版)

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2010年北京市西城区中考英语一模试题及答案

   中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 中国最大的教育门 ...

2010年北京市崇文区中考英语一模试题及答案

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2010年中考英语试题分类汇编-句子翻译

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题五句子翻译 年中考英语试题分类汇编( 专题五 考点一、根据中文补全句子 (2010 江苏省宿迁市五、根据所给汉语完成下列句子,每空词数不限 ,满分 10 分) 61. 迈克敲了敲门,但没有回应。 Mike ▲ the door, but there was no answer. 62. 昨天这位医生为病人做手术了吗? Did the doctor ▲ the patients ye ...

2010年北京市崇文区中考英语一模试题

   崇文区 2009-2010 学年度第二学期初三统一练习(一) 英语 四,选择填空(共 15 分,每小题 1 分) 1. Would you like to go for a walk with ? Sure, I'd love to. A. I B. mine C. my D. me 2. The Shanghai Expo opened May 1, 2010. A. on B. in C. to D. at 3. There many trees and flowers in the f ...

热门内容

2010年12.月大学英语六级考试真题和答案

   2010 年 12 月 Part I Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given to the Study of Chinese You should write at Chinese. least 120 ...

酒店外语培训 英语

   酒店外语培训 资料来源:乌鲁木齐商业学院 2004/02/20 一 酒店基础礼貌服务用语 1 礼貌地与客人打招呼及称呼客人,表示你对他们的热情欢迎: ? “早上好,小姐/先生。“Good morning, madam/sir.” ” ? “下午好,小姐/先生。“Good afternoon, madam/sir.” ” ? “晚上好,小姐/先生。“Good evening, madam/sir.” ” 客人喜欢听你称呼他的姓氏,因此尽可能常用,如: “王先生,陈小姐,李太太”等。 ? “很 ...

戴窑高级中学2010届高三英语复习计划

   戴窑高级中学 2010 届高三英语复习计划 本届高三是实施新课程改革的第五年,我们可以说,大致上已经有了整体高考 方向上的把握。高中阶段的英语新课程要使学生通过学习英语提高综合素养,而针对 于我们,高考中抓成绩才是硬道理。因此我们认为首先要在思想上做好充分的准备, 做到以全新的姿态迎接 2010 高考,打一场有备之战。 一、指导思想: 根据英语教学规律,以新课程标准为准绳,以《考试说明》为依据,以巩固和落 实基础知识为中心,以培养读写能力为重点,反对低层次的重复操练,代之以阅读能 力培养为主 ...

英语四级作文句型

   作文句型 开头 Recently, the problem of … has aroused people’s concern. 最近,…问题已引起人们的关注. Internet has been playing an increasingly important role in our day-to-day life. It has brought a lot of benefits but has created some serious problems as well. 互联网已在我 ...

英语口语课课件

   下面是一道经典的英语填空题,注意 所有空 下面是一道经典的英语填空题 注意,所有空 注意 格均为同一个单词: 格均为同一个单词 Nothing is greater than God . Nothing is more evil(邪恶的 than the Devil (恶魔 邪恶的) 恶魔). 邪恶的 恶魔 Nothing The poor have . Nothing The rich need . Nothing If you eat , you will die . Choose th ...