嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
2010 年北京市高级中等学校招生考试英语仿真冲刺卷二 英 语 考生须知:本试卷共 8 页,共十道大题,75 道小题。满分 120 分,考试时间 120 分钟。 一、听对话选图(4 小题,共 4 分)

  1、

  2、

  3.、

  4、 二、听对话或独自选择答案(12 小题,共 12 分) 听下面的对话,回答第
  5。6 小题。
  5.What is the man looking for? A.Some history books. B.Some English books.C.Some math books
  6.Where ire they talking? A.In the hospital. B.In the library C.On the farm. 听下面一段对话,回答第
  7,8 题。
  7.What colour does the man NOT like? A.Black. B.Red. C.Go to the office.
  8.How much will the man pay for the MP3? A.5 dollars. B.45 dollars.C.50 dollars. 听下面一段对话,回答第
  9,10 小题。
  9.What are they going to do this evening? A.Go to the supermarket. B.Go to the concert. C.Go to the office.
  10. Where are they going to meet? A. Outside the cinema B. In the park C. At Betty’s house 听下面一段对话,回答 11 至 13 题
  11. What is Rose busy with? A. Her trip plan B. Her school exam C. Her summer program
第 1 页 共 13 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用

  12. Who will go camping with Rose? A. Bill B. Her sister C. Her classmate
  13. How does Rose find Bill’s suggestion about camping? A, Wonderful B. Crazy C. Strange 听下面一段对话,回答第 14 至 16 题
  14. Whom is the man speaking to? A. Students B. Teachers C. Reporters
  15. When does the school newspaper come out? A. On Monday B. On weekdays C. On Friday
  16. What is the best reason for taking the job according to the speaker? A. To learn to write B. To make money C. To have fun 三、三、听对话或独自记录信息(4 小题,共 8 分) 录音中是一家宾馆对 Peter 电话的回复。 听两遍后根据所听内容完成下面的表格(每空不多于 两个词)。 (录音播放前有 40 秒钟的读题时间)
四.单项填空(15 小题,共 15 分)
  21. old man behind Mary is university teacher. A. An; an B. A, the C. The, a D. The; an
  22. The American student could speak only Chinese, but he managed to communicate with us. A. few B. little C. a few D .a little
  23. The air in mountain areas is that in big cities. A. as fresh as B. fresher than C. as dirty as D. dirtier than
  24. Keep practicing and you your English. A. improve B. will improve C. improved D. were improving
  25. ?Did you call Sara back? ?I didn’t need to, we’ll have a meeting together tonight. A. though B. unless C.. because D. if
  26. The new library building last week. A. was completed B. is completed C. completed D. has completed
  27. people are waiting to watch the raising of the national flag at Tian’an Men Square. A. Hundred B. Thousand C. Two hundreds D. Thousands of
  28.一 Do you know the man with sunglasses is? ?I’m not sure. Maybe a reporter. A.who B.what C.where D. how
  29. John failed to climb to the top of the mountain several times, he didn’t give up.
第 2 页 共 13 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
A. Although B. Because C. Whether
  30.? will the supper be ready? I’m very hungry. 一 In a minute. A.How soon B。How long C. How much D. How often
  31.?Why did you buy a radio? ? English. A.Learn B.Learning C.To learn D.Be learning
  32. ? will your headmaster come back from Australia. ?In a few days. A.How often B.How soon C.How fast D.How much
  33. 一 When were you born? 一 I was born the morning of May 7, 19
  95. A.in B. on C. at D. of
  34. Could you please tell us in Shanghai? A.when will you visit the World Expo B.when you will visit the World Expo C.when the World Expo will you visit D.when the World Expo you will visit
  35.?You have seen the film The Dead Reading, haven’t you? ?. How I wish to see it again! A.No, what a pity B.No, I haven’t C.Yes, I like it D.Yes, it's boring 五、完形填空(12 小题,共 12 分) 阅读下面短文,掌握其大意。然后从 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。 Many scientists say that the world is getting hotter and hotter. If they are right, the ice at the North and South Pole will melt eventually. If this happens, the sea will rise and may cover most 36 all of Singapore. This will force everybody to move to a 37 country. We know that the sun 38 the earth. The heat from the sun hits the 39, and some of it goes back into the sky. However, factories and cars 40 a lot of carbon dioxide (二氧化碳). When the gas rises into the sky, the heat from the sun can come 4l them but the heat from the ground cannot. It 42 near us in the sky and makes the 43 hotter and hotter every year. Scientists call this the “greenhouse effect” because a greenhouse is a small glass 44 which is hot inside. It is used for growing plants in cool countries. Many countries are 45 about the greenhouse effect. They are trying to stop factories and cars from sending 46 gases into the sky. Scientists are not sure when the world will get much hotter. Some people say that the greenhouse effect has 47 already and has begun to affect the world’s weather.
  36.A. and B. or C. but D. till
  37.A.hotter B.1arger C. safer D. farther
  38.A.shines B.circles C.covers D.heats
  39.A. ground B. sky C. mountain D. forest
  40. A. make B. spread C. produce D. form
  41.A. through B. over C. into D. toward
  42. A. hides B. continues C. follows D. stays 43 A. cloud B. air C. season D. temperature
  44.A. building B. flat C. tool D. machine
第 3 页 共 13 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用

  45.A.excited B.disappointed C.worried D. pleased 46- A.dangerous B.harmful C.heavy D.useful
  47. A.meant B.improved C.started D. stopped 六、阅读短文选择最佳选项(13 小题,共 26 分) 阅读下列短文,并做每篇短文后的题目。从每小题所给的四个选项中.选出能回答所提 问题或完成所给句子的最佳答案。

  48.The animals in Tongjiang Zoo are from . A. Yunnan B. South China C. Northeast China D. different places
  49. Mr. and Mrs. Green are going to the zoo with their five-year-old son. They have to pay for the tickets. A.fifteen yuan B。thirty yuan C.forty-five yuan D.sixty yuan
  50.Which of the following is NOT true? A. The ZOO has a history of more than twenty years. B. You can see many rare (珍贵的) animals in the ZOO. C. You can see 2 000 kinds of different animals in the zoo. D. You can get some basic knowledge of the animals in the zoo. B At the shopping mall, you probably think about spending, not saving. Think about all the lights that keep the mall bright. Think about all the water faucets (水龙头) in the toilet. Think about all the air conditioning in summer. Saving energy is a hot topic for such a big place!
第 4 页 共 13 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
Many things at the mall use energy. Electric lights, infrared (红外感应) faucets and airconditioners need electricity to work. way to save energy is by keeping lights clean. More and One more dust and dirt make the lights less bright. When malls keep lights clean, they can use fewer lights and keep the area just as bright. Using fewer lights means using less energy. You step up to the water faucet. The water starts to flow. You don’t have to touch a thing. Why do malls have such fancy faucets? The answer is simple. They save water. Sometimes people forget to t urn the water off after they wash. Infrared faucets turn themselves off. The……..
  51. is a hot topic for a big mall. A.To spend money B.To Save energy C.To keep the mall bright D.To buy things
  52.What will the fourth paragraph probably talk about? A.How to save water when using infrared faucets irl the mall. B. How to save energy when using air?conditioners in the mail. C.How to save money When shopping in the mail. D.How to spend money when shopping in the mall.
  53.The best title for the passage is . A.Lights, faucets and air?conditioners B. Spending less money C.Energy saving at the mall D. A hot topic C Here are some tips (建议) on how to stay safe in earthquakes (地震).
  1.Stay inside and duck and cover. Get under a desk or table, or stand in a corner or under a doorway. Cover your head and neck with your arms.
  2.Move against a wall if in a high building with no protective desk or table nearby. Cover your head and neck with your arms.
  3.Try to get into an open area away from trees, buildings, walls, and power lines (电杆) if outdoors。
  4.Pull over (停靠) to the side of the road away from overpasses (天桥) and power lines if driving. Stay in your car until the shaking ends.
  5.Get away from shelves or other areas where objects may fall if in a crowded store or public area. Do not run for the door. Lower your body close to the ground and cover your head and neck with your hands and arms.
  6.Stay in your seat if in a cinema or a theater. Get below the level of the back of the seat and cover your head and neck with your arms.
  7.If you take cover (躲避) under a strong piece of furniture,hold on to it and be prepared to move with it.
  8.Try to stay away from kitchens, where there are often many objects that might fall or get burnt.
  54.The underlined word “duck” in Tip 1 means . A.a water bird with short legs B. some kind of meat for eating C.walk like a duck D. lower your head or body very quickly
  55. should be the most important part(s) to be protected in an earthquake. A.Your head and arms B.Your arms C.Your neck and arms D.Your head and neck
第 5 页 共 13 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用

  56. Tip3 and Tip4 give you some advice on what you should do when you are . A. inside a building B. outside a building C. in your house D. in a store D My parents taught me not to waste food. My mum always found ways to make leftovers (剩余食物) taste good. I went to I1an to learn about some of their special food. As I was three, I learned about the food and the history of the area. I learned that they don’t waste food, either, and they use leftovers! Many years ago, there was not enough food for everyone. People learned to cook and eat almost everything. They had to think of ways to make special dishes. One of these dishes is kao zha. It’s made with leftovers like meat, soup, oil and fat. That might not sound very good, but it does taste good. Today, kao zha is a special dish at big banquets (宴会). Another famous dish is called zao bing. It’s made with fruit, meat and other things. I really liked it! But I didn’t want to eat too much. It has a lot of fat in it. I smelled something burning and I saw smoke, so I found another special food of the I1an area?duck meat. The duck meat is put in a big oven (炉子) to cook it. Smoke keeps the meat fresh. I don’t usually eat meat, but this duck meat was delicious! It tasted sweet. Ilan is a great place with delicious food. I hope I can come back again!
  57. The writer learns from her parents . A. not to eat leftovers B. to eat good food C. not to waste food D. to make good food
  58.She finds that people in Ilan . A. always waste food B.don’t use leftovers C. don’t have enough food D. can cook special food
  59.Kao zha is a good dish that is made with . A. fruit, meat and other things B. fresh and sweet duck meat C. some different leftovers D. meat, soup and fruit
  60.There are kinds of special foods mentioned in the passage. A. two B. three C. four D. five 七、阅读短文还原句子(4 小题,共 8 分) 通读短文,从所给的选项中选择 5 个句子填人短文空白处,使其文理通顺。 I believe 1istening is powerful medicine. Studies have shown it takes a doctor about 18 seconds to interrupt a patient after he begins talking. It was Sunday. __61 I got into her room. She was an old woman, sitting at the edge of the bed, trying to put socks on her feet. When she saw me, she asked if I could help put on her socks. Usually l asked my patients something like this: “How are you feeling? The nurse said your son is visiting you today. 1 believe you really look forward to seeing him.” She stopped me with a serious voice. “Sit down, doctor. This is my story, not your story.” I was surprised and embarrassed. I sat down. __62 She began to tell me that her only son lived around the corner from her, but she had not seen him for five years. She believed her
第 6 页 共 13 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
health problems were worse because of the stress of missing her son. After hearing her story and putting on her socks, I asked if there was anything else I could do for her. 63 All she wanted me to do was to listen. Each story is different. Some are clear; others are not. Some have a beginning, middle and end. Others wander without a clear ending. Some are true; others are not. __64 What matters to the storyteller is that the story is heard?without interruption or judgment. Listening to someone’s s
 

相关内容

2010年北京市高级中等学校招生考试英语仿真冲刺卷二及详细解析(word版、含听力音频)

   2010 年北京市高级中等学校招生考试英语仿真冲刺卷二 英 语 考生须知:本试卷共 8 页,共十道大题,75 道小题。满分 120 分,考试时间 120 分钟。 一、听对话选图(4 小题,共 4 分) 1、 2、 3.、 4、 二、听对话或独自选择答案(12 小题,共 12 分) 听下面的对话,回答第 5。6 小题。 5.What is the man looking for? A.Some history books. B.Some English books.C.Some math bo ...

2010年北京市高级中等学校招生考试英语仿真冲刺卷一

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 2010 年北京市高级中等学校招生考试仿真冲刺卷一 英 语 考生须知:本试卷共 8 页,共十道大题,75 道小题。满分 120 分,考试时间 120 分钟。 一、听对话选图(4 小题,共 4 分) 1. 2. 3. 4. 二、听对话或独白选择答案(12 小题,共 12 分) 听下面一段对话,回答第 5,6 小题。 5. Where is I.ily going for her French lesson? A. In h ...

2010年北京市高级中等学校招生考试英语仿真冲刺卷二

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 2010 年北京市高级中等学校招生考试英语仿真冲刺卷二 英 语 考生须知:本试卷共 8 页,共十道大题,75 道小题。满分 120 分,考试时间 120 分钟。 一、听对话选图(4 小题,共 4 分) 1、 2、 3.、 4、 二、听对话或独自选择答案(12 小题,共 12 分) 听下面的对话,回答第 5。6 小题。 5.What is the man looking for? A.Some history books. ...

2010年北京市高级中等学校招生考试英语仿真冲刺卷一及详细解析(word版、含听力音频)

   2010 年北京市高级中等学校招生考试仿真冲刺卷一 英 语 考生须知:本试卷共 8 页,共十道大题,75 道小题。满分 120 分,考试时间 120 分钟。 一、听对话选图(4 小题,共 4 分) 1. 2. 3. 4. 二、听对话或独白选择答案(12 小题,共 12 分) 听下面一段对话,回答第 5,6 小题。 5. Where is I.ily going for her French lesson? A. In her school. B. In a language school. ...

北京市2009年高级中等学校招生考试英语试卷答案

   1 北京市 2009 年高级中等学校招生考试 1.B 2. A 3. B 4. C 5. C 6. A 7. A 8. C 9. A 10. B 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 16. B 17. A 18. C 19. A 【解析 解析】考查人称代词用法.根据句意"我们非常喜欢他"可知,在此 解析 需要的是人称代词,C,D 答案被排除;因为作主语,B 项是宾格不正确,故选 择 A. 20. A 【解析】考查特殊疑问句.根据答语"张怡 ...

北京市2008年高级中等学校招生考试英语试卷答案

   北京市 2008 年高级中等学校招生考试 1.A 2.D 3.C 4.D 5.A 6.B 7.A 8.C 9.C 10.B 11.B 12.C 13.A 14.B 15.A [解析]考查人称代词主格,宾格及物主代词的形容词性,名词性的区别. 介词后要用介宾,文中 with 为介词,故用宾格,所以选 A.本题易. 16.B [解析]考查有关时间介词.在早上应为 in the morning.如果表示某一特 定情况下的上午应为 on.如:on a cold morning.本题易. 17.D [ ...

2010年河南省初中学业水平暨高级中等学校招生考试英语试卷,答案,听力材料

   12999 英语网 en.12999.com 2010 年河南省初中学业水平暨高级中等学校招生考试试卷 英 语 注意事项; 1 本试卷批 l0 页。满分 120 分。考试时间 100 分钟 2 请用监、黑色钢笔或圆球笔直接答在试卷上。 3 答卷前请将密封线内的项目填写精楚。 题号 一 分数 小题, 一、听力理解(20 小题,每个小题 1 分,共 20 分) 听力理解 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给 A、B、C 三个选项中选出最佳答 案,并将其标号填入题前括号内。 ...

2008年河南省初中毕业生学业暨高级中等学校招生考试试卷英语

   www.xkb1.com 新课标第一网 座号 2008 年河南省初中毕业生学业暨高级中等学校招生考试试卷 英 注意事项: 语 1.本试卷共 10 页.满分 120 分,考试时间 120 分钟. 2.请用钢笔或圆珠笔直接答在试卷上. 3.答卷前请将密封线内的项目填写清楚. 题号 分数 一 二 三 四 五 六 七 总分 得分 评卷人 一,听力理解(20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 第一节 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最 佳选项,并将 ...

2006年普通高等学校招生全国统一考试英语考试大纲解读

   2006 年普通高等学校招生全国统一考试英语考试大纲解读-作者:陶百强 陶百强 taobq@126.com 来源:《中学生英语》高三版 2006 年第 4 期第 4~7 页(若引用,请注明来源) 版权所有,抄袭必究。作者 taobq@126.com 鉴于我国高考是“高厉害关系测试” (high-stake testing),即高考成绩直 接影响考生是否能进入高等学校或进入哪类高等学校学习,指导高考命题和考生复习备考的高考考试大纲对于广大师生 非常重要,考试大纲的颁布也有利于将测试“去神秘化” ...

2009年济南市高中阶段学校招生考试英语试题

   试题库(www.38ti.com) ,海量试题资源免费下载! 2009年济南市高中阶段学校招生考试 2009年济南市高中阶段学校招生考试 英 语 第Ⅰ卷(选择题 共80分) Ⅰ.听力测试 A)听录音,在每组句子中选出一个你所听到的句子.每个句子听一遍.(5分) 1.A.That story is really funny. B.Let's play computer games,Linda. C.I don't like documentaries because they're borin ...

热门内容

09年12月英语六级真题?试卷点评

   首先想说四六级考试是非常成熟的考试,每次的难度出题的风格继承以往的一贯性的特点, 不会出现很大规模的突破,这次的考试比如说作文这次的六级作文跟听力当中有一些新特 点。 作文新的特点不用把它看得是个很大的变化,现在四六级考试的部分作文是非常的稳 定,完全考的是议论文,这点参加六级或者是其他将要参加六级的同学都要有感觉,现在是 作文部分是最稳定的时期, 出题人全部采用议论文的方式出题, 而不像多年前我们多次使用 过书信的格式应用文和图表文, 这两种暂时不会被考到了, 主要的原因是议论文考起来题目 ...

外教社第三版大学英语精读第3册

   Unit 1 Text A young man finds that strolling along the streets without an obvious purpose can lead to trouble with the law. One misunderstanding leads to another until eventually he must appear in court for trial…… A Brush with the Law I have only ...

新概念英语第四册课后练习答案完整版

   新概念英语 4 答案,新概念英语第四册答案 Unit 1 CABDD BDAAC AB Unit 2 BCBDC ACAAD BC Unit 3 CABDA CDABA CD Unit 4 ACCAB BCDAA BD Unit 5 CABAB DACBB DD Unit 6 CACCC AAADB AA Unit 7 DCABA BACDA AC Unit 8 BDABD BAABC BC Unit 9 CDBAA CABAC AD Unit 10 CAABD CBBDC AA Unit ...

英语听力学习策略分析

    第 15 卷 第 4 期  2 0 0 1 年 12 月 湖 南 大 学 学 报  ( 社 会 科 学 版 ) Jou rna l of H unan U n iversity (Socia l Science Ed ition ) V o1. 15, N o. 4 D ec. 2 0 0 1 英 语 听 力 学 习 策 略 分 析 邓 媛 ( 湖南大学 外国语学院, 湖南 长沙, 410082)    [ 摘 要 ] 分析了英语听力学习策略的可教性和有效性, 以及在听力学习中的具体表现和 ...

七年级英语单词词组综合复习

   新目标英语 七年级上期词组总复习 词 组 汉 语 你叫什么名字? 你叫什么名字? 词 alarm clock 组 汉 语 闹钟 录象带 在…和…之间 what's your name? Nice to meet you 见到你很高兴 名字 姓氏 电话号码 电话号码 身份证 姓氏 非常感谢 不用谢 用英语 电子游戏 电子游戏 失物招领 一套, 一套,一副 为…而感谢 全家照 笔友 video cassette between…and… tennis racket soccer ball Let ...