2010 年初三英语 9 月份月考试题
第一部分 听力部分 一、 听力测试(共三节,满分 25 分) 第一节(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 个问题。每个问题后有三个答语。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。 听完每个问题后, 你都有 5 秒钟的时间来作答和阅读下一个小题。 每个问题仅读一遍。 ( )
  1. A. He is tall. B. He’s reading. C. He’s at home. ( )
  2. A. Not much. B. Thirty dollars. C. I like it. ( )
  3. A. That’s all right B. You’re welcome C. Thanks a lot ( )
  4. A. Thanks.The same to you. B. I’m OK. C. Me,too. ( )
  5. A. At times. B. At 8:10 am. C. Not yet. 第二节(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段小对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间的来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话仅读一遍。 ( )
  6. How much will the woman pay? A.30 cents. B. 60 cents. C. 20 cents. ( )
  7. What’s the man doing? A.Buying a suit. B. Cleaning the floor. C. Looking for a washroom. ( )
  8. What’s the woman probably going to do? A. Invite Alan to the party. B.Visit her friend Mike. C. Send an invitation to the Blacks. ( )
  9. Where is the conversation take place? A.In the post office. B.In a department store. C. In a restaurant. ( )
  10. What does the man mean? A.The woman looks like the owner of the supermarket. B.The woman did too much shopping from the supermarket. C.The woman seems to have bought her things outside the supermarket. 第三节(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 4 段大对话或独白。每段大对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项。听每段对话和独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟; 听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间,每段对话或独白听两遍。 听第 11 段材料,回答第 11 至 13 题。 ( )
  11. Which country in NOT mentioned in the conversation? A.France. B. England. C. Italy. ( )
  12. What are the Grand Canyon and Niagara Falls famous for? A. Their long history. B. Their special colors. C. Their natural beauty. ( )
  13. Where are the speakers now? A. In the USA . B. In Taiwan. C. In Italy. 听第 12 段材料,回答第 14 至第 16 题。 ( )
  14. Which is the following is true? A. The two speakers went to the cinema together. B. The man enjoyed the movie while the woman didn’t.
1
C. The woman liked the movie but didn’t enjoy it much.. ( )
  15. What ruin(毁坏)the whole thing? A. There is a sudden failure of power. B. Two people kept talking loudly through the movie.. C.Two impolite people kept quarrelling throughout the movie.. ( )
  16. Why does the man want to leave in such a hurry? A.Because the woman says that he was the very impolite person. B. Because he has something important to do. C. Because it’s time for his appointment with someone else. 听第 13 段材料,回答第 17 至第 20 题。 ( )
  17. Why does Jane want to get a job? A. She wants to give her father money. B. Her friends all have jobs. C.She needs money for herself. ( )
  18. Why doesn’t Jane’s father give her a lot of money? A. Because he doesn’t want her to go out with her friends. B.Because he doesn’t have enough money. C.Because he doesn’t want her to spend money. ( )
  19. What is Jane’s father worried about? A. She won’t have enough time for her homework. B. She’ll waste her money. C. She’ll come home late at night. ( )
  20. Which of the following is NOT mentioned in the conversation? A. Jane decides to work at her father’s shop. B. Jane doesn’t want to clean the toilets. C. Jane doesn’t want to get paid by the hour. 听第 14 段材料,回答第 21 至第 25 题。 ( )
  21. Why did the woman go to the Lake District? A. She went there to visit her friends. B. She went there on holiday. C. She went there on business. ( )
  22. What happened to her when she visited a church in Kendal? A. She couldn’t find her way to the hotel. B. She ran into an old friend in the churchyard. C. A man robbed her. ( )
  23. How many things in her bag did she lose according to the passage? A. Three. B. Four. C. Five. ( )
  24.When did the police call the woman? A.Four days later. B.When she was at the railway station to leave. C.After she angrily called the police station. ( )
  25.Which of the following is probably true according to the passage? A.The police found the man for the woman,but all her things were missing. B.The man always robbed people on the street. C.The woman thought the man who robbed her was unhappy in his life. 第二部分 笔试部分 二、 选择填空(本题共 15 分,每小题 1 分) 从各题所给的 A、B、C、D 四各选项中,选出一个最佳答案。
2
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
)
  26.I don’t know how to remember this word. You should learn it by conversations. A.looking up B.getting up C.writing down D.making up )
  27.Thanks for helping me with my English. . A.It doesn’t matter B.It’s kind of you C.That’s right D.Not at all )
  28.I don’t want to tell you about it. Believeme.I won’t let out the . A.matter B.influence C.secret D.duty )
  29.What your teacher to be so angry with you? I have been late for three times this week. A.brought B.took C.made D.caused )
  30.Have you visited Expo 2010 Shanghai recently? No.My family can’t the tickets. A.afford B.pay C.cost D.spend )
  31.Where did you go after school yesterday? Nowhere.I went home and did my homework. A.just B.right C.only D.exactly )
  32.Who the China Pavilion of Shanghai Expo? I am not sure.It’s really excellent building. A.studied B.visited C.experienced D.designed )
  33.It’s best to things done quickly. OK.I’ll stop to work right now. A.get B.let C.allow D.make )
  34.It’s said that Mark is a person. Yes.He seems to know everything. A.crazy B.careful C.polite D.knowledgeable )
  35.My family going to visit Beijing next month. I hope to visit there,too. A.is B.was C.were D.are )
  36.Look at that girl! Is it Susan? No, it be her. She has gone back to her hometown. A. mustn’t B. can’t C. needn’t D. wouldn’t )
  37.Do you know how to pronounce this word? Yes.I in the dictionary yesterday. A.looked it up B.worked it out C.gave it away D.picked it up )
  38.We can use QQ to communicate with each other online. Good.Will you please show me ? A.which to use B.how to use it C.what to use D.where to use it )
  39. Do you know the man under the tree? Sorry, I don’t know . A. how is he B. what is he C. who he is D. bother )
  40. It was a difficult time, but we never hope. A. put up B. gave up C. picked up D. used up
3
三、完形填空(本题共 15 分,每小题 1 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 4155 各题所给的 A、B、C、D 四各选项中,选出一 个最佳答案。 My life,as it really is,is always filled with sadness and little joy.However,no matter what happens,I can always face it (
  41).In July,last year,I couldn’t believe the (
  42) that I was allowed to enter the only key high school in my hometown.Then I (
  43) to my home and told my parents.But my father didn’t seem as (
  44) as I was.He just kept smoking without saying a word and my mother put her head down and couldn’t help crying. What I saw didn’t make me surprise.I knew very well what my family was (
  45).My mum had been in bed for two years because of her disease.I knew my family lived a (
  46) life and couldn’t afford my tuition fee.I felt so upset at that moment but I could say (
  47) to my parents. I decided to help my father with his work to support my family instead of (
  48) my schooling. To my surprise,things completely (
  49) just three days before the beginning of the new term.(
  50) head teacher who had taught me three years came to my family with some money,which had been (
  51) by my schoolmates.He encouraged me,” Always have a dream.” At the same time,my father also earned some extra money (
  52) he could afford part of my tuition fee. I knew I was such a lucky dog and (
  53) to study harder in return.With tears in my eyes,I stepped into the key high school that I had dreamed of. I have been studying hard since I entered the high school.Whenever I meet difficulties,I always (
  54) my teacher and schoolmates,and I can (
  55) get enough courage to go on.Because I have a college dream and must work hard for it no matter how hard life is.Just as a philosopher’s saying goes,” When one door shuts,another door opens in life.” ( )
  41. A.differently B.bravely C. carefully D. freely ( )
  42. A. idea B. story C. advice D. news ( )
  43. A. walked B. rushed C. jumped D. flew ( )
  44. A. nervous B. excited C. interested D. surprised ( )
  45. A. about B. like C. against D. for ( )
  46. A. strange B. rich C. happy D. hard ( )
  47. A. nothing B. something C.everything D. anything ( )
  48. A. going B. stopping C.continuing D. enjoying ( )
  49. A.appeared B. took place C. happened D. changed ( )
  50. A. His B. Their C. My D. Mine ( )
  51. A.raised B. spent C. collected D. planned ( )
  52. A. what if B. because of C. even though D.so that ( )
  53. A.pretended B. decided C. predicted D. thought ( )
  54. A.dream of B. think of C. hear about D. hear of ( )
  55. A. never B. sometimes C. always D. seldom 四、阅读理解(本题共 30 分,每小题 2 分) 阅读下列材料,从每题所给 A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳答案。 A Tomorrow was his girlfriend’s birthday and the young man was having trouble in deciding on a gift for her.He had a very special reason for a right present:tomorrow he was going to make an
4
offer of marriage to her. He finally decided on perfume.All girls like perfume.But what kind did she prefer?He couldn’t ask her,because that would spoil the surprise. At last he got an idea.That afternoon,pretending to take Frank for a walk,he went to his girlfriend’s house and got the dog.Together,they went directly to the perfume counter of the town’s biggest supermarket.He asked a clerk to open a large number of bottles and out the stoppers(瓶 塞)under the dog’s nose. Resting in the young man’s arms,Frank began to get tired and bored as this game went on.Then he suddenly became lively,wiggling in the young man’s arms and barking excitedly,as the clerk put one stopper under his nose.”I’ll take that one,” said the young man. “My favorite perfume!”said the delighted girl the next morning.”How did you know?”she asked,putting some perfume behind each ear. “Intuition(直觉),I guess.”said the young man,deciding that it wasn’t exactly wrong to tell a lie.One day,after they were married,he would admit that his intuition had really been a little dog. ( )
  56. Frank is the name of . A.a supermarket B. the young man C. the little dog D. the young man’s girlfriend ( )
  57. The young man found it difficult to choose a gift for his girlfriend because A. he didn’t have enough money B.he lived far away from the town C. he didn’t know what his girlfriend preferred D. the present would be very important to him ( )
  58.The underlined word “ delighted” means . A. mad B. happy C. surprised D. disappointed ( )
  59. In fact,the birthday present was decided on by . A.the young man’s intuition B. the little dog C. the young man himself D. the supermarket clerk ( )
  60. What would the young man do after he gave the girl the perfume? A. He would say goodbye to her and went home happily. B. He would tell her that it was wrong to tell a lie. C. He would ask her to marry him to be his wife. D. He would invite her to have dinner with him. B Food. Drink & Refreshment Relax and unwind in our new state of the Loch Ness Eatery. Whether you are looking for a snack or a full meal we can provide almost anything to suit everyone. We will be ready for helping you at all times. Fresh Tea. Coffee, Hot Chocolate etc. Good choice of Home Baking and Cake Home Made Soup and Sandwiches. Sweets and Soft Drinks Packed to aches for those who prefer a picnic. Seating for over 150 visitors. Tel: +44(
  0)456 450321 Web: www.lochness.com ( )
  61. The above reading is most probably .
5
A. an advertisement B. a food report C. a shopping list D. a menu ( )
  62. It’s clear that the Eatery . A. can hold 150 people at most B. only provides Chinese food C. was set up in the year of 1980 C. doesn’t offer many choices ( )
  63. At the loch Ness Eatery, visitors can . A. book comfortable room B. have a picnic C. cook for themselves D. get a good relaxation ( )
  64. The reading also tells us . A. the prices of food and drinks B. the address of the Eatery C. the name of the manager D. the way of getting in touch with the Eatery ( )
  65. The Eatery provides almost everything to . A. to serve people for a long time B. meet the needs of different visitors C. let people take away D. help people learn about people C One midnight, a little girl woke up to pass water. She by herself got up and down her bed, walked to the bedroom door and opened it. She looked outside and walked back, for it was so dark in the hall that she feared. Her mother said, “Don’t be afraid, honey. Take courage!” “What’s courage?” she asked, running to her mother
 

相关内容

英语_2010年高考英语试题下载-+全国卷+II+[word版]

   英语周报网 http://www.ew.com.cn/ 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(全国二卷) 英语 第一卷(选择题) 第一部分 英语知识运用 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,找出其 划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项,并 在答题卡上将该项涂黑。 1. Come A. cold B. cock C. comfort D. improve 2. dead D. health A. eager B. great ...

2010年高考试题??英语(山东卷)

   本资料来源于大家网高考英语论坛 http://club.topsage.com/forum-136http://club.topsage.com/forum-136-1.html 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 英 语 本试卷分为第 I 卷和第 II 卷两部分,共 12 页。满分 150 分。考试用时 120 分钟。考试结束后, 将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1. 答题前,考生务必用 0.5 毫米黑色签字笔将自己的姓名、 ...

2010年北京高考英语听力原文

   2010 年北京高考英语听力原文 第一节 Text 1 W: Congratulations! I hear you are going to join the army. M: Thanks. But actually, it’s my twin brother who’s going to join the army. I am going to university. I wish to be a lawyer in the future. Text 2 W: Dad, can we ...

2010年12月份英语听力材料

   Section A 短对话 (11~18) 11. M: Oh my god! The heat is simply unbearable here. I wish we’ve gone to the beach instead. W: Well, with the museums and restaurants in Washington I’ll be happy here no matter what the temperature. Q:What does the woman mea ...

2010年初四英语学习资源参考答案张店中学生报

   2010 年初四英语学习资源参考答案 完型填空 (一)1-5 ABACD 6-10 CDBBC (二)1-5 CABDA (三)1-5 BDBCA (四)1-5 CBADD (五)1-5 CBACD (六)1-5DCBAB (七)1-5 DCADB (八) 1-5 DADCB (九) 1-5 DABCB (十) 1-5 (十一) 1-5 BDACA BCCAD 6-10CBDBC 6-10 DBADC 6-10 BCABC 6-10 ABBAD 6-10 BACDB 6-10 BCDBA 6 ...

2011年初三英语一摸试题

   初三英语一摸试题 一、听力(20 分略) 听力( 分略) 二、单项填空 (共 15 分,每小题 1 分) 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 、 、 、 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 ( ( ) 21. Oh, you’ve got a new book. Is there A. everything )22. ? Which is ? Table tennis. A. popular ( )23. ? A. What ( ( )24. ...

2010年中考英语试题考点二

   2010 年中考英语试题考点二、代词 (2010?福建省晋江市,35,1) --Which do you prefer, tea or coffee? -- is OK.I don't care. A. Either 【答案】A (2010?吉林省通化市,37,1)-Look ,that's Mike,your classmate. --Yes,Let's go and say hello to. A.him 【答案】A (2010?湖北省黄冈市,31,1)-Look! Do you kno ...

2010年吉林省中考英语试题

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的学习都感到头 疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流 利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流 利。 但很多中学生 ...

大学英语四级真题2010年12月

   日大学英语新四级(CET 4)考试 (CET2010 年 12 月 18 日大学英语新四级(CET-4)考试 Part Ⅰ Writing Directions: For this, part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 120 wo ...

2010年12月大学英语四级真题

   2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline giv ...

热门内容

2009年度第一学期小学五年级英语期终练习参考答案

   2009 年度第一学期小学五年级英语期终练习参考答案 年度第一学期小学五年级英语期终练习参考答案 (完卷时间:60 分钟 完卷时间: 清洁分: 清洁分:2 分 满分: 满分:100 分) 听力部分 40% I. Listen and choose (选出你所听到的单词、词组或句子)10 选出你所听到的单词、词组或句子)10 )10% 1. A 2. B 3. B 4. B 5. A 6. B 7. B 8. A 9. C 10. C II. Listen and complete (选出你所 ...

商务英语实例:商务信函词汇辨析

   商务英语实例: 商务英语实例:商务信函词汇辨析 看商业信函 商业信函的时候有没有疑惑过?比如 confirm 明明是"确认"嘛, 什么时候成了"保兑"了? 英语 中的一词 商业信函 多义常常让人一头雾水,商务 英语 中更是如此.这次就给大家来辨析几个常用的商务 英语 词汇 ,保 商务 证你再看商业信函的时候轻松一点哦! 1. negotiable 例一: Part-time barman required. Hours and pay negotiab ...

06年全国小学生英语竞赛(NECPS)五年级组竞赛题

   黄牛课件网 http://www. http://www.kejian123.com 新课标免费资源网(无须注册,免费下载) 2006 年全国小学生英语竞赛(NECPS)五年级组竞赛样题 年全国小学生英语竞赛( ) (时间 时间:60 分钟 总分 总分:100 分) 时间 听力部分(共四大题,计 40 分) 听力部分 I. 听辨单词 听辨单词(Words) (共 10 小题,计 10 分) A) 听音,从 A, B, C, D 四个选项中选出你所听到的单词。每个单词只读一遍。(答案涂在答题纸 ...

人教版初中英语单词全部

   21st Century a a little a little bit a must try a no-stress vacation a number of a pair of a set of a value meal A.I. abacus ability able about above abroad abroad academy Academy Awards accent acceptable accessory according according to accordion ...

pep三年级英语上册第五单元教案、习题

   Unit 5 Let’s eat 重点句子 like 喜欢 have 有;吃 cake 蛋糕 bread 面包 hot dog 热狗 hamburger 汉堡包 chicken 鸡肉 French fries 榨薯条 Coke 可乐 juice 果汁 milk 牛奶 water 水 tea 茶 coffee 咖啡 1 Have some juice. 喝一些果汁。 No,thanks . I like Coke. 不,多谢。 我喜欢可乐。 OK.Here you are. 好的。给你。 Th ...