本文档由大家学习网收集整理
http://club.topsage.com
绝密☆ 绝密☆启用前
试卷类型: 试卷类型:B
2010 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 英语
分钟。 本试题卷共 16 页。全卷满分 150 分。考试用时 120 分钟。
★祝考试顺利★ 祝考试顺利★
注意事项: 注意事项:
  1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条 形码粘贴在答题卡上的指定位置。用 2B 铅笔将答题卡上试卷类型 B 后的方框涂黑。
  2.选择题的作答:每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答在试题卷、草稿纸上无效。
  3.完成句子和短文写作题用
  0.5 毫米黑色墨水签字笔将答案直接答在答题卡上对应的答题 区域内。答在试题卷、草稿纸上无效。
  4.考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。
第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分)
做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。
第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1.What will the man probably do? A.Take a rest. B.Go to a party. C.Meet his boss.
  2.What do we know about the man? A.He has been caught copying a report. B. He is not free at the moment. C.He won’t leave till the last minute.
  3.What is the woman concerned about? A.Her health. B.Her character. C.Her appearance.
更多精品尽在大家网高考英语
http://club.topsage.com/forum-136-
  1.html
本文档由大家学习网收集整理
http://club.topsage.com

  4.What does the man mean? A.The fridge will be fixed. B.The room will be warmer. C.The lights will be switched on.
  5.What does the man imply? A.The woman already has too many shoes. B.The new shoes do not look good enough. C.He doesn’t care where to put the new shoes.
第二节( 小题; 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分)
听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第
  6、7 题。
  6.Why doesn’t the man want to fly? A.He wants to enjoy the scenery. B.He thinks it’s dangerous. C.He likes taking the bus.
  7.Which means of transport does the woman prefer? A.The bus. B.The train. C.The car. 听第 7 段材料,回答第
  8、9 题。
  8.Why is the woman worried? A. She doesn’t know what to read. B. She hasn’t finished her task. C. She has no time to write her book.
  9. What do we know about the man? A. He has been to Europe with the woman. B. He has forgotten to write his reports. C. He has finished reading all the books. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
  10. What helps to impress the interviewer in the first place? A. Appropriate body language. B. Excellent memory. C. Natural voice.
  11. What should the man do before the interview? A. Practice handshaking. B. Recite the answers to possible questions. C. Get some information about the company.
  12. What advice does the woman offer about the topic of salary? A. Not to mention it at the first interview.
更多精品尽在大家网高考英语
http://club.topsage.com/forum-136-
  1.html
本文档由大家学习网收集整理
http://club.topsage.com
B. Not to bring it up in a roundabout way. C. To let the interviewer mention it next time. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。
  13. How does the man kill time? A. By eating potato chips. B. By watching TV. C. By taking a walk.
  14. What does the woman dislike? A. The square. B. The parks. C. The city.
  15. What does the man think is the most important? A. Entertainment. B. Income. C. Quietness.
  16. What do the man and woman disagree on? A. Whether the city needs a symbol. B. Whether the amusement park should be built. C. Whether the square is a good place for a walk. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。
  17. What kind of English lessons does the speaker recommend? A. Examination skills. B. Reading and writing. C. Listening and speaking.
  18. How can a learner take the lessons when he is not online? A. By using the downloaded sound files. B. By making conversations with others. C. By reviewing words, phrases and idioms.
  19. What is mentioned as an advantage of the speaker’s online course? A. It improves learners’ English skills quickly. B. It offers learners better study methods. C. It helps learners to make friends.
  20. What’s the speaker’s idea about learning English? A. Being confident in learning. B. Learning English little by little. C. Having clear learning goals.
第二部分:词汇知识运用(共两节, 第二部分:词汇知识运用(共两节,满分 40 分)
第一节:多项选择( 小题; 第一节:多项选择(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 例:To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know their and weaknesses. 更多精品尽在大家网高考英语 http://club.topsage.com/forum-136-
  1.html A. strengths B. benefits C. techniques D. values 答案是 A
本文档由大家学习网收集整理
http://club.topsage.com

  21. This restaurant has become popular for its wide of foods that suit all tastes and pockets. A. division B. area C. range D. circle for the
  22. After the earthquake, the first thing the local government did was to provide homeless families. A. accommodation B. occupation C. equipment D. furniture.
  23. In this lecture, I can only give you a purely view of how we can live life to the full and make some suggestions about the future. A. private B. personal C. unique D. different
  24. Mistakes don’t just happen; they occur for a reason. Find out the reason, and then making the mistake becomes . A. favourable B. precious C. essential D. worthwhile
  25. If I find someone who looks like the suspect, my reaction will be to tell the police. A. physical B. immediate C. sensitive D. sudden said errors like this could be avoided.
  26. I wasn’t blaming anyone; I A. merely B. mostly C. rarely D. nearly
  27. Duty is an act or a course of action that people you to take by social customs, law or religion. A. persuade B. request C. instruct D. expect
  28. Just as the clothes a person wears , the food he eats and the friends with whom he spends his time, his house his personality. A. resembles B. strengthens C. reflects D. shapes
  29. Had he her promise, she would have made it to Yale University. A. looked up to B. lived up to C. kept up with D. come up with
  30. It is illegal for a public official to ask people for gifts or money favors to them. A. in preference to B. in place of C. in agreement with D. in exchange for
第二节:完型填空( 小题; 第二节:完型填空(共 20 小题;每小题
  1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白 处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The passengers on the bus watched with sympathy as Susan made her way carefully up the steps. She paid the driver and then, using her hands to 31 the seats, settled in one of them. It had been a year since Susan became blind. As the result of an accident she was suddenly thrown into a world of 32 . Susan’s husband Mark watched her 33 into hopelessness and he was 34 to use every possible means to help his wife. Finally, Susan felt ready to 35 to her job, but how would she get there? She used to take the bus, but she was now too 36 to get around the city by herself. Mark 37 to ride the bus with Susan each morning and evening 38 she could manage it by herself. For two weeks, Mark 39 Susan to and from work each day. He taught her how to rely on her other 40 , specifically her hearing, to determine where she was and how to adapt to her . new 41
更多精品尽在大家网高考英语
http://club.topsage.com/forum-136-
  1.html
本文档由大家学习网收集整理
http://club.topsage.com
At last, Susan decided that she was ready to try the trip 42 . Monday morning arrived. Before she left, she hugged her husband 43 , her eyes filled with tears of gratitude 感激) ( .She ways. Each day went perfectly, and said good-bye and, for the first time, they went their 44 a wild excitement 45 Susan. She was doing it! On Friday morning, Susan took the bus to work 46 . As she was getting off the bus, the driver said, “Miss, I sure 47 you.” Curious, Susan asked the driver 48 . “You know ,every morning for the __49_week,a fine-looking gentleman in a military uniform has been standing across the corner watching you until you enter your office building safely,” the bus driver said. Tears of happiness poured down Susan’s cheeks. She was so lucky for he had given her a gift more powerful than_50_,That is the gift of love that can bring light where there is darkness.
  31.A. touch B.grab C.count D.feel
  32.A.weakness B. sickness C.darkness D.sadness
  33.A.run B.sink C.jump D.step
  34.A.inspired B.determined C.honored D.pleased
  35.A.return B.adjust C.contribute D.stick
  36.A.dred B.astonished C.depressed D.frightened
  37.A.volunteered B.attempted C.continued D.struggled
  38.A.when B.as C.until D.after
  39.A.drove B.direted C.accompanied D.sent
  40.A.feeling B.organs C.skills D.senses
  41.A.position B.environment C.status D.role
  42.A.on her own B.in person C.to her benefit D.on foot
  43.A.politely B.calmly C.briefly D.tightly
  44.A.opposite B.separate C.fixed D.lonely
  45.A.took charge of B.took place of C.took advantage of D.took hold of
  46.A.as usual B.as a rule C.as well D.as a consequence
  47.A.respect B.evry C.know D.support
  48.A.what B.how C. who D.who
  49.A.past B.same C.first D.next
  50.A.courage B.will C.sight D.wisdom
第三部分:阅读理解( 小题: 第三部分:阅读理解(共 20 小题:每小题 2 分,满分 40 分)
阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A It was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm,though,was beautiful:blue skies,warm air and a calm,inviting sea touching the shore gently. My father realised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him.I was only 14 and fishing had never been my thing, but I decided to go all the same.I’m so glad I did. On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast,but the harbour itself was in fairly good shape.After allm it was protected by the arms of a bay that had only one tiny
更多精品尽在大家网高考英语
http://club.topsage.com/forum-136-
  1.html
本文档由大家学习网收集整理
http://club.topsage.com
channel to the sea.As we got on board,we noticed two big humps(脊背) in the distance. On approaching them,we saw it was a mother whale with her baby.We couldn’t beliece it there aren’t any whales along the coast here.The storm must have driven them across the ocean into the bay, in which the still water was so badlly polluted that nothing could surive. The little baby whale actually as big as our boalwas obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly,making big whirlpools(漩涡) and waves.”She’s trying to help her baby, but on the wrong side,”my father said.At this point,myfather moved our boat in a semicirele to the other side and ,heading the boat towards the baby whale,pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappared under water.Then it swam up right beside its mum.They stuggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel.Showly,they let us lead them,some-times rising from the water right beside us to breatheand to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea,the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance. In the excitement it had felt like only a few minutes, but we had been with those wonderful animals for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of the day,Nearly four decades later ,I still look back fondly to that golden day at sea.
  51. The author says “I’m so glad I did .”(in Para.
  2)because . A. be witnessed the whole process of fishing B. he enjoyed the beauty of the calm sea C. he experienced the res
 

相关内容

2010年高考试题??英语(湖南卷)解析版

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 绝密★ 绝密★启封并使用完毕前 2010 高考真题精品解析 英语(湖南卷) 高考真题精品解析--英语 湖南卷) 英语( 【名师点评】 整套试卷突出了语言运用能力的考查。其中语言知识部分,15 道单项选择题 侧重动词和句法;动词方面,考查了动词时态、语态、语气、主谓一致、非谓语 动词、情态动词,可谓是涉及了动词方方面面的语法知识。句法方面,考查了强 调句型、定语从句、状语从句和名词性从句,考查面也很广。完形填空第一节全 部考查实词,第二节几乎全 ...

2010年高考试题??英语(湖南卷)解析版

   本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网 www.21cnjy.com 绝密★ 绝密★启封并使用完毕前 2010 高考真题精品解析 英语(湖南卷) 高考真题精品解析--英语 湖南卷) 英语( 【名师点评】 整套试卷突出了语言运用能力的考查。其中语言知识部分,15 道单项选择 题侧重动词和句法;动词方面,考查了动词时态、语态、语气、主谓一致、非谓 语动词、情态动词,可谓是涉及了动词方方面面的语法知识。句法方面,考查了 强调句型、定语从句、状语从句和名词性从句,考查面也很广。完形填空第一节 全部考 ...

全国2010年7月高等教育自学考试国际商务英语试题答案

   全国 2010 年 7 月高等教育自学考试国际商务英语试题 课程代码:05844 Ⅰ. Translate the following words and expressions from English into Chinese (10%) 1. income distribution of a market 2. set forth 收入分配的市场 陈述,提出 3. clean credit 光票信用证 4. equity investment 股票投资 5. akin to 同类 近似 ...

2010年高考英语作文万能句子

   一、英语书信的常见写作模板 开头部分: How nice to hear from you again. Let me tell you something about the activity. I’m glad to have received your letter of Apr. 9th. I’m pleased to hear that you’re coming to China for a visit. I’m writing to thank you for your help ...

2008年高考试题??英语听力(湖北卷)

   年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 2008 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 英语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话. 每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A, B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话 后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对 话仅读一遍. 1. Where does the convers ...

2001.06试题(英语四级真题与答案)

   2001年6月全国大学英语四级考试真题和答案 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and ...

2004年高考试题??英语听力(湖北卷)录音稿

   高考资源网(www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 2004 年高考试题??英语听力(湖北卷)录音稿 第一节(共 小题; 第一节 共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一道小题,从每题所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳 选项.听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话 你将听一遍. 例:How much is the shirt ? A. £19.15. 答案是 B. 1. What did th ...

new2010年高考试题??英语(湖北卷)有答案(精校版)

   Page - 1 - of 9 2010 年高考英语(共 9 页) 2010 年高考(湖北卷)英语 湖北卷) 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。 1.What will the ...

2010年高考英语听力(湖北卷)

   2010 年高考试题??英语听力(湖北卷)录音稿 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.What will the man ...

2009年高考试题--英语听力(天津卷)

   2009年高考试题?英语听力(天津卷) 61. W: I'm spending my vacation in Hainan this summer. I've been dreaming about it for a long time. M: That's wonderful. I'm so jealous. 62. M: I don't suppose you're free to go skating on Saturday evening, are you? W: Actually ...

热门内容

九年义务教育初级中学英语教学大纲(试修订版)

   九年义务教育全日制初级中学英语教学大纲(试用修订版) 中华人民共和国教育部制订 前言 当今世界, 以信息技术为主要标志的科技进步日新月异. 社会生活的信息化和经济活动 的全球化使外语,特别是英语,日益成为我国对外开放和与各国交往的重要工具.学习和掌 握一门外语是对 21 世纪公民的基本要求之一. 义务教育阶段的英语课程应贯彻德,智,体全面发展的方针,面向现代化,面向世界, 面向未来,以培养学生创新精神和实践能力为重点,全面推进素质教育.通过英语课程对学 生进行思想情感教育, 使学生了解并尊重 ...

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (10

   本文由xinwen_li贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 1996 年 6 月六级参考答案 Part I 1. 6. D D 2. 7. A A 3. 8. C B 4. 9. C B 5. A 10. C 15. B 20. B 11. B 16. A 12. D 17. C 13. A 18. C 1 ...

旅游英语用语(餐厅)

   Please give me this one. ( 请 给 我 来 这 个。) May I have a menu, please? ( 我 可 以 看 菜 单 吗 ? ) 如 果 不 急 於 点 菜,可 以 在 服 务 生 问 到 : Can I take your order now? ( 你 现 在 叫 点 什 麽 吗 ? ) 回 答 : Not quite. Could I have a few more minutes? ( 不,我 可 以 再 多 等 会 吗 ?。) 需 要 叫 ...

英语音标表

   英语音标表、字母表 字母、字母组合发音规律记忆口诀 一、尝试用“胸腔辅助送力?口腔后部发声法”背诵念读 26 个英文字母,感觉学习标准发 音,直到感觉音准,流利,升降调式自如为止。 印刷体:大写 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 小写 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 手写体倾斜:(注意四线格占格要求) 大写 A B C D E F G H I J K ...